kıyafet sorunu yüzünden çıldıracağım

Ben orta okuldayken yazliga gidecektim de babam bikini giymemi yasaklamisti, hüngür hüngür aglamistim zor ikna etmislerdi hatta gizli giymistim :)

Simdi koskoca kadin oldum okula giderken disari cikarken askili da giyiyorum mini elbise de. Belli bir yasa gelene kadar, akli basinda biri olana kadar babalarin cogu kizlarina böyle sinirlar koyuyor sanirim.

mesajınız beni cidden güldürdü :) bu naçizane fikriniz için çok çok teşekkür ederim. yarın babama gösterirken deneyeceğim bu yöntemi :)

Fikir bana ait değil. Psikolojik bi yöntem sadece. Bir çocuğa bunu giy derseniz hemen hayır der istediğiniz 2 kıyafet gosterirseniz seçer.
Babam Ruj sevmezdi. Sürüp karşısına çıkınca ters ters bakardı. Annemle ikisi beraber iken 2 rujla giderdim yanlarına. Hangisi bana daha çok yakışır ben karar veremedim derdim:) bi afallama ardından "şey şu pembeli daha guzel" demesini hala unutamam.:)

haklısınız sanırım öyle... geçen durdu durdu benim kızım nerede ne giyeceğini bilir uyarmama gerek yok dedi. yarın elbiseme bir şey derse hatırlatacağım bu lafını babacığıma

çok iyiymiş bu yöntem ya :)

Elbiseni giy çık bir sey derlerse de umursama.
Anne baba bu hep karisma istegi var iclerinde.

Elbiseni giy çık bir sey derlerse de umursama.
Anne baba bu hep karisma istegi var iclerinde.
evet öyle yapmak istiyorum ama tartışmakta istemiyorum açıkçası. Her yolu deneyip en sonunda olmadı sizin dediğinizi yapacağım.

evet öyle yapmak istiyorum ama tartışmakta istemiyorum açıkçası. Her yolu deneyip en sonunda olmadı sizin dediğinizi yapacağım.

Anne ve baba da her zaman evlatlarina karsi ego tatmini vardir.
Bir sey icin izin almak onlarin hayir cevabini vermesini tetikler.

Ben 24 yasindayim yaklasik 7-8 senedir ne annemden ne de babamdan izin almam.
Benim babam cok özgürlüğe düşkün bir adamdir. Herkesin bireysel özgürlüğüne saygisi vardır ancak ne zaman izin istesem hayir cevabini verdi.

Baktim olmuyor izin almamaya basladim. Aksam 7 de disari mi cikicam ben cikiyorum su saatte gelirim, gecikmem merak etmeyin der cikarim mesela. Ya da bir kiyafet mi aldim, cok mu acik, gostermem ona. Giyerim cikarim eve gelince hemen degistirirm. Bazi seyleri babalar gormez duymaz bilmez. Bizim evin kurallari :)

bende şort giydiğim zamanlarda yapıyorum. sürekli klima çalıştığı için girer girmez babam görmeden direk odama geçer çıkarırım şortu :) çoğu zamanda ben eve gelene kadar babam çoktan uyumuş olur zaten :) sanırım her ne kadar gönlü olsun diye çabalasam da babamın bazı şeyleri bilmemesi daha hayırlı :)

Anne babalar haklilar valla kizlar bende 20 li yaslarimda ayni sorunları yasadim ne karisiyolar diyodum ama anladimki haklilar kotulugunuz icin degil inanin ...8 yasinda yegenim var sort atlet bar üstnde yapılı bi cocuk adamin teki nasi bakiyo oldurucektim o anda pisligi ..mlsf toplumda giyime göre on yargilar var acik giydimi hemen yapistirilar biseyler...hee buarada sanmayin evlenince bitiyo :)) busefer kocalar basliyo:))

haklısınız kötü niyetli insan çok maalesef, çoluğa çocuğa sarkmak nedir ya

babalarla kızlar arasında değişik bir sevgi vardır emin ol. ben de senin gibiydim. babam öyle dar görüşlü bir insan değildir. istediğim saatte eve girer çıkardım. haberleri olduğu müddetçe. ama kıyafet konusunda maalesef anlaşamazdık. çok içerlerdim o zamanlar. neden istediğimi giyemiyorum diye. şimdi o seni gözünden bile kıskanır. daha çocuksun onun gözünde. üniversiteye gittim orada tek başımaydım. babam eğer beni sıkacak olsaydı km uzağa beni okumak için göndermezdi diye düşündüm. kıyafet konusunda neden takıntılıydı acaba sorusunu çevremi gözlemleyerek öğrendim :) tek başına bir şehirde kalınca maalesef toplum yapımız gereği kendimize dikkat etmemiz gerektiğini anladım. mesleğimi elime aldım. şimdi bana hiçbir şey demiyor. istediğimi giyiyorum. bikini de şort da kolsuz da. çünkü ben bir bilince ulaştım. sende de öyle olacaktır. :)

tatlım fikirlerini al ama istemediğin cevapları duyunca onlarla mücadeleye girme bence sonuçta onlar annen ve baban. ikisinin de hakkında kötü düşündükleri için sana garezleri olduğu için veya sırf kendi zevklerine uymadığı için sana izin vermediğini düşünmüyorum. lütfen kendini onların yerine koy ve idare et bence yapabildiğin kadar zaten yaşın çok genç ileride kendi ayakların üstünde durmaya başlayacaksın kendi paranı kazanacaksın kendi hayatını kuracaksın ve ailen dahil kimse sana bu kadar karışmayacak

evet haklısınız :) çok teşekkür ederim :)

evet üniversiteyi bende başka bir şehirde okuyorum, dediğiniz gibi çevreyi gözlemleme fırsatım fazlasıyla oldu. haklısınız ne diyim :)

evet üniversiteyi bende başka bir şehirde okuyorum, dediğiniz gibi çevreyi gözlemleme fırsatım fazlasıyla oldu. haklısınız ne diyim :)
bunların hepsi seni koruma düşüncesi. bak eğer baban annen sana güvenmeselerdi sırf senin hayatını mahvetmek için bunu yapsalardı. emin ol seni uzakta okutmazlardı. göndermezlerdi. ben öyle çok insan tanıyorum. :) onlar seni biraz da bu konuda kendi kafalarının rahat olmasını düşünüyorlar. :)

Sayenizde farklı bir bakış açısı edindim dediklerinizde haklısınız teşekkür ederim :)

Her yeni aldiginiz kiyafeti,yeni aldim,olmus mu diye belirtir misiniz..boyle yapmak biraz goze sokmak gibi..hani giysende ciksan,baban diyecegi varsa der zaten o anda.,belki de annen kadar onemsemeyecek bu sekilde ama sen nasil olmus dersen,iyi bir incelemeye alicaktir bu kesin

Yoruma katılmakla beraber, madem aileniz kıyafetinize karışıyor, o zaman straplez elbisenizin üstünde kısa bir bolero giyip evden çıkın. Yolda çıkartırsınız olur biter :)

Antalya ya gore kapali bile kalmis elbiseleriniz bence burda herkes oyle hatta tercihler daha farkli. Umarim bir orta yol bulursunuz, uzme kendini cok :)

Annem merak eder genelde üzerimde görmek ister o yüzden giyerim. Ama babam böyle bir istekte bulunmaz o yüzden babama göstermeme kararı aldım durduk yere gerilmeyelim diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…