Kıyas

baypass

Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2024
46
94
8
yaşıtlarıma bakıyorum doğuştan çabasızca güzeller, geziyorlar, mutlular ve başarılılar. kendime baktığımda yalnızca tırnaklarımla kazıyarak elde ettiğim çabamın yanında ufacık kalan başarılar görüyorum. Allah'a inanıyorum adaletine güveniyorum ama beni sevdiğini hissedemiyorum.

aile hayatım doğduğumdan beri çok kötü oldu, kimseye arkamı tam anlamıyla yaslayamadım. ergenliğim yetiştiğim evin en kötü mental zamanına denk geldiği için felaket örselendim ve sonrasında hiç tam manasıyla toparlanamadım, hep günlerim solgun ve tatsız geliyor. çocukluk zamanımın tatlı telaşsızlığını arzulamaktan başka bir şey yapamıyorum sanki. kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş hesabı istediğim şeyleri maddiyatsızlıktan değil de istemediğimden yapmadığıma kendimi zorla ikna ediyorum sürekli. saçımı evde kendim afedersiniz b.k gibi kesmeyi kuaföre gitmeye tercih ettiğini sanıyorum mesela.

kendimi kıyasladığım kişilere bakıyorum çok büyük felaketler atlatanlar var, ben öyle durumlarda kalmış olsaydım utancımdan kendimi toplumdan izole ederdim ancak öyle güçlü insanlar ki yanlarında küçük bir böcek gibi hissediyorum kendimi. hiçbir şey yapmadan, vücutlarına ağda sürmeden yüzlerinin en ücra köşelerinde kıl çıkmadan öyle güzel kalıyorlar sanki. saçları uyandıklarından yatacakları saate kadar muazzam kalıyor, sürekli şahane bir model gibi geziyor, aileleri her hareketlerinde arkalarında duruyor, en utanç verici toplumun ben yapmış olsam beni iğdiş edeceği olaylardan yara bile almadan çıkıyorlar ve benim için en üzücü olanı da bunca şeye karşılık başarılarımız da neredeyse denk. skor onlar 100 ben 5 falan değil mi? baktığımda sadece Allah'ın beni sevmediğini düşünebiliyorum. En masum günahlarım için o kadar büyük bedeller ödedim ki kendime merhamet edemeyecek bir yerdeyim artık. bu kıyas ve kıskançlık hali beni çok fesat bir şekilde yiyip bitiriyor. aranızda böyle süreçlerden geçenler varsa yardımcı olabilirler mi?

kendini kıyaslamayı bırak geçmişin yüküyle geleceğe varamazsın. Keşke ağacı da yeşermez. böyle şartlar vardı böyle yaşadım AMA bundan sonra değişecek diyip geçmişi kabulleneceksiniz.
inşallah gerçekten bundan sonra değişir. teşekkür ederim haklısınız.

En acilinden bir psikolojik destek almalısınız, belki de aldınız bilmiyorum ama durumunuz iyi değil. Dışarıdan görünen hiçbir şey mükemmel değil, önce bunu aklınıza kazıyın. İnsanız, hepimizin imtihanları farklı farklı.

En acilinden bir psikolojik destek almalısınız, belki de aldınız bilmiyorum ama durumunuz iyi değil. Dışarıdan görünen hiçbir şey mükemmel değil, önce bunu aklınıza kazıyın. İnsanız, hepimizin imtihanları farklı farklı.
şu sıralar terapiye başlayabilmek için işe girmeye çalışıyorum. umarım her şey yolunda gider ve destek alabilecek ekonomik bağımsızlığa erişebilirim.

Herkesin hayatı biriciktir. Sen şu an her ne kadar kendi hayatını beğenmesen de emin ol senin hayat koşullarından daha kötü hayat yaşayan, senin hayatına varmak isteyen birileri vardır. Bu hayatta her zaman bizden iyi durumda olanlar da var ama bizden daha kötü durumda olanlar da var. Herkesin imtihanı çok farklı. Kendi hayatınızı en iyi hale getirmekle yükümlü olan kişi sizsiniz. Bunu da kendi imkanlarınızla ve durumunuz elverdiğince yapmaya çalışın. Farklı kişilerle hayat kıyası mutsuzluk getirir

