Estetik sektoru hakkinda dusunceleriniz

estetik belgesi alanlar medikal estetik adı altında işlem yapanlar
valla gayet cayır cayır dağıttılar o belgeleri otel salonlarında çay kahve içerek (çaktırmayın güya eğitim veriyorlardı), şu anda medikal estetik işlemlerinin bu kadar ayağa düşmesinde başta o zamanki doktorlar kendileri suçlu en baştan böyle yapmasalardı işin bu kadar suyu çıkmazdı. bir de tüm regülasyonlarda fikir veren her haltta illa doktor mesul müdür olsun isteyen vs. de doktorlardır ha.
parası bol diye bu medikal estetik işinin baştan b.kunu çıkarmasalardı keşke.

ama sizin işlem cerrahi bir işlem onda belge değil direkt uzmanlık eğitimi gerekiyor.

ABDde mesela ameliyat için hastayı açtın
ama ameliyattan önce "yapacağını belittiğin işleme" uygun olmadığını gördün -kıkırdak kemik yağ neyse ne artık, uygun değilse

ameliyatı yapmıyorsun öyle kafana göre takılıp inisiyatif alma gibi bir olay yok

yapamazsın hasta seni süründürür dava eder tazminatı da milyon dolar olur.

hasta uyanıyor diyorsun sana bu işlemi yapamadık şöyle şöyle yapacaz onam veriyor musun (operasyon ortasında aile yakınına sordukları da olabiliyor ama estetikte -emin olmamakla birlikte- sanırım ameliyatı hiç yapmıyorlar.)

bizde böyle bir uygulama yok
masaya yattın mı yattın

doktorun insafına kaldın artık o noktadan sonra

sizin dediğiniz sıkıntıların olmasının sebebi bu.
malpraksis sistemi bizde aşırı gevşek işliyor. 40 yılda bir gerçekten haklı olan bir hasta malpraksis için dava ediyor bu sefer de tüm doktorlar birbirini koruyor (bak bu konuda iyiler gerçekten)

onama da "baştan imzaladıydın" diyip geçiyorlar. baştan imzaladım da burnumu kes at diye imzalamadım ama?

elektif cerrahilerde (isteğe bağlı olup bir hayati riski olmayan işlemlerde en azından) hastanın istediğini yapamıyorsan ve bunu ameliyat sırasında bile fark etsen işlemi durdurman lazım. değilse törpüleme, kesme vs. diyen hastaya bu işlemleri yaptığında tazminat ödemen lazım.
bunun için de tabii ki yasal düzenleme lazım ama bizim doktorlar para basıyor bu işlemlerde doğrar geçer, asla çıkarttırmazlar o yasayı...sonra da ne var mis gibi olmuş, herkesin istediği bu, sen de alışırsın der geçerler. kısaca durum bu. hastayı öldürene bile kolay kolay suç bulunmuyor ki. İngiltere'de filan gündem oluyor onlar uğraşıyor burada yapılan ölümlü işlemlerle, bizim halkta hala tık yok.

devlet hastenelerinde de o onam formunu imzala diyip getirler. herkes de imzalar. hiç tek tek komplikasyon anlatan, uyaran gördünüz mü? Türk halkının %90ı o formu okumaz bile. (bu halkımızın cehaleti tabi) okuması yazması olmayana Türkçe bilmeyene tek tek anlatmaları, normal eğitimli olsa bile formdaki ifadeleri anlamayan açıklamaları vs. lazım hiç denk geldiniz. mi. Ben yabancı onam formlarına bakıyorum maddeler sayfalar oku oku bitmiyor, bizde en fazla 1 A4.

