Kız Çeyizinde neler kesinlikle olmalı... Kız tarafı neler alır, Erkek tarafı ne alır?

hepsini mi 900 e aldın:1shok:ben sadece yemek takımına verdim 900ytl:a015:

yezda deme be bacım çok vermişin valla.ben;
12 kişilik yemek takımı yanında 6 kişilik yemek takımı hediyeli
kahvaltı takımı
6 kişilik seramik yemek takımı
çatal-bıçak seti
tost makinesi

daha var galba bi kaç şey hatırlıyamadığım hepsini yaklaşık 900 civarına aldım...

Kız tarafı yatak odası, mutfaktaki herşeyi, buzdolabı ve fırını alır. Erkek tarafı kuru tahtaları alır gelir :)

Gelenek, görenek diyoruz; ama günümüz şartlarında evlenecek çiftlerin ne istediği önemli. Kimi ailesinden yardım almamayı seçiyor.

Huzur olsun da gerisi boş...

Birde ne yaparsan yap, aileden bir sivri çeyizine bir iki kulp takmaya çalışır, hiiiç sıkma canını :)

ıyı oldu bende bu bloga gırdım kızlar
kçeyız dıye kara kara düsünüyodumara kara dusunuyodum kızım ıcın neler yapılcak dıye sagolun ellerınıze saglık

valla ben de sevgilim de fazla eşyadan,dopdolu evden nefret ediyoruz.kesin olan şu ki,evimizde eksik olabilir ama fazladan 1 gr bile olmayacak...hayalimizdeki ev aydınlık,ferah,incik boncuk olmayan derli toplu bir ev...biz ailelerimizden yana destek görmeyeceğiz...o yüzden kız tarafı şunu alır erkek tarafı şunu diye birşey olmayacak sanırım..biz beraberce halletmeye çalışacağız...tamamen mecburi olan eşyaları alacağız..o kadar..

kavhaltı takımı
pek begenmıom ama genede sukur annem almıs

bunların ustune bırde cay bardagı boel rengarenk bırde su bardagı rengarenk cok sekerler ya aldım

canım çok güzeller kahvaltı takımınla gondol takımına bayıldım nereden kaça aldın acaba:)))

canım ben bunu toplam hanı su ceyız paketı yapıyorlar ya ole aldım 900 ytl 900 yemek takımı,kahvaltı takımı,catal bıcak takımı,gondol takımı duduklu tencere orda gordugun modeller ıste 900 markası gondol takımının pasabahce canım

teşekkürleer düğün ne zaman bauağıdır takip ediyorum sürekli uğraşıyorsun

canım valla ben dugun su tarıhdedır dedıgım zaman hep kesın bır aksılık cıkıyor dugun 2008 eylul ekım gıbı dusunuyoruz ama bakalım bu buyukler varya herseyı karıstırıyorlarrrrrrrr

mesela kızlar sıze fıyat olarak aldıklarımı soluyum cok ucuza aldım ufak seyler mesela;
*o cıceklı kepce fılan 19 mılyon
*gene aynı model olan gunluk kasık bıcak setı ıse aynı o sekılde 18 mılyon
*o kavhaltılık ıcın olan kucuk kasecıkler ıse 39 mılyon
*banyo aksesuarı ıse 30 ytl
*duduklu,kahvaltı takımı,yemek takımı,gondol takımı,catal kasık bıcak setı toplam 900 mılyon
bu konuda cok sanslıyım hem ucuz hemde guzel seyler bulabılıyorummmm

neden hıc bısey almadınmı benım sadece kucuk mutfak aletlerı bırde bulasık makınası ıste ne bılıyım fırın supurge bırde halı kaldııııııı alınacakkkk senın neden falıyet yokkkkkkk

Birde ne yaparsan yap, aileden bir sivri çeyizine bir iki kulp takmaya çalışır, hiiiç sıkma canını :)

