Kız Çeyizinde neler kesinlikle olmalı... Kız tarafı neler alır, Erkek tarafı ne alır?

neyse genede ALLAH razı olsun genede anneme kurban olurum ben onaaaaa o lamıs ya omur boyuuuuu kullancam

canım ben almak sitemedimde benimkiyle bir örnek aldık annem tutturdu alda al diye napim seni dedikleridne bence kullanışlı şeyler plastik şeyler ama inanki çoook arasın kıs onalr çok kullanılıyo valla

merhaba bayanlar ben tencere takımı konusunda çok kararsızım cam kapaklı mı alsam yoksa çelik kapaklı mı?set olarak almak istiyorum çeyiz setleri oluyor ya onlarda.Yorumlarınızı bekliyorum hangisi daha kullanışlı olur?

bence cam kapaklı olsunnn daha rahat oluooooo benımkı cam kapaklıı

senin için önemli olan şeyleri al!!!sürekli kullanacağın şeyleri,,,zaten evlendikten sonra diğer eksikleri ihtiyacına göre karşılarsın....zamanla öle güzel şeyler çıkıyorki,,,ondan sonra ceyizdekilerini beğenmiyor insan....gereksiz şeylerle doldurmayın çeyizinizi sonra evde çok kalabalık oluyor....ihtiyacına göre yeni çıkan şeylerden alışsın...benim tıka basa hertaraf ceyiz dolu...benim kayınvalidem eşimede çeyiz hazırlamış....o nedenle evde çok fazla çeyizlik eşya var..hem benimkiler hem onunkiler olunca....çoğu dolapta öylecene kullanacağı günü bekliyor....bu arada tencereler cam kapaklı olunca daha bi güzel duruyor bence...

biz mutfakla , oturma odasını yapıyos sırnaşık şey erkek tarafı da yatak odasıyla salonu yapıcak.. böyle konuşuldu a.sa.s mutfak eşyası da bitmiyo.. sırnaşık şey eksikler al al stres oldum ben kıslar :1shok: oturma odasını da seçemedim ben yaw...

valla daha alınacak çok şeyim var aslında ama temel şeyleri aldım sayılır.

aldıklarım :

2 adet battaniye
bornoz takımı (tekli kutularda içinde bornoz,baş havlusu,elhavlusu,sabunluk var 20 ytl netten aldım)
1adet pike takımı
çelik tencere takımı
teflon tencere takımı
kızartma tenceresi
çatal-bıçak seti (misafir için)
12 kişilik günlük yemek takımı
12 kişilik misafirlik yemek takımı
6 kişilik porselen yemek takımı
6 kişilik seramik yemek takımı
6 kişilik porselen kahvaltı takımı
mikser seti(rondosuiel blenderi içinde)
tost makinesi
havlu seti
saçkurutma makinası
2 adet halı (annem almış zamanında allahtan modelleri kötü değil mutfakta kullanabilirim)

alacaklarım (yakın zamanda) ;

rondo
el blenderi
çaycı
ekmek kızartma makinesi
narenciye sıkacağı
midi fırın
2 adet yorgan (annem yün yorgan diktiricek bitane)
4 adet yastık
3 adet nevresim takımı (sevgilimdede olduğu için yeteri miktarda fazlasına gerek yok die düşündüm)
yatak örtüsü

bunların hepsini kendim aldım ve alacağım.zaman içinde alıcam birsürü ıvır zıvır var.ben öyle gondol takımı falanda istemiyorum zaten.süs olarak değişik biblolar alırım özellikle ahşap biblolar onlarıda bursadan alıcam.

ailemin alacakları;

çamaşır makinesi (küçük abim alıcak)
bulaşık makinesi (büyük abim alıcak)
yatak odası takımı (babam alıcak)

nişandan sonrada ben oturma odası için koltuk takımı yada yataşta güzel çekyatlar var onlardan alıcam.perdeleri düğündeki takılarla biz yaptırıcaz ha babam bide oturma odasına halı alır böle makarna halılar var ya onlardan.

