Doğuma Hazırlık Kız ismi hakkında

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

DryaSzr

Edeple gelen lütufla gider
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2007
2.985
1.453
698
Arkadaşlar ,Aras veAybars adında 2 oğlum var.Şu an üçüncü çocuğuma hamileyim allah izin verirse...Eğer kız olursa * AFRÂ *adını koymayı düşünüyorum.Anlamı ;Ayın onüçüncü gecesi. - Beyaz toprak. Afra binti Ubeyde: Sahabe hanımlardan.anlamına geliyor diğer 2 çocuğumun da 2 adı var tabiki bu da iki isimli olacak sizce nasıl ? ve yanına ne koyabiliriz.Yardımcı olursanız sevinirim dostlarım

Bilemiyorum ama ben olsam koymazdım.
Tafra geliyor direkt aklıma.
Afra tafra yapma derler ya...

Son düzenleme:

AFRA NUR olabilir mesela..

afra guzel bir isim bence. 2. olarak ne tarz bir isim ariyorsunuz? islami mi modern mi turkcemi arapcami :26: oglanlarin diger isimleri ne?

gayet güzel bi isim niye illa iki isim olması şartmı :26:
ekleme gibi değilde farklı bi ikinci isim olabilir

kırıcı olmak istemem ama hani "afra tafra" ikilemesi var ya,onu çağrıştırdı. benim hiç hoşuma gitmedi.

bizim komşumuzun kızının ismi afra çok şeker ve çok güzel bir kız maşallah.o yüzden bana çok güzel bir isim gibi geliyor.Allah sağlıklı bişekilde kucağına almayı nasip etsin.benimde 2.kızım olacak.bizde kararsızız.

kırıcı olmak istemem ama hani "afra tafra" ikilemesi var ya,onu çağrıştırdı. benim hiç hoşuma gitmedi.

Haklısın tatlım ama anlamı çok hoşuma gitti .yoksa çocuğun ömür boyu benden nefret etmesini istemem
Bilemiyorum kararsız kaldım çok hani kız olursa böyle güzel bir anlamı olsun illa kuranda geçiyor diye anlamı olmayan isimler koymayı da istemiyorum

afra guzel bir isim bence. 2. olarak ne tarz bir isim ariyorsunuz? islami mi modern mi turkcemi arapcami :26: oglanlarin diger isimleri ne?

Salih aras -Fikret aybars ilk isimler dedelerin isimleri eşim öyle olsun istedi ben de tamam dedim ha dersen ki annen ya da kayınvalidenin ismini koy ikinci isim olarak almiyim kalsın

Son düzenleme:
gayet güzel bi isim niye illa iki isim olması şartmı :26:
ekleme gibi değilde farklı bi ikinci isim olabilir

İşte ben de onu diyorum canım
şimdi 2 isimli olunca diğerleri buna da öyle bir hak doğdu

cnm iki oğlandan sonra kızının ismine çok özeniyorsundur eminim ama Afra her ne kadar sonundaki a uzatılarak okunsada " afra tafra yapma " gibi cümlelerle alay konusu olabilir.

benim adımı koy istersen
belen
anlamı yüksek dağlar arasındaki geçit

Salih aras -Fikret aybars ilk isimler dedelerin isimleri eşim öyle olsun istedi ben de tamam dedim ha dersen ki annen ya da kayınvalidenin ismini koy ikinci isim olarak almiyim kalsın

son cumleyi okumadan once aynen oyle demistim

afra'nin basi ve sonu sesli harfle bittigi icin sessiz harfle baslayan veya biten bir isim tercih etmelisin, bu da boyle bir takinti

modern olsun diye bir arzun yoksa ben canan ismini cok begeniyorum.
canan afra
eslem afra
zeynep afra
...

Aslında ben zeynep adını çok seviyorum ...koymayı ilk düşündüğüm isim zeynepti ama eşim adı zeynep olan bir arkadaşımdan hoşlanmadığı için ileride ona benzer diye espri yapınca soğudum yine de aklımın bir köşesinde var

Ilkkez duydum kulaga hos geliyor yanina kisa bir isim koy ama bence uc harfli falan.. naz ela su nur gibi Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin canim

Afrâ ismini eşim de beğenmedi ne o öyle dedi malum espriyi yaptı [afra-tafra]

ben ilk bebeğime hamileyim ve kızımı beklıyorum. 7. ayımdayım aklımda bır ıkı ısım harıç netleşmiş bi isim yok ama arkadaşa katılıyorum afra tafra dıye okulda dahi ısmı alay konusu olabılır A ile başlasın ıstıyosan ALEYNA , ASUELA ,AZRA olabilir arkadaşım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…