- 16 Şubat 2012
- 6.594
- 11.147
- 448
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
İş arkadaşı potansiyel tehlike midir konusu süregelirken, son durum nedir nomunomuchua ?
Kafama bir şey takıldı Nomu.Eşin siz evlenirkende meslek sahibiydi düzgün bir maaşı vardı değilmi.Sende mütevazi parada pulda gözü olmayan bir insandın.Nasıl olduda eşin bu duruma düştü.
Yani düğün için sen istemediğin halde yüklü borcun altınamı girdi.Hazırlıksız acelemi evlendiniz.Ailesimi hallediyor sanıyordunuz.
Yani daha az masrafla yine evlenebilirdiniz.İkinizde çalışıyorsunuz eve 6-7 bin para giriyor taksit taksit alırdınız.Eşinin durumunu kafamda oturtamadım.
Yorumlarınıza ara ara denk geldiğimde "benim niye öğrencilik hayatım boyunca böyle bir öğretmenim olmadı ki" diye hayıflanırım.Öyle naif öyle içli, merhametlisiniz.Ne olursa olsun hayatın sizden bunları götürmesine izin vermeyin :)
.İddiayı 3-5 liralık bir oyun zannediyordum sizin hikayeyi duyana kadar
Onun gibi birşey değil ama işim gereği para batıran çok insan tanıdım ben.Başlamasına neden olan umuttur doğru.Battıktan sonrada aileyle yüzleşmek çok zor olur ama daha da zoru yaşattığı hayal kırıklığına dayanmaktır.Suçluluk hissine telafi etme isteği,pişmanlıkta eklenince devamı geliyor işte.
Belliki kalan bir borç var ve bu yaşam kalitenizi önemli ölçüde etkiliyor. E haklısınızda olanların hiçbiri sizin suçunuz değil ama gerçekten onu kurtarmaksa niyetiniz affetmekse bu konu bir daha açılmamalı.Basit bir kıskançlık olayı "senin yüzünden arabamız yok olabilirdi" ye geldiyse onun düşüneceği şey kaybettiklerini kazanmaya çalışmaktan başka birşey olamaz.Şu saatten sonra eşiniz ne keyif için oynar ne hayalleri için.
İnsanlar hata yapar.Siz ne kadar acı çekiyorsanız onun sizin en az iki katı bir acıyla uğraştığını düşünün.İstemeden de olsa sevdiğinin üzülmesine neden olmak kolay değil.
Iyi geceler hanımlar.
Saatlerdir kendime gelemedim.
Çok ciddi sorunlar yaşadık ama en kötü kavgamizda bile böylesi yaşanmadı.
4 buçuk yıldır ilk kez eşim olacak adamdan korktum..
Açıkçası bilen bir kaç kişi beni de hatalı buldu.
Yine de şahsen kendimde suç bulmuyorum.
Ama sizin de fikrinizi almak istedim.
Bugün iş çıkışı bir toplantıya katılmam gerekiyordu ama yetişmek için sadece 25 dk gibi bir sürem vardı ve benim yürüme yolum araç bekleme vs rahat 1 saati bulacak bir durumum söz konusuydu.
Bu toplantıya benimle birlikte gidecek olan iş arkadaşı vardı.
Düşünün aynı anda çıkıyoruz aynı yere gideceğiz kendisinin özel aracı var.
Bu durumda onunla gitmemin en mantıklı olan olduğunu düşündüm.
Yalan söylemek içime sinmedi açıkçası..
Eşimin bu konudaki hassasiyetini biliyordum. Tek bayan senden eğer başka bir adamın aracında işin yok der hep.
Bense bu konuda onunla hiç bir zaman anlaşamadim. Yolumuz aynı beni aracına davet eden iş arkadaşıma siz gidin yok demek bana çok ayıp geliyor.
Neyse eşim gece çalışmasına rağmen beni götürmek için erken uyandı ve bana eve gel ben seni götüreceğim dedi.
Dolmuşla götürecek ama.
Bu tavrı çok mantıksız buldugum için yetisemeyiz sacmalama ben işimi bilirim Karışma bana diyerek inat ettim onunla gitmedim.