He valla mutlaka kulp takarlar.benim sevgilim kendi kulp takıyo ailesine gerek kalmıyo.geçende midi fırın alıcam Luxell marka fırın 79 ytl bende dedim alayım abimler arçelik aldı daha bir sene olmadan kapağı çatladı kulbu kırıldı falan 300 ytl marka diye ona vericeme Luxelli alayım dedim bana laf soktu bozulursa yenisini almam die bende kendi bi süpürge almıştı markası belli değil yani bilinmeyen bi marka sen benim alıcaklarıma mana bulucana ilk baş kendi süpürgenin markasına bakta ondan sonra bana laf söyle dedim :roflol: yani dicem o ki böle şeylerde hiç moral bozmamak lazım arkadaşımın dediği gibi valla ben onu tınlamıcam alıcam arada 220 ytl fark var onunla başka bi eksiğimi alırım yani fırın değilmi sonuçta pişiriyor işte zaten yedek fırınla gitçem ben bide davul fırın alıcam büyük fırın istemediğim için jeyyar

mızmız kahvaltı takımına bayıldım.ayrıca günlük kullanmak için aldığın çatal kaşığada.tencerelerinde benimkiler gibi benimde annem aldı sırnaşık şey senin çoğu şeyin bitmiş benim daha birsürü alınacak şey var.

slm kızlar bende nişanlıyım ve hazirana düğünüm olacak bende başladım şu çeyiz olayına çok güzel bişey aslında her gördügümü bunu da alayım moduna geçtim. 2 tane taç uyku seti ,arzum çaycı,braunun küçük ev aletlerini set olarak aldım,soley bornoz takımı,86 parça yemek takımı,korkmazın tencere setini(kepçe takımı,çaydanlık,ızgara,cezve)hepsi içinde,battaniye peluş,ve nevresim aldım şuanda daha bir sürü şey var.teflon tencereler ütü tost makinesi mikro dalga fırın günlük yemek takımı,çatal bıçak yatak örtüsü,mutfak aksesuarları almakla bitmiyor vazgeçsem mi evlenmkten ne?

benim aldıkalrım şunlar:
çatal bıçak takımı
yemek takımı
tencere takımı
kahvaltı seti
gondol seti
mutfak robotu
ketıl
tost makinası
saç kurutma makinası
çaydanlık
ütü
traş makinası ve epilasyon aleti
her türlü ıvır zıvır eşya (mutfak için kepçeden tutunda oklavasına kadar)
yorgan
yastık
battaniye
börnoz takımı
mutfak takımı
oda takımı
fiskos masaı danteli
çamaşır makinası
ocaklı fırın
elektirik süprügesi
çetik,tülbent,banyo lifi,peçetler
havlular
bohçalar
ütü masası
tahta sofra
içer terliği
banyo paspasları
yatak odaıs halıları
çay abrdağı,su bardağı,günlük kullanmak i.in çataldı bıçaktı kaşıktı
vazolar
kül tablaları
askı:)))))
gecelikler
eşofman takımalrı
iç çamaşırları
çoraplar
valla aklıma buakdarı geldi dahada var sanırsam ama gelmiyo aklıma neyse umarım yardımcı olmuşumdur ha bu arada ben 4 ay sonra evleniyorum onunn için herşeyi tamamlamaya çalışıyorum

bunalra ek oalrakta aklıma geldi
uyku seti
bebek uyku seti
sabunluklar
banyo sepeti
kahve makinası
cezve takımı
sofra bezi

ve ben bunalrın hepsini tek başıma yani kendi maaşımla aldım ve hepsini kullanıcam yok bu güsel kullanmayayım diye saklamıcam nasıl olsa kullanmak için almadımmı alallala demi ama .scream 34 ablam biizmde öylede şimdi ben beyaz eşya felnad aldığım için yatakodasını reco alcak reco=nişanlım bu arada

yavrım eferim hemen hemen herşeyi almışın ama en önemli şeyi unutmuşum guzum " oklavaaaaaaa" neylen dövücen recoyu ben önce onu aldım beklava::icecream:

sonracıma süzgeçi (makarna-pirinç) unutmuşsun sonracıma kızartma kepçesini unutmuşsunsengözlerimebaksanab sonracıma havan (sarımsak için yavrım)

al bunları da aaaaa bi de balkon yıkamak için süpürge, kırıntı süpürmek için gırgır :teytey:

tamam canım bunları da al hadi bakim

öptüm seniiiiiiiiiiiiiiiiiia.s.

annem bana bır kac sey almıs gorunce guldum :)
mandallık
suzgec
camasır kocası
prınc ıcın bole suzgec
meyve ıcın boel bucuk suzgec
tahda kasıklar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…