Kıymet Bilmeyen Eş

girtlakhomini

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2017
13
10
3
48
Arkadaşlar merhaba, uzun süredir forumu takip ediyorum ancak yeni üye oldum. Gerçekten farklı bakış açıları ile yaklaşıyorsunuz konulara onun için ben de size içimi dökmek istedim. Konu şu ki eşim özellikle kıyafetlerinin hiç kıymetini bilmiyor. Örneğin yeni bir ayakkabı mı aldı onu pazara giderken de giyiyor arkadaşları ile de buluşmaya giderken de özel bir yere giderken de. Aslında söylemek istediğim şey şu her şeyini bir anda tükettiği için dolabında özel zamanlarda giyilecek güzel şeyleri olmuyor bu sefer de benim hiç güzel kıyafetim yok diyor. Çünkü her yere nereye gittiği önemli olmaksızın en güzelinı en yenisini giyip gidiyor. Bu ayakkabı örneğini her şey için uyarlamamız mümkün. Her giydiği çok uzun yıllardır varmış gibi eski duruyor. Bu konuda kendisini defalarca uyarmama rağmen beni dinlemiyor. Ne yapsam da bu özelliğinden vazgeçirirsem eşimi? Daha bu sabah bir yere gidecekti bak giyme onu şunu giy dememe rağmen bildiğini okudu sinir oldum resmen. Lütfen aman derdin bu mu şeklinde yorumlar gelmesin. Çünkü bu da hatırı sayılı bir maddiyata mal oluyor bizim için. Bu saydığım bütün şeyler için geçerli. Bi tek teknolojik aletlerin kıymetini bilir. Yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim.

Siz de giyeceği kıyafetleri önceden hazırlayın derim. Bi de kıyafet bu, herkesin standardı farklıdır. Benim eşim giydiği kıyafeti sırf pazara gidiyor diye değiştirmez mesela, değiştirmesi de çok saçma. İnsan içine çıkıyoruz ve güzel gelen her şeyi giymeye çalışıyoruz.
Ve kıyafet eskir sonuçta, bir giymede eskiyorsa başka markalardan alın derim. Demekki kalitesi iyi değil.

Pazar kıyafeti de mi ayrı oluyor mus adam nasıl rahatsa öyle giysin ne güzel seviyor giyinmeyi işte yada en kötü kıyafetlerini ütüleme giyilicek gibi olmasın sen her gün neyi giymesi istiyo san onu utule koy mecbur en düzgün diye onları giyecektir

Şöyle ki kıyafetleri kaliteli zaten iyi markalar dışında kıyafeti yok. Bahsettiğim şey pazara giderken bulunduğu kıyafeti değiştirip gitmesi değil. Ya da bir pazar kıyafeti edinmesi değil. Nispeten daha eski kotlarını giyebilir. En yeni kotuyla gömleğiyle gitmesin. Evden çıkarken gittiği yere göre giyinmesini bilmek gerekiyor diye düşünüyorum. O zaman özel bir yere gittiğimiz de aynı ayakkabı aynı kot, öyle olunca da olmuyor. Ben de kaliteli giyinmeyi ve alışverişi çok severim ama yerine göre giyerim her şeyi. öyle olduğu için de hangi tür ortam için olursa olsun kıyafetlerim ayakkabılarım kaliteli durur eski durmaz. Dikkat ederim özen gösteririm. Eşimin de öyle olmasını istiyorum . ütüsünü kendi yapar kıyafetlerini kendi çıkarır. öyle ben hazirliyim kıyafetlerini durumu olmaz

Canım ben anladım seni hakkın var sonuna kadar. İlk sayfada böyle laf sokmaya çalışanlar hep var, hep olacaklar.
Neyse benim eşim de öyleydi eskiden. Özellikle ayakkabı konusunda öyleydi. Ama ben söyleye söyleye düzeldi.
Ama kendisine mantıklı gelmeseydi düzelmezdi.
Anlayacağın eğer eşinin sana hak vermesini sağlarsan zamanla bırakacaktır bu huyunu..
Şöyle yapabilirsin. Mesela özel bir yere gideceksiniz ne giyecem ben dediğinde şu kirlide olmasa onu giyerdin falan dersen ne bileyim ya da şunu şurda giymiştin o yüzden giyilmez dersen.. Ya da dolabında iki bölüm yapıp gündelik ve özel olarak ayırırsan belki biraz başarılı olursun..

