Kız Çeyizinde neler kesinlikle olmalı... Kız tarafı neler alır, Erkek tarafı ne alır?

canım biz de damat tarafı yatak odası misafir odası televizyon buzdolabı ve fırın ve halıları alıyor gerisini biz alıyoruz

Bu patik ve başörtüsü olayı nedir ya (neye yarar merak ettim o kadar çok) ??
Ben hiç öyle şeyler almadım yapmadım, gerek de yok bence (şahsi fikrim, alınmasın kimse)
Bende katılıyorum kız şunu,erkek bunu alır durumu yok (eğer var sa ben ne alınmazsa onu aldım zaten :) )
Geçiniz bunları, aşık mısınız, birbirinizi görmekten, dokunmaktan mutlu musunuz, kişisel alanlarınıza saygı duyuyor musunuz bitmiştir
hadi kalın sağlıcakla; git gide az kalıyor düğüne :)
Allah mesut etsin...

canım biz de damat tarafı yatak odası misafir odası televizyon buzdolabı ve fırın ve halıları alıyor gerisini biz alıyoruz

cnmm ben de nişanlıyım bu yaz düünüm olcak inş...
nişanlım 2 tane oturma grubu yemek odası çamaşır mak. bulaşık mak. buz dolabı aldı ben yatak odası aldım halısını perdesini herşeyini ben yapıom mutfkla yatak odasınınsengözlerimebaksanab

Valla ben calistigim icin elimden gelen herseyi yaptım. Kız tarafı sunu erkek sunu alır filan diye cok irdelemedim. hemen herseyi kimseye yük olmadan kendim aldım. kendi emeginle alınan sey daha kıymetli bence...

sırnaşık şeyharşeyi erkek tarafına yaptırdım iki hurç iki halıyla gidiyom valla gül gibin kızım daha ne alcaklar yapacaklar:1closedeyes:

erkek taraıfın alacagı salon takımı (yemek odası+ koltuk takımı) yatak odası halılar perdeler bu odalar ıcın söluorum tv buzdolabı baskada bısey yok dıgerlerının hepsını bız aldık:) ayrım yapmadım elımden gelen herseyı aldım sayılır:)

bende ölesıne nette gezerken takıldım bu sıteye gecen haftalarda...ve baktım kızlar hep bıseyler alıo benım annemde bana bak kızım ceyız al ceyız al dıe basımın etını yerdı ama ben umursamazdım amannn derdım gecerdım sımdı bu sıteye baktımda hehe aklım basıma geldı galıba gıttım evkura sunları aldım;

yemek takımı 12 kişilik
tencere setı 21.parça
kahvaltı takımı yanında 24 parca ona uygun catal kaşık
gondol takımı 6.parça ona uygun bardak seti

işte ılk olarak bunları aldım 1154 ytl tuttu evkurdan aldım...

daha bı suru eksık var heralde...ve 21 yasındayım hehe

Kızlar siz buraya şu adet şundan aldım diyorsunuz ya valla ben kendime şoklar geçiriyorum.

Normalde bizde yani şehirde adet (köyde herşeyi erkek tarafı yapar) yatak odasını a dan z ye kız tarafı yapar içinde perdesi halıları dahil.

Mutfağı da kız tarafı yapar buzdolabı hariç.

Bende nişanlıyım.

Benim şu an aldıklarım ya da alacaklarım
yatak odası takımı (aldım)
1 adet uyku seti (aldım)
1 adet yatak örtüsü (aldım)
1 adet polar battaniyem (aldım)
misafir için nevresim takımı / pike takımı (aldım)
kendimiz için nevresim takımı (alınacak)
yatak odası halısı (alınacak)
perdesi (alınacak) ev tutulsun da

mutfak için yolluk (aldım)
ara hole yolluk (aldım)
yemek takımımı (aldım)
çelik ve teflon tencere takımı (aldım)
çatal kaşık takımımı (aldım)
süpürge (alınacak)
ütü (alınacak)
robot (alınacak)
perdesi (alınacak)
set üstü ocak (alınacak)
mini fırın (alınacak)

