Kız adın dula çıkmadan gel kızım!!!

Dou_You_Wanna

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2010
1.632
8
116
Ankara
Arkadaşlar, ablalarım kardeşlerim. Şimdi anlatacaklarım tamamen size ibret olsun diye yazılan şeylerdir. Ben yaşadıklarımdan çok büyük dersler aldım. Çok kırıldım çok incindim. İntiharı bile düşündüm. Ama şükür rabbime hayattayım güneşin doğduğunu annemin pırıl pırıl bakan gözlerini görebiliyorum.. En son krediyle ilgili bir takım konular açmıştım arkadaşlar.. Düğün hazırlığı içerisindeydim. Hem telaşlı hem düşünceli ama hepsinden önemli çok çok mutluydum.. 2 ay önce zaten çok kötü bir ilişkiden çıkmış sersemlemiştim. Allah'a dua ediyodum rabbim çıkar karşıma o kişiyi hayata bağla beni yaşadığım herşeyi unuttur diye.. Birgün, hiç ummadığım bir anda ilk okul arkadaşımın abisiyle tanıştım.. Biraz konuşmanın sonunda duyduğum şey şu oldu "Yıldırım aşkı dedikleri şey buymuş demek... " Sizin anlayacağınız ilan-ı aşk edilmişti bana.. Kabul etmek gerekirse bende bahsettiğim kişiyi 1 yıldır tanıyodum çok da beğeniyodum.. Böyle bir olaydan sonra çok etkilenmiştim. Sevebilirim dedim kendi kendime.. Ve nitekimde sevmeye başladım.. Her dakika başka bir özelliğini görüp hayrete düşüyodum. "Rabbim bir insan bu kadar kusursuz, bu kadar harika, muntamazam olamaz yaa" diye sevinçten uçuyordum.. 2. günümüzde bana durumu anneme açıklamamı çünkü benimle ciddi düşündüğünü söyledi.. Ben açıkladım anneme ve o akşam hemen telefonda tanıştılar.. Bugüne kadar 3 ilişkim oldu ve 2 sinide hiç sevmemişti annem. Ama bunda; resmen telefonu bırakası gelmedi annemin.. Tamam dedim. İşte hayallerimin erkeği bu!!! Her yönden beni mutlu ediyor, beni anlayabiliyordu.. 1 hafta içinde ailesiyle yaşadığımız şehire geldiler ve ilk tanışma olayı gerçekleşti. Aileler birbirini sevdi, çok güzel bir gün geçirildi ve 2 saat sonra tekrar görüşmek zere diyerek mekandan ayrıldık...

Ertesi gün babası beni telefonla aramaya başladı. Gelimsin sen, gelinden öte cansın benim için vs.. Ben tabi rabbime şükretmeye devam ediyordum.. Bir kaç gün geçtikçe babasının olaylara çok müdahale ettiğini gördüm. Aklımda bir ACABA? ışığı yandı ama hayalimdeki erkeğin o olduğuna inandığım için, babasıdır diyerek olayı idare ettim.. Bu arada aşkımız dolu dizgin devam ediyor ama ben yinede temkinli oluyorum.Soruyorum araştırıyorum beni gerçekten sevip sevmediğini. Her hareketinden sevgisini belli ediyordu.. Ben ki kolay güvenmeyen kız; kendimi onun kalbinde bulmuştum.. ....Veee olayların kopma noktası bizim onların yaşadığı şehire davet edilmemizle oldu.. O gün orada nişanla ilgili hazırlıklar tamamlanacak ve kasımda isteme-söz-nişan bir arada yapılacaktı.. Herşey çok güzel başladı. Güle oynaya yüzüklerimizi almaya gittik. Gözleri ışıl ışıldı.. İkimizde sevinçten uçuyorduk.. Taa ki; abim olaya müdahil olana kadar.. Bir şekilde bir huzursuzluk çıkarttı telefonun diğer ucundan.. Akşam olduğunda müstakbel sözlüm ve babası ile bizi yaşadığımız şehire bırakmak üzere yola çıktık.. Güle oynaya geldiğimiz yolda babasının her türlü patavatsızlığını yine özenle görmezden geldik annemle. Eve geldiğimizde ise hiç beklemediğimiz bir tepkiyle karşılaştık.. Abim inanılmaz sert bir tepki vermişti sözlüm ve ailesine.. Hiç nedensiz hemde.. Ve olaylar orada koptu!!!! Anlaşamadıkları konu düğün tarihiydi. Ben sözlüm ve ailesi düğünü mayısta isterken; abim ve annem borçlarımız olduğu, eve katkıda bulunmam gerektiği için düğünü 1,5 yıl sonrasına istediler.. Sözlüm ve babası olayı kabul etmeyerek çekip gittiler.. Araya yol byunca bir takım daha sorunlar eklendi vs..

Gelelim asıl meseleye... O günden sonra sözlüm bana karşı inanılmaz değişti. O sevecen cana yakın benim gözümün içine bakan adam gitti; beni arayıp sormayan takmayan birisi geldi.. Ben durumu idame etmeye çalıştıkça sözlüm babasının dolduruşlarına, duygu sömürülerine kapılarak benden günden güne iyice koptu....