Vay sen misin dinlemeyen bir dünya laf saydı onun sözünü dinlemiyormusum da bilmem neymiş. Benle muhattap olma da sakin tek kelime etme de artist artist haller.
Neymiş o saate toplantı koyan geç kalana bir şey diyemezmis aracı olmayanı işten o zaman çıkanı hesap etmek zorundalarmiş savunması bu..
Gittim döndüm surat bir karış.
Ise gidecekti yemek yaptım yemeğini ye dedim konuşma benle diye tersledi.
Iste o noktada dayanamadım ve defol git ise bir daha da gelme diye üzerine gittim.
Bu benimle başa çıkamayip annemden vuruyor beni.
Ne zaman boşancam desem- kabul çok doluyum tepemi attirdikca diyorum..
Kardeşlerime geçen tartismamizda nomu boşanmak istiyor anneme soyleyin suna bir şey desin falan demiş.
Annem dedi bunu ciddiye almamislar şaka yapıyor demişler kendisi bizimkiler sık sık işletir çünkü .
Ben de evet şaka yaptı işi gücü yok falana kivirdim.
Ama içten içe sinir olmuşum.
Hadi bu sebep oldu abisini aradım ve şuna artık soyleyin gitsin gelmesin eve annen yakın dedim.
Bana bir şey verdiği yok üç kuruşluk huzur verecek onu da veremiyor madem istemiyorum gerizekalıyı falan dedim.
Kabul kendimi kaybettim.
Ama cidden çok sinirlendim.
Hepsini duydu.
Geldi sen ne biçim konuşuyorsun diye üzerime yürüdü bir sürü bağırdı yıktı evi.
Sinirlerim gerildi ben ağladım.
Sonra abisi onu aradı.
Onunla konuşurken o da ağladı.
Beni umursamiyor hiç takmiyor.
Ben de insanım hata yaptım diye kocası değil miyim beni dinlemedi gitti istemiyorum dediysem bitmiştir falan ağlayarak zirvaladi.
Zaten izni yokmuş çok bunalmış da mis mis mış..
Bu adamın 4 buçuk yıldır en büyük kavgamizda tavrı en fazla surat asmak küsmek olmuştu.
Bugun canavar çıktı içinden.
Soruyorum şimdi ben mi yaptim ?
Teşekkür ederim.
Üzüldügünü ve onun için de kolay olmadığını anlayabiliyorum.
Ama insan en çok kendi hissettiklerinin farkında işte. .
Son durum benim gibi olmayan süper kadınların birbirlerini takdir edislerini hayran hayran izliyorum
Benim yaptığım fedakarlıgin çeyreğini yaparlar miydi acaba diye merak ederek..
Ben o kadar tok gözlü biriydim ki hep..
Bizim için en uygun gelecek seçimleri yaptım aslında.
Borcsuz evlendik kendi kendimizi evlendirdik.
Ailelerin taktiği üç beş bilezik işte. .
Başka bir şey yaptırmadik.
Ama nisan alışverişine bile çıkaralım demediler.
O zaman eşimin işi yoktu mesela bunlar hep onun içinde kaldı.
Babasının yapmadılari, kendi imkanının el vermedikleri..
Niye beklemediniz o zaman nisan için de bekleyebilirdiniz diyeceksiniz.
Benim mesleğim elimde diye arayanlar görücüye gelmek isteyenler oluyordu.
Ben yok desem de hayatımda biri var diyemiyordum.
Eşim adı konsun kimse artık peşine düşmesin derdine düştü.
Nişanı acele yaptık ve kuru yüzükle..
Alisverissiz..
Yeni gelin değeri görmeden, gösterilmeden..
Bunlar benden çok ona dokundu sanırım.
Çünkü benim arkadaşlarımda tersini gördü..
Ailesinin yapmadiklarini en güzel haliyle kendi yapmak istedi..
Vaktinde veremediği lüksü vermek istedi.
Daha da batırdı işte. .
