Kız Çeyizinde neler kesinlikle olmalı... Kız tarafı neler alır, Erkek tarafı ne alır?

Canım ben herşeyimi çalışarak kendim yaptım.Rahmetli anneciğim kabadan sandık çeyizimi hazırlamış,kalanlarını da evlenmesine yakın yaparız diye düşünmüş..
Benim aldıklarımda bunlar canım;
Yatak odam(bazası,yatağı)
Yatak örtüsü 2 tane,nevresim takımlarım.yastıklar(6 tane),battaniye(2 tane çift,bi tanesi tek kişilik),yorganlar,pike takımlarım,bornoz takımlarım
çamaşır,bulaşık mak.ve fırınım
küçük ev aletlerim
yemek takımım ve çatal kaşık bıçak takımım
günlük ve çeyizlik havlularım,misafir hamam havluları ve el havluları
yatak odası,giyinme odası halım ve mutfaktaki kilimim
giyinme odasındaki pufum
mutfak masası ve sandalyeleri
tencere takımları,günlük yemek takımları,pasta takımları,kulaklı tabaklar,fırın porselenleri..
yemek odası büfe içindeki bardaklar
yatak odası abajurları ve avizesi,giyinme odamdaki avize ve mutfak avizesi..
anneciğimin yaptıklarının pikolanması,son rötuşları ve dantellerin uyumlu hale getirilmesi için pikocu kadına verilen para
üstüne üstlük de düğündeki damatlık,ayakkabı,cüzdan,kemer,terlik üçlüsü,pijama ve iç çamaşırı takımları..
Ben herşeyimi kendim ellerimle yaptım.2001 de annecim vefat ettikten sonra ondan kalan maaşla yapmaya başlamıştım.2004 yılında da kendim çalışmaya başladım.2 maaşla herşeyimi ellerimle en iyisiyle yaptım.
Allah babamdan razı olsun,ben herşeyimi yapıyorum diye çalışan bana harçlık ve diğer masraflarımı üstlendi.
Tabi bu aileyle bağdaşan maddi durumla ilgili bir şey.Ben çalışmıyor olsaydım öğretmen babamın kenardaki parasından bunları yapamazdım..Bu da ayrı bir konu.

ayyyyyy gülşah ablaa valla ne güzel anlatmışsın allah rahmet eğlesin annecin mekanı cennet olsun

bende katılıyorum sana canım ,2 oğlum ,evlendi,ne lazımsa ,hepsini,kendileri,aldılar,kendileri ödediler,dünürler arasında ,siz bunu,biz bunu ,alcaz,konusu ,hiç olmadı,

bu dedıklerını yapmak ıcın ılk once guzel bır ıse sahıp olmak lazım ıssız bır kız ıcın cok zor

Valla ne diyeyim ki herşeyi söylemiş mihrimah. Bende anneme aldırdım ama kıymetmi bildi kaynanamgil, belki utanırlarda kendileri alırlar diye ama nerdeeee. Sakın çok şey alma alsan bile söyleme düğünden sonra çıkarırsın. muhabbeti geçtiğinde aldıklarından alacaklarından söz etme. Allah mutluluğunu daim etsin.

ben kucuk seyler alıyorum harclıklarımla

Bir küçük çaydanlık al eşinle senin için, çok lazım oluyor. Teflon tenceren yoksa alabilirsin piyasada çok uygun, plastik şeyler demişsin ama o kadar çok lazım oluyorki evlende gör bak sırnaşık şey evlenince bir solu eksik çıkıyor, ütü masası, kurutmalık, çamaşır sepeti, açık kalan yerler için paspas vs.. uzayıp gidiyor, evleninceye kadar rahat yok sana :roflol: yeni evliyim bilirim telaşını

canım ben şuanda nişanlıyım yaza düğünümüz.şöyle yapıyoz,mutfağınn herşeyi bana ait perdesi ve çamaşır makinesi,buzdolabı onlara ait,salon takımının gümüşlük içi felan işte örtüsü herşeyi daha dorusu bana ait onlar sadece mobilya perde halı,yani erkek kaba eşyayı yapıyo kızın masrefı çok daha fazla
hayırlısı diyelim canımmm ama all all bitmiyo eksikler

KIZLAR BENDE ALDIKLARIMI Bİ LİSTE ŞEKLİNDE YAPAYIM NELER VAR

-YATAK ÖRTÜSÜ,PERDESİ FONUYLA,NEVRESİM TK.,KÜLLÜK 2AD,MUMLUK 2ad,
YASTIK KILIFI 2AD,BATTANİYE,YERE HASIR HALI GİBİ, (BRİLLANT TAN ALDIM )
-HAVLULARIM DANTELLİ VE GÜNLÜK KULLANIMLI OLANLAR
-EŞARPLAR,PATİKLER,MASA ÖRTÜLERİ VS...
-SALON TAKIMI İNCİLİ OLANDAN
-MUTFAK TAKIMI PÜLLÜ BONCUKLU
-İÇ ÇAMAŞIRLAR (ERKEK BAYAN)
-GECELİKLER TK LAR
-NEVRESİM TAKIMLARI(15 ADET YAKIN)
-3 UYKU SETİ
-PİKE TK.
-BORNOZ TK.
-BATTANİYE 10ADET
YANİ YATAK ODASINDA NE VARSA ALDIM EKSİK YOK ALLAHA ŞÜKÜR BİTTİ.