Yani bizde hem malpraksis sistemi hem aydınlatılmış onam sistemi berbat. maalesef böyle. doktorlar o formları mümkün olduğunca her tarafa çekecek şekilde genel yazıp imzayı da alıyorlar, tamaaaam geçmiş olsun....imzaladın mı imzaladın.

sağlık sisteminin içinde ama doktor olmayan biri olarak bunlar "genel" görüşlerim
estetik için spesifik olarak ise, evet türkiye (ve arap dünyası da tabi) aşırı şekilci bir toplum
doktorlar da iyice körükle gidiyor yani "ya bu burna ne gerek var ameliyata" diyen doktor çok az (var tabi, biri benim aile doktorum)

yeter ki parasını ver, ona bakıyor

ama bu para meselesi normal (ABDde böyledir, parasını ver 58. kere de ameliyat ederler) sistem para için dönünce doktordan erdem timsali olmasını bekleyemezsin, herkes kendini korumaya çalışmalı bu açıdan kılı kırk yarmak filan lazım (mesela avrupada bunu daha ciddiye alıyorlar aşırı olmayan bir burna estetik olcam desen büyük ihtimalle psikiyatri konsültasyonu istenir).

bizdeki gibi apartman altında bakkal dükkanı gibi klinik olabilen bir ülkede işlem yaptırmadan cidden 40 kere düşünmek lazım. ha yok aşırı ünlü lüks güya iyidir dediğin estatik cerrahi merkezlerinde de (şahsi fikrim) normal vatandaşı ciddiye almıyorlar. benim kendi tecrübem böyle. her hafta gidip en son gelen serumu enjekte ettierecek her ay işlem yaptıracak bazı ablaları istiyor onlar seni beni değil....

benim etrafımda burun estetiği olan kimsede çıkarılan işleri ben pek de beğenmedim.
buna köydeki (aşırı taşra bir yerde ameliyat olmuş) ev hanımı da dahil
ne biliyim başkentte 40 tane doktorla görüşüp ameliyat olan eşi avrupa vatandaşı, kendisi üst düzey kurum çalışanı da dahil

tek bir kuzenimin ameliyat sonucunu beğendim, de o kız da koy bir diziye başrol oynar zaten estetikten önce de fıstık gibi kızdı. (ki kendisi de doktor).

bilmiyorum artık şans mı. doktorun cidden hastayı dinlemesi mi. onu bulmak için mi uğraşmak lazım.
yoksa güzel olan zaten güzel mi....
Ben de hic begenmiyordum iste keske ayni sistem burada da olsaydi ben sistem kurbani oldum bunun farkindayim ama iste ben kafa olarak o sistemde yasiyormusum. Insallah degisir de sanmam artik olan oldu. Ben doktor olsam soylerdim mesela ama bu sektorde olmamasi gereken kisiler ozellikle egitimli diye dusunuyorsun ya maalesef aci ama gercek. Ha bir de bunu Allah inanci yuksek biri yapiyor orasi da garip geliyor bana. Sorguladigim cok sey var..

Özellikle burun yüzde çok karakteristik bir yapıya sahiptir. Kadınların tamamının burnu fındık. Tamam ama kimisinin yüzü etli tombul, kiminin ince sivri vs vs.
Herkeste aynı burun.
İş arkadaşım kaşlarını kaldırttı (fransız askısı sanırım). 15 gün sonra kaşın biri düştü (nasıl ve niye bilmem). E şaptı şeker oldu ne olacak şimdi. Aynı kişiye git tekrar para ver tekrar işlem gör. Hop öbür taraf bozuldu tekrar para ver.
Dudaklara enjekte edilen şey aslında zehir. Şişme sebebi vücudun reaksiyonu. Millet bunu anlamıyor.
Doğal güzellik her zaman yeğdir.
Uzun bi süreç tabi buna da sağlam psikoloji lazım. Dediğin çok doğru. Buruna göre dudak, dudağa göre yanak, yanağa göre kaş derken gerçekten para tuzağı sonu da yok. Memnuniyet de çok az. Sosyal medyada gördüğümüz gibi olacak sanıyoruz ama maalesef 50 tane filtre üst üste, kendinde yaptırıp görünce tam bi hayal kırıklığı oluyor gerçekten çok üzülüyorum kendiyle bu kadar uğraşmak zorunda kalan hemcinslerime. Psikolojik bi buhranla yapılıyo bi çoğu, maalesef doktorlarda gerçekleri değil duymak istediklerimizi söylüyor sonu hüsran. Umarım vazgeçeriz şu işlerden bi an önce.