O zaman önünü görmeden bir hata yapmış durumu düzelteyim diyerek hatasını i
Akıl var mantık var insan elindekinin ne olduğunu bilip ona göre hareket eder diyoruz ama bazende çevremizde önünü ardını düşünmeden lop diye riske giren insanları görüyoruz.Olabiliyor yani.Her defasında şaşırsamda nasıl kafa bunlar desemde benimde etrafımda 3 kişi var böyle.Yanlış olduğunu söylesende illa yapacak onu.
Sen sormadınmı bu değirmenin suyu nerden geliyor diye.Tamam iyi hoş yapıyorsunda nasıl ödeyeceğiz demedin mi.
Gerçi bazen insan tutuluyor.Saçma bir şey yapacağını konduramıyor eşine.
İnsan çok sevdiği ve çok güvendiği bir insandan böyle aptallıklar beklemiyor.Bende hayatımın ilk kazığını en ağır darbesini eşimden yemiştim.Arkamdan iş çevirmişti.Yaptığı iş ummadığı gibi gitmeyincede toparlayacağım diye bu sefer daha beter saçmalamıştı.Tesadüf bende abisinin beni aramasıyla öğrendim ve başımdan kaynar sular döküldü.Güvenim yerle bir oldu.Hayranlığım yerle bir oldu.Kendi kendine herşeyi batırdı.Sonra ben bu salaklıkları nasıl yaptım diye pişman oldu ama bir kere gözümdeki değeri düştü yani.
Benim eşim gibi çok para kazanacağım sevdalıysa düzelmez.Adam hani bir aptallık yapıyor.Hadi hatadır vs diyoruz bir şans veriyoruz .Aradan bir zaman geçiyor bu sefer servis alacağım kendi işimin patronu olcağım diyor.Olmaz diyorum o iş göründüğü gibi değil.Çevremde yapanlar hep pişman borçlarını ödeyemeyince arabalarını sattılar.
Aradan yaptığı vukuatın üstünden bir 12 sene geçmiş bu seferde işi bırakacağım kredisini ödediğim evi satacağım parasıylada vinç alacağım diyor.Ölürmüsün öldürürmüsün.
Yani huylu huyundan vazgeçmiyor.Bende dedim yetti yani artık bir aptallığına daha katlanamam.O çocuğumuzun rızkı.Dokundurtturmam .Çok istiyorsan ayrılırsın benden ne istiyorsan yaparsın.Bana ve çocuklarımıza zarar veremezsin.Hep bu işte çok para var diyenlere inanıyorsun bizide bulaştırıyorsun arkanı hep bizmi toplayacağız dedim.Böyle bir şey yaparsan kapının önünde bulursun kendini dedim.Çok sinirlendiğimi gördü sustu.
Aradan zaman geçti ben sakinken yine konu açıyor bu sefer sakin bir şekilde olmayacağını anlattım.Yani her türlü ikna etmeye çalışıyor.Yumuşak yüzümü görse yapacak.
nomu banlıydım konuyu açtığında okudum ben sana hak verdim eşinin ağlamasına zırlamasına da üzülmedim.
Bir ev parası ye sonra kadının hiç sesi çıkmasın böyle bir dünya yok hele ki saçma sapan bir kıskançlık yüzünden.
Siz ne sanıyorsunuz biz robot değiliz heralde böyle birşey yüzünden param olmayacak hiç gündeme gelmiyecekoldu canım ömür boyu laf sokmalarını yiyecek o adam çekicek çekmek zorunda 3 5 lira değil bir ev parası
nomu banlıydım konuyu açtığında okudum ben sana hak verdim eşinin ağlamasına zırlamasına da üzülmedim.
Bir ev parası ye sonra kadının hiç sesi çıkmasın böyle bir dünya yok hele ki saçma sapan bir kıskançlık yüzünden.