Yahu bugun variz yarin belki yokuz. . Kiyafetin ayakkabinin zamanlamasimI olur? Eger arkadaslarini yanina ve pazara giderken simokin yada takim elbise giymiyorsa sorun etmeyin☺ bak tekrar diyorum bugun variz yarin yokuz birakin giysin istedigini adam? Dolapta beklemek icinmi aldi o kiyafetlerini. .
Buyrun sponsorumuz olun o zaman bugün varız yarın yokuz mantığıyla paramızı savuramam ben. Bir bebeğimiz ve geçimini sağlamakla yükümlü olduğumuz bir ailemiz var. Bakın yanlış anladığımız konu şu ondan kısmıyorum ama doğru yerde ve doğru zamanda yerine göre giyinmesini nasıl sağlayabilirim benim sorum bu. Benzer durumda olan ve bu durumu tecrübe etmiş kişilerden çözümler bekliyorum. İstediğini giysin ama sonra benim her şeyim eski kıyafetim yok demesin

Canım ben anladım seni hakkın var sonuna kadar. İlk sayfada böyle laf sokmaya çalışanlar hep var, hep olacaklar.
Neyse benim eşim de öyleydi eskiden. Özellikle ayakkabı konusunda öyleydi. Ama ben söyleye söyleye düzeldi.
Ama kendisine mantıklı gelmeseydi düzelmezdi.
Anlayacağın eğer eşinin sana hak vermesini sağlarsan zamanla bırakacaktır bu huyunu..
Şöyle yapabilirsin. Mesela özel bir yere gideceksiniz ne giyecem ben dediğinde şu kirlide olmasa onu giyerdin falan dersen ne bileyim ya da şunu şurda giymiştin o yüzden giyilmez dersen.. Ya da dolabında iki bölüm yapıp gündelik ve özel olarak ayırırsan belki biraz başarılı olursun..
Sonunda anlayan biri çok şükür evet dediğinizi yapabilrim

Buyrun sponsorumuz olun o zaman bugün varız yarın yokuz mantığıyla paramızı savuramam ben. Bir bebeğimiz ve geçimini sağlamakla yükümlü olduğumuz bir ailemiz var. Bakın yanlış anladığımız konu şu ondan kısmıyorum ama doğru yerde ve doğru zamanda yerine göre giyinmesini nasıl sağlayabilirim benim sorum bu. Benzer durumda olan ve bu durumu tecrübe etmiş kişilerden çözümler bekliyorum. İstediğini giysin ama sonra benim her şeyim eski kıyafetim yok demesin
Ay valla pesssssss anlamak istedigin gibi anlayip birde trip atmak, arkadasim farkli elestirilere acik degilsen konu nedemln acar ve fikir gorus istersinki?? Giymesin hic bisi don atlet ciksin esin ozaman.. hergun yep yeni Kiyafeti olur bi yere giderken ozaman..

Şöyle ki kıyafetleri kaliteli zaten iyi markalar dışında kıyafeti yok. Bahsettiğim şey pazara giderken bulunduğu kıyafeti değiştirip gitmesi değil. Ya da bir pazar kıyafeti edinmesi değil. Nispeten daha eski kotlarını giyebilir. En yeni kotuyla gömleğiyle gitmesin. Evden çıkarken gittiği yere göre giyinmesini bilmek gerekiyor diye düşünüyorum. O zaman özel bir yere gittiğimiz de aynı ayakkabı aynı kot, öyle olunca da olmuyor. Ben de kaliteli giyinmeyi ve alışverişi çok severim ama yerine göre giyerim her şeyi. öyle olduğu için de hangi tür ortam için olursa olsun kıyafetlerim ayakkabılarım kaliteli durur eski durmaz. Dikkat ederim özen gösteririm. Eşimin de öyle olmasını istiyorum . ütüsünü kendi yapar kıyafetlerini kendi çıkarır. öyle ben hazirliyim kıyafetlerini durumu olmaz

ama bu iki huy bir arada olmaz.

ben de sevdiğim kıyafetleri giyerim temiz oldukları müddetçe, ama hep aynı kıyafetleri giyiyorum diye de sızlanmam. Evet o yeni his olmuyor ama dediğim gibi zaten kendim öyle mutlu olduğum için tercih ediyorum. Sizin dediğinizin ikisi bir arada olması için baya gardrobu doldurmak lazım, hem hep güzel ve yepisyeni giyinelim hem de değişik değişik, olmuyor tabi ki.

Elinin altına yeni kıyafetleri koymayın.Yok edin gerekince çıkartın.Başka bir odada küçük bir gardrop yapabilirsiniz.

Orada yeniler durur.Elinin altında da günlük giydikleri olur.

Ah keşke ben de öyle olsam. Yeni kıyafet alırım, ayakkabı alırım, asla kıyamam, 2 sene sonra giyerim. Keşke, elime geçeni her yerde giyebilsem. Bence eşinizin bir kaç beylik kıyafet ve ayakkabısını saklayın. Önemli bir işi çıktığında aa senin şunlar da vardı, bunları giyersin diye çıkarırsınız. Ben eşimin 1 çift spor 1 çift beylik ayakkabısını, 1 beyaz 1 kareli gömleğini, 2 de takımını sakladım. Biri spor,biri bayramlık. Benimki de çünkü inşaatçı, bütün gün şantiyede, hiç bakmaz giydiğine, toz,çamur içinde gelir eve.

