KIYAFET SORUNU...BEN Mİ BÜYÜTÜYORUM...

insan bazen iyi eşyaları giymez ne atabilir ne giyebilir.o da senin kullandğını düşünerek vermiş.bence bunda alınacak bişey yok seni yakın görmesevd vermezdi.

Bir gun bisey vereceklerinde alma ve geri cevir iste o zaman kv nin tepkisini gör.Eger cok tepki verirse ki verecek kötü gelin olacaksin benim gibi iyi niyetli mi art niyetli mi iste o zaman anlaşılıyor sekerim..Benimki bu sebeple de beni kötü gelin ilan etti hicbisey begenmez oglumu hep masrafa sokuyor en iyisini aliyor vs diye ne laflar soyledi hem de o kadar komik ki kadin esime sikayet etti ya dusunebiliyor musun neden onun eskilerini almıyorum diye:))Bunlar ezme politikasi tatlim sen de rahatsiz olmuşsun ki konu actin buraya demekki o hissi aldin kv den.Gorumceni bilemem ama kim olursa olsun sonucta el.Senin sevdigin kadar seni sevmeyebilir.

Biri bana verirse aliyorum. Cesitli giyinmeyi sevdigim icin bu da bir cesit olur deyip giyerim. Ben de biktigim ama temiz kiyafetleri cantalari vs. baskasina veririm, kullanirken gorunce de sadece "himm yakismis" falan derim.

Ama olabilir rahatsiz olmaya basladiysaniz maddi durumu kotu olanlara verin madem.

normalde bende etraftan toplamayı severim ama görümcemden aldıklarımı bir süre sonra kayınvalidem nerde başkalarınamı verdin yoksa gbi şeyler söleyince görümcemden almayı kesdim.annemin çevresi zengin insanlar çocuklarının kıyafetlerini verirler hata bir süre vermeyince ben derim anneme sor bir yoksa alışverişe çıkmaka zorunda kalacağım derim.haa durumum mükemmel olmasada iyidir.ama çula çaputa çok para gitsin istemiyorum.

Şuan calismiyorum ,biraz borcumuz var ama yetiyoruz kendimize Allah a sukur ama kv sürekli idare et idare et ,sen idare edeceksin ,ben zamanında 5 sene aynı kıyafeti giydim laflarindan dolayı kafam karıştı belki de, ki sürekli kıyafet alan biri değilim yılda 1-2 kez filan alirim.

Ama sırf Gorumcemin 1-2 ayakkabısı burda kaldı diye ,göndermek yerine başka al dedim internetten almış ama onun gelmesi uzun sürer magazadanda al dedim diyen bir kv m var. Aynı durum benim başıma gelseydi size yemin ederim gondersin annenler ne kadar tutarki diyeceginden adım gibi eminim.

Kendi kızıyla bir tutmasını asla beklemem ,mümkün olmadığının farkindayim.

Bu akşamda konuşurken sakın yanlış anlama sende sıkıntı çekiyorsun ama eşim için oğlum daha çok sıkıntı çekiyor dedi, çok gücüme gitti ,şuan çalışmıyor olabilirim ama bu evi kim çekip çeviriyor ,ben bütün gün oturup keyif mi yapıyorum ,niye bu ayrımcılık, empati yapmak bu kadar mı zor...
Konuda bişey yok diyecektim ki şimdi anladım
Görümcen iyi niyetle de bıraksa kayınvaliden kızım yenisini alacak diye duyuruyo hadi bunları da sen kullan bariye getiriyo, idare et diyo filan
Bozulmakta haklısın o zaman ama alma onlardan bişey bence
Abartmışlar iyice

Oğlunu düşünüyosa, destek olsun
Sana laf dürtüp duracağına

Merhaba arkadaşlar...

Uzun süredir kafami kurcalayan birsey var ,ben cikamadim içinden kötü düşünmekte istemiyorum o yüzden fikirlerinizi merak ediyorum.

Cocuklugumda ve gencligimde teyzemin gorumcesinin kızının kıyafetlerini giyerdim ,durumları iyi olduğu için çok giyilmemiş kıyafetlerini bana getirirdi teyzem hiçte sorun etmezdim...