Siz ne sanıyorsunuz biz robot değiliz heralde böyle birşey yüzünden param olmayacak hiç gündeme gelmiyecekoldu canım ömür boyu laf sokmalarını yiyecek o adam çekicek çekmek zorunda 3 5 lira değil bir ev parası
Bu kadın bunları biriktirmiş biriktirmiş kaç yıl sonra dayanamamış demiş acaba?Laf sokmak başka bu şekilde aşağılamak başka.Hadi gelin bu gerizekalıyı alın gelin götürün bana hiçbirşey veremiyor sonrasında da erkek mi bilmem ne demek
Araya kin ve nefret eker sadece.
Evet, iyi niyetle belki ama sonuc olarak buyuk bir hata yapti konu sahibinin esi.
Ama dediginiz gibi basa kakma, laf sokma falan adama ceza oldugu kadar konu sahibine de ceza oluyor.
Insan kizdikca kizasi geliyor, kendi kendini gazliyor tabiri caizse.
E bu sefer adam da bir-iki derken sinirlenip yine hata yapiyor.
Kisir donguye donuyor.
Ben de affettiyseniz ve bir daha tekrarini gormediyseniz o sansi esinize lutuf olarak degil, kendinize de verdiginizi bilerek evliliginizi yasayin, diyecegim.
Zira sizi tutabilecek hicbir sey kalmasa zaten giderdiniz, demek ki seviyorsunuz da kaliyorsunuz.
Esiniz de bir insan, insan kalmaya devam ettigi surece de hata yapacak maalesef.
O yuzden siz kendinize sans verin, kendinize sans verdiginizi de bilin, kendinizi yipratmayin.
Muhabbetler dilerim.
Aslında bir yerde haklı çünkü tutturan tutturuyor kazanıyor yani ama dediğim gibi herkes değil tutturabilen, ticari zekası olan. Eşinizin de bunu anlaması lazım. Mesela biz kafe açtık battık eşimin kuzeni bizden sonra açtı tutturdu. Bir de bir yaştan sonra hele de ülke bu haldeyken maceraya atılmamak lazım eşiniz de anlar inşallah.
Ben kendimden düşünüyorum, şimdi eşimle aramızda birşey olmuş olsa unutup kapatsak bir sinir haliyle insanın ağzından gene çıkıyor kadın erkek herkesin kimse inkar etmesin yani.
Hop ben affettim hayat güllük gülüstanlık değil ki, bu adam yüzünden taksiye bile binemiyor ve saçma sapan kıskançlık yapıp eve gel ben seni dolmuşla götürücem diyorNomu sanki kendi gidemiyor ve geç kalmış az mantıklı olsa kocası bu konu hiç olmazdı zaten.
Bu kadın bunları biriktirmiş biriktirmiş kaç yıl sonra dayanamamış demiş acaba?
Erkek olsa ana avrad küfür etse burada sinirle söylemiştir çok takılma diyecek bir dünya kadın var.
O yüzden sinirle söylemiş nomu kocası da çok şey yapmasın yani
Adam saglık ugruna, veya kurup batırdıgı bır ısı yok kı hadı dolandırılsa bıle bır nevı gerıde bırakırsında. Bır kadının alısverıs yaparak bır ev parası borclandıgını dusunun bakalım.. Oyle bısı
Yememişler, gezmemişler , tatile gitmemişler ama borclulular ne kadar zor, hele sebeb olmayan bır kadın ıcın
Kumar için söylediklerine katılıyorum Mune. Bilmiyorum 1. başıma gelse ne yaparım ama 2. yi affedeceğimi hiç sanmıyorum. ama bir şeyi affetti isem bu konuyu bir daha açmamanın doğru olduğunu düşünüyorum. Evet nomu affetmese kimse "ne vardı da affetmedin ? alt tarafı bir ev parasını kumarda yemiş" demezdi. hatta çoğunluk doğru olanın affetmemek olduğunu , bunun hastalık olup tekrar edeceğini söylerdi.
Ama konu şimdi nomunun kumar borcunu affetmesi değil, affetmiş zaten. yani sözde affetmiş ama içten içe olmuyor. ikisi de bunun altında ezilip kalıyor.
Ya unutacak ya ayrılacak... başka seçenek sadece mutsuzluk getirir... nomu da zaten uzun bir süredir mutsuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?