Son düzenleme:
En masum günahlarım için o kadar büyük bedeller ödedim ki kendime merhamet edemeyecek bir yerdeyim artık. bu kıyas ve kıskançlık hali beni çok fesat bir şekilde yiyip bitiriyor. aranızda böyle süreçlerden geçenler varsa yardımcı olabilirler mi
Yaşadığınız kötü olayları günah gibi durumlara yormamanız, diğer insanların hayatıyla kıyas içinde olmamanız, başkalarının hayatını izleyeceğiniz düşüneceğiniz vakti kendi hayatınıza ayırmanız lazım. Bir zamanlar ben de farklı insanların hayatıyla kendi hayatımı kıyas ederdim ama bu mutsuzluk getirir, hiçbir artısı yok. Ama ne zaman kendi hayatıma odaklandım, herkesin hayatı kendine dedim kimsenin durumunu aklıma getirmedim işte o zaman enerjimi kendim için kullanmaya başladım. Ayrıca hayatı güzel dediğimiz kişilerin gerçekte nasıl sorunlar yaşadığını bilemeyiz. Diyelim ki hayatları çok güzel gidiyor o da bizim ilgi alanımız olmamalı. Uzun lafın kısası o enerjiyi kendiniz için kullanın

Herkesin kendine göre dertleri vardir hiç birşey göründüğü gibi değil. Bizim bir tanıdık abla vardı kadın o kadar şen şakrak o kadar mutlu görünüyordu ki bir kahkahalari vardı o biçim bir söyler iki gülerdi. Hep derdim bu kadının hiç derdi yokmu ne kadar neşeli mutlu keşke bizde böyle olsak sonra aradan baya zaman geçti bir duydum ki kadın ruh hastalıklarından hastaneye yatmış. Hep diyormuş hiç bir şey yapmak gelmiyor içindem ne gezmek, ne giymek, ne yemek yemek, sadece uyumak istiyorum hiç bir şey beni mutlu etmiyor. zayıflamış eski halinden eser yok yani bilemessin kimin ne yaşadığını dışardan mutlu görünur ama.

Kıyas, hasetlik, ah etmekle vakıt geçireceğine yanı ortama olumsuz enerjı yayacağına dua et; iste, şükret. Hem kendine hem de ortama olumlu enerjı ver.
Hasetlık eden, kıskanc ınsanlardan hıc haz etmem.

O dışardan güzel gözüken hayatlarında içlerine girmeden ne olduğunu bilemezsin bence birde böyle düşün derim..

Ne kadar hoimurdanarak ne depresif yazmışsınız En iyiyi hak ettiğinizi nereden biliyorsunuz .Niye sizi Allah sevmesin İnsan olduğu yerde mutlu değilse fırsatları yakalar çalışır çabalar .Enerjiniz berbat kendinize acimayi bırakın önce .Mağduru oynamak sizin şartları değiştirmeyecek sizin bakışı değiştirmeniz şart oda buradan bizim yapabilme gücümüz olan birşey değil.Evet altın kaşıkla doğan var dogmayan var .Anne baba şansi Ömürboyu suçlama yapılmaz çalışır çabalar daha bir meslek edinir para kazanır saçını tirnagini duzeltirsin.Yoksa o meslek olanla idare edersin hayat böyle .Yinede elindeki ile en iyiyi yaparsın yüze ağda sürmek ne yahu tüyleri komple yok etmek milyar dolarmi saçlara krem sürmek dişini fırçalamak kendine manikür pedikür yapmak milyar dolarmi ne alaka

benim için en üzücü olanı da bunca şeye karşılık başarılarımız da neredeyse denk. skor onlar 100 ben 5 falan değil mi?
bu kotu birsey mi?
demek ki tonla kötü seye ragmen yine de bir yerde yakalamissin onlari. potansiyelini aşmissin
bence hayata baktığın pencereyi degistir. ailen seni kiyas yapa yapa büyüttü belki ama su an ailen yok ve kendine olan bu kötü muameleyi surduren sensin
herkesin arti ve eksi yonleri vardir. kimsenin hayati cok kolay degil, emin olabilirsin .
senin zor ulastigina onlar kolayca ulasabiliyor olabilirler ama haberinin olmadigi sey senin kolayca ulastigin seylere kimisi hic ulasamiyor.
misal annen de ayri bir sanssiz kadin - seninle ayni ailede yasamaya calisan. ama o bakamayacagi kadar cocugu dogururken ulkenin bir yerinde elinde her imkani bulunan insanlar bir embriyo peşinde yillar ve binlerce liralar harciyorlar.
yasadigin tum olumsuzluklara ragmen bir sekilde okuyup eline is almissin. bu firsati hic olmayan, cocuk yasta evlendirilip anne olan kadinlar da senin hayatina özeniyorlar "onun da ailesi benimki gibiydi ama en azindan okumasina izin verdiler" diye.
tabii ki iyi bir aile sans isi ama dogdugun kabuktan cikmak da bir secim .
umarim bakis acini kisa surede değiştirebilirsin. yoksa tepeden beyaz atli prens gelse, tüm ailesi sana bayilsa, tum imkanlarini seferber etse, elma yanakli saglikli prensler prensesler de dogursan yine gözün senden daha iyisinde kalir