Evlendim , gorumcem bir kaç kere 4-5 defa giydiği elbiselerini bana vermek istediğini söyledi bir iki defa baktim ,abiye tarzı güzel temiz diye aldım ,eşinin tarafında 4-5 defa giydiği elbiseyi giymedigini söyledi ,hoş ben 7-8 senelik elbiselerimi bile severek giyerim hala ,belki sorun bendedir ...

Gorumcemle aramda bir sorun yok bu arada ,çok severim kendisini konularimdanda okumussunuzdur belki...

Ama bir acabaya dustum, evlendikten sonra yakıştıramadım kendime sanki ben alamiyormusum gibi gelmeye başladi, ki durumumuz iyi Allah a sukur...

Bir iki defa alayim dedim temiz kullandığı için atmaya kiyamiyor diye dusundum ama bunlar sonra normal t-shirtlere dönmeye basladi, sonu gelmedi... Gorumcem her buraya geldiğinde yada kv oraya gidip geldiğinde birşeyler getirmeye başladı ...

Sonra bunlar makyaj malzemesine kadar gitti.Gorumcem başka şehirde yaşıyor, kv ablan işine yarayacak olan varsa alsın ben kullanamıyorum dedi dedi... Bende niye goturmedi diyemedim o an belki de aklıma gelmedi.

Bu akşamda kv lerde otururken bi çanta getirdi kv , bu benim yaşıma uygun değil ,kullanırsan al dedi, ama gerçektende kv'min önceden de kullandığına inanamayacagim bir çanta parlak deri el çantası ...

Eve geldim aklıma takıldı neden hep kullanmadiklarini bana vermek istiyorlar diye, icimide kotulemek istemiyorum kotu dusunupte ,ben mi yanlış dusunuyorum acaba sizinde fikirlerinizi merak ediyorum.
sorun yok begendiklerini kullan begenmediklerini ver birine.bazıları vermeyi çok sever mesela ben.nerdeyse evimi arabamı verecegim.bu arada parlak deri cantalar moda.

Şuan calismiyorum ,biraz borcumuz var ama yetiyoruz kendimize Allah a sukur ama kv sürekli idare et idare et ,sen idare edeceksin ,ben zamanında 5 sene aynı kıyafeti giydim laflarindan dolayı kafam karıştı belki de, ki sürekli kıyafet alan biri değilim yılda 1-2 kez filan alirim.

Ama sırf Gorumcemin 1-2 ayakkabısı burda kaldı diye ,göndermek yerine başka al dedim internetten almış ama onun gelmesi uzun sürer magazadanda al dedim diyen bir kv m var. Aynı durum benim başıma gelseydi size yemin ederim gondersin annenler ne kadar tutarki diyeceginden adım gibi eminim.

Bu akşamda konuşurken sakın yanlış anlama sende sıkıntı çekiyorsun ama eşim için oğlum daha çok sıkıntı çekiyor dedi, çok gücüme gitti ,şuan çalışmıyor olabilirim ama bu evi kim çekip çeviriyor ,ben bütün gün oturup keyif mi yapıyorum ,niye bu ayrımcılık, empati yapmak bu kadar mı zor...
Bu konuda haklisim canim, maddi olarak akil vermekse herkese de vermeli
Kiyafet konusunda gorumcenin kotu niyetli oldugunu dusunmedim ama artik almayayim da diyebilirsin elbette

:KK3:Onlar iyi niyetli olabilir ama siz muhtaç değilseniz lütfen almayın. Yarın birgün inanın lafı olur ve siz bütün iyi niyetlerin altında ezilirsiniz, üzülürsünüz

Bayağı iyi, yanı mesela kapandı, sırf bunun için tek seferle 1000-1500 lira ya yeni kıyafetler almis, eşi esimle konuşurken söylemiş .

Musait olduğunuzda bir iki konumu okumanızı rica ederim, gorumcesini benim kadar seven çok nadir insan vardır emin olun ,neden kiskanayim ki ,defalarca art niyet aramadigimi söyledim ama kv nin söyledikleriyle yaptıkları tutmuyor ,o zamanda iyi niyet goremiyorum zamanında yeteri kadar polyannacilik oynadım, ve olan hep bana oldu .

bir insanı sevmek, o insanı kıskanmamak için sebep değildir
kıskanmak insanın elinde olan birşey değildir
ve kıskanmak illa art niyet içerir diye birşey yok
ben üstte alıntıladığım mesajınızdan görümcenizi kıskandığınızı hissettim, bu his de benim elimde değil

Annem ablam teyzem ben kuzenim bizde boyleyiz aynı kıyafetler hepimizde doner cuval cuval kıyafeti atmadan once birbirimize gosteririz. Ama ben baskasından alamazdım sanırım. Hele ki es tarafından hiç alamazdım muhtaclıpım yoksa.

