kıyafetlerin pahalı olması

Siz nerden alıyorsunuz
Beymen magazalarinda satilan cogu markadan memnunum ben. Az ve oz parca alip senelerce kullaniyorum. Giysileri duzgun kullanir,iyi bakarim. O da benim icin bir avantaj tabi ki.

Dolabimdaki kiyafetlerim sayilidir. Az renk,az model kullanirim. Aksesuarlar ile tamamlarim,fazla ceside ihtiyacim olmaz belli de bir cizgim vardir. Boylece daha az harcarim
Ama kaliteli kiyafetler giyerim

Parfümlü veya parfümsüz tercih etmek kisiye kalmis.
Parfümsüz kolayca bulunuyor.
Saf su ve bambuyla dokunan bir marka var ki üretiminden eminim.

Kimyasal olmasini elbette savunacak degilim ama her sey bitti bir bu mu kaldi? Paketli her turlu gida zehir saciyor. Hic birsey almiyor musunuz?

Sampuan deterjan alternatifi uretilebilir seyler.
Mesela sebze meyve yemiyor musunuz?

Size nasil imrendim bir bilseniz.Demek ki yeteneginiz varmis.Ne mutlu size!Nerdeyse kiskandim diyicem:)

Yetenekle bir alakası yok. Herşeyin bir sistemi var, o sisteme göre giden herkes herşeyi dikebilir. Ben dikiş kursuna da gitmiştim orada elime daha iğne almadım diyen 50 yaşlarındaki bir kadın kendine abiye dikti. İlk başlarda zorlanıyor insan ama birşeyler dikip giymenin zevkine varınca daha çok motive oluyor insan. Siz de deneyin bence.

Cim
Cimrilikten bunlar hep,başka bir şey değil
Cimrilikten yapanı da bu sebeple eleştiremezsiniz, ancak uzak durabilirsiniz fakat çocuk bezleri ve kadın pedleri hakkında insanın fikri olması için de uzman ya da kimyager olmasına gerek yok. Kimisi zararlı olduğu için, kimisi çevreci olduğu için, kimisi de cimri olduğu için yıkanabilir bezlerden kullanabilir.bazısı ise tüm bu sebeplerin hepsinden dolayı kullanır. Bir bebeğin bezi bırakana kadar kullandığı bezlerin toplam miktarına bakarsanız sonuç korkunç. Bu bezlerde kullanılan ağartıcı vb.maddeleri üretici firmalar bile yalanlamazken siz nasıl emin oluyorsunuz ki. Gelişmiş ülkelerin çoğunda bebekler için de kadınlar içinde bu bezler oldukça yaygın. Türkiyede kullanmak isteyenler bir kaç yıl önce oralardan getiriyordu bu bezleri. Kullan at ürünlerin hepsi de doğaya düşmandır. Hangi sebeple olursa olsun bunlardan kaçınanları tebrik,diğer insanları da teşvik etmek gerekir diye düşünüyorum. Amacım tartışma yaratmak değil, umarım kırmadım

Eskiden yikayip kullandiklarini dusunmuyorum . Yikamak hijyenik degil kabul edelim. yikayip kaynatiyorsa ancak kabul edilebilir.
eskiden soba vardi kullanilmis kumaslari yakiyorlarmis

Acaba hangi marka?Cünkü ben yurtdisindayim buradakilerin nerdeyse hepsi parfümü.Sadece marketlerin kendi ürünleri öyle olmuyor.Onlarin da bir cogu iyi degil.Cok rahatsizlik veriyor.

Yiyeceklerde de cok dikkat etmeye calisiyorum.Oturdugum yerde organik markete gidiyorum ve burada köylüden aliyorum.Soludugumuz hava da zehirli biliyorum.Sadece mümkün oldugunca azaltmaya calisiyorum.