Ne kadar hoimurdanarak ne depresif yazmışsınız En iyiyi hak ettiğinizi nereden biliyorsunuz .Niye sizi Allah sevmesin İnsan olduğu yerde mutlu değilse fırsatları yakalar çalışır çabalar .Enerjiniz berbat kendinize acimayi bırakın önce .Mağduru oynamak sizin şartları değiştirmeyecek sizin bakışı değiştirmeniz şart oda buradan bizim yapabilme gücümüz olan birşey değil.Evet altın kaşıkla doğan var dogmayan var .Anne baba şansi Ömürboyu suçlama yapılmaz çalışır çabalar daha bir meslek edinir para kazanır saçını tirnagini duzeltirsin.Yoksa o meslek olanla idare edersin hayat böyle .Yinede elindeki ile en iyiyi yaparsın yüze ağda sürmek ne yahu tüyleri komple yok etmek milyar dolarmi saçlara krem sürmek dişini fırçalamak kendine manikür pedikür yapmak milyar dolarmi ne alaka
en iyiyi hak ettiğimi zaten düşünmüyorum. iyi bir insan olmak için, topluma ve çevreme faydalı olmak için elimden geleni yapıyorum. insanların duygularını kendi duygularımmış gibi empati etme yeteneğini kazandım geçen yıllarda. hiçbir zaman başarımla, elimde olan şeyle böbürlenmedim ki zaten büyük şeyler başardığımı da düşünmüyorum. Allah tarafından sevilmediğimi düşündüğüm yer de burada başlıyor. Çok kötü maddi koşullardan ve ailevi ortamlardan gelerek büyüdüm ve çevremizdeki insanlar bizim üzerimizden kendini çok kere tatmin ederek onlarca kez kalbimi kırdılar. Bana karşı belki kasıtsız bir kötü niyetle yaklaşan insanların gerçekten güzel hayatlara sahip olduklarını görüyorum.

örneğin erkek kardeşimin eşi maddiyatımızdan, onun eski kıyafetlerini giymemden dolayı birkaç kere çok ciddi şekilde aşağıladı beni. kardeşim yüzünden ev hayatlarına dair çok fazla bilgiye sahibim ve kendisine gerçek bir sevgiyle yaklaştığım birisinin bana sadece kendini tatmin etmek için yaptığı bu muameleye rağmen şahane bir hayat yaşadığını görüyorum. ben hak etmiyor olabilirim ancak o hak ediyor mu gerçekten?

Hasetlık eden, kıskanc ınsanlardan hıc haz etmem.
Çok şaşırdım kendim de dahil çevremdeki herkes kıskanç insanları çok sever halbuki...

kendinden başka kimseye zararı dokunmayan içsel bir durumundan bahseden bunu aşmak için yardım isteyen bir insana çok empatili bir yorum yapmışsınız tebrik ediyorum insaniyetiniz çok kuvvetliymiş 🥹

Herkesin hayatı biriciktir. Sen şu an her ne kadar kendi hayatını beğenmesen de emin ol senin hayat koşullarından daha kötü hayat yaşayan, senin hayatına varmak isteyen birileri vardır. Bu hayatta her zaman bizden iyi durumda olanlar da var ama bizden daha kötü durumda olanlar da var. Herkesin imtihanı çok farklı. Kendi hayatınızı en iyi hale getirmekle yükümlü olan kişi sizsiniz. Bunu da kendi imkanlarınızla ve durumunuz elverdiğince yapmaya çalışın. Farklı kişilerle hayat kıyası mutsuzluk getirir
haklısınız bunları başkalarından duymak gerekiyor bazen teşekkür ederim, aslında minnettar olmam gereken çok fazla şey var ancak bazen insan nefsinin doyumsuzluğuyla sınavlara tabii tutulanın bir tek kendisi olduğu zannına kapılıyor.

