Kıyamet koptu..

Benim eşim gibi çok para kazanacağım sevdalıysa düzelmez.Adam hani bir aptallık yapıyor.Hadi hatadır vs diyoruz bir şans veriyoruz .Aradan bir zaman geçiyor bu sefer servis alacağım kendi işimin patronu olcağım diyor.Olmaz diyorum o iş göründüğü gibi değil.Çevremde yapanlar hep pişman borçlarını ödeyemeyince arabalarını sattılar.

Aradan yaptığı vukuatın üstünden bir 12 sene geçmiş bu seferde işi bırakacağım kredisini ödediğim evi satacağım parasıylada vinç alacağım diyor.Ölürmüsün öldürürmüsün.

Yani huylu huyundan vazgeçmiyor.Bende dedim yetti yani artık bir aptallığına daha katlanamam.O çocuğumuzun rızkı.Dokundurtturmam .Çok istiyorsan ayrılırsın benden ne istiyorsan yaparsın.Bana ve çocuklarımıza zarar veremezsin.Hep bu işte çok para var diyenlere inanıyorsun bizide bulaştırıyorsun arkanı hep bizmi toplayacağız dedim.Böyle bir şey yaparsan kapının önünde bulursun kendini dedim.Çok sinirlendiğimi gördü sustu.

Aradan zaman geçti ben sakinken yine konu açıyor bu sefer sakin bir şekilde olmayacağını anlattım.Yani her türlü ikna etmeye çalışıyor.Yumuşak yüzümü görse yapacak.

İş arkadaşı potansiyel tehlike midir konusu süregelirken , son durum nedir nomunomuchua ?

Son durum benim gibi olmayan süper kadınların birbirlerini takdir edislerini hayran hayran izliyorum

Benim yaptığım fedakarlıgin çeyreğini yaparlar miydi acaba diye merak ederek..

Ben o kadar tok gözlü biriydim ki hep..
Bizim için en uygun gelecek seçimleri yaptım aslında.
Borcsuz evlendik kendi kendimizi evlendirdik.
Ailelerin taktiği üç beş bilezik işte. .

Başka bir şey yaptırmadik.

Ama nisan alışverişine bile çıkaralım demediler.
O zaman eşimin işi yoktu mesela bunlar hep onun içinde kaldı.

Babasının yapmadılari, kendi imkanının el vermedikleri..

Niye beklemediniz o zaman nisan için de bekleyebilirdiniz diyeceksiniz.

Benim mesleğim elimde diye arayanlar görücüye gelmek isteyenler oluyordu.
Ben yok desem de hayatımda biri var diyemiyordum.

Eşim adı konsun kimse artık peşine düşmesin derdine düştü.

Nişanı acele yaptık ve kuru yüzükle..
Alisverissiz..

Yeni gelin değeri görmeden, gösterilmeden..

Bunlar benden çok ona dokundu sanırım.

Çünkü benim arkadaşlarımda tersini gördü..

Ailesinin yapmadiklarini en güzel haliyle kendi yapmak istedi..

Vaktinde veremediği lüksü vermek istedi.
Daha da batırdı işte. .

Teşekkür ederim.
Üzüldügünü ve onun için de kolay olmadığını anlayabiliyorum.

Ama insan en çok kendi hissettiklerinin farkında işte. .

Malesef ki erkek egemen toplumdayız. Çok sivri fevri davranışlarınız var. Eşiniz yetersiz geliyorsa aşağılıyorsanız kendinizi bir serbest bırakın sakinleşmeden konuşmayın. Hep ben ben ben diyerek hata yapıyoruz çoğumuz. "Çek BENi aradan, aradan gözüksün Yaradan" Egolarımızın isteklerimizin sınırı yok. Yeter ki uygun bir dille sakinleşip sakinleştirerek çözüm bulalım derim. Kadınlar her zaman güçlüdür. Gücünüzü akıllıca kullanın bence. Daha mutlu iletişimler dileğimle.

Teşekkür ederim.
Üzüldügünü ve onun için de kolay olmadığını anlayabiliyorum.

Ama insan en çok kendi hissettiklerinin farkında işte. .

Oda kendini kötü hissediyordur.Düşünsene eşinin seni küçük gördüğünü .Yetersiz hissediyordur.Yalnız aynısı bir daha yaparsan daha kötüsüyle karşılarsın derken araba mevzusunumu kasteti yoksa abisine şikayet etmenimi.Tehdit olayı beni biraz korkuttu açıkçası.Birbirinizin damarına daha fazla basmayın.

