Kıymetinin Bilinmemesi

ilk şart kendini sevmek gibi aslında değilmi insan bu kafayla kendini de sevemiyor değil mi

Bence alıngan bir gününüzdeymişsiniz. Can sıkıcı şeyler söylemişler evet ama başka bir gün olsaydı bu kadar kafaya takmazdınız belki de.
Eşim bana böyle şeyler söyleyince ben de ona söylüyorum geçen g.tün kocaman dedi bana, ben de seninki de avuç içi kadar dedim. Sonra ilkokul çocukları gibi 'hee sensin sensin' bakışı atıp, dil çıkarıp günümüze devam ettik. O anda o cevabı vermeseydim, zoruma giderdi kafaya takardım.
Oğlunuz zaten ergen ve yeni nesil ev yemeği sevmiyor. Dışarda hamburger varken evde pırasa yemeyi tercih etmiyorlar. Bizim zamanımızda dışarda yemek bu kadar ulaşılabilir değildi. 'Yersen bu var, yemezsen de yeme' demek lazım bi noktada.

ilk şart kendini sevmek gibi aslında değilmi insan bu kafayla kendini de sevemiyor değil mi
Kesinlikle öyle özellikle en sevdiklerinden böyle şeyler duyunca daha da inciniyor ve kendinden de uzaklaşıyor bizi bukadr etkilediklerini bilseler keşke ona göre hareket etseler ama nerdeee

Kendinize biraz şefkat göstermelisiniz sevin kendınızı .
-Benim de duygularım var ben de yoruluyorum-
diyebilmek yükleri hafifletmez belki ama sizi kendinize yaklaştırır. Çünkü başkalarının nankörlüğü sizin değerinizi düşürmez. Ama kendinize inanmaya devam etmeniz sizi ayakta tutar. Eşinizin o sözü oğlunuzun o tepkisi… Bunlar sizin eksikliğiniz değil onların empati ve farkındalık eksikliği. İnsan fiziksel olarak yalnız kaldığında değil- duygusal olarak görülmediğinde daha cok yoruluyor
Arkadaşlarınızın mesaj attığı ekranı , aramaları sizde görmeyin önce kendinize kendiniz saygı gösterin . Naptıgını bildiğiniz insanların bunu yapmaya devam etmesine müsade etmeyin

12 yaşında minik ergenin lafına takılmayın. Sadece kırıcı olduğunu, üzüldüğünüzü söyleyin. Benim kızımda 11 yaşında bazen çok kırıcı oluyor. Özellikle hayır cevabı karşında. Yapacak bir şey yok. İhtiyaçların hepsi, isteklerin bir kısmı. Dışardan yemek bir ihtiyaç değil.

Eşiniz patavatsız. Allah kolaylık versin.

Benim 5 yaşında kızım istediğini alamayınca sen çok kötü bir annesin diyor.
5 dakika sonra koala gibi yapışıp kovsam da gitmiyor.

Velhasıl kelam çocuğunuzu takmayın.

Ama eşinizin her hıyarlığına daha büyüğü ile karşılık verin.

Size değer vermeyen o arkadaşların numarasını da silin. Aradıkları zaman kiminle görüşüyorum diye açın ve aa sen miydin beni görmeyenleri görmemek için ben de temizlik yapmıştım da deyin.

O yüzden ömce kendinize bakacak değer vereceksiniz. Eş çocuk da olsa önce kendinize sağlama alın her zaman. Spora gidin giyinin arkadaşlarınozla buluşun cocukları almadan. Tek gidin bı dısarda kahve için. Resim vs hobiniz varsa kursa gidin. Belliki eşiniz sizi eziyor çocuklar da ondan öğrenmiş. Herkes ayağını denk alsın bı uyarın. Ama en önemlisi kendinize yatırım yapın mitluluğunuza. Anne olduk diye köle değiliz.

Micra canım sen zaten değerlisin değer alınıp verilen birşey değil bunu unutma önce. Kocan klasik yüzsüz kendine bakmadan baskası üzerinden ego tatmini yapan özgüveni eksik biri muhtemelen, oğlunda ergen işte fazla takılma ona. Hepsi nankör ergenlerin benim oğlum 14 yasında istekleri olmayınca oda nankör kızgınlıktan söylemiştir.
sen kendini yücelt asıl sen kimsin gözüyle bak hem kocana hem arkadaş çevrene layık olsalardı zaten arkadaş olurdun demekki sana layık değiller.
suan 40 yasında calısan 2 cocukluyum hep baskaları benım için çok önemli oldu onlar için yaşadım aramayanı aradım, sevmeyeni sevdim kıymetim olmadı. şimdi aydım, hayatımda önce ben diyorum kendimi seviyorum. Değerimi düşürenlerle sınırımı çiziyorum biri bana kendimi kötümü hissettirdiyse eyvallah diyorum arkama bakmıyorum. Sevdiğim şeylerle meşgul oluyorum geziyorum giyiyorum keyif alıyorum yaptığım herşeyden. Başkasının göbeklisin demesi demekki kendi içindeki yarası ve terbiyesizliği içselleştirme. Sen Kendine bak, venüsünü yükselt. illa para harcamak değil çiçek seversin toprakla meşgul olursun, akşam yatmadan yüzüne bi krem sürersin vs gibi. Sevmek işin özü bu azizim kendini sev kendinle barış herhalimizle güzeliz

