• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kıymayı Yıkayıp deneyin bide..!!!

bende kıymayı kulanmadan önce mutlaka yıkarım yani...nerede kulanırsam kulanayım yıkarımm

yıllardır aynı kasaptan alışveriş yaparım o nedenle güvenle kullanırım.

bazen buzluktan aşağıya indiririm ama hemen kullanamazsam kıyma hafiften sularını salar ve sanki kötü kokar gibi olur ya o zaman metal süzgeçte yıkarım salmış olan suyunu da akıtsın diye

kısacası her zaman yıkamam benim annemde kıymayı bekletmişse yıkardı.

bende yıkarım kullandığım kıymayı yada eti,bu kullandığım malzemeye güvenmediğimden değil sindirimi,hazmı daha kolay oluyor..Yada biz alıştığımız için bize öyle geliyor.. ama yinede tavsiye ederim arkadaşlar..:1rolleyes:

anneme söyledim bak herkes kıymayı yıkayınca tadı daha güzel oluyo dedim kak git kıyma yıkanır mıymış die azarladı beni:)

Kıymalı yapılan börek,poça her nevi hamur işlerini çoğumuz gibi bende çok severim.. Ama sonradan rahatsız ettiğide,ağzımıza hoş olmayan acı bi tad gelir bazen..Geçen arkadaşımda kıymalı börek yedim ve sonra hiç rahatsız olmadım..kendisine sorduğumda kıymayı önce yıkadığını sonra yapacağı hamur işinde kullandığını söyledi..Daha sonra kendimde denediğimde gerçekten iyi sonuç aldım,sanki daha hafif oldu.. a.s
paylaşmak istedim,tavsiye ederim arkadaşlar..yerimsenibenkaydirigubbakcemile4

çok sağol canım.bende et ve kıymadaki kan kokusundan nefret ediyorum.mutlaka denıycem.umarım işe yarar.kaydirigubbakcemile5

yıkanınca tadı güzel oluyo diyen arkadaşlar varya bence tat falan kalmıyoki siz nasıl tat aldınız bence onun besini falan kalmıyodur zaten.ben yıkamadım yanlış anlamayın başkasında yıkanmış kıyma denedim asla da yapmam zaten.

Ben de eti mutlaka yıkarım ama kıymayı yıkamam :1shok:

Bazı ev hanımları eti bile yıkamıyorlar
:sm_confused:

bende kıymanın yıkandığını bilmezdim. hatta bir gün normal eti yıkamaya kaltım teyzem kızmıştı et yıkanmaz demişti. etin tadı kalmaz helede kıyma bilmiyorum yanii...

Annem hayatda yikamadan yapmaz, yikar süzgecte bekeltir, bana pek hos gelmiyor rengi pembelesiyor diye bazen yikamadigim oluyor, tad farkida fark ettmedim simdiye kadar, ben kafama göre bazen yikarim bazen yikamam, kiyam cok yagli ise eger baya böyle dagiliyor cirkin görünüyor, ozaman daha igrenc oluyor:(

Kıymanın yıkandıını hiç bilmiyordum. Yani dolapda bekler de kanlanırsa o kanını akıtır bazen üzerinden bi su geçirdiğim olur ama bi deneyeyim bakalım tat nasıl olacak ?CADIARZU

Etleri yıkarım alışkanlık gereği ama , kıymayı yıkamak hiç aklıma gelmemişti açıkcası..

Kıymayı yıkamanın, yemeğin veya böreklerin tadının değiştireceğini de sanmıyorum ama yine de kesin konuşmamak lazım..

Deneyim ben de kıymayı yıkamayı, bakalım sonuç ne olacak..

Back
X