Akıl var mantık var insan elindekinin ne olduğunu bilip ona göre hareket eder diyoruz ama bazende çevremizde önünü ardını düşünmeden lop diye riske giren insanları görüyoruz.Olabiliyor yani.Her defasında şaşırsamda nasıl kafa bunlar desemde benimde etrafımda 3 kişi var böyle.Yanlış olduğunu söylesende illa yapacak onu.

Sen sormadınmı bu değirmenin suyu nerden geliyor diye.Tamam iyi hoş yapıyorsunda nasıl ödeyeceğiz demedin mi.

Gerçi bazen insan tutuluyor.Saçma bir şey yapacağını konduramıyor eşine.

İnsan çok sevdiği ve çok güvendiği bir insandan böyle aptallıklar beklemiyor.Bende hayatımın ilk kazığını en ağır darbesini eşimden yemiştim.Arkamdan iş çevirmişti.Yaptığı iş ummadığı gibi gitmeyincede toparlayacağım diye bu sefer daha beter saçmalamıştı.Tesadüf bende abisinin beni aramasıyla öğrendim ve başımdan kaynar sular döküldü.Güvenim yerle bir oldu.Hayranlığım yerle bir oldu.Kendi kendine herşeyi batırdı.Sonra ben bu salaklıkları nasıl yaptım diye pişman oldu ama bir kere gözümdeki değeri düştü yani.

Ben ondan bir lüks görmedim.
Ortalama bir yaşam sürdük.
Birikim yapıyoruz diye biliyordum.
Bu ona o kadar güvendiğim bir konuydu ki sormadım hiç hani nerde ne kadar para var diye..

Bir zaman suphelenmeye başladım bir şeylerden.
Üstüne gittim öğrendim. .

Yani şoku da uzun zaman atamadim üzerimden. .

Artık akıllanmıştır umarım.Hiçbirşey gizli kalmıyor zaten .Bir şekilde ortaya çıkıyor.

2-3 sene sonra borcunuz sıfırlanınca para kontrolüde sende olursa sanki normale dönersiniz gibi geliyor.Baştaki gibi asla olmaz ama bir şekilde devam edersiniz.Zaman gösterecek birazda.

nomu banlıydım konuyu açtığında okudum ben sana hak verdim eşinin ağlamasına zırlamasına da üzülmedim.
Bir ev parası ye sonra kadının hiç sesi çıkmasın böyle bir dünya yok hele ki saçma sapan bir kıskançlık yüzünden.
Siz ne sanıyorsunuz biz robot değiliz heralde böyle birşey yüzünden param olmayacak hiç gündeme gelmiyecek oldu canım ömür boyu laf sokmalarını yiyecek o adam çekicek çekmek zorunda 3 5 lira değil bir ev parası

Aslında bir yerde haklı çünkü tutturan tutturuyor kazanıyor yani ama dediğim gibi herkes değil tutturabilen, ticari zekası olan. Eşinizin de bunu anlaması lazım. Mesela biz kafe açtık battık eşimin kuzeni bizden sonra açtı tutturdu. Bir de bir yaştan sonra hele de ülke bu haldeyken maceraya atılmamak lazım eşiniz de anlar inşallah.

Laf sokmak başka bu şekilde aşağılamak başka.Hadi gelin bu gerizekalıyı alın gelin götürün bana hiçbirşey veremiyor sonrasında da erkek mi bilmem ne demek.Eşine dese hadi bi nebze ailesine söylemek rencide edici.Ailesini aramasaydı olay büyümeyecekti .Eşi yine bu kadar tepki vermeyecekti .Daha kötüsüde olabilirdi Allah korumuş.

Son düzenleme:

Evet, iyi niyetle belki ama sonuc olarak buyuk bir hata yapti konu sahibinin esi.
Ama dediginiz gibi basa kakma, laf sokma falan adama ceza oldugu kadar konu sahibine de ceza oluyor.
Insan kizdikca kizasi geliyor, kendi kendini gazliyor tabiri caizse.
E bu sefer adam da bir-iki derken sinirlenip yine hata yapiyor.
Kisir donguye donuyor.

Ben de affettiyseniz ve bir daha tekrarini gormediyseniz o sansi esinize lutuf olarak degil, kendinize de verdiginizi bilerek evliliginizi yasayin, diyecegim.
Zira sizi tutabilecek hicbir sey kalmasa zaten giderdiniz, demek ki seviyorsunuz da kaliyorsunuz.
Esiniz de bir insan, insan kalmaya devam ettigi surece de hata yapacak maalesef.
O yuzden siz kendinize sans verin, kendinize sans verdiginizi de bilin, kendinizi yipratmayin.

Muhabbetler dilerim.