1-Önce kemer
2--Sonra reviyon mevizyon derken kanat
3-Sonra burunla dudak arası açıldığı için dudak dolgusu
4-Sonra yanak sektörün manipülasyonuyla dolgu gerektirir

En son takıntılı saldırgan bi arkadaşım gibi iş jawline kadar gidiyor.

İlk estetikte duranı değil görmek duymadım bile. 5 sene içinde sektör kanına işledikçe işliyor 2.ameliyatı mutlaka oluyorlar.

Çünkü tek tip bir kalıp var mutlaka göz aşinalığı ve sektör maniplasyonu oraya sürüklüyor.

Benim burnumun da ihtiyacı var ama cesaret edip de yaptıramadım şu yaşıma kadar. Bundan sonra edebilir miyim bilmiyorum ben de pişman olmaktan korkuyorum.
Doktorunuz kimdi merak ettim yasak değilse.
Lutfen yaptirmayin oyle kalsin. Bir suru komplikasyonu var bunlari anlatmiyorlar. Ustelik doktorunuz cok iyi olsa dahi bunyenizin verdigi tepkiler olabilir. Hic bulasmamak en iyisi gercekten. Sizin gozunuze sorunlu geliyordur belki ama yuzunuze uyumlu olan o. Cunku istediginiz gibi olmayacak hicbir zaman, bir yeri duzelteyim derken guzel olan kisimlari bozulabiliyor, insafsiz birine de denk geldiyseniz vay halinize.. derseniz ki nefes problemim var sayet yapisini bozmadan sadece nefes yollarini saglik acisindan acabilirler ama burada yazilanlari okuyun. Cok buyuk bir sorun yoksa hic yaptirmadiginiz icin cok sanlisiniz inanin... ama nefes icin bile cok buyuk sorun yoksa asla ameliyat olmayin aslaa. Bu kucumsenecek bir sey degil narkoz aliyorsunuz, diger ameliyatlardan hicbir farki yok her sey sorunsuz olsa bile ameliyathane bakterisi kapabilirsiniz hic yoktan bu bir ornek... o yuzden cok cok cok sorunlu hayat kalitenizi ciddi oranda dusurecek bir durumunuz varsa kararinizi verin..

1-Önce kemer
2--Sonra reviyon mevizyon derken kanat
3-Sonra burunla dudak arası açıldığı için dudak dolgusu
4-Sonra yanak sektörün manipülasyonuyla dolgu gerektirir

En son takıntılı saldırgan bi arkadaşım gibi iş jawline kadar gidiyor.

İlk estetikte duranı değil görmek duymadım bile. 5 sene içinde sektör kanına işledikçe işliyor 2.ameliyatı mutlaka oluyorlar.

Çünkü tek tip bir kalıp var mutlaka göz aşinalığı ve sektör maniplasyonu oraya sürüklüyor.
Iste tam bu psikolojiyi duzeltmek icin terapi aliyorum. Burada duracagim. Dudaklarim sarkti ve yaptirsam mi diye algi olusuyor neden biliyor musunuz cunku burun o kadar yapay ki yuzle butunluk olusturmuyor. Rahatsiz ediyor. Algilar bozuluyor. Hayir yaptirmayacagim. Cunku dudaklarimi seviyorum. Boyle kalsin. Bir kere basima geldi hep hatirlayacagim. Insanlarin dusuncesi de umrumda degil... sonra bitmiyor dediginiz gibi... zaten ben her yerini ysptiran insanlarin iclerinde kendileriyle buyuk bir sikinti yasadigini dusunuyorum.. senin olan bir seyden vazgecmek nedennn. Benim psikolojimin bozulmasinin sebebi de bu, kendimi sevmem. Sevdigim yerlerin mahvedilmesi.. aman kalsin, insallah saglik sorunum olmaz da hicbir doktorun insafina kalmam...

