- 6 Mayıs 2010
- 1.357
- 2.165
- 333
- Konu Sahibi bilemedimya
-
Gectigimiz haftasonunu ayni dedigin seyleri bulmak icin magaza magaza gezerek harcadim.. yok arkadasim yok, kaliteli jarse penyeden, tok tok guzel duran bir tane bile tisort yok. Ne zara kaldi gitmedigim ne ipekyol ustelik, para versen de yok yaniFiziği müsait olmak da değil ki mesele.
Benim fiziğim müsait ama ben de bulamıyorum istediğim gibi kıyafet. Klasik bir pantolon ve bluz almak istedim geçenlerde mesela. Pantolon tamam ama bluz yok. Niye ? Çünkü göbek üstü. Çok saçma değil mi bir öğretmen kumaş pantolon giysin ama üstündeki gömlek cücük gibi. Ders anlatırken tahtaya yazı yazsam sırtım açılır.
Herkes her şeyi giyebilir gibi üretim yapıyorlar. Şu an benim için en zor şey sıradan, düzgün kumaşlı beli, yakası kapalı beyaz ve siyah tişört, gömlek bulmak mesela.( tabi bir gömleğe 300 lira veremiyorum o şekilde baksam belki vardır ) hatta bulan varsa mesaj atsın :))
Fiziği müsait olmak da değil ki mesele.
Benim fiziğim müsait ama ben de bulamıyorum istediğim gibi kıyafet. Klasik bir pantolon ve bluz almak istedim geçenlerde mesela. Pantolon tamam ama bluz yok. Niye ? Çünkü göbek üstü. Çok saçma değil mi bir öğretmen kumaş pantolon giysin ama üstündeki gömlek cücük gibi. Ders anlatırken tahtaya yazı yazsam sırtım açılır.
Herkes her şeyi giyebilir gibi üretim yapıyorlar. Şu an benim için en zor şey sıradan, düzgün kumaşlı beli, yakası kapalı beyaz ve siyah tişört, gömlek bulmak mesela.( tabi bir gömleğe 300 lira veremiyorum o şekilde baksam belki vardır ) hatta bulan varsa mesaj atsın :))
tarif istesem banlanmam inşaallahYahu bu devirde ped kullanmamak da abarti.
Herseyi gectim bez yikamakla ugrasmak, ona su harcamak yazik günah bence...
Tasarruf amacli daha basit seyler yapilabilir ne bileyim taze sogan maydonoz ve naneyi balkonda saksiya ektim mesela 10 yildir bunlara para vermiyorum.
Sabah kalan cayi süzer dolaba koyarim. biraz seftali veya limonla blenderdan gecirir yemegin yanina ice tea yaparim. Bunu daha cok koruyucu madde icermedigi icin yaparim ama ekonomik de oluyor.
Yapilir bir seyler de bu kadar da abartmamak lazim.
Beden sorununuz yoksa o kadar da bulunmaz bir sey degil bence duz beyaz ve siyah tshirt ve gömlek.
Cogunluk rengarenk ve kisa tamamen instagirl isi ama basic parcalar her zaman bulunuyor.
Hangi magazalara bakiyorsunuz?
Kumaşları biraz olsun kaliteli dursun ama çok da pahalı olmasın istiyorum. Hiç siyah gömlek göremedim mesela nereye bakarsam bakayım. Kaliteli olsun Network ten alayım dedim, bildiğiniz erkek gömleği gibi geldi o basic parça. Tamam sıradan olsun Kotondan bakayım diyorum, kesimleri korkunç. Birkaç yıl önce Batik ten almıştım, kesimi harika, ama kumaş yüzde yüz polyester. İki saat giysen leş gibi kokarsın. Polo ya bakıyorum onların gömlek kesimleri de hoşuma gitmiyor.Beden sorununuz yoksa o kadar da bulunmaz bir sey degil bence duz beyaz ve siyah tshirt ve gömlek.
Cogunluk rengarenk ve kisa tamamen instagirl isi ama basic parcalar her zaman bulunuyor.
Hangi magazalara bakiyorsunuz?
