• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kitap yazdım ama kimse okumuyor

yazarbirkiz

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
4
Puanlar
1
Merhaba arkadaşlar,

Bu platformu uzun zamandan beri bilmeme ve girmeme rağmen ilk defa üye olup bir başlık açıp derdimi paylaşmak istedim. Çocukluğumdan beri toplumun standartı bir birey olmadım. Evlenmeyi düşünmüyorum. İş arıyorum fakat henüz bulamadım. Ancak yazarak kendim olabiliyorum. Bir kitap yazdım fakat arkadaşlarım, akrabalarım ailem de dahil olmak üzere çok az insan hariç kimse almadı, okumadı, merak etmedi ve çok az insan beni tebrik etti. Kendimi çok kötü hissediyorum ve devam edemeyecekmiş gibi bir his var içimde. Daha aklıma gelen kırk tane konu var yazmak istediğim ama okurum yok ve bu durum benim motivasyonumu çok düşürüyor? Belki de vazgeçmeliyimdir? Belki de diğer insanlar gibi yaşamalı, iş bulmalı, evlenmeli falan filan diye yaşamalıyımdır. Gerçekten sıkıntılı bir durumdayım. Bana verebileceğiniz bir tavsiye var mı acaba?

Merhaba arkadaşlar,

Bu platformu uzun zamandan beri bilmeme ve girmeme rağmen ilk defa üye olup bir başlık açıp derdimi paylaşmak istedim. Çocukluğumdan beri toplumun standartı bir birey olmadım. Evlenmeyi düşünmüyorum. İş arıyorum fakat henüz bulamadım. Ancak yazarak kendim olabiliyorum. Bir kitap yazdım fakat arkadaşlarım, akrabalarım ailem de dahil olmak üzere çok az insan hariç kimse almadı, okumadı, merak etmedi ve çok az insan beni tebrik etti. Kendimi çok kötü hissediyorum ve devam edemeyecekmiş gibi bir his var içimde. Daha aklıma gelen kırk tane konu var yazmak istediğim ama okurum yok ve bu durum benim motivasyonumu çok düşürüyor? Belki de vazgeçmeliyimdir? Belki de diğer insanlar gibi yaşamalı, iş bulmalı, evlenmeli falan filan diye yaşamalıyımdır. Gerçekten sıkıntılı bir durumdayım. Bana verebileceğiniz bir tavsiye var mı acaba?

Kaç yaşındasınız?

Yazdığınız kitabın konusu, teması nedir?

Bak sana bir fikir vereyim. İnstagramda kitaplarını ai ile çizgi romana çeviriyor insanlar. Ve inanılmaz izleniyor. Ben de bir kaç tane takip ediyorum mesela. Gir onları izle sen de yapay zeka ile yap. İnanılmaz izlenme sayıları. Ve yeni de. Zaman hızlı yaşama zamanı insanlar artık kitap okumuyor. Ama instagrama giriyor.

25 yaşındayım. Konusu da toplumda kabul görmeyen bir kadının kendini arayış öyküsü

Edebi bir değeri yoksa, edebiyatta bir benzeri, teması yoksa, edebi bir dil kullanılmadıysa ilgi çekmemesi normal gibi geldi bana.

Yazarlık öyle bir kitap yazdım ile olunacak bir şey değil. Önce denemeler, öyküler yazılır sonra kitap yazılır. Ki ilk yazılanlar hep acemi eserlerdir.

Birde bu alanda eğitiminiz var mı? Mesela yazdığınız kitabın Türk ve Dünya edebiyatındaki yeri, benzeri, yakınlığı olan kitap/kitaplar neler?

Kitap söyleşileri oluyor, ve beraber okuma yapılan etkinlikler, onlara gidip kitabını tanıtman gerekir. Ergen ergen ben kendimi toplumdan farklı görüyorum diyen bir tanıdığın kitabını kimse merak etmez.

