Çocukluğunu tam bir çocuk gibi yaşaması ne güzel.......aslında sosyal medya çocukları erken uyandîrıyor.......Amerikan kanallarındaki kliplere bakın başınız dönerHayırlı geceler,
yazdıklarınızı okudum da, karma eğitime karşısınız sanırım, kızlar ve erkekler ayrı okursa iyi olur sanıyorsunuz lakin yanılıyorsunuz, şimdi de var kız liseleri, erkek liseleri, gidip görün rica ediyorum, kızlar erkek lisesi, erkekler kız lisesi önlerindeler, yasaklar herzaman caziptir.
Ve kızların durumundan bahsetmişsiniz, hiç kusura bakmayın bunun okulla uzaktan yakından alakası yok, iş ailede biter, gidinde sorun bakalım o okulların öğretmenlerine, velilere kızınız okula makyajlı geliyor dediğinde ne cevap veriyor veliler.
Benim kızımda genç kız neden okula mankenlik ajansına gider gibi değilde öğrenci gibi gidiyor, demek ki hikmet bende.
Hayırlı geceler,
yazdıklarınızı okudum da, karma eğitime karşısınız sanırım, kızlar ve erkekler ayrı okursa iyi olur sanıyorsunuz lakin yanılıyorsunuz, şimdi de var kız liseleri, erkek liseleri, gidip görün rica ediyorum, kızlar erkek lisesi, erkekler kız lisesi önlerindeler, yasaklar herzaman caziptir.
Ve kızların durumundan bahsetmişsiniz, hiç kusura bakmayın bunun okulla uzaktan yakından alakası yok, iş ailede biter, gidinde sorun bakalım o okulların öğretmenlerine, velilere kızınız okula makyajlı geliyor dediğinde ne cevap veriyor veliler.
Benim kızımda genç kız neden okula mankenlik ajansına gider gibi değilde öğrenci gibi gidiyor, demek ki hikmet bende.
Hayırlı geceler,
bide kızları erken evlendirince bunların önünemi geçilmiş olucak 13 yaşında mesela
Hayırlı geceler,
Çocukluğunu tam bir çocuk gibi yaşaması ne güzel.......aslında sosyal medya çocukları erken uyandîrıyor.......Amerikan kanallarındaki kliplere bakın başınız döner
Çocuk yaşta evliliğe karşıyız ama anlamadığım nokta bu çocuklar neden cinsellikle çok erken yaşta tanışıyorlar tek fark nikah yok üstelik bunu sevgililleri ile kendi istekleri ile yapıyorlar.
Kuuzenimin yaşındaki arkadaşı bir erkkle birlikte oldu peki şimdi nje olacak bu çocuk mu yoksa kadın mı eş mi ne ?
Bir konfeksiyon konuşması: erkek babası diyor bunlar bizim zmanı aştı artık onlara yaşpıp nasıl hamile bırakılmaz onu öğreteceğim. Bunu çocuğuna öğretecek evet bir çocuğa
Hayırlı geceler,
çünkü hormonlar diye bişey vartamam sizin dediğiniz doğru olabilir ama bi çocuk cinselliği tanıyor diye evlendirilmemeli düzgün aile olup düzgün yetiştirilmeli 13 yaş çok küçük değilmi sizcede
Evet Pepe, ben kızıma sonuna kadar yaşattırdım çocukluğunu, 13-14 yaşına geldiğinde erkeklerle oynaması ayıp dediler, hayır dedim onlar sadece arkadaşlar oynayacaklar, çocuklara karşı cins ayyy ne ayıp bile denmemeli, kızım hiçbir arkadaşına bu erkek göz süzeyim diye bakmadı, çocukluk arkadaşlarıyla hala görüşür ve birbirlerine kardeşim derler, bu benim görüşüm, katılırsınız katılmazsınız, ben çocukların ayrılmasına karşıyım, siz gerekli terbiyeyi, inandığınız dinin eğitimini verin, Allah'ın izniyle hiçbirşey olmaz.
Kızım 19 yaşında bu arada, hala flörtü yoktur, zira önceliği eğitimine verdi, herşeyin bir zamanı var deyip yerinde davranacak kadar sağlam yetiştirdim.
Çocukları suçlamak kolay, bizler ebeveyn olarak ne yapıyoruz onu sorgulamak lazım bence.
Ben de onu diyorum 13 yaş biri ile yatmak için çok küçük değil mi sizce?tanıyor demedim tanışıyor dedim de o açıdan...Erken evlenmekten kastım da özellikle böyle bir devirde asla 13 yaş değil.
