kıyafet sorunu yüzünden çıldıracağım

hergün annemle uyansam anne yemeği yesemde keşke kıyafetime karışsa diyesim geldi

1 ay oldu işe başladım üniversitemde devam ediyor ama yaklaşık 1 buçuık yıldır hiç birşeyime karışmıoylrar . hatta ben aldığım herşeyin boyunu vs kısalttırırım eve gittikçe anneme.

Dün yeni ev tutucam kontrat imzalamaya giderken böyle böyle anne tutiyimmi diye aradım. senn kararın yavrum hep arkandayız biliyosun dedi. Aslında çok iyi ama tüm sorumluluğun bende olması hissi ağır geliyor sanırım ağladım bunu duyunca.

Yani bırak güzel kardeşim azçık kapalı oluversin uzun oluversiin çok açık olmayıp fıstık gibi giyinenlerde var :) ailen sana değer verdiğinden korumak istediğinden yapıyor :)

Antalya ya gore kapali bile kalmis elbiseleriniz bence burda herkes oyle hatta tercihler daha farkli. Umarim bir orta yol bulursunuz, uzme kendini cok :)
Evet bende bu yüzden sinirlenmiştim zaten insanlar neredeyse yarı çıplak giyiniyor :)

Yorumlara bakıyorum da herkes evlenirsin kendi ayakların üstünde durduğunda istediğini giyersin falan demiş dee
31 yaşındayım 13 yıllık evli iki çocuk sahibiyim çalışıyorum kendi ayaklarım üstündeyim şükürler olsun.. annem bana halaaaa karışır sağolsun.. Ayrıca dikkat etmeme rağmen giydiğim en açık kıyafet kalın askılıdır.. şuan yanımızda misafir sabah yedi beni gözüyle Bu arada bende Antalya nın göbeğindeyim ve inanılmaz sıcak

bazı şeylerin kıymeti zamanla anlaşılıyor sanırım :) haklısınız yaptıkları korumak amaçlı :)

evet cehennem gibi, resmen klimasız yaşayamıyoruz :)

Valla bende straplez elbiseyi giydirmem kızıma. Düşecek gibi,hamam havlusu gibi geliyor bana :)) ama ince askılı falan sıkıntı olmaz herhalde. Gençliğinde giysin ya:))

Kıyafetlerini hic gosterme ve sorma, giy çık o zaman daha az dikkatlerini cekiyor
benim babam normalde bir karis etekle dolasirdim karismazdi ama ne zaman bunu yeni aldim olmus mu falan desem bu ne boyle bir karis derdi

Kıyafetlerini hic gosterme ve sorma, giy çık o zaman daha az dikkatlerini cekiyor
benim babam normalde bir karis etekle dolasirdim karismazdi ama ne zaman bunu yeni aldim olmus mu falan desem bu ne boyle bir karis derdi
ya bu aileler cidden çok garip :)