Eskiden yikayip kullandiklarini dusunmuyorum . Yikamak hijyenik degil kabul edelim. yikayip kaynatiyorsa ancak kabul edilebilir.
eskiden soba vardi kullanilmis kumaslari yakiyorlarmis

yikamak derken kaynatmaktan bahsettim.Ben kendim de o dönemlerde kullandigim icin biliyorum.Eskiden kumas da o kadar cok yoktu ki.Ben de cöpe atardim ama tanidiklarimdan yikayanlar vardi.

Yurt disindaysaniz regl donemleri icin mooncup alabilirsiniz. Turkiyede uretimi yok diye biliyorum,kullan at urunlere karsi birkac arkadasim kullaniyor cok memnunlar. Ben de denemek amacli getirtmeyi dusunuyorum. Memnun kalirsam pedlere elveda diyecegim.

Önceden uygun diye hep kemeraltindan 35 liraya tesettur tunik elbise alirdim.
Mahalle butiginden ve lcw ve defacyodsn almıyordum bence o giysilerin ederi etiketindeki kadar değil.

Geçen yüzde elli indirim zamanı sefamerveden bir tunik fiyatına 4 tunik aldım her zaman giyilecek şekilde. 148 lira kapıda ödeme dahil.

Dolaştığına değmiyor.
Evde giymelik giysileri sosyete pazarından bakmıştım.

Tunikleri elbise olarak kullanabilirsin

Ekstra olarak tozluda da güzel şeyler var.

Benimde kendim dikip kendim giyeyim isteğim bayadır var ama çocukla ugrasamiyorum diye baslamadim .

Hamileyken 1 eteğe 80 tl vermek yerine kumaş alıp diktirmistim malliyeti 35 liraydi..

Valla atmak mesele değil dönüştürmek mesele bu devirde israf eden ac açıkta kalır...

Bakın bir şey iddia ediliyorsa arkası dolu konuşmak gerekiyor.ben eminim diye cümle kullanmadım,soruyorum pedlerde kimyasal nasıl ve nerde hangi aşamada kullanılıyor?
Ağartıcı denmiş,ağartıcı nedir ve neden pedlerde kullanılır?sadece soruyorum,mantıklı açıklamalar gelirse ben de öğrenmiş olurum şayet doğruysa.madem biliyormuşsuna konuşuluyor, e o zaman bilgilendirilmeli de.
İnsanın bilgisi olmadan fikri olması çok kötü bir şeydir.
Nasıl yani,gelişmiş ülkelerde ped yok eski üsul bez mi var?bayagı bildiğiniz yıka kullan tarzı mı kullanıyor gelişmiş ülkeler?(gelişmiş ülke dediğiniz abd,batı avrupa vb dir umarım)

Ben de düsündüm almayi ama henüz denemedim.Tampon beni cok rahatsiz ediyor acaba mooncup da öyle midir diye tereddüt ettim.Tesekkür ederim cevabiniz icin.

Çok pahalı bir de eli yüzü düzgün bir şey bulsak bari
Hele kapalı kıyafetleri fiyuuu uçuyor bir mont bin liraydı ev kiram ondan ucuz
Şimdi de bir tunik üç yüz lira ee hadi aldın her gün de giyemezsin ki
Bu aralar sitelerde indirim var baktın mı ?
Bir de ucuz olması için sezon dışı alacaksın

Aklimda zaten ama bir türlü baslayamadim.Siz ne kadar öyle deseniz de bence sizin dogal bir yeteneginiz var:)

Sıfır atık denen bir kavram artık hayatımıza girmeye başlıyor, bunun öncüsü, uygulayıcısı da bir kaç kişi var. Bu kişiler pamuklu kumaştan yıkanabilir bebek bezi ve pedler, ev yapımı doğal deterjanlar, şampuanlar, diş macunları, deodorantlar vs kullanırlar, paketli mercimek almazlar da aktarlardan kendi bez torbalarına doldurtup alırlar, kağıt havlu yerine bez havlu, plastik çatal kaşık yerine, kendi kaşıklarını kullanırlar, dışarıda kendi termoslarını kullanırlar. Aslında bu pintilikten değil dünyamızı düşünmelerinden ileri gelir.

