Kız kardeşim için çok korkuyorum

bukalp

Üye
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2015
104
52
13
21 yasinda guzel basarili lisedede universitedede yuksek notlari olan durust biri .. bizimde cok sevdigimiz bir sozlusu var 3 yildir beraberler(yurtdisinda yasiyor malesef ve 12 ay icinde toplasan 2 ay kadar beraberler). Gecen yil sozlusune kanser teshisi kondu su an tamamen kurtuldu ama kiz kardesim onu kaybetme korkusuyla agir depresyon gecirdi bu surecte ve 6 ay agir antidepresan kullandi, psikologa gitti ama duzeldi(diye dusunuyorum). Bunlar 2014 yilinda oldu bitti sukur. Su an universitede son yili hayatinda hersey normal(saniyordum)
Dun aksam benimle konusmak istedigini soyledi, dediklerini aynen yaziyorum.
Abla mutsuzum. Ozan uzakta, onu cok seviyorum ama ozlemekten yoruldum biktim usandim. Hayat cok anlamsiz geliyor, hersey cok anlamsiz yasamak istemiyorum. Sakin yanlis anlama intihara tesebbus etmem asla ama yasamak istemiyorum her gece uyumadan once Allahim ne olursun canimi al diye dua ediyorum ama her sabah yine uyaniyorum. Inan bana yasamak istemiyorum, evet evlenmek o beyaz gelinligi giyip anne olmak bunlar hep hayallerimdi ama artik hersey cok bos ve anlamsiz geliyor. Mutsuzum
Aynen bunlari dedi ona belli etmek istemedim ama cok uzuldum neden, hersey yolunda hayatinda, bir eksigin mi var herseyiyle guzel bir hayatin var tek sorun sozlun uzakta onu ozlediginden ama 1 yila evleneceksiniz ablam kavusacaksiniz dedim .. artik hersey anlamsiz geliyor bana diyor evet onu canimdan cok seviyorum ama mutsuzum diyor
Arkadaslar aksamdan beri kendimi yiyorum, kardesim icin cok korkuyor ve uzuluyorum, resmen olmek istiyorum diyor..benim kardesim akli basinda bir kiz nasil boyle seyler soyler daha gencecik
ben ne yapayim simdi, onu hangi sozlerle ikna edeyim .. sozlusune cok bagli asiri derece onu ozluyor, ozlediginden hep agliyor ama teselli ediyoruz, evliler bile ayri kaliyor ablam diye, onu en cok bu etkiliyor galiba
ben simdi ne yapayim akil verin lutfen

Bazen sıkıntılı gunler geride kaldiginda bi mutsuzluk coker uzerimize
Daha iyi olmamiz beklenirken cevap veremedigimiz bi cokkun ruh hali gelir yerlesir
Nedenini bende bilemiyorum
Ben dert aninda cok guclu olurum
Hersey yoluna girince depresif oluveririm
Kardesinizin yasi cok kucuk agir gelmis yasadiklari
Tekrar terapi aldirin derim
O yaslarda kizkardesim var benimde
Bilirim ne kiymetli olduklarini
Tekrar gecmis olsun

Bazen sıkıntılı gunler geride kaldiginda bi mutsuzluk coker uzerimize
Daha iyi olmamiz beklenirken cevap veremedigimiz bi cokkun ruh hali gelir yerlesir
Nedenini bende bilemiyorum
Ben dert aninda cok guclu olurum
Hersey yoluna girince depresif oluveririm
Kardesinizin yasi cok kucuk agir gelmis yasadiklari
Tekrar terapi aldirin derim
O yaslarda kizkardesim var benimde
Bilirim ne kiymetli olduklarini
Tekrar gecmis olsun

tesekkur ederim
aslinda onun sorunu fazla sevmek galiba, cunku sozlusu misal 1 ay buradaysa, onunla gittigi kafeye arkadaslariyla gittiginde zevk almiyorum diyor eglenemiyorum sadece sozlum yanimda olsun sadece onunla mutluyum diyor
o yokken hayat duruyor onun icin, nekadarda gezmeye falan goturuyorum yinede sozlusuyle oldugu gibi mutlu olmuyor hicbirzaman
eger tum hayatini ona baglamasa boyle olmaz, neden boyle yapiyor anlamiyorum

tesekkur ederim
aslinda onun sorunu fazla sevmek galiba, cunku sozlusu misal 1 ay buradaysa, onunla gittigi kafeye arkadaslariyla gittiginde zevk almiyorum diyor eglenemiyorum sadece sozlum yanimda olsun sadece onunla mutluyum diyor
o yokken hayat duruyor onun icin, nekadarda gezmeye falan goturuyorum yinede sozlusuyle oldugu gibi mutlu olmuyor hicbirzaman

Sizinle konusmasi bana yardim et demek
Bu kadar seven evlilik hayalleri kuran bi kiz olmek istemez
Hastalik suresince cok yiprandi buyuk ihtimal
Yada hala ya ona bisey olursa duygusuyla yasiyor
Olumu onu kaybetmeyi dusununce gelinlik dugun vs anlamsiz geliyor
Sozlusunun iyi oldugu saglikli oldugu fikrini bilincaltinda kabul edememis olabilir
Daha cok kucuk
Damadiniz bi surpriz yapip gelemezmi
Yada kardesiniz gitse

