- 16 Şubat 2012
- 6.594
- 11.147
- 448
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
işte unuturum demekle olsa keske, gene diyorum robot değiliz beni 2 sefer kandıran bir adam az çenesini kapatıp oturacak onu affettiysem
He şunu da ekliyeyim nomu yıllarca bu borcu ödeyecek bitince bak adam nasıl değişicek büyük ihtimalle, hatta boşanabilirler bile sen beni zamanında para yüzünden ezdin diye böyle adamlara güvenmem ben.
Kesinlikle seviyor nomu yoksa zaten affetmezdi. Biz eşimle sevgili olduktan sonra sigarayı bıraktı ben bırak demedim ama çok rahatsız olduğumdan bırakmıştı.Orasını bilmiyorum eşi değişirmi değişmezmi ama adamda unutmuyordur. Nomunun söylediklerini bir yere yazıyordur.İçinden kinleniyordur.
Bir karar verildiyse elele verip borcu bitireceğiz diyorlarsa birbirlerini alttan almaları lazım .Yoksa daha da saygıları azalacak.
Eşi Nomuyu seviyor diye düşünüyorum Nomuda öyle yoksa başka türlü katlanılmaz böyle şeye.
Kesinlikle seviyor nomu yoksa zaten affetmezdi. Biz eşimle sevgili olduktan sonra sigarayı bıraktı ben bırak demedim ama çok rahatsız olduğumdan bırakmıştı.
Sonra bir gün ablası akşamları keyif sigarası yapıyor diye ağzındam kaçırdı ayrıldım neden dersen sorun benden gizliyip yalan söylemesihala 10 yıl oldu laf sokarım sen bana yalan söyledin şu kadar zaman diye söylenir yani bazı şeyler unutulmaz aslında olayımıza bakarsan basit ama işte
Orasını bilmiyorum eşi değişirmi değişmezmi ama adamda unutmuyordur. Nomunun söylediklerini bir yere yazıyordur.İçinden kinleniyordur.
Bir karar verildiyse elele verip borcu bitireceğiz diyorlarsa birbirlerini alttan almaları lazım .Yoksa daha da saygıları azalacak.
Eşi Nomuyu seviyor diye düşünüyorum Nomuda öyle yoksa başka türlü katlanılmaz böyle şeye.
Esi su an konu sahibine muhtac. Kendisi bile bilemez gercekten konu sahibini sevip sevmedigini.
Hatta bu tarz muhtacliklar nefret bile doguruyor sonradan.
Size katilmiyorum, konu sahibi icin cok ileri gitti demissiniz. Hakli oldugu bir konuda sert bir tepki vermis o kadar.
Esi ise haksiz oldugu bir konuda yuzsuzluge varan bir hareket ile konu sahibini annesi ile tehdit etmis basta. Bunlar kiyas kabul eden seyler degil. Hele es 1e 100 hataliysa gecmiste.
Aileye rencide etmesi kismini da abartarak yazmissiniz biraz. Zira kardesim 2 kere karisini kandirip kumar oynarsa zaten yeterince rencide olmustur gozumde, affeden karisinin arayip da onun icin bana hicbir sey veremiyor demesine sasirmam. Veremiyor cunku.
Suclu insan sucunu bilecek. Bilmiyorsa affedilmemeli.
Tamamda bir insan bu kadar aşağılanmazki.Madem böyle iyilik yapacaksan yapma yani.Herşeyin bir sınırı var.
Eşinin Nomunun ailesini araması kendi kafasızlığı.Tehdit içinse kendi kaşınmış ama çaresizliktense yanlış bir yöntem.
Nomu deseydi peki hadi ara herşeyi öğrensinler akkoyun kara koyun ortaya çıksaydı deseydi ne yapacaktı.Kendi kendini rezil edecekti hem kendi ailesine hem eşinin ailesine..Aferin oğlum iyi yapmışsın diyen olmayacaktı.
Belkide nasıl olsa annemde öğrendi çekinecek birşeyim kalmadı deyip cesaret gelecekti Nomuya
Evet iste tam da bu yuzden agir bir karaktersizlik.