Sözlüme her yanaşmaya çalıştığımda bana verdiği cevap şu oldu: "Hayatım bana biraz zaman ver. Nişan tarihimize kadar olayları düzelticem. Planladığımız zamanda herşey bizim istediğimiz gibi gidecek.." Ben de güvendim inandım ama yinede içimi yiyen bir kurt vardı.. Biliyodum bişeyler yolunda gitmiyordu. Ve hislerim beni yine yanıltmamıştı.. Babası bana ayrı, sözlüme ayrı, ailesine ayrı konuşarak olaylar arap sçaına döndürdü.. İpler iyice gerildi gerildi veee o kopma sesini duydum sanki.. Bugüne kadar en ufak bir konuda dahi kavga etmeyen biz; son iki haftadır kavgadan gözümüzü açamaz olmuştuk..

İlişkimizin en başında birbirimize bir söz vermiştik. Demiştik ki; kız tarafı ya da erkek tarafı.. Hangi taraftan anlaşmazlık çıkarsa birbirimizden vazgeçmicez. Birbirimizin peşinde olucaz... bu pazartesi sözlümden uzun bir mesaj aldım. Benden ayrılmak istediğini söyleyen upuzun bir mesajdı. Aradığımda ona bir türlü ulaşamadım ve bende ailesiyle görüşerek buundukları şehire gelmek üzere yola çıktığımı söyledim.. Babası bu arada türlü entrikalarına devam ediyor :) Bi şekilde sözlümle konuştum ve en sonunda bana gel dedi. Gel aşkım! Ben babamı sildim. Sana sonuna kadar sahip çıkacağım...

Size yemin ederim iş yerinden çıkıpta Aştiye gitmem 15 dakikamı aldı. Başımda iş yerinde taktığım gözlük elimde kalemimle... Ne ara o otobüse bindim o otobüs ne ara yol aldı inanın hatırlamıyorum. İçimden söylediğim tek bir şey vardı.. GELİYORUM AŞKIM. SANA SÖZ VERDİĞİM GİBİ SONUNA KADAR YANINDAYIM. GELİYORUM BİTANEM!!! Bulundukları şehire vardığımda beni amcası ve yengesi karşıladı. Allah onlardan bin kere razı olsun çok çok iyi insanlar. ( Bu arada annemle telefonda konuşuyorum yolda olduğumu, sözlümün yanına gittiğimi vs herşeyi sölüyorum düşünün onun için neleri göze aldığımı ) Akşam aile meclisi toplanıyo ve herlesin içinde sözlüm şu afı ediyor.. "BU KIZ BENİM NAMUSUMDUR ONU EN UFAK ÜZEN KIRAN, AZ DA OLSA YÜZÜNÜ YERE DÜŞRENDEN HESAP SORARIM"

O an diyorum ki rabbim şükürler olsun. Dualarım kabul oldu. Bu adam beni ezdirmez... Hemen orada nişanımız takılıyo. Amcamız ( sözlümün beni karşılayan amcası ve yengesi ) bol bol telefonda annemle konuşup durumu anlatıyolar. Kızın bizim himayemizde merak etme herşey iyi olacak vs diye.. Ertesi gün bi uyanıyorum aradan biraz zaman geçiyo ve babasından bana bi telefon. "Kızım düğün tarihiniz belli oldu. 10 kasımda düğünüzü yapıyoruz. Birazdan nişanlın seni evden alacak sağlık raporunu felan halledin diye.. Telefonu kapıyorum. Nişanlım beni evden alıyo tam sağlık ocağına giderken annem arıyo ( Bu arada çok küfürleşmeler aileler arası kavgalar oldu telefonda.) Ben telefonu nişanlıma veriyorum ve annem beni yanına istediğini, düğüne kadar yanında durmamı istediğini söylüyor. Nişanlımda bana resmen emrivaki yaparak gönderiyorum kızını iyice anlaşın ama en ufak sorunda geri alırım haberin olsun anne diyor ve bu telefonun kapanmasından benim otobüsle yola çıkmamın arasında sadece yarım saat var :)

Babası beni yolda arayp benden kızlık raporu istiyor:52: :52: :52: Bizim yanımızdan namusuna bi leke gelmeden gidiyosun ama senden o raporu rica ediyorum diye. Sırf babasıdır kalbini kırmayım diye dişimi sıka sıka o telefonu kapadım. Ve beni nişanlım yol boyunca bir kez bile aramadı kızlar.. Ne yaptın indin mi geldin mi... Ben arayıpta haber verdim. Ve telefonda anlaştık. Kimse aramızı artık açamaz diye.. Bu telefon görüşmesinden sadece 2 saat sonra nişanlımı defalarca aramama rağmen açmıyor. Bende bişey oldu düşüncesiyle amcasını arıyorum ve tüm gerçekleri öğreniyorum... Meğer babası gene türlü entrikalar çevirerek ailesi kandırmış. Amcasının bana dediği şu: "Buraya geldiysen bizimdin gitmeyecektin bizim artık bu işe onayımız yoktur!" Ne kadar durumu anlatsamda bu tepki devam etti. Ve ben ailemin yanında nişanlım tarafından zorla gönderildim bi bakıma. Bi şekilde o gece nişanlımla konuştum ve beni istemediğini, sevmediğini söyledi bana...

