canım biz de damat tarafı yatak odası misafir odası televizyon buzdolabı ve fırın ve halıları alıyor gerisini biz alıyoruz
Kızlar siz buraya şu adet şundan aldım diyorsunuz ya valla ben kendime şoklar geçiriyorum.
Normalde bizde yani şehirde adet (köyde herşeyi erkek tarafı yapar) yatak odasını a dan z ye kız tarafı yapar içinde perdesi halıları dahil.
Mutfağı da kız tarafı yapar buzdolabı hariç.
Bende nişanlıyım.
Benim şu an aldıklarım ya da alacaklarım
yatak odası takımı (aldım)
1 adetuyku seti (aldım)
1 adetyatak örtüsü (aldım)
1 adet polar battaniyem (aldım)
misafir için nevresim takımı / pike takımı (aldım)
kendimiz için nevresim takımı (alınacak)
yatak odası halısı (alınacak)
perdesi (alınacak) ev tutulsun da
mutfak için yolluk (aldım)
ara hole yolluk (aldım)
yemek takımımı (aldım)
çelik ve teflon tencere takımı (aldım)
çatal kaşık takımımı (aldım)
süpürge (alınacak)
ütü (alınacak)
robot (alınacak)
perdesi (alınacak)
set üstü ocak (alınacak)
mini fırın (alınacak)
öyle porselen kahvaltılık takımı filan almıcam açıkcası ya da su ısıtıcı, çay kahve makinesi filan onları da evlenince alalım. Sanırım bulaşık makinesini de şu an almaz nişanlım. Evlendikten sonra, zaten bi aciliyeti de yok şu anlık.
bi de bizim burda kınayı kız tarafı yapar, düğünü erkek tarafı ve kınada takı takılmaz sadece kına yakılırken ele konan altınlar hariç ki zaten o da oğlan evine yani kızla oğlana aittir
bornoz takımıymış,perdeymiş,halıymış benım bıldıgım bunları erkek tarafı alır.benımde düğünüm olacak 3 ay sonra.bunları bızde erkek tarafı alıor.tabıı herkeste adet farklıdır. o konuda bısey dıyemem
erkek taraıfın alacagı salon takımı (yemek odası+ koltuk takımı) yatak odası halılar perdeler bu odalar ıcın söluorum tv buzdolabı baskada bısey yok dıgerlerının hepsını bız aldık:) ayrım yapmadım elımden gelen herseyı aldım sayılır:)
valla mutfak hep kızın yanı alıyoruz ama buzdolabı harıc tabııııııııııııı onların buyuk seyler bır cırpıda alınıyor ayrıca buyuk oldugu ıcın daha goze batıyor bızım kucuk ayrıntılar kucuk oldugu ıcın sankı bırsey almamışız gıbı gelıyor halbukııııııııı bence kız tarafı daha cok para harcıyorrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Şeniz kesinlikle katılıyorum bide çok masraf oldu diyip düğünde takılanları alanlar varr yaa erkek tarafından ay inş. böle bişe olmaz
valla mutfak hep kızın yanı alıyoruz ama buzdolabı harıc tabııııııııııııı onların buyuk seyler bır cırpıda alınıyor ayrıca buyuk oldugu ıcın daha goze batıyor bızım kucuk ayrıntılar kucuk oldugu ıcın sankı bırsey almamışız gıbı gelıyor halbukııııııııı bence kız tarafı daha cok para harcıyorrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
[/B][/FONT]
selenaycım benimde sözlüm nigdeli bizimde adetlemiz sizinkilerle aynıı yatak odası mutfak kız aittir
benimde bu saydıkarının hepsi hazır beyaz eşya ve yatak odası dışındaa
tabi ufak tefek şeylerde var ama onlarıda ewlenene kadar halladerizz inşş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?