bu kotu birsey mi?
demek ki tonla kötü seye ragmen yine de bir yerde yakalamissin onlari. potansiyelini aşmissin
bence hayata baktığın pencereyi degistir. ailen seni kiyas yapa yapa büyüttü belki ama su an ailen yok ve kendine olan bu kötü muameleyi surduren sensin
herkesin arti ve eksi yonleri vardir. kimsenin hayati cok kolay degil, emin olabilirsin .
senin zor ulastigina onlar kolayca ulasabiliyor olabilirler ama haberinin olmadigi sey senin kolayca ulastigin seylere kimisi hic ulasamiyor.
misal annen de ayri bir sanssiz kadin - seninle ayni ailede yasamaya calisan. ama o bakamayacagi kadar cocugu dogururken ulkenin bir yerinde elinde her imkani bulunan insanlar bir embriyo peşinde yillar ve binlerce liralar harciyorlar.
yasadigin tum olumsuzluklara ragmen bir sekilde okuyup eline is almissin. bu firsati hic olmayan, cocuk yasta evlendirilip anne olan kadinlar da senin hayatina özeniyorlar "onun da ailesi benimki gibiydi ama en azindan okumasina izin verdiler" diye.
tabii ki iyi bir aile sans isi ama dogdugun kabuktan cikmak da bir secim .
umarim bakis acini kisa surede değiştirebilirsin. yoksa tepeden beyaz atli prens gelse, tüm ailesi sana bayilsa, tum imkanlarini seferber etse, elma yanakli saglikli prensler prensesler de dogursan yine gözün senden daha iyisinde kalir
bu bakış açısıyla bakamamıştım başarılarıma, gerçekten aslında benden daha avantajlı insanları kendi dezavantajlı koşullarıma rağmen yakaladığımı şu an fark ediyorum.

Çok şaşırdım kendim de dahil çevremdeki herkes kıskanç insanları çok sever halbuki...

kendinden başka kimseye zararı dokunmayan içsel bir durumundan bahseden bunu aşmak için yardım isteyen bir insana çok empatili bir yorum yapmışsınız tebrik ediyorum insaniyetiniz çok kuvvetliymiş 🥹
Çözüm aramak istediğin konuyu yazarken dahi kıskançlık, kıyas içeren cümlelerin var. Yani ilk önce düşünce şeklini değiştirmen lazım. Kendine en şanssız, en kötü halde olan gibi sıfatlar yakıştırmışsın dört duvar arasında ne yaşadığını bilmediğin insanlara ise mükemmel hayatları olan insanlar demişsin. Düşünce tarzını değiş

Fesat ve haset insanların işi pek yürümüyor ama enerjisini başkasına verdiği için başkanının işi hep yolunda. Bu Kurban ruh halinden çıkıp kendi hayatına bakmadığın sürece daha da izler durursun insanları. Ne büyük günahları var adam mı öldürdüler hırsızlık mı tecavüz mü ne yapmış olabilirler en fazla ifşası vs çıkmıştır bana göre kibir haset kıskançlık bundan daha büyük bir günah. Kimsenin ne yaşadığını da bilemezsin ne zorluk yaşadığını dışarıdan bakan beni prenses sanar ama benim yaşadığım 1 günü yaşayamayan insan vardır ailemden neler duyuyorum. Çocukken annem bana özbakımı öğretmedi bundan ötesi var mı ama ben pırıl pırıl bi kadınım oldukça dikkat çekerim. Bunlar bana doğuştan gelmedi

yaşıtlarıma bakıyorum doğuştan çabasızca güzeller, geziyorlar, mutlular ve başarılılar. kendime baktığımda yalnızca tırnaklarımla kazıyarak elde ettiğim çabamın yanında ufacık kalan başarılar görüyorum. Allah'a inanıyorum adaletine güveniyorum ama beni sevdiğini hissedemiyorum.

