• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız isimleri

Bence dizi karakterinin ismini koymayın ileride kızınız izleyince beğenmeyebilir anlamsız bulabilir bir de karaca cidden güzel bir isim değil dalga geçilme potansiyeli yüksek

Evet arkadaşlar öneri bekliyorken eleştiri bombası yedim 😂😂 Tamam koymuyorum Karaca ama bari öneride bulunun bebek 1 bebek 2 dicem yoksa bu kızlara 😂

Ece ve Esin diyesim geldi yazılışı, telaffuzu kolay olan isimler. Ece ve gökçe de olabilir. Ece isimini seviyorum ben ya kraliçe demek zaten ve net tatlış bir tınısı var 🥰

Açıkçası illa uyumlu 2 isim diye düşünmeden ayrı ayrı isimler düşünebilirsiniz yani kafiyeli olmasına birbirine uymasına gerek olmadan 2 ayrı güzel isim . Öğretmen olarak söylüyorum bazı kızlarımızın ismi ciddi anlamda saçma açıkçası lulu lila tarzı isimler malesef şıkdurmuyo

eylül, defne, illa Karaca'ya uygun isterseniz ceylan olabilir, ECE, asya, Beren, Beliz, elay...

Yukarıda Miray önerilmiş, kızımın adı Mihra ve kız kardeşi olsaydı Miray koymayı düşünmüştüm.🤗 Mihra ve Miray uyumu hoşuma gitmişti fikir olsun sağlıkla gelsinler inşallah.🌸

1760829694035.webp

"Karaca"nın geyikgiller ailesinde yer alan bir hayvan türü olduğunu biliyorsunuzdur umarım.
ahu, ceylan, rima...bunlarin hepsi geyil ailesinden hayvan gayet de koyulan isimler.
Karaca diye bir hayvan ismi var biliyorsunuz. Ayrıca Karaca porselen takımı muamelesi görebilir, çocuğunuz büyüyünce okulda isminden dolayı zorluklar yaşayabilir. Şimdi ne yazıkki ilkokul öğrencilerinde gördüğüm kilo, isim zorbalaması var...
senin adin da aynisinin baska versiyonu degil mi ki? sen seviyon diye biliyorum adini.
bilmiyroum, en azindan ozturkce
ve geyikler eski turklerde cok onemlidir, ozgur ruhu simgelerler.
turk mitolojisinda ve samanizmde de yeri büyüktür, insani ruhani olarak koruyan rehber hayvandir.
bence koyulmayacak bir isim değil.
ayrica bugun karaca porselen markasi ama yarin koyacaci bir baska ismin unlu bir marka olmayacaginin da garantisi yok:)

Açıkçası illa uyumlu 2 isim diye düşünmeden ayrı ayrı isimler düşünebilirsiniz yani kafiyeli olmasına birbirine uymasına gerek olmadan 2 ayrı güzel isim . Öğretmen olarak söylüyorum bazı kızlarımızın ismi ciddi anlamda saçma açıkçası lulu lila tarzı isimler malesef şıkdurmuyo
Evet ben de özellikle uyum aramıyorum zaten hatta aşırı uyumlu olmasını istemem bile. Çağrışımları anlamları uyumlu olsa yeter kafiyeye gerek yok 😂

ahu, ceylan, rima...bunlarin hepsi geyil ailesinden hayvan gayet de koyulan isimler.

senin adin da aynisinin baska versiyonu degil mi ki? sen seviyon diye biliyorum adini.
turk mitolojisinda ve samanizmde de yeri büyüktür, insani ruhani olarak koruyan rehber hayvandir.
ayrica bugun karaca porselen markasi ama yarin koyacaci bir baska ismin unlu bir marka olmayacaginin da garantisi yok:)
Şöyle bi sarılmak istedim 🥹🫂

Evet ismimden memnunum seviyorum. Yeğenim ilkokuldaki arkadaşlarıyla ilgili öyle şeyler anlatıyor ki ne bileyim Karaca ismiyle dalga geçerler bence.

İnstagramda bir kadın kızıma kimsede olmayan bir isim koydum büyüyünce beni tebrik edecek diye bir paylaşım yapmış kızın adı karaca. Altına şey yazmışlar “cennete düşen ilk tencere seti” hala gülüyorum hatırladıkça 😅 kırmakta istemem tabi ama çok dalga geçerler çocuğunuzla yapmayın bence

Arkadaşım ikizlerine ipek ve inci koydu

Fonetik uyum isterseniz de
eda ve ece
Ada ve ece
Ece ve ela
Damla ve yağmur
Irmak ve nehir
Pelin ve selin veya petek
Beray ve miray gibi türetilebilir

Ben ay isimleri çok seviyorum nisan ve eylül koyardım herhalde 😅
Kendi kızımın adı güneş ☀️ ikizi olsa yağmur veya deniz düşünürdüm 🤭

İnstagramda bir kadın kızıma kimsede olmayan bir isim koydum büyüyünce beni tebrik edecek diye bir paylaşım yapmış kızın adı karaca. Altına şey yazmışlar “cennete düşen ilk tencere seti” hala gülüyorum hatırladıkça 😅 kırmakta istemem tabi ama çok dalga geçerler çocuğunuzla yapmayın bence

Arkadaşım ikizlerine ipek ve inci koydu

Fonetik uyum isterseniz de
eda ve ece
Ada ve ece
Ece ve ela
Damla ve yağmur
Irmak ve nehir
Pelin ve selin veya petek
Beray ve miray gibi türetilebilir

Ben ay isimleri çok seviyorum nisan ve eylül koyardım herhalde 😅
Kendi kızımın adı güneş ☀️ ikizi olsa yağmur veya deniz düşünürdüm 🤭
Hahahahahaha cennete düşen ilk tencere seti çok iyiymiş 😂😂😂😂

Karaca neden olmasın gayet güzel bi isim herkes her isim için kusur buluyor bu aralar bebeklerde benim ismim çok yaygın gülce 🤣 sanki her bebekle adaşım

Back
X