-TOST MAKİNASI
-EKMEK KIZ.MAK.
-KETIL
-ÜTÜ
-RONDO
-N.MEYVA SIKACAĞI
-FİRİTÖZ
-MISIR PAT.MAK.
-MİKSER
-ŞARJLI SÜPÜRGE
-YEMEK TAKIMI 12KŞLİK
-KAHVALTI TAKIM 6.KŞLK
-BARDAKLAR (ÇOK ALDIM)
-ÇATAL BIÇAK (2 TANE ALDIM SANDIKLI İKİSİDE) MİSAFİR VE GÜNLÜK
KULLANICAM
-TEFLON TENCERE SETİ(KARACA)
-ÇELİK TENCERE SETİ (BMS)
-GÜNKLÜK YEMEK TAKIMLARI ÇOK VAR
-PASTA TAKIMLARI
-ÇAMAŞIR MAKİNASI
-BULAŞIK MAKİNASI
-ANKASTRE SET ÜSTÜ OCAK,DAVLUMBAZ,FIRIN,MİKRO DALGA
-ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE
-GÜMÜŞ VİTRİN TK.
-BİBLOLARIM (SALON VE OTURMA ODASI İÇİN)

YANİ AKLIMA GELMEYEN İNCİK BONCUKLAR YAZINCA NE KADAR ÇOK
OLUYOR AMA BAKINCA HİÇ BİŞEY YOK GİBİ KIZLAR VE İNANIN DAHA
BİR SÜRÜ EKSİĞİM VAR HERKES BÖYLE SIRALASIN OKUYUNCA ARADAKİ
EKSİKLERİMİZİ BULABİLİYORUZ.

elz cim seninkilere bakınca kıs bende bişey yokmuş anladım yane ama sen ne varsa almışsın damat ne alcak nan :))

elz cim seninkilere bakınca kıs bende bişey yokmuş anladım yane ama sen ne varsa almışsın damat ne alcak nan :))

canım benim bizde erkek hep büyük eşyaları alır
salon tk,oturma od, tv,buzdolabı filan

bizde kız tarafı yatak odası hepsi,mutfak herşey,banyoo yani kıza daha
çok şey düşüyo ama erkekte ev alıyoyaaa ondan:asigim:

15 adet nevresim ve 10 adet battaniye fazla değil mi ya ?
battaniye ben kullanmıorum normalde de zaten ama alacam 2 ser tane
evde fazla eşya olsun istemiyorum ki gün gectikçe değiştireyim

gerçekten birde nereye koyacaksın o kadar eşyayı... ben bir yıllık evliyim hiç öyle fazla eşya almadım annemin yapacaklarının çoğunu yaptırmadım.bende 2 tek kişilik 1 tane çift kişilik yün battaniye var. daha kullanmadım bile. iyikide çok almamışım bu yıl battaniyeli tk. nevresimler çıktı. çokta şıklar... herşey heryıl değişiyor, bende değişik şeyler sevdiğim için hoşuma giden olunca alıyorum.
gerçekten fazla eşya tam bir yük oluyor. a.s

Canım koyuluyor bende eşyalarım evden çıkarken aynı şeyi düşündüm..
Ama yerleştirdikten sonra tık diye yerini buluyor.Baza bu konuda oldukça iyi..
Bir de size önerim;Sansık çeyizleriniz evden çıkarken beyaz hurçlara koyup üzerini kırmızı kurdelelerle,kırılacak eşyalarınızı da koliyi yine beyaz bir kağıtla kaplayarak ve kurdeleleyerek evinizden çıkardığınızda,kendi evinize götürdüğünüzde hem çok şık oluyor..Hemde erkeğin ailesinin gözünde getirdiğiniz çeyizin değeri özenildiği için daha da hoş oluyor..
Bu benim fikrim..

bence de fazla. 12 yıllık evliyim ve hala aynı 3-4 nevresimi kullanıyorum. Ben bıktım ama onalra hiç bişi olmadı. Kızlar bence fazla yapmayın.

ben ıvır zıvır sevmıyorum suana kadar ole sus pus almadım sadece gereklı seyler ole abartmadım 5 tana sundan 10 tane bundan dıye bencede yanlıs hem kız tarafına bosuna masraf zaten cok para gıdıooo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…