Bence kötü bir durum değil senin işine yarasın diye tarzın diye veriyordur durumun kötü olduğundan değil eşinin durumunu bilmiyorlar mı sanki. Bana da kayınvalidem çanta takı şal fular hep verirdi önceden kullanmış ama bende kullanırdım çok zevkli biriydi çünkü hiç sorun etmezdim çok giymeyeceğin bir şey varsa bunu ben kullanmam başka ihtiyacı olana ver ya da benim ihtiyacım yok daha çok ihtiyacı olana ver diyebilirsin.

kötü niyet yok bence. durmaları gereken noktayı bilememişler malesef.

zaten almıyormuşsunuz. sıkıntı olmaz.

Bence almayın canım. Şimdi günümüz de, uygun fiyata kıyafet almak mümkün.. Sezon sonların da çok güzel indirimler oluyor.. Sonuçta adı görümce, kaynana. Bir demezse, bir der.. Cul, çaput için hiç kimseye minnetin olmasın.

Kötü niyet yok

Belli kesim insanda o tarz bir kültür var

Annem Öğretmendi ve benim çocukluğumda iki maaş lükstü neyse bizim durumumuz iyi idi

Halamların da aynı şekilde ama benim küçülenlerimi kuzenime verirdi bunda da bir şey yok

Sonra ben büyüdün bana kilot almış bildiğiniz pamuklu kilot bana büyük geldi ama bir iki giydim sonra istemedim ergenim işte

Onları başka bir şehirden ziyarete gelen işi gücü olan çalışan madden ihtiyacı olmayan dayımın eşi yengeme verdi

Kadın şok olmuş kocasına da ne biçim insan bunlar demiştir herhalde

O alamaz ya da ben yokluk çektim gibi bir durum yok ona göre boşa gitmesin kullanılsın ve iyi niyet

Sen de ben onu kullanamam de bir kaç taneye ihtiyacı olana ver de geç git beğendiğini de al ne olacak

Benim de var mesela çok beğenip aldığım sonra da kilo verip çok giyemediğim öyle tanımadığım birilerine vermeye de kıyamadığım giysiler duruyor işte

İyi niyetli olarak düşünmüşler bence kafanıza takmayin verdiklerin den hoşunuza gideni kullanın sevmediğiniz kötü çok eski vs olursa kaldırın atın çöpe
Ne olacak herkesin olur öyle yeni kıyafet eşya oluyor kullanmıyorum büyük geliyo falan arkadaşıma bi yakınima veriyorum onlarda aynı şekilde aticagimiza kullanıyoruz bunun alamiycak yada maddiyatla alakası da yok iyi niyet sevdiğin insana yaparsın zaten

Merhaba arkadaşlar...

Uzun süredir kafami kurcalayan birsey var ,ben cikamadim içinden kötü düşünmekte istemiyorum o yüzden fikirlerinizi merak ediyorum.

Cocuklugumda ve gencligimde teyzemin gorumcesinin kızının kıyafetlerini giyerdim ,durumları iyi olduğu için çok giyilmemiş kıyafetlerini bana getirirdi teyzem hiçte sorun etmezdim...

Evlendim , gorumcem bir kaç kere 4-5 defa giydiği elbiselerini bana vermek istediğini söyledi bir iki defa baktim ,abiye tarzı güzel temiz diye aldım ,eşinin tarafında 4-5 defa giydiği elbiseyi giymedigini söyledi ,hoş ben 7-8 senelik elbiselerimi bile severek giyerim hala ,belki sorun bendedir ...

Gorumcemle aramda bir sorun yok bu arada ,çok severim kendisini konularimdanda okumussunuzdur belki...

Ama bir acabaya dustum, evlendikten sonra yakıştıramadım kendime sanki ben alamiyormusum gibi gelmeye başladi, ki durumumuz iyi Allah a sukur...

Bir iki defa alayim dedim temiz kullandığı için atmaya kiyamiyor diye dusundum ama bunlar sonra normal t-shirtlere dönmeye basladi, sonu gelmedi... Gorumcem her buraya geldiğinde yada kv oraya gidip geldiğinde birşeyler getirmeye başladı ...