Eşinizin densiz şakasının bir izahı yok ama çocuğunuza bilenmeyin bence. O yaşta ev yemeği anne yemeği bilinci olmuyor hele ki bu alternatif bolluğunda çocukların ev yemeğine yönelmesi çok zor. Yaşı da bu sözler için müsait tabii siz de yorulmuşsunuz ama kendinize pay biçmeyin çocuğun derdi sizin yemekleriniz değil. Ben anne yemeklerinin değerini evlenince anladım öyle diyim size :)

Eşinizin söylediği yorumlara karşı açık açık bundan hoşlanmadığınızı, sizi bunların demoralize ettiğni, kendisinin de bir sürü sizin gözünüze batan şeyi olmasına rağmen sustuğunuzu, ondan da bunu beklediğinizi, bunu göremezseniz de kendisinin yaptığı gibi karşılık vereceğinizi söyleyin. Baktınız yapmaya devam ediyor sizde aynı şekilde onu fiziksel özellikleriyle veya eksik şeyleriyle eleştirin şakayla karışık. Bazıları bundan anlıyor malesef. Kendi başına gelince ne halt yaptığını anlar belki.
Oğlunuz içinde "madem yemeklerimi beğenmiyorsun 1 ay dışarıdan yemek yemek yok ve sana 1 hafta boyunca sadece 1 çeşit yemek yapacağım, sadece onu yiyeceksin, evdeki bu yemekleri bulamayan, yiyemeyen o kadar çok çocuk ve insan varken bu kadar nankör davranamazsın, benim emeğime de saygısızlık yapamazsın. Büyüyünce de oturup kendin yemek yaparsın biz yeriz, nasıl oluyor bakarız" diyerek cevabını verin. Oğlunuz çokta küçük değil. Babası da size destek olmalı bu konuda tabi. Anneden de babadan da bu tepkiyi alıp memnuniyet duygusunuz tatmalı, istediği şeyin olmayacağının bilincinde olmalı.
Bu arada oğlunuzun söylediği şey sizi üzmesin. O sadece istediği şey olmadığı için sizi incitmek istedi ve siniriyle söyledi bunu. Bizde çocukken istediğimiz olmayınca neler söylüyorduk. Sadece istediği her şeyin anında olmayacağını öğrenmesi ve nimete, emeğe saygı duymayı bu yaşta öğrenmesi gerekiyor.
Ayrıca hem ev işi hem dışarıda çalıştığınız iş hem de çocukla uğraşmak sizi çok yormuş belli ki. Evdeki işler konusunda eşinize de bir çok sorumluluk verin. Üzerinizdeki yükü hafifletin mutlaka. Bu şekilde çok yıpranırsınız. Mesela haftanın bir gününde birkaç saatinizi mutlaka kendinize ayırın. Ya tek başınıza bir pazar günü çıkın gezin, bir kafede kahve için, yemek yiyin ya da çocuğu babayı gönderip evde keyif yapın. Ama kendinize ait bir boşluğunuz, nefes alacağınız vakit kalsın.

Hoş bir ilişki tarzı değil yine de.

Suç sizde, şımartıyorsunuz şu erkekleri. Eminim göbekli bir şeydir, maymundan hallicedir. Yolda yürürken bir kadınlara bakıyorum, peri kızı gibi hepsi, erkek görünce besmele çekiyorum. Gitsin o tipiyle daha iyisini bulsun da görelim, saygısız.
Çocuğunuza da yorum yok. Ergen çocuk olur öyle, ev yemeği sevmez dışardan yer. Yine de oğlunuz da kocanız gibi kadınlara saygı duymayan bir öküzcük olmasını istemiyorsanız ona haddini bilidirin. Aç kalmamak için yiyormuş, bücüre bak.

Sizin hassas bir döneminize gelmiş galiba. İster ye ister yeme deyin, eşinize de sen kendine bak deyin ve kendinizi de yormayın bundan sonra. Sizi çoookk iyi anlıyorum, her şeyden elimi eteğimi çektiğim günler yaşıyorum çünkü. Yapmayanlar daha değerli valla.

Yemeği baban yapsın çocuğum der geçerim. Hiç de kendimi üzmem 12 yaş veledi bir laf etti diye.
Belli ki babasından ilham almış

Yazik ya, üzüldum.
Ver tepkini bence ikisinede. Bildigin nankörler bunu acikcada söyleyip kirildigini büyuk bir tepkiyle gösterki anlasinlar ne kadar kirildigini.

Coxuk kücük ama kesinlikle annesine yaotiginin cok kirici oldugunu ögrenmeliki anneyle nasil konusulacagini ögrensin ve baska sekillerde tekrarlanmasin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…