Birinin ayibini ortuyorsunuz, kusurunu gizliyorsunuz inanilmaz bir fedakarlik ile. Ayibini gizlediginiz kisi ise alcakca sizin bosanirim dediginizi soylemekle tehdit ediyor. Hem de uzulecek anneye. Yani adam o kadar kotu niyetli ki, biliyor konu sahibinin adamin sucunu soyleyemeyecegini. Bir de konu sahibini haksiz gosterecek.
Bence bu insan daha fazla bile asagilanabilir, asiri bir sey yok ortada.
işte unuturum demekle olsa keske, gene diyorum robot değiliz beni 2 sefer kandıran bir adam az çenesini kapatıp oturacak onu affettiysem
He şunu da ekliyeyim nomu yıllarca bu borcu ödeyecek bitince bak adam nasıl değişicek büyük ihtimalle, hatta boşanabilirler bile sen beni zamanında para yüzünden ezdin diye böyle adamlara güvenmem ben.
Ben affettim dediğim şeyi affederim bibi, nomu biliyor ben de 1 sene maaşımın tamamını eşimin borcuna yatırdım , ama geçti gitti çok şükür. (Eşim benden gizli çektiği krediyi ödüyor hala ama benim maaşa dokunmaya gerek kalmıyor onun kredisini öderken o çok koymuyor) nomunun dezavantajı vade çok fazla. ama nomunun avantajı eşi suçunun farkında. benimki o 1 sene boyunca her ay maaşımın tamamını götürüp krediye yatırırken bile pişkin pişkin "kazansam benden iyisi olmazdı ama" diyordu.
Valla ben çok şeyini affettim eşimin. sadece bu da değil. ama dönüp dönüp konuyu açarsam ben yıpranırım ben üzülürüm. yazık değil mi bana?
Ben bu adamla mutlu olmak istiyorum, yada bu adamsız mutlu olmak istiyorum. unuttuklarımla mutluyum şimdilik, ama bardak bir gün taşarsa hepsini hatırlar öyle taşırırım. ve gider onsuz mutlu olurum. o zamana kadar unutmamda mahsur yok
2. yi bende affetmezdim gibime geliyor ama yaşamadan varsayımda bulunuyorum. yaşasam belki yine affederim bilmiyorum.Nomunun yaptığını kk daki kadınların çoğu yapmazdı burası kesin.
Ben iyi tarafından düşünüyorum.Geçinmeye niyetin varsa , ayrılmıyorsan, borçları bitirmeye çalışıyorsan birbirine zıt gitmeye gerek yok.Ellerine ne geçecek .Nefretten kavga dövüşten başka.
Buradaki sorun hata yapan kisinin unutuldugu icin dersini alamamasi.
Yani siz kendi huzurunuz icin yapiyorsunuz bunu, ama uzun vadede daha cok huzurunuzu bozar mi bilemezsiniz bunu.
Bu kadar radikal hatalarin unutulmasi bir tarafi somurulme pozisyonuna dusururken, diger taraf gozunde de bu pozisyon yuzunden degersizlik yaratabilir. Ozellikle nankor bir insansa.
Herşey geçiyorda kalp kırıklığı geçmiyor.
Borç bitince ellerinde yine paraları olur ,yapamadıklarını yaparlarda. Ama söylenen sözler unutulmaz.
Güven yıkıldı bir kere bir daha yerine gelmez.
Tamamda bir insan bu kadar aşağılanmazki.Madem böyle iyilik yapacaksan yapma yani.Herşeyin bir sınırı var.
Bazen bende anlattığın gibi hissediyorum.Sanki maddi manevi sömürülüyormuşum gibi.
Benim ödediğim borç bitti Üstünden 2 sene geçti. ben konuyu kapattım açmıyorum artık hiç. tabi borcu öderken bu çok daha zordu. 1 ay boyunca çalışıp götürüp bütün emeğimi bankaya yatırmak.. şimdi ev aldık taksitlerini yatırıyorum ben. ha desem yine derim o parayı kaybetmeseydin evi borçSuz alırdık diye ama ne gerek var? ben devam etmeyi seçti isem kendimi de eşimi de huzursuz etmenin anlamı ne?Buradaki sorun hata yapan kisinin unutuldugu icin dersini alamamasi.
Yani siz kendi huzurunuz icin yapiyorsunuz bunu, ama uzun vadede daha cok huzurunuzu bozar mi bilemezsiniz bunu.
