KIYAFET SORUNU...BEN Mİ BÜYÜTÜYORUM...

Kötü niyet yok

Belli kesim insanda o tarz bir kültür var

Annem Öğretmendi ve benim çocukluğumda iki maaş lükstü neyse bizim durumumuz iyi idi

Halamların da aynı şekilde ama benim küçülenlerimi kuzenime verirdi bunda da bir şey yok

Sonra ben büyüdün bana kilot almış bildiğiniz pamuklu kilot bana büyük geldi ama bir iki giydim sonra istemedim ergenim işte

Onları başka bir şehirden ziyarete gelen işi gücü olan çalışan madden ihtiyacı olmayan dayımın eşi yengeme verdi

Kadın şok olmuş kocasına da ne biçim insan bunlar demiştir herhalde

O alamaz ya da ben yokluk çektim gibi bir durum yok ona göre boşa gitmesin kullanılsın ve iyi niyet

Sen de ben onu kullanamam de bir kaç taneye ihtiyacı olana ver de geç git beğendiğini de al ne olacak

Benim de var mesela çok beğenip aldığım sonra da kilo verip çok giyemediğim öyle tanımadığım birilerine vermeye de kıyamadığım giysiler duruyor işte

Külotta verilmez yalnız,yengeniz ne kadar şok olsa haklı

Merhaba arkadaşlar...

Uzun süredir kafami kurcalayan birsey var ,ben cikamadim içinden kötü düşünmekte istemiyorum o yüzden fikirlerinizi merak ediyorum.

Cocuklugumda ve gencligimde teyzemin gorumcesinin kızının kıyafetlerini giyerdim ,durumları iyi olduğu için çok giyilmemiş kıyafetlerini bana getirirdi teyzem hiçte sorun etmezdim...

Evlendim , gorumcem bir kaç kere 4-5 defa giydiği elbiselerini bana vermek istediğini söyledi bir iki defa baktim ,abiye tarzı güzel temiz diye aldım ,eşinin tarafında 4-5 defa giydiği elbiseyi giymedigini söyledi ,hoş ben 7-8 senelik elbiselerimi bile severek giyerim hala ,belki sorun bendedir ...

Gorumcemle aramda bir sorun yok bu arada ,çok severim kendisini konularimdanda okumussunuzdur belki...

Ama bir acabaya dustum, evlendikten sonra yakıştıramadım kendime sanki ben alamiyormusum gibi gelmeye başladi, ki durumumuz iyi Allah a sukur...

Bir iki defa alayim dedim temiz kullandığı için atmaya kiyamiyor diye dusundum ama bunlar sonra normal t-shirtlere dönmeye basladi, sonu gelmedi... Gorumcem her buraya geldiğinde yada kv oraya gidip geldiğinde birşeyler getirmeye başladı ...

Sonra bunlar makyaj malzemesine kadar gitti.Gorumcem başka şehirde yaşıyor, kv ablan işine yarayacak olan varsa alsın ben kullanamıyorum dedi dedi... Bende niye goturmedi diyemedim o an belki de aklıma gelmedi.

Bu akşamda kv lerde otururken bi çanta getirdi kv , bu benim yaşıma uygun değil ,kullanırsan al dedi, ama gerçektende kv'min önceden de kullandığına inanamayacagim bir çanta parlak deri el çantası ...

Eve geldim aklıma takıldı neden hep kullanmadiklarini bana vermek istiyorlar diye, icimide kotulemek istemiyorum kotu dusunupte ,ben mi yanlış dusunuyorum acaba sizinde fikirlerinizi merak ediyorum.
Art niyetli bir durum yok.Bunun zenginlik fakirlikle de alakası yok.Bazısı çabuk sıkılır,yabancıya vermeye de kıyamaz.Eğer sana eski püskü vermiyorsa dert edilecek birşey yok.

Şuan calismiyorum ,biraz borcumuz var ama yetiyoruz kendimize Allah a sukur ama kv sürekli idare et idare et ,sen idare edeceksin ,ben zamanında 5 sene aynı kıyafeti giydim laflarindan dolayı kafam karıştı belki de, ki sürekli kıyafet alan biri değilim yılda 1-2 kez filan alirim.

Ama sırf Gorumcemin 1-2 ayakkabısı burda kaldı diye ,göndermek yerine başka al dedim internetten almış ama onun gelmesi uzun sürer magazadanda al dedim diyen bir kv m var. Aynı durum benim başıma gelseydi size yemin ederim gondersin annenler ne kadar tutarki diyeceginden adım gibi eminim.

Kendi kızıyla bir tutmasını asla beklemem ,mümkün olmadığının farkindayim.

Bu akşamda konuşurken sakın yanlış anlama sende sıkıntı çekiyorsun ama eşim için oğlum daha çok sıkıntı çekiyor dedi, çok gücüme gitti ,şuan çalışmıyor olabilirim ama bu evi kim çekip çeviriyor ,ben bütün gün oturup keyif mi yapıyorum ,niye bu ayrımcılık, empati yapmak bu kadar mı zor...
Ya boşveeeeerrrr desin.Her lafı kafamıza takarsak.

Back
X