Doğuma Hazırlık Kız isimleri arıyorum:)

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Efnan ve İkra isimlerini çok seviyorum. Efnan'ın anlamını İkranında söylenişini seviyorum. Kulağa çok hoş geliyo. :16:
Allah analı babalı büyütsün, sağlıkla al kızını kucağına inşallah. :54:

Merhabalar;
Ben de en çok; Ada, Atike, Afra, Ranya, Ramle, Farah isimlerini beğeniyorum.
Bu arada anlamını sorarsanız bildiklerimi yazayım:
Afra: 1. Ayın onüçüncü gecesi. 2. Beyaz toprak (o kadar güzel anlamı olmasa da söylemi güzel ve yine kadın sahabelerden...)
Atike: Özgür - Soylu - Güzel, genç kız ve ayrıca, kadın sahabelerden...
Ranya: Kraliçe, kraliçem, ışık gibi anlamları varmış.
Ramle: Kureyş, Ebu Sufyan'ın kızı ve kadın sahabelerden. (Google'dan isterseniz hakkında detaylı bilgiyi edinebilirsiniz...)
Farah: Sevinç, neşe kaynağı, haz, mutluluk, başarı anlamlarını taşıyor.
Allah anneli, babalı büyütsün inşAllah! (:

Bende kız bekliyorum.Aslında duyulmamış güzel anlamlı ve söylenişli isimler aradığım için karar veremiyorum.
Eylül~Nil~Nilsu~Öykü~Asya~İlkim~Badem~Aslım~Lina~Asmin~Sıla~Berfin~Royem
Royem : Ruhum

kızlar merhabaa , bizim için daha çok erken ama sevdiğim kız isimlerini paylaşmak istedim belki tercih edebilirsiniz. Ecrin-Nil-Almira-Talya-Dila-Cansın-Elvin-Ada

berfin gerçekten güzel isim. kardelen, zor kış şartlarında bile güneşe kavuşan bir çiçek. ayrıca beyazı, saflığı da çağrıştırıyor. bence yeni doğacak bir meleğe en çok yakışan isim :nazar:

Melike ismi guzel hukmeden kadi hukumdar kadin demek guclu kadin oluyor yani hos bence guclu bir bayan olmak hukmeden bir bayan olmak hehh :)

Elda isminin anlamı tam olarak nedir bilen var mı? Ben 'Allah Bilir' ve 'Prenses' anlamlarına geldiğini öğrendim yabancı web sitelerinden. Ama sizin bildiğiniz nedir ?

benimde kafam çok karışık bugün öğrendim kız olacağını :44: bir kızım bir oğlum var fakat çevremdekiler annemelerde dahil erkek olacağına alıştırmışlardı.erkek ismi zaten hazırda vardı ve ben kız ismi için bayağı bir kafa yoracam. :44: çünkü aklıma gelecek isim yok bu saydıklarınızı eşimede söylüyorum . nasıl birşey istediğinide bilmiyorum :44: gerçi kendiside ne istediğini bilmiyor ama bakalım hayırlısı.bu arada kızımın ismi Dilan.......kardeşine isim ?????? :49:

Merhaba,güzel değişik anlamı olan çok çok duyulmamış kız isimleri arıyorum.İlk kızımının ismi Alya Derin.Gönlümden geçen Azra ve Minada var ancak babamız bu kez gene değişik olsun diyor.
Yardım eder misiniz?:nazar:
Minada isminin anlami nedir

Back
X