çünkü hormonlar diye bişey vartamam sizin dediğiniz doğru olabilir ama bi çocuk cinselliği tanıyor diye evlendirilmemeli düzgün aile olup düzgün yetiştirilmeli 13 yaş çok küçük değilmi sizcede
ayni yasitindan 13 yasinda kizin hamile kalmasi kücük degilmi sizce???
tabiki küçük bunu tasvip etmiyorum bende zatenama öyle diyede evlenmeyi hiçbir şekilde tasvip edemem çünkü ne olursa olsun kurunun yanında yaşda yanıcaktır
mune abla biz zaten konunun detayina girmedik ki girsek zaten basta en kötü örnek evlerin bas kösesine koyulan TV
ne ögreniyorlarsa o dizilerden ögreniyorlar ve okullarda da aynisini yapmiyorlarmi ALLAH askina???
o dizilerdeki rolleri resmen örnek aliyorlar ve burda lütfen dikkat edilsin her ögrenciyi kast etmiyoruz güzel ahlak asilanmislar da var aralarinda ama yazdigim tipler de var ciddi ciddi kendim kovaladim kapinin önünden...
malesef cogu insanlar cocuklari doguruyo sokaga sali veriyor resmen, bu bahsettigim cocuklar 3-4 yas ilgilenen yok oturdugum yerde görüyorum sonra cocuklarin basina birsey geldimi ahh vahh ediliyor neden??? kendi ihmalleri yüzünden...
zaten ilk ögretmen anne ile babadir cocuklar icin sonra arkasi geliyor...
cogu kisiyi uyardigim zaman yaa napalim dinlemiyorlar bizi mecbur izin veriyourz diye söylüyorlar makyaj vs.
bu gidis nereye??? evet ahlaki cöküs var bunu kimse inkar edemez...
Ablacım,
işte bende diyorum ki o yavrucakların suçu yok, dönüp anne olarak kendimize bakmamız lazım, şahsen benim kızım hakkında terbiyesiyle ilgili bir şikayet gelse ben kendimi sorgularım.
Öğretmen sadece eğitimciliğini yerine getirebilir, onlara ahlak dersi veremez ki, terbiye evde anne babanın işidir, sen anne olarak kızını süslenmiş ful makyajlı okula giderken görürde ses etmezsen öğretmen ne yapsın?
Ya da oğlun öğretmene hakaret edecek kadar saygısızlık yapıyorsa öğretmen ne yapsın?
Ne diyorum boyumca kızım var, ilkokula giderken de liseye giderkende ne bir öğretmeninden ne de bir tanıdıktan tek bir kötü söz duymadım, aksine bu nasıl hanım bir kızdır derler, 19 yaşında istese beni dinlemez ama herşeyini giyimini dahi anne babasına sorar, o yüzden diyorum, eğitim evde başlar, terbiye evde verilir, çocuk bir yanlış yapmışsa çocuğun üstüne yürümek yerine anne baba kendini sorgulamalı.
Evet Pepe, ben kızıma sonuna kadar yaşattırdım çocukluğunu, 13-14 yaşına geldiğinde erkeklerle oynaması ayıp dediler, hayır dedim onlar sadece arkadaşlar oynayacaklar, çocuklara karşı cins ayyy ne ayıp bile denmemeli, kızım hiçbir arkadaşına bu erkek göz süzeyim diye bakmadı, çocukluk arkadaşlarıyla hala görüşür ve birbirlerine kardeşim derler, bu benim görüşüm, katılırsınız katılmazsınız, ben çocukların ayrılmasına karşıyım, siz gerekli terbiyeyi, inandığınız dinin eğitimini verin, Allah'ın izniyle hiçbirşey olmaz.
Kızım 19 yaşında bu arada, hala flörtü yoktur, zira önceliği eğitimine verdi, herşeyin bir zamanı var deyip yerinde davranacak kadar sağlam yetiştirdim.
Çocukları suçlamak kolay, bizler ebeveyn olarak ne yapıyoruz onu sorgulamak lazım bence.
Ablacım,
işte bende diyorum ki o yavrucakların suçu yok, dönüp anne olarak kendimize bakmamız lazım, şahsen benim kızım hakkında terbiyesiyle ilgili bir şikayet gelse ben kendimi sorgularım.
Öğretmen sadece eğitimciliğini yerine getirebilir, onlara ahlak dersi veremez ki, terbiye evde anne babanın işidir, sen anne olarak kızını süslenmiş ful makyajlı okula giderken görürde ses etmezsen öğretmen ne yapsın?
Ya da oğlun öğretmene hakaret edecek kadar saygısızlık yapıyorsa öğretmen ne yapsın?
Ne diyorum boyumca kızım var, ilkokula giderken de liseye giderkende ne bir öğretmeninden ne de bir tanıdıktan tek bir kötü söz duymadım, aksine bu nasıl hanım bir kızdır derler, 19 yaşında istese beni dinlemez ama herşeyini giyimini dahi anne babasına sorar, o yüzden diyorum, eğitim evde başlar, terbiye evde verilir, çocuk bir yanlış yapmışsa çocuğun üstüne yürümek yerine anne baba kendini sorgulamalı.
ozaman mune abla bu konuda nasiplisin ama nasipsiz olanlari da var buna ne diyeceksin, senin kizin seni dinlemis ya birde dinlemeseydi napicaktin???
nasil bir yöntem kulanicaktin makyaj yasak dedigin halde kale almayip yapsaydi erkeklerle ciksaydi yada bunlari senin haberin olmadan yapsaydi napicaktin???
yani ablacim yazdigim gibi bu konuda nasiplisin birde ALLAH böyle söz dinlemeyen evlatlari da veriyor bu durumda aileyide suclayamam cünkü tv lerden cok ama cok kötü ahlak cocuklara asilaniyor cocuk filimlerdeki subliminal mesajlari görmediniz mi hic? neden böyle birsey yapiyorlar???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?