Vallahi mavide beyaz tişört bulamadım ben. Renkli bir sürü aldım ama beyaz yoktuMaviden daha yeni dümdüz beyaz tisort aldim yumusacik. Hem v yaka hem yuvarlak yaka olani var. İndirime girmis bi de suan baktim sitesine 35TL ye bile tisort var siyah beyaz mavide suan.Bulamamanin suyunu cikarttilar
Vallahi mavide beyaz tişört bulamadım ben. Renkli bir sürü aldım ama beyaz yoktu
Kaç kilo verdin soylesen ve nasil verdin anlatsan soyleeee güzelce belki bana ilham olurAynı dertdeyim ayrıca ben çok kilo verdim ama hala birşey alamadım onun bunun verdiğini giyiyorum3 5 kıyafet almak yetmiyor gerisinede bütçe yok almıyorum aranızda para toplayıp dolabımı düzsenize ne güzel olur
Ben mavi diyecektim sen yazmissin , calisirken maviden alirdim bluzleri , takim icine muhtesem duruyorlarMaviden daha yeni dümdüz beyaz tisort aldim yumusacik. Hem v yaka hem yuvarlak yaka olani var. İndirime girmis bi de suan baktim sitesine 35TL ye bile tisort var siyah beyaz mavide suan.Bulamamanin suyunu cikarttilar
Bakın bir şey iddia ediliyorsa arkası dolu konuşmak gerekiyor.ben eminim diye cümle kullanmadım,soruyorum pedlerde kimyasal nasıl ve nerde hangi aşamada kullanılıyor?
Ağartıcı denmiş,ağartıcı nedir ve neden pedlerde kullanılır?sadece soruyorum,mantıklı açıklamalar gelirse ben de öğrenmiş olurum şayet doğruysa.madem biliyormuşsuna konuşuluyor, e o zaman bilgilendirilmeli de.
İnsanın bilgisi olmadan fikri olması çok kötü bir şeydir.
Nasıl yani,gelişmiş ülkelerde ped yok eski üsul bez mi var?bayagı bildiğiniz yıka kullan tarzı mı kullanıyor gelişmiş ülkeler?(gelişmiş ülke dediğiniz abd,batı avrupa vb dir umarım)
Mide mi aldırdımKaç kilo verdin soylesen ve nasil verdin anlatsan soyleeee güzelce belki bana ilham olur
Maviden daha yeni dümdüz beyaz tisort aldim yumusacik. Hem v yaka hem yuvarlak yaka olani var. İndirime girmis bi de suan baktim sitesine 35TL ye bile tisort var siyah beyaz mavide suan.Bulamamanin suyunu cikarttilar
Kumaşları biraz olsun kaliteli dursun ama çok da pahalı olmasın istiyorum. Hiç siyah gömlek göremedim mesela nereye bakarsam bakayım. Kaliteli olsun Network ten alayım dedim, bildiğiniz erkek gömleği gibi geldi o basic parça. Tamam sıradan olsun Kotondan bakayım diyorum, kesimleri korkunç. Birkaç yıl önce Batik ten almıştım, kesimi harika, ama kumaş yüzde yüz polyester. İki saat giysen leş gibi kokarsın. Polo ya bakıyorum onların gömlek kesimleri de hoşuma gitmiyor.
Tişört için colinse , maviye baktım örneğin. Colinsin yakası paçası dağıldı. Maviden beyaz tişört alamadım çünkü yakası oldukça derin V idi.
Bu ve bunun gibi bir sürü örnek. Her alışverişe çıktığımda tekstil sektörü bitmiş diyerek geri dönüyorum eve. Bulabilirsem internetten bir şeyler alıyorum.
Beden sorunum yok. Boyun 172, kilom 62. Ukalalık için söylemiyorum bunu yanlış anlaşılmasın, fiziğimi beğeniyorum ama croplar ya da büstiyer tarzı kıyafetleri de sırf yakışıyor diye herkes giymek zorunda değil ki.
konu ne ara pede beze bağlandı ben anlayamadım zaten midem bulandı vallaYahu bu devirde ped kullanmamak da abarti.
Herseyi gectim bez yikamakla ugrasmak, ona su harcamak yazik günah bence...
Tasarruf amacli daha basit seyler yapilabilir ne bileyim taze sogan maydonoz ve naneyi balkonda saksiya ektim mesela 10 yildir bunlara para vermiyorum.
Sabah kalan cayi süzer dolaba koyarim. biraz seftali veya limonla blenderdan gecirir yemegin yanina ice tea yaparim. Bunu daha cok koruyucu madde icermedigi icin yaparim ama ekonomik de oluyor.
Yapilir bir seyler de bu kadar da abartmamak lazim.
Bakın bir şey iddia ediliyorsa arkası dolu konuşmak gerekiyor.ben eminim diye cümle kullanmadım,soruyorum pedlerde kimyasal nasıl ve nerde hangi aşamada kullanılıyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?