Sonra bunlar makyaj malzemesine kadar gitti.Gorumcem başka şehirde yaşıyor, kv ablan işine yarayacak olan varsa alsın ben kullanamıyorum dedi dedi... Bende niye goturmedi diyemedim o an belki de aklıma gelmedi.

Bu akşamda kv lerde otururken bi çanta getirdi kv , bu benim yaşıma uygun değil ,kullanırsan al dedi, ama gerçektende kv'min önceden de kullandığına inanamayacagim bir çanta parlak deri el çantası ...

Eve geldim aklıma takıldı neden hep kullanmadiklarini bana vermek istiyorlar diye, icimide kotulemek istemiyorum kotu dusunupte ,ben mi yanlış dusunuyorum acaba sizinde fikirlerinizi merak ediyorum.

Sadece kardeşimden alırım. Diğerlerine kötü niyet aramasam da gücenirim. Hediye olarak verilen yeni kıyafetler hariç.

Bir gun bisey vereceklerinde alma ve geri cevir iste o zaman kv nin tepkisini gör.Eger cok tepki verirse ki verecek kötü gelin olacaksin benim gibi iyi niyetli mi art niyetli mi iste o zaman anlaşılıyor sekerim..Benimki bu sebeple de beni kötü gelin ilan etti hicbisey begenmez oglumu hep masrafa sokuyor en iyisini aliyor vs diye ne laflar soyledi hem de o kadar komik ki kadin esime sikayet etti ya dusunebiliyor musun neden onun eskilerini almıyorum diye:))Bunlar ezme politikasi tatlim sen de rahatsiz olmuşsun ki konu actin buraya demekki o hissi aldin kv den.Gorumceni bilemem ama kim olursa olsun sonucta el.Senin sevdigin kadar seni sevmeyebilir.

Altlarına pas pasta olsan asla sevmezler kaç kere yanılgıya dusup aldandim ,her seferinde tokat gibi hatırlattılar ...

Tekrar söylüyorum gorumcemden en ufak öyle bir his almadim ,çocukluğumdan itibarende hiç sorun etmeden giydim hala giyerim hiç gocunmam ama kv nin surekli laf söylemelerinden ,hiçbirşey almama ,hiçbir yere cikmamam, neredeyse hiçbir harcamam olmamasına, onlardan en ufak borc istemememe rağmen surekli tembihlenmeye çalışmaktan çok sıkıldım guzelliklede anlatmama rağmen yok ,azıcık pasif olsam yada esim musade etse neler neler yapar ,bosuna değil takmamam .

Konuda bişey yok diyecektim ki şimdi anladım
Görümcen iyi niyetle de bıraksa kayınvaliden kızım yenisini alacak diye duyuruyo hadi bunları da sen kullan bariye getiriyo, idare et diyo filan
Bozulmakta haklısın o zaman ama alma onlardan bişey bence
Abartmışlar iyice

Oğlunu düşünüyosa, destek olsun
Sana laf dürtüp duracağına

Dogumgunlerimde alır kv hakkını yiyemem şimdi gorumcem sadece 1 sefer gönderdi ama biz her seferinde gonderdik ,aklına gelmemiştir bilmem ne olmuştur göndermek zorunda degil diye dusundum hep hediye zorunlulukla olmaz çünkü hediye adı ustunde...

Ama bunun bir defa bile lafı acilmamasina rağmen her seferinde gorumceme ne gonderecegimizi soran bir kvm var ,gerisini siz dusunun...

Dogumgunlerimde alır kv hakkını yiyemem şimdi gorumcem sadece 1 sefer gönderdi ama biz her seferinde gonderdik ,aklına gelmemiştir bilmem ne olmuştur göndermek zorunda degil diye dusundum hep hediye zorunlulukla olmaz çünkü hediye adı ustunde...

Ama bunun bir defa bile lafı acilmamasina rağmen her seferinde gorumceme ne gonderecegimizi soran bir kvm var ,gerisini siz dusunun...
Kimse kimseye hediye almak zorunda değil
Ama dünyada bi onun oğlu çalışıyomuş gibi davranma hakkına da sahip değil
Sen çalışırken annen damada çemkiriyo muydu tutumlu ol benim kızım çalışıyo vah vah diye

Back
X