Kız ismi seçmede yardımmmm

Mesajın için teşekkür ederim :) bide klasik isimlerden birini koysam mutlaka etrafımda 1-2 kişide bu isim vardır onları hatırlatsın istemiyorum o yüzden 'Venüs' benim hoşuma gitti :)

Dünyaya ilk gelen kadın eva değil havva anamızdır bi yanlışlık var
mişel ismi küçükken izlediğim yabancı bi dizide küçük bi kız vardı

Mesajın için teşekkür ederim :) bide klasik isimlerden birini koysam mutlaka etrafımda 1-2 kişide bu isim vardır onları hatırlatsın istemiyorum o yüzden 'Venüs' benim hoşuma gitti :)

venüs çok güsel bi isim güsel olur bencede :) kmseyi de hatırlatmaz bu isim

merhabalarr kızıma beril ismini düşünüyorum kızlarrrr sizce nasıl fikirerinizi almak isterimm :)

merhabalarr kızıma beril ismini düşünüyorum kızlarrrr sizce nasıl fikirerinizi almak isterimm :)

merhaba bence berıl ısmı çook guzel benimde kızımın ısmı beril şimdı ikinci kızım geliyor nasipse bende berile uygun kız ismi arıyorum...

eğer değişik istiyorsan şimalde koyabilirsin. ama ukalalık yapmak istememde eva da mişel de çok özenti duruyor venüs bu anlamda daha güzel bence. biraz önece başka bir yere daha yazmıştım kapalı mayo satan bir firmada modellerin isimlerinden bazıları orjinal orayada bakabilirsiniz.

Bizim din ile ilgimiz yok canım hiçbir dine mensup değiliz dolayısıyla isimde telafuz ve hoşa giden isimlere bakıyorum o yüzden.
Siz bilirdinuz tabi de, ileriyi de düşünerek isim verin bence, ilk, orta,lise, üniversite hayatı olacak,iş hayatı olacak. Belki sizin için toplumun bazı tabulari önemli olmayabilir ama çocuğunuz verdiğiniz isimle birçok farklı kesimle karsilasacak.
Kendiniz için değil çocuğunuz için isim verin bence

Eva dediğiniz şey, Havva'nın Hristiyancası.
İsa yerine Christ, Yakup yerine Jacob, Davud yerine David demekle aynı şey.

Ben şahsen Eva isminde bir Türk çocuğu görsem "Herhalde anne babası Hristiyan" diye düşünürüm. Bunun sizin ve çocuğunuz için sorun olmayacağını düşünüyorsanız siz bilirsiniz.

Venüs ve Eva ikisi de güzel
Linda da koyabilirsin
Sağlıkla gelsin yavrunuz

Konuyu hortlatiyim bende kızım olursa Eva düşünüyorum çok hoş bir isim merak ettim ne koydunuz

Konu madem hortlamis bi zamanlar benim gibi birileri varmis oh ne guzel.. bende venüs veya juliet dusunuyorum... hatta esim juliet ok dedi de ben cok yabanci diye tereddutteyim hala

Konu madem hortlamis bi zamanlar benim gibi birileri varmis oh ne guzel.. bende venüs veya juliet dusunuyorum... hatta esim juliet ok dedi de ben cok yabanci diye tereddutteyim hala
Juliet de hoşuma gitti şuan yaratıcı bir arkadaşım Tomris koydu kızının adını o da hoşuma gidiyor da numarolojiye göre seçmeye çalışıyorum onlerde yer alsın ilk harfler iyidir sanki takıntı benimki

Hic numarolojiyi dusunmemistim. Juliete henuz alisamadim ama bakalim favorim aslinda lidya

Eva bir çeşit elişi kağıdı.
Öğretmenimiz geçen yıl benden "yapışkanlı eva" almamı istemişti.
Çocukla fena dalga geçerler.

Dine göre isim seçmek neymiş ya. Tamam siz müslümansınız ama ya evladınız ilerde sizinle aynı dini görüşe sahip olmazsa. Dinde zorlama yoktur sonuçta. Çocuklara dini isim vermeyi doğru bulmuyorum.

malasef yazdiklariniz tümü dogru degil.
konusahibinin sectigi ilk isim Michelle isminin türkce yazilisi (zevk meselesi)
michelle ise Michaela isminin franzisca formu
michaela ise michael isminin kadin formu
michael ismi ibranice (ibraniceden anlami "tanri gibi kim?) ve arabracasi Mikail. kuranda geciyor (bakara suresi)

Eva ise Havva isminin baska bir dilde (bildigime göre polanca) kullanilan formu kökü ibranice ve chavvah olarak yaziliyor ve "hayat veren" anlaminda - bildigime göre kuranda geciyor.

ben iki isimide secmezdim ama tabiki zevkler ve renkler tartisilmiyor.
ayrica bir insanin isimi Eva diye kimse onu hristiyan veya yahudi sanmaz.
sonucda kuran her dilde basilmis ve bir alman müslüman mesela kuranda gecen isimleri kendi dilinde kullaniyor.
misal: Hz. Musa = Moses, Hz. Isa= Jesus vs.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…