Kıyas yapan ve bir türlü beğenmeyen aile ?

duvarsaatii

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2018
2.189
4.417
133
Selam kızlar. Ailem devamlı ablamla beni kiyasliyor. Ailem dediğim annem ve teyzem.

"O güçlü karakter sen güçsüzsun. O akıllı işini bilir sen bilemezsin. O kocasına ezdirmez kendini sen ezdiren bir tipsin. " Gibi gibi cümleler... Mesela.
Eşim bir jest yapar aileme hiç gorunmez. Enişte annemi kullanır ev işinde falan. En süper damat o olur. Benimkine bir teşekkür bile yok.
İki kere evlendim . İkisinde de aynısı oldu. Yani sorun bende. Benim olan bir şeyi kiyaslamalarinda.

Bir diğer şey diyelim ki devlet memuru olmak için sınava hazırlandım. Bu kadar neden çalışıyormuşum onun yerine özelde calişsaymışım ondan vazgeçtim özelde çok iyi para kazandığım bir ise girdim. Annem bu sefer ablam devlette olduğu için devlet memuru gibisi var mı demeye basladi. Ev aldık tebrik etmeden annem inşallah ablana da nasip olur diyordu..
Damat kıyaslaması dahi yapıldı. İşte en iyi damat ablaminki.

En takıldığım nokta Teyzem de şunu yapıyor çok fazla. İşte diyelim ablamın kocasının adı Ahmet olsun Ahmet çok seviyor ablanı seninki öyle degil. Gerçek sevgi öyle ablaninki gibi olur. Üstelik ablam eşini aldatmisti. Ve enişte affetti. Bu olaydan sonra bile defalarca yaptılar. Senin kaynanan ne biçim bak bı de ablaninkine. Halbuki benim eşim de kv de daha iyiydi sadece reklam yoktu.

Ben üniversite okudum. Şehir dışında. Köpek gibi ders çalıştım sonrasında da. Hep kendi emegimle. Çok işsizlik çektim. Didindim ise girdim. Ablam eve yakın 2 yilliga gitti ve annemin emekli olma şartı ile torpille ablami ise soktu. Yani ben bunları bir kez dile getirmedim.

Kendimi geliştirmek adına eğitimlere katılıyorum. Bir konu konuşuyoruz diyelim ablam diyor ki ben eğitimsizim ama senden daha basariliyim hayatta gibi. Eğitim de eğitim yapıyormuşum. Çok saçmaymış.
Bir gün olsun övülmedim. Tamam övmesinler ama kıyas da yapmasınlar.

Geçen Annem diyor ki ablamin adi x olsun. Ablam annem ben üçümüzüz. X zeki. Sen caliskansin. Sen çalışarak yaptığın şeyi o çalışmadan yapiyor.

Takılmakta haksız mıyım? Düşünceleriniz çok kıymetli benim için. Eğer haklıysam da Bir insan bunu neden yapar? Abim var bir de. O hiç öyle değil. O da bu kiyaslamayi fark ediyor hatta.

Görüşmeyi kesin. Toksik insanlar. Annede olsa ben konuşmaz aramazdım. Ablanızı övdüğünde Allah birbirinize bağışlasın çok şükür eşim KV mükemmel insanlar gibi sizde onları dibe çekin. Ablanızı da yaptığı şeyden vurun. Beni inciten ben ne düşüneceğim

Sen hata üstüne hata yapıyormusun belki mimlenmişindir

Hayatta, bir çok çalışanlar birde çok iyi reklam yapanlar vardır. Doğru değil ama maalesef düzen böyle. Sizde bütün bunları dile getirin. Siz susarsanız tabiiki onlar öyle devam eder. Bir kaç kere bu anlattıklarınızı tak diye soyleyiverin bakın bakalım devam ediyorlar mı. Ablanızın kocasını ovduklerinde bu kadar iyiydi de neden aldattı ablam deyin mesela.

Gerçek sevgi öyle ablaninki gibi olur. Üstelik ablam eşini aldatmisti. Ve enişte affetti.
Eh tabii eşi ablanı çok seviyor demeleri normal şaka maka ben okuduklarımdan çıkardım ki sen ablandan daha üstün bir yerdesin. Ablan ezik kocayla evli, senden az maaş alıyor, eğitim hayatında başarısız. Annenler bilinçsizce, tamamen içgüdüsel olarak ablanı parlatmaya çalışıyorlar aşağı hissetmesin diye

Merak ettim ablanızla aranız nasıl?
O da katılıyor mu bu nispetlere? Ben abla olsam kardeşimle ilgili kimsenin ağzını dahi açtırmam, ne münasebet.

Onun dışında, yetişkin ve kendine ait hayatı olan biri olarak bu insanlarla aranıza mesafe koymanız gerekiyor.
Madem sizi bu kadar üzüyorlar, neden katlanıyorsunuz?
Görüşmeyi kesin.

Aileler korunmaya daha muhtaç tipleri yücelterek kendi başarılarıyla bir yere gelmiş çocuklarını öyle öteliyorlar ki. Başarılı olan örseleniyor, yitip gidiyor.
Siz önerim kendinize sınırları sert çekmeniz. Görme duyma bilme yada laf sok.

Mesafe koyun. Bunları konuşmaya fırsatları olmayacak kadar az görüşün, az gidip gelin. Telefonda da aynı mesafeyi koydun mu senden iyisi olmaz merak etme
Onlar aynı sehirde yaşıyor ben başka sehirdeyim bir de zaten .

Gerçekten onun üstün olduğunu düşünüyorlar ama. Eğitimde de başarısız görmüyor hiç calismadan uniyi kazandi diyor hatta.

Korunmaya muhtac benim aksine. O böyle sert daha erkeksi . Ben naif olan sessiz.

Gerçekten onun üstün olduğunu düşünüyorlar ama. Eğitimde de başarısız görmüyor hiç calismadan uniyi kazandi diyor hatta.
İki yıllık kazanmış. İşte bilinçsizce yapıyorlar dedim zaten. İkinizi terazi kefelerine koyup tartarak, oturup liste yaparak karar vermiş değiller. Belki aynı şehirde yaşadıkları için daha çok seviyor objektif bakamıyor olabilirler. Ya da dediğim gibi o da çok iyi diyebilme çabası

Teyzeyi bilememde anneyle görüşmemek olmaz.
Siz durumun gerçeğini biliyorsunuz nasılsın olsa.
Ben olsam hiç üstüme alınmam.Hatta ablamı onlardan daha abartı şekilde överim. Bir süre sonra susuyorlar.
Ancak teyze için bir farklı şeyler düşünebilirim. Ne de olsa onlarda iki kız kardeş.sizlerden hanginiz daha zeki ya da farklı bir şey öne sürüp birbirlerine sokabilirim.

Mesafeyi koydum zaten.
Yeni yapmadiklari için bunu. Uzun suredir var bu huy. Ben de ona göre ilerliyorum.

Ablamla aram iyi. Nispetlere sessiz kalıyor. Katılmıyor. Ama kıyas doğru değil demiyor da. Kendi kaynanası da eltisiyke kiyasliyormus onu mesela o bundan şikayetci.

E bizim evde de senle beni kiyasliyorlar işte orada hep onu ovdukleri için belki de farketmiyor bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…