Kız istemeye gelirken çiçek getirilmez mi

kardalen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2011
316
20
118
Diğer
Mrn kızlar.konuyu kız kardeşim için acıyorum.görücü usulü ile kendi gibi öğretmen birisi ile evlendi.neyse görüştüler anlaştılar.aileler tanışşın denildi.bize geldiler.gelirken tabi çicek ve çikolata getirdiler.biz de cok güzrl ağırladık.neyse artık istemeye gelicekler.kv annemi aramış gelirken çiçek getirmemize gerek var mı demiş.tabi biz şok olduk.durumları da kötü değil.kardeşim cok üzgün.basit bi olay gibi duruyo ama ben bi çiçeği bile haketmiycek miyim diye ağlıyo

yani bazı yerlerde çiçek buket halinde, bazı yerlerde vazo ile yapma çiçek gelir.
köy, kasaba da gelmezmiş belki öyle bir görgüleri yoktur diyeceğim ama sonuçta sormuş. gerek var mı diye sorması gerçekten garip! elbette isterken de getirecek kandil bayram doğum günlerinde de... içinden geldiği zamanlarda..
kültür farkınız çok mu?
ablamın istemesinde de ablam dedi mesela çiçek alınması gerektiğini; hatta çikolatayı nasıl yaptıracağını falan... ama kültür farkı çok fazla onlarda.

basit bi olay gibi duruyo ama ben bi çiçeği bile haketmiycek miyim diye ağlıyo

ayrıca bu basit bir olay değil. büyük ipuçları...
ablama dedim olmaz bu çocuktan uygun değil bakış açınız yaşayışınız diye... nişan dönemi sürekli atraksyon daha evlilik bile değil! o açıdan isteme olmadan önce iyi ölçsün tartsın. lütfen...

Ben böyle şeylere çok sinir oluyorum! Dile getirilmesi bile ayıp ya. EVET GEREKIYOR deyip o telefonu kapatmak lazım bunu soranın suratına

Çok ayıp bence böyle muhabbetler, gerekiyor mu gerekmiyor mu falan. O bir nezaket kuralıdır bence, getiriliyorsa getirilir getirilmediyse de getirilmez yani, kişinin görgüsünü gösterir. Sorulmasını da niye getirmedi diye kafaya takılmasını da ayıp buluyorum.

Cicek getirmemize gerek var mi demis sizde evet gerekli adettendir deyin.

serde cimrilik var belli.
diğer taraftan gerçekten kardeşinin ağladığı gibi layık görmemek var. çok hassas bir konu.
bazı gelenekler yersiz iken bazı geleneklerimiz ise evlilik öncesi ipuçları için yol gösteriyor.
her adet değil ama belli başlı adetler yapılmalı.

Çiçek, çikolata veya tatlı her yörede olan birşey. Bunun için arayıp sormak gereksiz geldi açıkçası. Hani canlı veya cansız çiçek mı istersin diye sorulsa tamam ayrıca annesi neden arayıp soruyor?

Çok Saçma gerçekten tabi ki çiçek getirilir bu heryerde de böyledir benim bildiğim
Ama belki onlarda adet olmayabilir o Yüzden sormuşlardır üstünde durmaya bile gerek yok bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…