Kendini gerçekleştiren insan bu şekilde pes etmez.biraz kitap için belki acele ettiniz.
Baştan sanki kendinizi farklı bir yere konumlandırma çabanız var. "Beni çok az insan tebrik etti" ,"Diğer insanlar gibi... " Fikirleriniz
-yanlış anlamayın- sıkıntılı gibi

Belki de diğer insanlar gibi yaşamalı, iş bulmalı, evlenmeli falan filan diye yaşamalıyımdır
Evlenme konusunda bir şey diyemem ama iş konusunda evet diğer insanlar gibi yaşamalısınız. Kitap okuma oranı düşük bir ülkede yazar olmaya bel bağlamamak gerek diye düşünüyorum

Yani şey etmek istemem ama öncelikle wattpad tarzı bir yerlerde yazıp okuma durumunu vs görebilirsiniz.

Yeni bir yazara pr vs yapılmıyorsa kim bilip de okuyacak kitabınızı?

Herkesin kitapları aşırı edebi değer taşımıyor. Bugün çok okunanlar saçma wattpad kitapları. Ergen kızlara hitap edebilirseniz ne yazdığınız çok önemli değil.

Yetişkinler açısından dediğim gibi pr gerekiyor, kim nasıl yapacak onu? Öyle bir planınız var mı?

Ulkede zaten kitap okuyan insan sayisi az. Kitaplar da cok cok pahalandi, artik insanlar icin neredeyse "luks" konumuna gelecek, hele ki dijital olarak okuma imkani varken.

Genc ve yeni bir yazarin kendini arama uzerine yazilmis bir kitabının dikkat cekmemesi cok cok normal. Belki ikinci ucuncu kitabiniz da cekmeyecek. Bir kitap yayinlandigi an patlamiyor. Hatta cogu cok bilinen yazarin bile ilk kitaplarini sadik okuyuculari disinda bilen az oluyor.

Bu ülkede Orhan Pamuk falan degilseniz, pasif geliriniz yoksa, sadece yeni yeni kitap yazmaya baslayip gecinemezsiniz maalesef. Maddi rahatlığınız yoksa bir ise girip bir yandan da kitap yazabilirsiniz. Calismaniza gerek yoksa da yazarliga "hobi" olarak bakmaniz daha iyi olur, en azindan su aşamada.

Bir de, kitabinizi bir yayin evi begenerek aldi ve basti mi yoksa parayla siz mi bastirdiniz?

Merhaba arkadaşlar,

Kitap yazmak evlenmene engel mi? Konular bağımsız ya. Ayşe Kulin 2 evlilik yapmış 4 çocuğu var.
Onun dışında kitap yazmayıp yine evlenmemeyi tercih edebilirsin anlamadım bağlantıyı.
İş konusu ise çoğu insan için tercih değil toplum beklentisi değil mecburiyet. Sizin mecburiyetiniz yoksa çalışmayabilirsiniz

Her yazanın kitabı güzeldir her film izlenmeye degerdir diye birşey yokki.Yani hiçbir işe girenedim kitap yazayım nedir Belkide olmamıştır gerçekçi olmak lazım.Ona bakarsanız çoğu insanda şîîr yazıyor .Bende okuduğum herşeyi beğenmiyorum.

kitaplarım okunmuyor o zaman evleneyim biraz garip bi bakış açısı değil mi? belki de hayata bakışınızı değiştirmelisinizdir, sıradan olmak kötü bir şey değil. iş bulup geçiminizi sağlayıp o sürede hobi olarak kitap yazabilirsiniz, yeterli geliri bulduğunuzda reklamını yaparsınız

Bide her insan nasıl konuşuyorsa kitapda yazar şiirde fakat aslında o bir yetenek. Bunuda es geçemez siniz.Kimisi çok beğenilir kimisi de tutmaz..Yani o yetenek kişinin bu bende var demesine bağlı değil. .Bunu gözden kaçırıyor sunuz .Size göre şahane olan kitabınız gayet de sıradan olabilir.Bu konuda gerçekçi olun .Yetenek ilham başka birşey ,kitabın gerçekten çok güzel iyi etkileyici olması merak uyandırması bambaşka.Her insan hayal gücü olarak bir Stephen King değil . Bayılırım.