Laf sokmak başka bu şekilde aşağılamak başka.Hadi gelin bu gerizekalıyı alın gelin götürün bana hiçbirşey veremiyor sonrasında da erkek mi bilmem ne demek

Araya kin ve nefret eker sadece.
Bu kadın bunları biriktirmiş biriktirmiş kaç yıl sonra dayanamamış demiş acaba?
Erkek olsa ana avrad küfür etse burada sinirle söylemiştir çok takılma diyecek bir dünya kadın var.
O yüzden sinirle söylemiş nomu kocası da çok şey yapmasın yani

Adam saglık ugruna, veya kurup batırdıgı bır ısı yok kı hadı dolandırılsa bıle bır nevı gerıde bırakırsında. Bır kadının alısverıs yaparak bır ev parası borclandıgını dusunun bakalım.. Oyle bısı

Yememişler, gezmemişler , tatile gitmemişler ama borclulular ne kadar zor, hele sebeb olmayan bır kadın ıcın

Ben kendimden düşünüyorum, şimdi eşimle aramızda birşey olmuş olsa unutup kapatsak bir sinir haliyle insanın ağzından gene çıkıyor kadın erkek herkesin kimse inkar etmesin yani.
Hop ben affettim hayat güllük gülüstanlık değil ki, bu adam yüzünden taksiye bile binemiyor ve saçma sapan kıskançlık yapıp eve gel ben seni dolmuşla götürücem diyor Nomu sanki kendi gidemiyor ve geç kalmış az mantıklı olsa kocası bu konu hiç olmazdı zaten.

Bizimkinde ticaret kafası yok.Riskide seviyor.

Yok anlamıyor anlar diyorum pat diye yeni bir şey çıkartıyor ortalığa.Arada görüyorum sürekli satılık ilanlarına bakıyor.Kafasından atmamış o fikri.Babasından kalan arsanın üzerine kredi çekip ev sahibi oldu kirasını yiyor.Hala daha elindekiler yetmiyor.

1 verip 10 almanın peşinde.Bende diyorum her zaman ben maddiyatçı bir insan olmadım sadece huzur istiyorum.

Şimdiye kadar arkasını toplayan ben oldum.O iş yapacak diye bir sene kaydımı dondurdum.Arabamız mok yoluna gitti.Elde olmadığı halde havaya borcunu ödedim birkaç ay daha.Çok sinir bozucuydu olmayan birşeyin parasını vermek.

Herşeyi unutalım yeniden başlayalım diye yeniden araba aldık kredisini yine ben çektim.Ama bir daha yapmam.

Şimdi ne üdüğü belirsiz bir iş için , 3 sene sonra borcu sıfırlanacak kaç milyarlık evi satacak .

Sonra o evde mok yoluna gidecek.Güya aldığı vinci her ay en az 3-5 milyar kiraya verirmişiz.Parasını çıkartırmışız.

Kafası basmıyor pirince gideyim derken eldeki bulgurdan olacak

Kucucuk seylerden esas konuya donup dolasip gelmek dogustan yuklenmis donanim, bunu inkar etmiyorum ama yine zarar goren de zarar veren de biz oluyoruz.
Cok zor boyle dusunmek ama dedigim gibi bu sansi sadece esine vermedi, kendine de verdi.

Isterse alir montunu cikar ama kalmayi tercih ediyor, o yuzden kendini kendinden bile korumali psikolojik olarak; cunku zaten cok yipratici bir durumlari var.

Tatlıya bağlamışlar gibi zaten .Ben nomunun kendi iyiliği için dedim.
Eşinin yaptığıda doğru değil .Kız zaten annem duymasın diye özen gösteriyor sen inadına yapar gibi ailesini arıyorsun.Olacak şey değil.Etkiye tepki nomuda misilleme yapayım demiş ama onunki eşini ailesine karşı rencide etmek olmuş.

Cnm sna gore mantikli olablr ama erkeklerin cogu kiskanc ve boyle bseye izin vermez.yani sende bisekilde alttan alicaktin esinin gtrmesine izin vericektn sncta evliliginden dhami onemli? cok uzerine gtmissin olaylarin iyce resmen yangina korukle gtmek

Eşide o yüzden şimdiye kadar susmuş zaten hatalı olduğunu oda biliyor.Ama bu sefer Nomu çok ileri gitti ondan patladı.

işte unuturum demekle olsa keske, gene diyorum robot değiliz beni 2 sefer kandıran bir adam az çenesini kapatıp oturacak onu affettiysem
He şunu da ekliyeyim nomu yıllarca bu borcu ödeyecek bitince bak adam nasıl değişicek büyük ihtimalle, hatta boşanabilirler bile sen beni zamanında para yüzünden ezdin diye böyle adamlara güvenmem ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…