Doğuma Hazırlık kiz ismi ariyorumm!!!!!!

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

suprise

Guru
Kayıtlı Üye
27 Mart 2008
121
1
316
Belçika
arkadaslar ben 4aylik hamileyim ama henuz bebegimin cinsiyetini ogrenmedim... kismetse pazartesi ogrenicez.. erkek olursa ömer koyucaz ama kiz olursa ne koyucaz sorun burda :44: ilk kizimin adi nursena ikinci de kiz olursa hira dusunmustum.. ama ben kulaga hos gelmesinden cok dini anlami guzel isimler ariyorum.. hira isminin dine uygun oldugunu dusunmustum ama taaaakii bayan bi hocanin cikip 'cocuklariniza dag tas ot adi koymayin. mesela hira bi dag ismi uygun olsa peygamberimiz koyardi' demesi uzerinee hayallerim suya dustuuuuu sizce hira ismi uygun degilmi yada daha uygun bi isim biliyosaniz benimle paylasinnn lutfeeeenn

Allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin öncelikle.
İsme gelince, Nisa koyabilirsin. Kadın(lar) demek. Kur'an-ı Kerim'den de bir sure ismi. Nursena'ya da çok uyumlu bence.

Hayırlı olsun bebişinizz
Hira uygun olurdu bence ben de çok severim. İçinize o sinmiyorsa ecrin olabilir mesela Ecrin Allah'ın hediyesi.. Mislina da diğer çocuğunuzun ismine yakın gibi. O da 7 uyuyan kardeşlerden birinin adı. Burada çok verirler o ismi bebelere.

Allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin öncelikle.
İsme gelince, Nisa koyabilirsin. Kadın(lar) demek. Kur'an-ı Kerim'den de bir sure ismi. Nursena'ya da çok uyumlu bence.

ilgin icin tesekkurler.. ama nisa esimin yegeninin ismi bide nisa ismi onune ek gelince daha iyiymis... hani nisa kadin demekya pek bisey ifade etmiyo ama hayrunnisa fahrunnisa olursa daha iyiymis.. ikimizin sayesinde baskalarinida bilgilendirmis olduk bu arada

rumeysa da koyabılırsın canım uyumlu gıbı nursenaya

Azra:1. El değmemiş bakire kız. 2. Delinmemiş inci. 3. Ayak basılmamış kum. 4. Medine’nin diğer bir adı. 5. Hz. Meryem’e verilen ad.

Beyza:1. Namuslu, temiz kadın. 2. Allah'ın emri. 3. Hazreti Meryem'in ve Hazreti Fatma'nın lakapları. 4. Ana ağaçtan ayrılıp, ayrı kök salan fidan.

Afra:Ayin 13.Gecesi, afra binti ubeyde;sahabe hanımlarından

Berraoğru sözlü, hayır işleyen kimse

ERVA: Temiz ahlakli kiz

KAYRA: Tanrı yardımı; Tanrı’dan ya da büyük bir kimseden Gelen iyilik, kayırma, yardım, destek

RANA:Güzel göze hoş gelen

SARA: (İbr.) Ka. 1. Prenses. 2. (Fars.) Hz. İbrahim’in hanımı. 3. Halis, katkısız, temiz

SENA: (Ar.) 1. Övgü ile ilgili. 2. Şimşek parıltısı 3.Şükretme

SEVDE: (Ar.) Ka. Siyah, esmer, esmer güzeli. Mü’minlerin annelerinden birisi Hz. sevde.