Yıkanabilir pedler ve bebek bezleri eğer uygun bir şekilde temizlenmişse en hijyenik olanıdır bence. Zamanında orkidin günlük pedini kullanırdım her kullandığımda mantar oldum, pamuklu yıkanabilir günlük ped e geçtim mantar enfeksiyonlarını hayatımdan def ettim.

yikamak derken kaynatmaktan bahsettim.Ben kendim de o dönemlerde kullandigim icin biliyorum.Eskiden kumas da o kadar cok yoktu ki.Ben de cöpe atardim ama tanidiklarimdan yikayanlar vardi.
Baska bir uye kaynatmaktan bahsetmemis o yuzden oyle yazmistim.
3 5 saate yikamak gerekiyor oyle de. Yorucu olmuyor mu?
Asil simdilerde kumas bulunmuyor her sey polyester

Baska bir uye kaynatmaktan bahsetmemis o yuzden oyle yazmistim.
3 5 saate yikamak gerekiyor oyle de. Yorucu olmuyor mu?
Asil simdilerde kumas bulunmuyor her sey polyester
Cok eskiden kullanirdim.Uzun zamandir ped kullaniyorum.Simdi olsa bana da zor gelir.Ama halam su hastenelerde kullanilan sargi bezlerinden kullanirdi.Her defasinda yikayip kaynatirdi.O bezler cok kullanisli ve yumusakti kesinlikle rahatsizlik vermiyordu.

bide herkesin fiziği müsaitmiş gibi bütün kotlar yüksek bel, bütün bluzlar kısacık göbeği açıkta bırakan.
hazır giyim icat oldu mertlik bozuldu.
Fiziği müsait olmak da değil ki mesele.
Benim fiziğim müsait ama ben de bulamıyorum istediğim gibi kıyafet. Klasik bir pantolon ve bluz almak istedim geçenlerde mesela. Pantolon tamam ama bluz yok. Niye ? Çünkü göbek üstü. Çok saçma değil mi bir öğretmen kumaş pantolon giysin ama üstündeki gömlek cücük gibi. Ders anlatırken tahtaya yazı yazsam sırtım açılır.
Herkes her şeyi giyebilir gibi üretim yapıyorlar. Şu an benim için en zor şey sıradan, düzgün kumaşlı beli, yakası kapalı beyaz ve siyah tişört, gömlek bulmak mesela.( tabi bir gömleğe 300 lira veremiyorum o şekilde baksam belki vardır ) hatta bulan varsa mesaj atsın :))

Evet o ülkelerden bahsediyorum. Üç yıl önce oğlum için daha az zararsız bezler araştırdığımda bildiğiniz anne usulü bezlerin bu ülkelerde modernize edilerek kullanıldığını, hatta geniş bir pazar haline geldiğini öğrendim. Tesadüf eseri bazı videolarda da bu gelişmiş ülkelerdeki ailelerin bunlardan kullandığını da gördüm. Kendim de zor da olsa edindim, şimdi bulması daha kolay. Size burda o bezlerin üretim aşamalarını tabii ki anlatamam, kullanılan maddelerin periyodik cetveldeki yerlerini de bilmem mümkün değil, uzman değilim ama ben de kendimce okudum. Son zamanlarda çıkan bazı çocuk bezlerinin ya da kadın pedlerinin üzerlerinde şu yoktur bu yoktur gibi ibarelerle firmaların göz boyamaya çalıştığını görüyorsunuzdur. Bu maddelerin insan vücuduna zararsız olduğunu da kimse iddia edemez.ki bizim çok kaliteli dediğimiz bebek bezinin fabrikası Kocaelide. Sanmıyorum ki avrupada uyulması zorunlu olan kurallara burda uyulsun.bu bezleri kullanan kadınların bir çok şikayeti geçiyor, keza doktor tavsiyesiyle bebeğine bu bezleri modernize edilmemiş haliyle kullanan, şikayetleri giden anneler de tanıyrm.Bu konu çok uzar ama siz kullanın ya da kullanmayın, kullanana bu şekilde etiket yapıştırmayın demek istedim. En azından doğaya faydalı bir eylem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…