Bu kadar radikal hatalarin unutulmasi bir tarafi somurulme pozisyonuna dusururken, diger taraf gozunde de bu pozisyon yuzunden degersizlik yaratabilir. Ozellikle nankor bir insansa.
Benim ödediğim borç bitti Üstünden 2 sene geçti. ben konuyu kapattım açmıyorum artık hiç. tabi borcu öderken bu çok daha zordu. 1 ay boyunca çalışıp götürüp bütün emeğimi bankaya yatırmak.. şimdi ev aldık taksitlerini yatırıyorum ben. ha desem yine derim o parayı kaybetmeseydin evi borçSuz alırdık diye ama ne gerek var? ben devam etmeyi seçti isem kendimi de eşimi de huzursuz etmenin anlamı ne?
Zaten konuyu devamlı açarsam bu affetmek olmaz ki.... adamdan sessizce kavga gürültü çıkarmadan evde otur diye beklemek , paramla seni istediğim gibi yönetirim demek değil mi?
Nomunun olayda adamı haklı bulmuyorum kesinlikle yani araba mevzusunda. ama nomu keşke tartışmayı paraya bağlamasa imiş. arabaya binerim bana karışamazsın diye olsaymış tartışma. Bence nomunun eşi de nomuyu çok seviyor çünkü gerçekten kendimi adamın yerine koyuyorum en ufak bir tartışmada eşim hatamı yüzüme vursa olmuyor bu iş der ve kabul ederdim ayrılmayı...
Bu arada borç bitince nomu hala devam ederse konuyu gündemde tutmaya zaten boşansınlar bence de.. olmuyor demektir bu. şu an nomuya boşan diyemememin tek nedeni hem eşine olan sevgisi hem eşinin nomu ya sevgisi hem de borç bitince bu konunun kapanma ihtimali. yok borç bitti hala "borç yapmasa idin ev almıştık , borç yapmasa idin araba diye buna mı binerdik" gibi söylemler olursa artık devam etmeye hiç gerek yok...işte unuturum demekle olsa keske, gene diyorum robot değiliz beni 2 sefer kandıran bir adam az çenesini kapatıp oturacak onu affettiysem
Peki siz affettiniz ve konusunu acmiyorsunuz ya, esiniz bu hatasinin sorumlulugunu nasil odedi? Sozkonusu es bile olsa hatalarin sorumlulugunu karsi taraf odemeli. Ustu kapatilmamali.
Son yazdiginizda sizin gibi dusunmuyorum. 2 kere buyuk yalanlar soyledigim, cok buyuk dert altina soktugum, radikal yanlislar yaptigim kisiye asla simarikca kaprisler yapamam, ailesiyle tehdit edemem. Yaparsam da karsiligini gorunce hakettim derim.
Insan kendini elestirmeyi bilecek. Hatasini duymayi da oyle. Kucuk tartisma dediginiz adamin yine hatali oldugu 2 konu.
Ekleme: Adam konu sahibinden nasil ayrilsin? Olene kadar borc mu odesin? Inandirici bulmuyorum bunu.
Ben karşılık bekleyerek affetmedim ki eşimi. ben seni affedicem ama sen de gel dediğimde geleceksin git dediğimde gideceksin gibi bir anlaşma olmadı. bir daha ticaret konusunu duymak istemiyorum dedim sadece. (Bizde olay kumar değil eşimin işi olduğu halde daha çok kazanmak için ticarete girmek istemesi ve benim sermaye diye kabul ettiğim miktarın 3.5 katını vermesi oldu. yani olaydan kısmen haberim vardı ben 20 bin vericez sanıyorken 75-80 bin ödedik ve battık)
Affetmek karşılık bekleyerek olmaz. affettim ne mi oldu? mutluyum ben valla. zaman zaman elbet tartışmalarımız anlaşamadığımız konular vs oluyor ama tartışmayı kaybettiği paraya bağlamıyorum. yaşamamız gerekiyormuş yaşadık. Bize neler kattığını da bilmiyoruz bunun.
Yarın bir gün boşanadabilirim belli mi olur hayat bu ama affettim diye pişman olmam. çünkü elimden geleni fazlası ile yaptım bu evlilik için bunu bilirim huzurlu olurum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?