zaman içinde alıcaklarım ;

mutfak ıvırzıvır eşyaları(bardak,baharatlık,günlük kaşıklar...vs)
banyo takımları
mikrodalga fırın
set üstü ocak

bir eksiğim bunlar kalıcak heralde ama sanırım en fazla uğraştıranda bunlar olucak o ıvır zıvırın yerine gelecek şeyler...

bu arada gelinliği erkek,damatlığı kız tarafı alır....

netten aldığım pike takımı
netten aldığım bornoz takımı (damat için)
netten aldığım bornoz takımı (kendim için)

ayca cancığım;ben anlamadım sanki fazla almışsın gibi geldi 8 kişilik günlük takım alıp 12 kişilik misafir için alsaydın yeterdi...6 kişilik porselen 6 kişilikte seramik yemek takımını niye aldın 12 kişiliği aldıktan sonra onuda anlamadım ama kolay gelsin...

ayrıca bizim burda bi komşumuz vardı kızı doğduğundan beri çeyiz yapıyormuş ona kızı hiç noksansız evlendirmiş herşeyinden 2 şer 3er tane almış aklınıza gelen herşeyini ama.bide nişan sermiş iki daire birleşik evleri var tüm odalar doluymuş annem anlatıyo ben gitmedim dedim ohaaa okadarda olmaz yani kızın pirincini yağını şekerini de alıp göndermiş bence bu erkek evine resmen hakaret.sakın okadar abartmayın kıslar en azından biraz eksiğiniz kalsın.olursa olur olmazsa bulgur suyu deyin geçin yani.....valla herkeş mana bulmuştu o komşumuza abartmış die......

canım 12 kişilik günlük yemek takımını annem zamanın birinde gazeteden almış.diğer 12 kişiliği ben aldım misafir için olanı.6 kişilik porselen takımıda bu aldığım 12 kişiliğin yanında hediye verdiler.diğer 6 kişili seramik takımda çok hoşuma gitmişti ve 30 ytl idi o yüzden aldım dahada almaya niyetim yok canım :1hug: a.s.

canım listende salon vitrin içi takımlarını ve salon örtülerini (en son hint işleri moda, danteller hiç girme kullanılmıyor ben hiç açmadım) göremedim bunlara dikkat et çünkü çeyiz sermede bunlar göze çarpan şeyler...

birde listende rondo,el blenderı meyva sıkacağı yazıyor onun yerine robot alsana hepsinin görevini o yapıyor zaten hem yer kaplamazz. birde midi fırın set üstü ocağını ve davlumbazını takım al daha uygun olur kampanyalar var araştır. birisi hemen hemen bedavaya geliyor. 3 aylık evliyimm daha yorgunluğumu yeni atıyorumm seni anlıyorum inşallah her şey gönlünce olurr...süprizzzzz

canım ya mutfak robotu annem kendine almıştı hiç kullanamadı normal rondo ve el blenderi daha kolay kullanışlı.aslın onlarda var şuan mikserle dahil.ama mikserin norma çalıştırma yeri varya büyük onunla çalışıyor zorluk olucağı için ben tekli alıcam tekrar.
:)) bide örtü falan demişsin.aslında hiç istemiyorum biliyormusun.hiç hoşuma gitmiyor.ama sanırım dediğin gibi hint işi alırım.yani ben almasamda sevgilimin annesi mutlaka alır gibi geliyo çünkü eskiden çeyiz işi yapıyorlardı.bilmiyorum vallla bu örtü en son iş benim için sırnaşık şey

düğünden sonra görürsün mız mızım yetermi yetmezmi sen bukadar alıyosun ve daha birsürü eksiğin varmıyokmu görürsün :roflol: evlenmek kolay değil kısım kocan olcak :roflol:

suan eksıklerım sunlar bır sayıyım bakalım cokmu
pıke takımı
ıkı tane nevresım takımı
bornoz takımı
banyo klozet takımı
kapsamlı baharat takımı
utu
blandır
tost makınası
elektırklı supurge
tıryakı
fırın
dun gordum tvde davlunbaz set ustu bırde fırın 500 kusurdu bulasık makınası almakdan vazgectım anneme onu aldırcam ankastre aldırcam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…