Doğan Cüceloğlu'nun Onlar Benim Kahramanlarım kitabı bitti. Kitap ünlü psikiyatr Prof. Dr. Yankı Yazgan'ın (profesör dediğime bakmayın hâlâ gencecik ve yakışıklı, ehehe) anne babasının hikayesini konu alıyor. Yankı Yazgan'ın babası Gültekin bey 11 yaşında bir kaza sonucu görme yeteneğini yitiren, yine de azmedip Braille alfabesini öğrenerek Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni birincilikle bitiren, 28 yıl avukatlık yapan, çok iyi İngilizce bilen hatta psikoloji kitapları başta olmak üzere birçok eğitim kitabının çevirisini yapan, Altı Nokta Körleri Eğitme ve Kalkındırma Derneği'nin kurucu üyesi, kendi hayatını anlattığı Kör Uçuş kitabının yazarı, meziyetlerini yazarken yorulduğum mükemmel bir insan. Eşi Tülay hanım da her daim Gültekin bey'e verdiği destekle ve hiç kaybetmediği saygıyla karışık sevgisiyle beni çok duygulandırdı. Yetiştirdikleri o müthiş evlat da cabası. Ne yazık ki Gültekin bey 2012 yılında 85 yaşında vefat etmiş. Bulabilirsem Kör Uçuş isimli kitabını alıp onu da okumayı düşünüyorum.