Kız çocuklarımızı doğru yetiştirelim...

gunestenalelektrigini

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2022
951
1.764
63
70
Eski evliliklerin çoğunun uzun sürmesinin nedeni çiftlerin uyumundan değil, kadının çaresizliğinden kaynaklanmasıdır.
"Bir yastıkta kırk yıl" gibi romantik bir yanı yok bunun, evliliğini bitiremeyen dört duvar arasına sıkışmış kadının çaresizliği var.
Hiçbir eğitim almadan çocuk denecek yaşta evlendirilmiş, çoluk çocuğa karışmış, aile evine dönemeyen, mesleği ve geliri olmayan kadınlarımızın çaresizliği bu.
Bir kez olsun sevgiyle dokunulmamış, güzel söz işitmemiş, dişi olduğunu hissedememiş, beğenilmemiş, saçı okşanmamış, kendisi için yaşamamış annelerimizin, teyzelerimizin kavrulup gitmiş hayatlarının çaresizliği var, bu nokta koyulamamış evliliklerde.
"İçkisi yok, kumarı yok, evine bağlı" sözleriyle büyütülmüş evliliğin, çift olmanın bundan ibaret olduğunu düşünen ebeveynlerimiz.
Bu devir bitmiştir artık, güçlü bilinçli eğitimli kız çocukları yetiştirmek zorundayız, bir erkeğin insafına hayatını teslim etmesin, gerektiğinde istediği seçimi yapabilsin.
Aile kurumu kutsal değildir, kutsal olan insanın insanca yaşama hakkıdır.
(Alıntı.)
Bu beğendiğim alıntıyı ben şu şekilde tamamlıyorum...Eğitim evde kız çocuğu erkek çocuğu demeden yapılmalı.Ancak kız çocuğunun eğitimi çok önemli.Çünkü yarın anne olunca erkek çocuğunu da o eğitecek...

Son düzenleme:
Aile kurumu kutsal değildir, kutsal olan insanın insanca yaşama hakkıdır
Bu sözün karşılığı çok az bir kitleye hitap eder
O yüzden yasal uyarı vari
Daha ülkede kadının yeri evidir
Kocasıdır sever döver
Çok eşliliği normal görenlerin sayısı
Çok daha fazla
Bence daha 100 yıl var bu yazının karşılık bulmasına

Kadın Cinayetlerini Durduracağı Platformuna "kanuna ve ahlaka aykırı" faaliyetlerde bulunduğu suçlamasıyla açılan kapatma davası​

Hergün kadın cinayetleri işlenen bir ülkede böyle bir dernek bile bunlara maruz kalıyor
İşimiz çokçok zor

Son düzenleme:
Son cümle yazdığınız konuyla çelişkili olmuş bence.
Edit: Yanlış okumuşum, pardon. Asıl kelimesi yazılmış gibi okudum cumleyi. Tekrar okuyunca fark ettim. Yorumu silemediğim için düzenlemek istedim.

Aslında erkek çocuklarını yeterince düzgün yetiştirmiş olsak bu toplumda,
kız çocuklarına karşı bu kadar korumacı yaklaşmamıza gerek de kalmazdı.
Ama bildiğim tek birşey var: eğer bu ülkede bir kadınsan, ayakların yere sağlam basmak zorunda.

Kiz cocuklarina ev isleriyle ilgili sorumluluklar veriliyorsa bulasik dizme, toz alma, maydanoz ayiklama, odasini/oyuncaklarini toplamak gibi ayni sorumluluklari erkek cocuklarinada vermek lazim. Ev islerinin kadina ait oldugunu, yemek yapmanın erkege yakismadigini, erkekligin bagirip cagirmaktan ibaret oldugunu dusunen zihniyet devam ettigi surece kiz cocuklari ya eslerine katlanacak ya da bosanip evine donmeye devam edecektir. Cocuklari yetistirirken kiz ve erkege esit sorumluluk ve bilinc aşılanması gerekiyor. Kadinlar zaten tek baslarina hayatlarini idame ettirebilecek kapasitede yetisiyorlar

kız çocuğunun eğitimi çok önemli.Çünkü yarın anne olunca erkek çocuğunu da o eğitecek...
[/QUOTE]

Sosyal mesaj vermeye çalışırken aslında bizzat kadın olarak kendiniz bir yanlış içindesiniz....
Erkek çocugunu sadece anne eğitmemeli...Kız cocugunun eğitimi elbette önemli ama erkek cocuklarımız sanki cok mu güzel eğitiliyor...Burda bütün yükü kadına vermemeliyiz, erkek cocuklarına da ailedeki sorumlulukların eşit olarak paylaşıldığı bilinci küçük yaşlardan itibaren aşılanmalı....Kadınlarımızın bu yazıda anlatıldığı gibi ezilmesi de erkek cocuklarının da iyi eğitilmemesinin sonucları

Çok doğru söylüyorsunuz ama baba yapmıyorsa erkek çocuktan nasıl beklenir değişim ailede olmalı ailelerinde geçim derdinden çocukla ilgilenecek hali yok git gide yoz bi toplum çıkıyor

Ancak tan sonrasına katılmıyorum. Kız çocuğunun erkekten farkı yok. Evlat evlattır ve elimizden geldiğince bu hayatta onlara yardımcı olmalıyız

Çok doğru söylüyorsunuz ama baba yapmıyorsa erkek çocuktan nasıl beklenir değişim ailede olmalı ailelerinde geçim derdinden çocukla ilgilenecek hali yok git gide yoz bi toplum çıkıyor

Cocukluk arkadasimin(erkek) annesi eline bez verir odasinin tozunu aldirirdi, barbunya fasulye ayiklattirirdi. Su an arkadasim kiz arkadaşıyla beraber yasiyor. Tum isleri kadin erkek demeden bolusuyorlar. Babasida evde is mis yapmazdi. Gercekten isten gucten vakit bulmak cok zor buna katiliyorum. Ama erkekleri dogru egitmezsek maalesef bagirip cagiran, eli kolu tutmuyormus gibi is yapamayan, tek basina kendini cekip ceviremeyen bireyler yetismeye devam edecek. Keske refah seviyemiz biraz daha yuksek olsa da çocuklarımızla kaliteli vakit gecirebilsek

Çocuğumuzu kız ya da erkek fark etmez, annesi babası olarak ben ve eşim yetiştireceğiz. Çocuk yetiştirmekten baba da en az anne kadar sorumlu olmalı.

Ben evde kös kös oturup, damızlık gibi doğurup, elin herifinin eline vereceği harçlığa bakan bir kız çocuğu yetiştirmeyeceğim. Kadının yeri kesinlikle evi değildir; çalışmak sadece para kazanmak değildir. Ekonomik özgürlük güçtür, vizyondur, özgüvendir, hür iradedir.

Oğlum olursa da yediğini kendi kaldıracak, odasını kendi toplayacak, ev işlerine yardım edecek. Kız kardeşinin ya da annesinin hizmetçisi olmadığını bilecek. Sadece kızlarımızı değil, oğullarımızı da eğitmeliyiz.

Linçleneceğim ama o hiç beğenilmemiş iltifat görmemiş teyzelerimizin annelerimizin 10, 15 tane çocuğu var. 5,6 tane de düşüğü var.onlar da beğenildiğini hissetmiyorsa artık.bundan daha büyük iltifat mı olur asıl şimdikilerin kocalar kadınları kadın gibi hissettiremiyor.her yer iktidarsız , isteksiz adam dolu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…