• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Kız bebek isimleri

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
O kadar çok kız bebek ismi varki asıl bana yardım edin erkek 🤣 kriterlerim ; 2 isim olmayacak , çok eski isimler olmayacak ( Bahattin satılmış) , standart olan olmasın (Ali ,mehmet ,Mustafa ,Efe ) sonu hanlı hunlu olmasın, kedi
Miyavlaması gibi isimler olmasın
U harfini beğenmiyorum demişsiniz gerçi ama Uygar ismi hoşuma gidiyor benim toprak bir de

Lidya ismini cok seviyorum ben de Lidya Vera?

Merhaba! Öncelikle hayırlı olsun, Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah. 🧿 İsim önermeyi çok seviyorum bu yüzden bulabildiklerimi anlamları ile yazacağım. Şimdi elimizdeki isim Vera.
-Alya: Arapça kökenli olup (أَلْعَلياءُ) “şeref”, “sema”, “dağ tepesi” ve “yüksek yer” manalarına gelmektedir.
-Melisa: Rumca kökenli bir isimdir. "Bal Arısı" anlamına gelir, aynı zamanda dilimizde de güzel kokan bir çiçeğin adıdır.
-Arzu: Kökeni Farsçadır. "İstek", "Özlem" hatta "Beğenilen Kadın" manalarına gelmektedir.
-Sena: Arapça kökenlidir. Bilinen ilk anlamı övgü'dür. Bu sözcük bazı yerlerde şimşekten çakan parıltı yerine ışık olarak geçmektedir.
-Ecre: Arapça kökenlidir. "Ödül", "Mükafat" anlamlarına gelmektedir.

Merhaba! Öncelikle hayırlı olsun, Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah. 🧿 İsim önermeyi çok seviyorum bu yüzden bulabildiklerimi anlamları ile yazacağım. Şimdi elimizdeki isim Vera.
-Alya: Arapça kökenli olup (أَلْعَلياءُ) “şeref”, “sema”, “dağ tepesi” ve “yüksek yer” manalarına gelmektedir.
-Melisa: Rumca kökenli bir isimdir. "Bal Arısı" anlamına gelir, aynı zamanda dilimizde de güzel kokan bir çiçeğin adıdır.
-Arzu: Kökeni Farsçadır. "İstek", "Özlem" hatta "Beğenilen Kadın" manalarına gelmektedir.
-Sena: Arapça kökenlidir. Bilinen ilk anlamı övgü'dür. Bu sözcük bazı yerlerde şimşekten çakan parıltı yerine ışık olarak geçmektedir.
-Ecre: Arapça kökenlidir. "Ödül", "Mükafat" anlamlarına gelmektedir.
Amin teşekkür ederim inşallah hayırlı sağlıklı şekilde kucağıma almak nasip olur 🙏🏻 ecre ismini beğendim hem anlamı güzel hem farklı 😊

Merhabalar. Kızımız olacağını öğrendik ama içimize sinen budur dediğimiz bir isim olmadı daha. Ben Vera istiyorum ama yanına uygun bir isim bulamadım önerilerinizi bekliyorum 😊
Zeynep Vera nasil? Bu arada benim cok begendigim bir isim var ama kime soylesem garipsiyor. Mehrunnisa. Ben cok seviyorum soylenisi anlami her seyi cok hosuma gidiyor

Ayyy benim kızımın adı da Mihrimah ela 😅 büyükler söyleyemez diye 2.isim koydum 😅

Bizim de cinsiyetimiz henüz belli değil, 15 haftalık hamileyim . Kız olursa Vera Deniz koyacağım ismini . Benim ismimle uyumlu Vera ve kulağa güçlü geliyor .
Bu arada Pera İspanyolca " armut" , Mira " bakmak, bak" anlamına geliyor, isim olarak komik oluyor burda .Maya Meksika'da eski bir uygarlık ve isim olarak kullanılmıyor. (Ek bilgi :Mayalilar ,oldukça kısa boylu , boyun bölgesi neredeyse yok denecek kadar az ,kafa sanki direk vücuda bagliymis gibi görünen , iri kafalı ve geniş yayvan burunlu bir insan ırkı. O uygarlığın olduğu bölgede yaşıyorum. )
Yine de her ismin mutlaka kulağa saçma ya da komik geldiği bir coğrafya vardır , hepsini bilemeyiz. Sizin içinize ne siniyorsa onu koyun. Ileri de yurt dışında yaşayan insanlar zaten eğer isimleri konusunda bir sıkıntı yaşarlarsa , isim degisikligine gidiyorlar , çok da sorun değil.

Back
X