öyle porselen kahvaltılık takımı filan almıcam açıkcası ya da su ısıtıcı, çay kahve makinesi filan onları da evlenince alalım. Sanırım bulaşık makinesini de şu an almaz nişanlım. Evlendikten sonra, zaten bi aciliyeti de yok şu anlık.

bi de bizim burda kınayı kız tarafı yapar, düğünü erkek tarafı ve kınada takı takılmaz sadece kına yakılırken ele konan altınlar hariç ki zaten o da oğlan evine yani kızla oğlana aittir

ÖNCELİKLE ANLAŞMAYLA OLUR BENCE.AMA MUTFAK VE YATAK ODAYI KIZ YAPAR BİZDE.TABİ BEYAZ EŞYALARI ERKEK.OTURMA ODASI.YEMEK ODASINI ERKEK ALIR.HALILARDA ERKEK TARAFININ.YATAK ODASI VE MUTFAK TAMAMIYLA KIZA AİTTİR.CANINI SIKMA HERŞEY OLUR.BENCE 2 AYLIK NİŞANLIYIM.YAVAŞ YAVAŞ ALIOM.ZATEN ACELEMİZ YOK.NE ZAMAN HAZIRSAK DÜĞÜNÜMÜZ OZAMAN OLCAK.E İLLAKİ EKSİKLER OLUR.ANNEMİN HALA EKSİKLERİ BİTMİYO :dance:

[/B][/FONT]
selenaycım benimde sözlüm nigdeli bizimde adetlemiz sizinkilerle aynıı yatak odası mutfak kız aittir
benimde bu saydıkarının hepsi hazır beyaz eşya ve yatak odası dışındaa
tabi ufak tefek şeylerde var ama onlarıda ewlenene kadar halladerizz inşş

ooo ne iyimiş sizde.bizde takıl tukulu kız alır.erkek tarafı büyük eşyaları alır

evt solan takımı halısı yemek odası tv ve buzdolabı gerisi hep kızın ayy daha çok masraf valla

valla mutfak hep kızın yanı alıyoruz ama buzdolabı harıc tabııııııııııııı onların buyuk seyler bır cırpıda alınıyor ayrıca buyuk oldugu ıcın daha goze batıyor bızım kucuk ayrıntılar kucuk oldugu ıcın sankı bırsey almamışız gıbı gelıyor halbukııııııııı bence kız tarafı daha cok para harcıyorrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Şeniz kesinlikle katılıyorum bide çok masraf oldu diyip düğünde takılanları alanlar varr yaa erkek tarafından ay inş. böle bişe olmaz

ben yeni evliyim her iki taraafada ne düşüyosa aldırdım hiç eksiğim yok çok şükür

aynen sana katılıyorum cnm biz oglan evinden çok harcadık vallaÇok üzgünüm çoook

bende yeni evliyim
evlenemden önce yalnız yaşadıgım için herşeyim vardı aslında yatak odamı babam almstı , oturma odamıda annem çok az kullandıgı koltukları vermişti bekarken hala onu oturma odasında kullanıyoruz gelen giden yatıyo iyi oluyo bende çamaşır makinamı . klimamı almıstım
perdeleri eşimle biz aldık
salon takımı , tv, buzdolabı bulaşık makinesi, set üstü ocak banyo için klozet tk ve perdeler kaynanam aldı halılarımızıda erkek tarafı aldı kayınvalidem günlük yemek takımı almıstı beğenmesemde kullanıyorum, eşimin çalısma odası perdesiyle halısıyla geldi (onuda evlenemden 1 yıl önce almıs eşim), lambaları erşimle ben aldık ikea dan tavsiye ederim çok uygun fiyata aldık böyle yani onlar düğünle beraber 10 milyardan fazla harcadılar
küçük ev aletlerim vardu zaten
kızlar sakın borcam salata tabağı tepsi almayın evlenmeden bende şu anda tepsi ve borcam ağacı çıkmak üzere bnde gelenleri başkalrına hediye götüremeye başladım :)

Allah tamamına erdirsin inş

bizimde büyükler gitti (beyaz eşyalar dışında) küçük eşyalar kaldı işte :) hayırlısı inş ben sanırım aceleci davrandım hepsini hallettim bir ayda süprizzzzz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…