yaşınız kaç ve bu biraz aile yapısıyla ve yaşla ilgili yaşanan yerden ziyade mesela biz hep deniz kenarı yerlerdeydik mersin, ordu v.s ama yine de benim ailem öyle şort şu bu giymeme pek hoş bakmazdı hani her şeyin bir sınırı vardı annem babam doğulu babam anneme göre daha açık görüşlüydü kızmazdı ama hani bulunduğumuz yerde aile büyüklerimiz var hoş olmaz v.s derdi annem zaten hepten izin vermezdi. Şu an bir şehirdeyiz burası büyük şehir belediyesi olmasına rağmen (2000) den beri buradayız şu an burası kasaba gibi inanın ben şimdi neden öyle bahaneler şu bu uydurarak izin vermediklerini daha iyi anlıyorum. Çünkü iyi gözle bakılan bir çevre değilmiş bunu anladım.(şu an izin olduğu halde ben bu şehirde giymem rahatsız oluyorum tabi ki yanlış bir görüş insanı kıyafetle değerlendirmek ama burası böyleymiş) Zamanla üni bitince hiç karışmamaya başladılar hani annem ki kapalı mütevazi bir bayan babama göre daha kapalı görüşlü şimdi evden kısacık şortla çıksam ses etmez yaş ilerleyince karışmıyorlar mesela tatile giderken evden şort tişörtle çıkıp gidiyorum ya da başka şehirdeyken straplez etek şu buyla babam foto istediğinde atıyorum annem bu fotoları görüyor(ben gösterirm tabi eve gelince) hiç sesini çıkarmıyor neden giydin demez ama bundan 4-5 yıl önce olsa kıyamet kopardı (makyajım ,saçım v.s her şey batardı) şimdi öyle değil kaldı ki annem babam ayrı şu an annemle kalıyorum eskiden saç boyatacağım desem 4-5 yıl önce annem hak helal etmem e kadar olayı getirirdişimdi saç rengimi beraber seçiyoruz ilk saçımı şarap kızılına boyadığımızda evde o bile yardım etti boyaya hiç te sesini çıkarmadı daha çok yakıştı diye yorum bile yaptı şimdi makyaj yaptığımda şurası burası olmamış der eskiden kızardı mesela yani demem o ki 1-2 yaş bile çok şey değiştiriyor ama siz üni mezunu iş güç sahibi biriyseniz bu kadar baskı normal değil

18 yaşındayım üniversitede 2. sınıfa geçtim bu yıl :) yorumlardan genel bir sonuç çıkarmam gerekirse yaşım ilerlediğinde ve kendi ayaklarım üzerinde durabildiğimde bu sorun çözülecek :)

18 yaşındayım üniversitede 2. sınıfa geçtim bu yıl :) yorumlardan genel bir sonuç çıkarmam gerekirse yaşım ilerlediğinde ve kendi ayaklarım üzerinde durabildiğimde bu sorun çözülecek :)
emin ol çözülecek canım bak küçük de değilmişsin hani demek istediğim artık ergenlikten çıkmışsın onları bir kaç sene idare edebilecek yaştasın

4 abi bi baba ben hayatımda askili bile giymedim. Kisa kollu yada sıfır kol giydim. Capri giyiyordum, sort yasakti. Evlendim yine oyle giyiniyorum. İcimde de aciklik giyme hevesi yok.

Yani diyecegim, ailene ters dusme cnm. Elinden geldigince orta yollu kiyafetler giy. Kimbilir belki eşin izin verir. O zamana kadar onlarin evindesin. Oki.

tamam ablacım :)

26 yaşındayım ailem 1 kere bile karışmadı kyafetime.
Şimdi eşim olan sevgilim eskiden karışırdı yok koltukaltı gözükmeyecek yok kısa kollu olacak yok mini etek olmaz.
Mücadele etti benimle ama baktı ben gerçekten istiyorum ve değişmiycem o da pes etti.
Kimseye göre giyinmek zorunda değilsin ne istiyosan onu giy.
Bütün yazı straplez elbise bodylerle geçirdim çokta rahat oluyo.

Benim kısa kollu, hatta onu geçtim dar pantolon (skinny değil normal dar kesim) bile giymem evde facia yaratır. Senin ailen rahat geldi bana (iyi anlamda), bence biraz yumuşak bir dille sorun çözülür :)

Babam, lise mezuniyetimde etek dizimde diye burnumdan getirmişti (bulabildiğimiz en uygun kapalı elbise oydu), herkes gülüp eğlenirken benim suratım asıktı. Ben de dediğin gibi giyinmesini bilen bir insanım, niye bu kadar karışıyorlar anlamıyorum. Sanki bıraksalar çıplak gezecekmişim gibi davranıyorlar. Üniversite mezuniyetine gitmeyi düşünmüyorum o yüzden.

Şimdi şöyle.. Göğüslerin falan büyük mü? Neden dersen aynı elbiseyi zayıf küçük göğüslü biri giyince gayet normal durabilirken büyük göğüslü bir bayan giydiğinde aşırı açıkmış gibi bir algı oluşabiliyor. Bu yüzden biraz da vücut tipine göre giyinmekte fayda var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…