Edebi bir değeri yoksa, edebiyatta bir benzeri, teması yoksa, edebi bir dil kullanılmadıysa ilgi çekmemesi normal gibi geldi bana.

Yazarlık öyle bir kitap yazdım ile olunacak bir şey değil. Önce denemeler, öyküler yazılır sonra kitap yazılır. Ki ilk yazılanlar hep acemi eserlerdir.

Birde bu alanda eğitiminiz var mı? Mesela yazdığınız kitabın Türk ve Dünya edebiyatındaki yeri, benzeri, yakınlığı olan kitap/kitaplar neler?

Kitap söyleşileri oluyor, ve beraber okuma yapılan etkinlikler, onlara gidip kitabını tanıtman gerekir. Ergen ergen ben kendimi toplumdan farklı görüyorum diyen bir tanıdığın kitabını kimse merak etmez.
kuzum yeni çok nesil yazarların hangisinde edebi kaygı var ki? 😂

ben de yazıyorum ama hiç kitap bastırmadım. ingiliz edebiyat mezunuyum. çevrem dısında da kimseye okutmuyorum 😂 çok samimi söyleyeyim, kitabınızın satması sizin yeteneğinizden çok yayınevlerinin reklam gücünden geciyor. buna ayıracak sağlam bir bütçeniz de yoksa eğer kendi adınıza bir sayfa (blog olur instagram olur) orada yayınlamaya baslamanız. eğer yazılarınız ilgi görürse muhakkak bir yayınevi hikayenizi satın almak ister.

geçmişte wattpad bu konuda çok iyi bir platformdu ama artık hem çok saçma sapan hikayelerle doldu hem de tr’de yasaklandı. o yüzden biraz daha fazla çabalamanız gerekir.

bu zamanda iyi bilinen bir yazar değilseniz veya yeni nesilin ilgisini çekecek güçlü bir hikayeniz yoksa satma ihtimaliniz maalesef cok cok düsük.

diğer yandan umutsuz da olmayın. büyük yazarların hiçbirinin hikayeleri en bastan satmadı. hatta bazıları ölümlerinden sonra kıymete bindi. bu iste en önemli sey sabırlı olmak. yazdım, oldu zihniyetiyle değil de sürekli daha fazla ne yapabilirim diye düsünün.

ben de yazıyorum ama hiç kitap bastırmadım. ingiliz edebiyat mezunuyum. çevrem dısında da kimseye okutmuyorum 😂
Benim bazen hayatimin son 4 yilini yazasim geliyor ama yasadigim yer buna hazir degil :D diyorum ki yazayim dursun, 70 yasima gelince bastiririm, o saatten sonra kiyamet kopsa da onemli degil :D

Benim bazen hayatimin son 4 yilini yazasim geliyor ama yasadigim yer buna hazir degil :D diyorum ki yazayim dursun, 70 yasima gelince bastiririm, o saatten sonra kiyamet kopsa da onemli degil :D
Yaz yaa çevreye vermezsin biz okuruz
70 yaşında olunca ne edecez şimdi öğrenelim bişeyler

Bizim bir arkadaşın eşi de kitap yazıyor
Çocuk kitapları şermin gibi
Bize de verdi dilini pek beğenmedim

Eşi dedi 500 tl kazandı son yazdığı kitaptan
Gelir kaygısı olmadığı için devam ediyor ama bu ülkede zor bir iş

yaz burda yayınla 😂😂 ben de bazen çevreme okuttuğumda “burda benden mi bahsettin” falan deniyor 😂 yok be sen öyle bi insan mısın diyorum 😂😂

Hem kitap yazıp hemde bir işe girip çalışabilir misiniz? Aşık olup evlenirsiniz bakarsınız. Bütün hayatınızı yazdığınız kitaplara bağlayıp içine bu denli kapanmak bana pek mantıklı gelmedi açıkçası. Hobi gibi düşünün yazdığınız kitabı, hayata karışın bence.

Back
X