Sizinle konusmasi bana yardim et demek
Bu kadar seven evlilik hayalleri kuran bi kiz olmek istemez
Hastalik suresince cok yiprandi buyuk ihtimal
Yada hala ya ona bisey olursa duygusuyla yasiyor
Olumu onu kaybetmeyi dusununce gelinlik dugun vs anlamsiz geliyor
Sozlusunun iyi oldugu saglikli oldugu fikrini bilincaltinda kabul edememis olabilir
Daha cok kucuk
Damadiniz bi surpriz yapip gelemezmi
Yada kardesiniz gitse

onun sorunu bence baska yaninda olmasiyla alakali degil galiba psikolojik destek sart

su an burada damat daha 15 gun sonra gidecek :KK43:
Birinin gozunun icine bakmak ,heran pamuk ipligiyle yasama bagli gibi dusunmek , her saniye ya kopup giderse benden bu hayattan diye dusunmek cok yorucudur
Bunu kaldiramiyor sanirim
Saglik , konu sevdiklerimiz olunca buyuk imtihandir
Yeniden doktora gitmeye ikna edin

Baska bi acidan bakinca acaba bu sevgi onu yordu vazgecmek mi istiyor diye dusundum

Ozellikle "onu cok seviyorum ama onu ozlemekten biktim usandim "
Cumlesinde ( eger tam olarak boyle soylediyse)
Genelde gercek hislerimiz hep o "ama" dan sonra soyledigimiz kelimelerde gizlidir
Bilemedim
Ayrilmak istese cok tepki cekebilecek vicdan yapilabilcek ozel bi durumda var
Uzun uzun konusun sohbet edin kardesinizle
Abla olmak ne zor
Kizima bi kizkardes olsa ne guzel olur diyorum sonra yas farki cok cocuga sorumluluk yuklemeywyim ilerisi icin deyip vazgeciyorum

tesekkur ederim
yogun özlem duygusu bu.. kavuşunca mutsuzlugu bitecek.. sadece sabretmesi gerekiyor.. kaybetme korkusu iliklerine işlemiş ondan bu kaygılı durumları

Bana size açık anlatamadigi biseyler var gibi geldi.sevdiğinin uzakta olması evet zordur ama ölmek isteyecek kadar değildir..bence psikolojik destek almaya devam etmesi gerek...

''Sadece sözlüm yanımda olsun sadece onunla mutluyum.''

Ben pek ruh sağlığını iyi görmedim kardeşinizin.
Eşi için hayatındaki herkesi silip sadece erkeğine odaklanan tipik kadın cümlesi bu.
Evlenecekleri bariz belliyken ve sadece 1 yıl kalmışken böylesine ağlama krizleri normal değil, terapiye devam etmeli.
Hem de siz kardeşiniz için üzülüyorsunuz, size de yazık, bence psikolojik destek şart.

Sadece tedavisi tam bitmemiş. Doktor mu sonlandırmıştı ilacı. Malesefki hasta kendisini iyi hissedip bıraksa da, hatta doktor bırak dese bile tamamen geçmeyince yeniliyor hastalık. İlla aynı problemi yaşamasına gerek yok, yaşadığı ufak bir stres bile tetikleyebilir. Ki öğrenci ise daha da kolay. Doktoruna konuyu anlatırsanız size fikir verecektir.
Bu arada prosefyonel değilim sadece çok yakınımda yaşadım ondan tahmin ediyorum.

Olayları dirayetle karşılayıp savaşıp tek başına kaldığında darbelerinin acısını hisseder insan.. Bu da öyle bir şey. Belli ki ağır gelmiş.
Sözlüsünü bir gün kaybedip yalnız kalırsa ne olacağını düşünmüş, adeta yaşamış. Yine imkan varsa sözlüsünü görmek iyi gelecektir ona. Gidebilse, o kişi gelebilse.. Olmuyorsa üstüne gitmeyin zaten itikatlı biriymiş.. Sözlüsüyle gizlice konuşun böyle böyle diye. Yine sevgi iyileştirir onu. En kısa zamanda atlatır inşallah. Allah ferahlık versin.

Ama'dan sonra devam eden cümlelere inanmıyorum nedense. Ama ile devam cümleler hep acı verir. Gerçek sevgi, aşk ''ama'' demez. Daima devam eder. Ve düşünceme bakarsanız kardeşinizin size anlatamadığı şeyler var. ''Bıktım, usandım.'' demesinin altında yatan birşey var. Belki yılların verdiği alışkanlıktan onu bırakamıyor ve ayrılamıyor bu çok acı. Kesinlikle aralarının nasıl olduğunu öğrenmeniz lazım. Ne var ne yok herşeyi size net bir şekilde anlatması lazım.
Çünkü kesinlikle eminim size anlatmadığı şeyler var burada. İnsan durup dururken ''Bıktım, usandım.'' diyemez ki.
Artık anlaşamıyorlar mı acaba ? Sohbet sırasında artık eskisi gibi zevk almıyor mu ?
Yada sözlüsü her sohbet arasında kırıcı şeyler mi söylüyor.
Tamam özlemek çok güzel bir duygu, aşkı sevgiyi kuvvetlendirir, tatlandırır. Her zaman ona kavuşmanın hayaliyle yaşamak varken bu mutsuzluk neden onu bir düşünmek lazım.

Aslinda baska bir acidan bakarsak yasananlara hayatinin en onemli yerine koydugu kisiyi kaybetme ihtimalini yasamis birisi olarak bu saatten her seyin ustunden gelirim ben bir bireyim sadece ben varim bu dunyada diyip daha da guclenmeli. Bence bir gecis donemi yasiyor kendi de bilmiyor tam olarak ne hissettiklerini. Evet olum diye bir gercek var yalniz kalma uzuntusu de var ama ne guzel ki bunlarin ustunden gelebiliyor kendisi. Ona bu basardiklarini soylerseniz kendisi de farkina varacak ne kadar guclu oldugunu

Back
X