aile hayatım doğduğumdan beri çok kötü oldu, kimseye arkamı tam anlamıyla yaslayamadım. ergenliğim yetiştiğim evin en kötü mental zamanına denk geldiği için felaket örselendim ve sonrasında hiç tam manasıyla toparlanamadım, hep günlerim solgun ve tatsız geliyor. çocukluk zamanımın tatlı telaşsızlığını arzulamaktan başka bir şey yapamıyorum sanki. kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş hesabı istediğim şeyleri maddiyatsızlıktan değil de istemediğimden yapmadığıma kendimi zorla ikna ediyorum sürekli. saçımı evde kendim afedersiniz b.k gibi kesmeyi kuaföre gitmeye tercih ettiğini sanıyorum mesela.

kendimi kıyasladığım kişilere bakıyorum çok büyük felaketler atlatanlar var, ben öyle durumlarda kalmış olsaydım utancımdan kendimi toplumdan izole ederdim ancak öyle güçlü insanlar ki yanlarında küçük bir böcek gibi hissediyorum kendimi. hiçbir şey yapmadan, vücutlarına ağda sürmeden yüzlerinin en ücra köşelerinde kıl çıkmadan öyle güzel kalıyorlar sanki. saçları uyandıklarından yatacakları saate kadar muazzam kalıyor, sürekli şahane bir model gibi geziyor, aileleri her hareketlerinde arkalarında duruyor, en utanç verici toplumun ben yapmış olsam beni iğdiş edeceği olaylardan yara bile almadan çıkıyorlar ve benim için en üzücü olanı da bunca şeye karşılık başarılarımız da neredeyse denk. skor onlar 100 ben 5 falan değil mi? baktığımda sadece Allah'ın beni sevmediğini düşünebiliyorum. En masum günahlarım için o kadar büyük bedeller ödedim ki kendime merhamet edemeyecek bir yerdeyim artık. bu kıyas ve kıskançlık hali beni çok fesat bir şekilde yiyip bitiriyor. aranızda böyle süreçlerden geçenler varsa yardımcı olabilirler mi?
Bu düşünceler sebebiyle, milletin 100 kendinin 5 puanlık olduğunu düşünüyorum.
Bu düşünce tarzından da nefret ediyorum.
Kıskanınca, kendini kıyaslayınca eline ne geçecek?
Kimse mükemmel bir hayat yaşamıyor.
Emin ol dışardan bakınca en mükemmel zannetiğin insan bile, kendi içinde savaş veriyor.
Kimi doyumsuzlukla, kimi hırsıyla, kaygısıyla, yalnızlığıyla, hastalığıyla belki de kıskançlık ve fesatlığıyla..
Çok mu büyük bir mesele sabahtan akşama kadar saçının makyajının bozulmaması, bunların güzellik kriteri zannedilmesi??

Kimi lazer yaptırıyor kimi ağda.. ayrıca kıllarının olması da hijyene dikkat ettikten sonra çok insani bir şey hani. Bilmem antabildim mi?

Herkes kendi eliyle, dişiyle, tırnağıyla kazıyarak elde ediyor.
Ben sadece karşımda aşağılık psikolojisine girmiş, başkasının en ufak başarısını hazmedemeyen birisi gördüm.
Ne çobanlar var doktor olmuş, mühendis olmuş. Herkes mi mükemmel ailede yaşıyor?
Kimi fakir, kimi toksik.. herkesin ailesi kendisine göre kötü. Ve eminim ailen senin için elinden geleni yapıyordur.

Kaç yaşındasın bilmiyorum ama hani Allah'ın sevgisini elindekiler ile ölçmeye çalışıyorsun ya, git bir bak bakim peygamberlerin hayatına.
Allah'ın en sevdiği kulu, daha doğmadan babasını kaybetmiş. Sonra annesini..
En yakını olan amcasından zarar görmüş.
Haline bol bol şükret, bol bol estağfurullah çek ve psikolojik yardım al lütfen.

Yazdıkların çok tanıdık geldi. Hayat herkese eşit davranmıyo bu net. Ama Allah’ın sevgisi sadece dışarıdan görünen güzelliklerle ölçülmez. Bazen en derin kırıklar en büyük yükselişin habercisi oluyor. Yıkılmışsın ama tamamen düşmemişsin. Bu bile bir güç göstergesi. Bu duyguların zamanla gerçeğini göreceksin özellikle bazı insanlarda tetikleniyor insan. O insanlarla bağını kesme şansın varsa daha iyi olur

Back
X