Uzun bi süreç tabi buna da sağlam psikoloji lazım. Dediğin çok doğru. Buruna göre dudak, dudağa göre yanak, yanağa göre kaş derken gerçekten para tuzağı sonu da yok. Memnuniyet de çok az. Sosyal medyada gördüğümüz gibi olacak sanıyoruz ama maalesef 50 tane filtre üst üste, kendinde yaptırıp görünce tam bi hayal kırıklığı oluyor gerçekten çok üzülüyorum kendiyle bu kadar uğraşmak zorunda kalan hemcinslerime. Psikolojik bi buhranla yapılıyo bi çoğu, maalesef doktorlarda gerçekleri değil duymak istediklerimizi söylüyor sonu hüsran. Umarım vazgeçeriz şu işlerden bi an önce.
Bir tanıdığım var. İnstagramdaki haliyle görsem bu kim derim. İnanılmaz zayıf biraz da iri bir burnu var. İnstagramda kemikler kaybolmuş, yanaklar al al, gözler kocaman, cilt bebek poposu gibi. E bu sen değilsin ki niye paylaşıyorsun böyle şeyler dedim ama cevap yok.
Her şey şu fenomen ve influencer denen tayfanın halt yemesiyle başladı. Bir güzellik estetik furyası aldı başını gidiyor.
Bence bir kadın temiz koksun, eli ayağı temiz olsun yeter ya da yetmeli.

Bir tanıdığım var. İnstagramdaki haliyle görsem bu kim derim. İnanılmaz zayıf biraz da iri bir burnu var. İnstagramda kemikler kaybolmuş, yanaklar al al, gözler kocaman, cilt bebek poposu gibi. E bu sen değilsin ki niye paylaşıyorsun böyle şeyler dedim ama cevap yok.
Her şey şu fenomen ve influencer denen tayfanın halt yemesiyle başladı. Bir güzellik estetik furyası aldı başını gidiyor.
Ben instagram bile kullanmayan biriyim, bir tane fotografim yok ama barbie burnum var :) youtubeda da oyle bir anlatiyorlar ki burun estetigini olasin geliyor :) tamamen izlenme icin. Ben komplikasyonlari anlatan bir kisiyle bile karsilasmadim belki de vardir ama ben denk gelmedim. Sadece 1 aylik 3 aylik 6 aylik sonuc. Ee bu kadar kolay mi bu? Hemcinslerimi her zaman desteklerim ama bazilari da ben yandim o da yansin kafasinda acik acik soylemiyorlar sadece ovuyorlar sonradan da anlatiyorsun ya evet oyle seyler vardi benimde psikolojim o surecte bozulmustu vs ama bunu onceden neden soylemiyorsun mesela?. Ben oldum hic de oyle degilmis. Her yerde de anlatacagim neyin ne oldugunu..

Ben instagram bile kullanmayan biriyim, bir tane fotografim yok ama barbie burnum var :) youtubeda da oyle bir anlatiyorlar ki burun estetigini olasin geliyor :) tamamen izlenme icin. Ben komplikasyonlari anlatan bir kisiyle bile karsilasmadim belki de vardir ama ben denk gelmedim. Sadece 1 aylik 3 aylik 6 aylik sonuc. Ee bu kadar kolay mi bu? Hemcinslerimi her zaman desteklerim ama bazilari da ben yandim o da yansin kafasinda acik acik soylemiyorlar sadece ovuyorlar sonradan da anlatiyorsun ya evet oyle seyler vardi benimde psikolojim o surecte bozulmustu vs ama bunu onceden neden soylemiyorsun mesela?. Ben oldum hic de oyle degilmis. Her yerde de anlatacagim neyin ne oldugunu..
Sosyal medyaya bakarsak doğal taşı boynuna asıp 20 kilo verdiğini iddia edenler var.
Her şey paçavraya döndü.

Ben de memelerimi yaptirmayi dusunuyordum. Sonrasinda olabilecek sıkıntıları gordukce okudukça vazgectim. Gercekten cok kotu olmadıkça veya saglik sorunu yoksa estetige yonelmemek en iyisi sanirim.

Kesinlikle 👍👍💗

Gecenlerde hatta bi unlunun (guzel bir kadin, herkes begeniyor genel olarak) fotosu altina yorum yazmis biri, ovmus mu sovmus mu belli olmayan cinsten bi yorum. Demis ki cok takdir ediyorum, kendiyle barisik, burnunu yaptirmiyor :)) kadinin burnu normal insan burnu neden yaptirsin ama iste insanlarin algisi maalesef barbie vb.
Evet mesela Melike Sahin. Kimse begenmez ama ben kadini cok begeniyorum mesela.

