Kiz çocuk anneleri yardim

Evet devlet hastanesindeki doktorda demisti tavuk misir mercimekden falan olur demişti ama degerler normal çıkmıştı şimdi de böyle tuylenme olunca korkuyorum
Bence korkma o tuylenne normal ayvacik tuyleridir korkma endise etme canim. Baska doktorlarada git ki icin rahatlasin .

Evet devlet hastanesindeki doktorda demisti tavuk misir mercimekden falan olur demişti ama degerler normal çıkmıştı şimdi de böyle tuylenme olunca korkuyorum
En büyük gdo oranı onlardaymış çünkü. Eski genetiğinden eaer yokmuş artık bunların :( hep mecburen hormonlu yediğimiz şeyler etkiliyo çocukları. Benmkide esmer ama çıkmadı. Doğduğunda çok kıllıydı sırtı hala kıllıdor 4buçuk yaşında nerdeyse. Ama diğer şeyler hiç olmadı. Üzerinde durun bencede..

5 yasinda kizim var.Tuylenmeye meyilli bir cocuk.Kollarinda,sirtinda minik minik fakat tuyler olmasina ragmen genital bolgesinde yok.Umarim hersey normaldir kizinizda.

Minik tüyler olur cockta daha cok olur.doğal besleyn.hazır yoğurt dahil hazır ve paket gidalar vermeyn

Bu aralar aklima takılan sorular var bundan dort ay once kizimin göğsünde sertlik oldugu icin doktora gittik erken ergenlik olabilir dedi kemik sayisina bakti normal de uc olmasi gerekirken dort çıktı daha sonra bazi tahliller verdik tahlil sonuçları temiz çıktı doktor o zaman genital bölgesinde killanma varmi demişti o zaman yoktu ama şimdi kucuk kucuk kıllar var cok korkuyorum acaba normalde olurmu sizin cocuklariniz da varmı ne olur merak ediyorum iyi akşamlar herkese kizim 17 aylık
Cnm bu belirtilerin hepsi birlikte değerlendirilir, pubik bölge koltuk altı ve bacak üçünde de kıllanma varsa ırsidir biraz tüylü bi kız olucak demektir , iyi bir de a gidersen tahlil yaptırmadan anlar

Cocuk endokrinine goturun, eger erken ergenlik belirtileri varsa ilaclarla geciktiriyorlar, gerci hic 17 aylik bebekte duymadim genelde 5-6 yasinda basliyor ama yine de tedbirli olmak lazim...

Maalesef Turkiye de cok ciddi bir artış varmis . Korkutmak istemem tabii ki , insan kondurmuyor ama takip etmek gerek sürekli . İnsallah tum cocuklarin gelişimleri olması gerektiği gibi ilerler .

Kızım doğduğunda göğüslerinde hafif şişlik vardı , sorduğumda doktor süt toplamış dokunma , kendiliğinden iner dedi . Bir aile büyüğümüz masaj yap demişti ama ben doktoru dinleyip hic dokunmadım ve maalesef geçmedi hatta arttı . Ne yapacağımızı şaşırıyoruz . Şimdi üç ayda bir doktor kontrolüne gitmemiz gerekiyor .
Yiyeceklerine elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum . Senelerdir eve tavuk almıyoruz . En fazla iki kez yemiştir , oda misafir gittiğimiz yerde . Mısır , ketçap , mayonez her turlu hazır gıda , asitli içecekler tehlikeli dedi doktor . Ayrıca aşırı kilo da tetiklermiş .
Kizim fazla kilolu degil ama sizin dediginiz gibi göğsünde şişlik var siz tedavi olarak birsey goruyormusunuz

bıldırcın yumurtası yediriyor musunuz ?
çünkü bıldırcın yumurtası çok vitaminli olmasına rağmen erken ergenliğe sebep olduğu için doktorlar önermiyor

En büyük gdo oranı onlardaymış çünkü. Eski genetiğinden eaer yokmuş artık bunların :KK43: hep mecburen hormonlu yediğimiz şeyler etkiliyo çocukları. Benmkide esmer ama çıkmadı. Doğduğunda çok kıllıydı sırtı hala kıllıdor 4buçuk yaşında nerdeyse. Ama diğer şeyler hiç olmadı. Üzerinde durun bencede..
Tamam ins birsey çıkmaz kizimdada

Cnm bu belirtilerin hepsi birlikte değerlendirilir, pubik bölge koltuk altı ve bacak üçünde de kıllanma varsa ırsidir biraz tüylü bi kız olucak demektir , iyi bir de a gidersen tahlil yaptırmadan anlar
Tahlil yapmis di normal çıkmıştı tekrar gidecem artik

Cocuk endokrinine goturun, eger erken ergenlik belirtileri varsa ilaclarla geciktiriyorlar, gerci hic 17 aylik bebekte duymadim genelde 5-6 yasinda basliyor ama yine de tedbirli olmak lazim...
Belki ilerki zamanda cogalirsa diye korkuyorum ins tekrar gidecem doktora

Kizim fazla kilolu degil ama sizin dediginiz gibi göğsünde şişlik var siz tedavi olarak birsey goruyormusunuz

Tedavi görmüyoruz , endokrin doktoru 3 ayda bir kontrol istedi . Allah korusun ama eğer aksi bir durum olursa ilaçla durdurabiliyorlarmış . Takip ediyoruz şu anda .

Benim kız kardeşimin göğüslerinde vardı bu şişlik ama 6 yasında mıydı ne annem de süt toplamış derdi. 9 yasında adet gördü. Elinden bakıldı kemik yaşı 9 yaşındayken 15 çıkmıştı.

Tedavi görmüyoruz , endokrin doktoru 3 ayda bir kontrol istedi . Allah korusun ama eğer aksi bir durum olursa ilaçla durdurabiliyorlarmış . Takip ediyoruz şu anda .
Ins birsey cikmaz hani kizim küçük oldugu icin acaba ilerki zamanda olursa diye korkuyorum

Ins birsey cikmaz hani kizim küçük oldugu icin acaba ilerki zamanda olursa diye korkuyorum
Inşallah bir şey çıkmaz .
Bir çok bebekte gercekten süt topladığı icin zamanla iniyormuş . Yine de göğsünü sürekli gözlemleyin inecek mi , yoksa aynı mi , artıyor mu diye . Korkma lütfen , Allah a şükür tedavisi var önüne geçiyorlar yeter ki ihmal etmeyelim .

Inşallah çıkmaz ama göğsünü sürekli gözlemle inecek mi , yoksa aynı mi , artıyor mu diye . Korkma lütfen , Allah a şükür tedavisi var önüne geçiyorlar yeter ki ihmal etmeyelim .
Ins yani surekli ayni gibi gözüküyor sislik, koltuk altinda yok baktim azonce tuylenme

Back
X