Mutfak Püf Noktaları kıyma ve yardım edin kızlar

zeynepp84

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2011
137
36
48
merhaba eşim ailesinin salı günü geleceğini söyledi bende buzluktan dün kurbandan kalan bir boşet kıyma çıkardım buzdolabının alt kısmına indirdim 1 gün allta bekledi eridi çözüldü ben pazartesiden çıkardım salı yoğuracak yapacaktım ama son an karar değişti perşembe geleceklermiş e şimdi o kıyma eridi geri o halde donduramam köftelik yoğursam perşembeye kadar bir kaba koyup buzdolabının altında bekletsem olurmu yoksa köftelik yoğurup baharatlarıyla falan dondurucuya geri atsam orda 3 gün durabilir mi bişey olur mu bana bir akıl verin

Bana kalırsa baharatlasanız bile tekrar geri dondurmayın, sağlıklı olmaz. 3 gün normal buzdolabında durur mu derseniz ona da bir şey diyemeyeceğim çünkü ben dondurucudan çıkarıp çözdüğüm kıymayı en fazla ertesi güne kullanmış oluyorum. Köfte değil de başka bir yemek yapacak olsanız kavurup öyle saklayın diyecektim ama yapacağınız yemek buna uygun değil. Bence bunu kendiniz için kullanın, misafirleriniz için yeniden yapın...

bence uzun bile beklemiş, kıyma et gibi değil, bozulmaya, kokuşmaya, bakteri türetmeye daha meyilli, bence vakit kaybetmeden pişirmeli ve tüketmelisiniz, tekrar dondurmak ve pişirerek ya da pişirmeyerek saklamaya devam etmek hiç sağlıklı olmaz

çözülmüş bir gıdayı tekrar dondurmak hiç doğru değil et de dolapta fazla bekletilmeye gelmiyor hemen bozululuyor.sen bu eti kendin için kullan misafirlerine başka et al canım:31:

onu bu gace tüketin derim,1 poşet kıyma için sağlığınızı tehlikeye atmayın :19:

kıyma çok beklemez canım çok çabuk bozuluyor.
illa köfte yapmak zorunda değilsen ; bence karnıyarık yap. içini pişir kızarmış patlıcanların içini doldur. dolaba koy. misafirinin geleceği gün pişir ohh mis gibi :40:

özellikle köfte istediler:-) bende az evvel yoğurdum köfte yaptım akşama kızartacağım eşim gelince bir güzel yiyeceğiz :-) çünkü şimdiden az koku vardı

Back
X