Ben de anlıyorum seni.

Her kıyafetle her yere gidilmez. Azcık özel günler, yemekler için dolapta temiz ve hazır bekleyen bir kıyafet olmalı.

Arkadaşlar merhaba, uzun süredir forumu takip ediyorum ancak yeni üye oldum. Gerçekten farklı bakış açıları ile yaklaşıyorsunuz konulara onun için ben de size içimi dökmek istedim. Konu şu ki eşim özellikle kıyafetlerinin hiç kıymetini bilmiyor. Örneğin yeni bir ayakkabı mı aldı onu pazara giderken de giyiyor arkadaşları ile de buluşmaya giderken de özel bir yere giderken de. Aslında söylemek istediğim şey şu her şeyini bir anda tükettiği için dolabında özel zamanlarda giyilecek güzel şeyleri olmuyor bu sefer de benim hiç güzel kıyafetim yok diyor. Çünkü her yere nereye gittiği önemli olmaksızın en güzelinı en yenisini giyip gidiyor. Bu ayakkabı örneğini her şey için uyarlamamız mümkün. Her giydiği çok uzun yıllardır varmış gibi eski duruyor. Bu konuda kendisini defalarca uyarmama rağmen beni dinlemiyor. Ne yapsam da bu özelliğinden vazgeçirirsem eşimi? Daha bu sabah bir yere gidecekti bak giyme onu şunu giy dememe rağmen bildiğini okudu sinir oldum resmen. Lütfen aman derdin bu mu şeklinde yorumlar gelmesin. Çünkü bu da hatırı sayılı bir maddiyata mal oluyor bizim için. Bu saydığım bütün şeyler için geçerli. Bi tek teknolojik aletlerin kıymetini bilir. Yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim.
eşime bu yönde bakmakö hiç aklıma gelmedi
pazara gtme kıyafeti nasıl oluyor ki

benim de bir yengem vardı yeni kıyafeti ahıra bahçeye tarlaya fark etmeksizin giyerdi bu sefer özel bir yere giyecek bir şeyi olmazdı. annem de 'x yeni giyiniyor b.k gibi eski giyiniyor yok gibi' derdi.

Benimde özel gün ayakkabım, kıyafetim yoktur. Canım ne isterse onu giyerim bunda bir sorun göremiyorum.
Fakat sizin bahsettiğiniz maddi sebeplerden ötürü kıyafetleri hemen eskimesin demek istiyorsunuz.
Sizde kendi ihtiyaçlarınızdan feragat ediyosunuz anladığım kadarıyla. Olaya bu yönde bakarsak haklısınız fiyatı daha uygun olan günlük kıyafet alsın eşiniz onları giysin.

hepsi kaliteliyse pazara giderken farkediyor mu ? yani ben hic oyle dur eskiyi giyineyim falan demyrm... ha boyle pis isler varsa anlarim ...yada takim elbisesi vardir ozel gunler icin giyer onu da anlarim ...ama normal kotu pazarda giyse ne olur anlamadim

Amannn bacımmmm beni koca da beni kıymetimi bilmiyor senin ki varsın kıyafetin eşyanın kıymetini bilmesin eşya bu yerine konur elbet :)))))))

Ay valla pesssssss anlamak istedigin gibi anlayip birde trip atmak, arkadasim farkli elestirilere acik degilsen konu nedemln acar ve fikir gorus istersinki?? Giymesin hic bisi don atlet ciksin esin ozaman.. hergun yep yeni Kiyafeti olur bi yere giderken ozaman..
Eleştirinin de bir dozu olur hanımefendi. Aman ya boşver yaa giysin yaa şeklinde yorumlar değil çözüm odaklı cevaplar bekliyorum. Onun dışında bir yorumunuz yoksa lütfen açmış olduğum konuda yorum yapmayın. Sizi zorlayan olmadı. Tartışmaya girmek istemiyorum kimseyle. Don atletle gitsin dışında bir öneriniz varsa beklerim. İyi günler dileklerimle.

hepsi kaliteliyse pazara giderken farkediyor mu ? yani ben hic oyle dur eskiyi giyineyim falan demyrm... ha boyle pis isler varsa anlarim ...yada takim elbisesi vardir ozel gunler icin giyer onu da anlarim ...ama normal kotu pazarda giyse ne olur anlamadim
Kaliteli kıyafetleri ama mesela 2 sene önce alınmış olan kotu da var. Önceliği ona verebilir. Pazar sadece bir örnek orada yerler çamur vs. Daha kolay eskiyor her yere giyince. Benim derdim malının kıymetini bilsin. Özenli olsun. Yerine göre giyinsin ki hemen eskimesin. Ondan sonra benim kıyafetlerim eski güzel değil demesin bana. Eski püskü kıyafetlerle gezsin düşüncesinde değilim asla. :KK200:

Back
X