Allahim yarabbim okurken sok gecirdim bu ne rezilliktir boyle.Birbirinize soz vermissiniz ama su nisanlinin, ailesinin yaptiklarina bak.Allaha havale et derim bu insanlarla basa cikilmaz.Allah sabir versin, dogru duzgun insanlar cikarsin karsina...

İlk defa dayanamayıp geyik bir şey yazacağım. İnci sözlükte yazar mısın arkadaşım? 26 tane de üye zolmayan kişi okuyunca...

Ve benim ona kaçtığımı bütün iş yeri duyuyor.. Nişanlım bidaha banaim ne telefonuma çıkıyor ne bişey yapıyor. İnanın ben ağlayamadım dahi.. O yaş gözümde dondu kaldı. 2 saat dondum olduğum yerde. Annem abim yüzüme su serpiyor beni tokatlıyo kendime geleyim diye. Herşeyi duyuyorum aslındao an konuşuyorum bile ama kıpırdayamıyorum. Felç geçirdim sandım.. Ben de bugün gittim.. O raporu gurur meselesi yaparak aldım.!! Rabbime çok şükür ben kendimden tabikide eminim ama ben bu insanlardan 1 haftada neler çektim bi ben bi rabbim biliyo. Ve bu olayda tamamen madur olan benim.. Durumu tabikide Allaha havale ediyorum. O iki şahsında asla yüzü gülmeyecek biliyorum Ama şu içimde bişiler koptu. Ne kadar çeyizim varsa evde bugün sattım!!

Çok tuhaf insanlarmis. Şükretki kurtuldun bu kadarda olmaz ya evlenseydin? Babası bunu boşa dese boşardi o adam. Allah karşına daha iyilerini çıkarsın herşeyde vardır bi hayır canım.

Çok tuhaf insanlarmis. Şükretki kurtuldun bu kadarda olmaz ya evlenseydin? Babası bunu boşa dese boşardi o adam. Allah karşına daha iyilerini çıkarsın herşeyde vardır bi hayır canım.

Ben hemde nasıl şükrediyorum. Ve o kişi utancından karşıma çıkamıyor. Kız kardeşi arıyor sürekli beni. Evlerinde montum felan kalmıştı. Onu alıp yüzüğünü yollıcam. Kardeşi bile absine diyor ki; bu ne şeref.. Ne yolluyosun sat ye parasını bol bolda beddua et buna diye.. Ama ant içtim O adamın 1 lirası ggeçmicek kursağımdan. Yola çıkarken param kalmadı die bana verdiği 50 lirayıda bugün bi ihtiyaç sahibine verdim.

Bir günde yıldırım aşkı,ikinci gün annene anlatmalar,anında aşk meşk sözleri... keşke bu kadar basit olsa hayat.. anında büyük laflar eden anında bitirir! kızlık raporu isteyen bir baba! nişanlım deyip durma şu herife sinirim kalktı!

2 ay önce zaten çok kötü bir ilişkiden çıkmış sersemlemiştim.
2. günümüzde bana durumu anneme açıklamamı çünkü benimle ciddi düşündüğünü söyledi
1 hafta içinde ailesiyle yaşadığımız şehire geldiler ve ilk tanışma olayı gerçekleşti

bu günlerden birinde bile biraz daha tanıman gerektiğini düşünmedin mi acele ettiğinizi düşünmedin mi? 1 yıl arkadaş olarak tanımak başka sevgili olmak başka.. bana asıl yanlış buralarda saklı gibi geldi..

yine de bu aileden kurtulmuş olman senın ıcın ıyı olmuş..

Sen neden tek başına söz vs nişan taktırıyosunki ayrıca düğüne kadarda o evde durman zaten doğruu olmazdı
babası senden kızlık raporu istiyor ve sen hiç bişey demiyosun ne geniş insanmışsın :26:

Geniş insan değilim. Bir zamanlar sevdiğim adama telefonda babasının her şeref.. lini anlattım. Böle bişeyin olmıcanıda. Ama raporu elime dava açarsam elimde dursun diye aldım..

ne olursa olsun yaptıkların çok yanlış tamam sevmişsin peşinden gitmekte güzel ama yarın birgün bu insanlar sana kötülük etse hiç ağlayamaya hak bırakmamışsın kendine yinede üzüldüm senin adına

benden kayınpeder sıfatıyla değil hiçbir sıfatla hiç bir insan böyle bi rapor talep edemez

:44:

Dünyada başka erkek mi yok arkadaşım? Bu nedir yangından mal kaçırır gibi ailen olmadan nişanlanmalar falan. Nerede görülmüş nişanlı kızın kendi ailesinin yanına gitmesinin sorun olduğu? Hayır dizi olsa daha uzun sürerdi.

Back
X