SUDEN: peygamber efendimizin cennette en çok sevdiği ağacın ismi

ZÜMRA: Güzel iyi ahlaklı,zeki bilgili kadın

hamile olduğumu öğrenince kız olursa adını nurberra takarım diye düşünmüştüm ama bebeğim kız değilmiş bu isim benim çok hoşuma gidiyor seninde aklında bulunabilir

ASEL cennetteki dört ırmaktan biri ( bal ırmağı)
kızım olursa koymayı düşünüyorum telefuzuda çoook güsel

ASEL cennetteki dört ırmaktan biri ( bal ırmağı)
kızım olursa koymayı düşünüyorum telefuzuda çoook güsel

birr kız annesi adayı olarakk ve gecen aya kadar ecrin ismine hasta biri olarakk ecrin koyma diyorum cünkü rüsvet , ücret gibi anlamlara geliyormus.. ceylin diye bir cennet kapısı yokmus.. belinay da peygamber cicegi degilmişş ben de arıyorum 2 gündür.. görümcem kuran okurken lena yı kesfettikk bide sörf yarısmasında anons edilirken duymus.. bizden biri bizden olan anlamlarına geliyor.. fikir olabilir

ecrin Allahın hediyesi demektir. benimde kızım olsa ecrinnur koyardım.ecren ismi ücret anlamına geliyor. ecren farklı ecrin farklı.

ecrin Allahın hediyesi demektir. benimde kızım olsa ecrinnur koyardım.ecren ismi ücret anlamına geliyor. ecren farklı ecrin farklı.

canım ben bu ismi çok araştırdım ecrinde ecrende aynı anlamdadır kelimenin kökü ecr den geliyor. ecren ecrin ecre hepsi aynı anlamadır anlamıda ücrettir. yasin suresinin 11. ayetinde yazıyor isterseniz kuran-ı kerimden bakabilrisiniz

Hiranın anlamı internette: Zayıf, cılız. Çok yiyen, obur. Arapça sözlüğüme de bakacaktım ama üşendim.Ben de kız ismi arayanlardanım.Aslında Serra koyacaktım arkadaşım koydu.Neva dedim onu da bir arkadaş koydu.Ben de düşünüyorum bana bir isim ama öyle orjinal olsun diye uydurulmuş isim sevmiyorum.Asel ismi arapçada bal demek onu koyabilirsiniz ilahiyattan bir arkadaş kızına Nehir asel ismini verdi.Eşim Zeynep istiyor bakalım.

yasini okurkenn cümlenin karsılıgına bakrsan cnm en kısa yoldan allahın hediyesi vs benzeri bir kelime görmeyeceksinn.. kiii ta lisedenn beri bu isme hastaydımm iyice arastırmamıss olsam yorum yapmam

Son düzenleme:

haketten bana da cok büyük hayal kırıklıgı olmustu ama sonra ecmel koyasım geldi hem ses benziyo hemde en güzel demek

yasini okurkenn cümlenin karsılıgına bakrsan cnm en kısa yoldan allahın hediyesi vs benzeri bir kelime görmeyeceksinn.. kiii ta lisedenn beri bu isme hastaydımm iyice arastırmamıss olsam yorum yapmam

Yasin suresinde ecrin geçen kısım:

(11) innema tünzirü menittebe azzikre ve hasiyer rahmane bilgayb febessirhü bimagfiretin ve ecrin keriym

Anlamı : 11. Sen yanliz kabul edenleri, zikre uyanlari ve Rahmân’dan hasyet duyanlari gayblari ile uyarabilirsin. Onlari bagislanma ve sonsuz ecir ile müjdele.

Bu durumda "ecir" nedir ona bakmak lazım.

Dİyanetin web sitesinden:

"Ecir Nedir?

Yapılan güzel ameller karşılığında Allah'ın kullarına verdiği mânevî mükafattır."

Son düzenleme:

hayatım yanında kerim oldugu için anlamı degişiyo.. e ben kızın yanına kerim koyamam ki. tek basına ecrin o anlama gelmiyor. arapca ile türkce farkı

yani aslında söyle acayım tek basına ücret karsılık anlamına geliyor. kerim Allah ın isimlerinden oldugu için ikisi yanyna Allah ın verdigi gibi karsılık hediye diye bi anlam cıkıyor. ama öyle degil.. ayy kullanıcı adım ecrin konustuklarıma bak ama napayım yani 2008 de girmişim buraya bırak mailimde ecrin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…