Maalesef hayatimin hatasini yapip estetik oldum. Istedigimin yanindan bile gecmeyen bir burunla bas basa kaldim. Terapi aliyorum, kendimi toparlamaya calisiyorum. Iyi olur muyum olmaz miyim elbet olurum bir gun.. estetik, dolgu, botoks hepsinin komplikasyonlari var. Hepsi aslinda bir noktada zararli. Bu bize neden hep iyi olarak lanse edildi? Bircok doktor yapan yapamayan hepsi nasil olurda bu sektore yonelebilir? Bunlarin egitimi, kontrolu vs yok mu? Ameliyat oncesi konusuyorsun soyle boyle olacak, cikiyosun bambaska bir sey yapmis. Mesela bize ne doktorun tarzindan... instagramdaki gorsellerden zaten bir sey anlasilmiyor ki.. yalnizsan, cevrende hic estetik yaptiran biri yoksa doktora gidip anlatiyosun ben dogal istiyorum yapabilir misin yaparim diyor. Ama barbie yapiyor. Kavis istemiyorum diyorsun kavis yapiyor. Kalkik istemiyorum diyosun kalkik yapiyor. Bunlar nasil agir travmalar mesela ben anlayamiyorum. Her sey bu kadar para olmus olabilir mi? Biraz bakilsa, her sey kuralina gore olsa, doktorlar yapamayacagini soylese, tarzini anlatsa.... bunlar cok mu zor? Gittikleri yere kadar gidiyorlar, en son birisinin basina bir sey geliyor Allah korusun, oluyor, buyuk bir zarar oluyor sonra birazcik bir seyler yapiliyor. Ya goz var nizam var, yapamayan, dikis dahi atamayan doktorlar nasil olurda estetik sektorunde calisabilir? Yahuu estetik dikis atamiyorsun sen, yuzun tam ortasinda iz birakiyorsun... nasil olur da utanmadan devam edebiliyorlar anlamiyorum. Yapay burun demek mukemmel burun demek degil mi mesela? Bir doktor yapay burun yapiyorsa yamuk yapmamali, dikisleri estetik atmali, barbie burnu yapiyorsan duzgun yapacaksin. Dogal burunda siritmaz yamukluk, egrilik o da duzeltilmeli ama hem yapay hem yamuk hem egri hem kusurlu... bu insanlar nasil aliyor estetik belgelerini ben anlayamiyorum.
Merhaba bende olucam 1 ay içinde ama sürekli fikrim değişiyor.Resmen bir gün cesaretlenip yapmaya karar veriyorum ertesi gün kötü bir yorum okuyup vazgeçiyorum.Yoruldum artık,nefes alma sorunum yok sadece burun ucumun çok kaldırılmasını istiyorum,ama görüştüğüm doktorlar işi abartıp burnun çok geniş yanlardan daraltıcam vs.diyorlar yoksa kötü durur muş ..Burnuma bakıyorum hiç te geniş değil görende zenci burnu sanar.Sadece burun ucum düşük diye bu riski almalımıyım?

Merhaba bende olucam 1 ay içinde ama sürekli fikrim değişiyor.Resmen bir gün cesaretlenip yapmaya karar veriyorum ertesi gün kötü bir yorum okuyup vazgeçiyorum.Yoruldum artık,nefes alma sorunum yok sadece burun ucumun çok kaldırılmasını istiyorum,ama görüştüğüm doktorlar işi abartıp burnun çok geniş yanlardan daraltıcam vs.diyorlar yoksa kötü durur muş ..Burnuma bakıyorum hiç te geniş değil görende zenci burnu sanar.Sadece burun ucum düşük diye bu riski almalımıyım?
Ben estetik acidan saglik sorununuz yoksa asla onermem. Hele ki burnunuzun kaldirilmasi ve kanatlarin kesilmesi gibi bir islemden bahsediyorsunuz. Benim tam olarak psikolojimin bozulmasinin, aylardir evden cikmamamin ve terapi almamin nedeni bu. Kanat kesilmesi kesinlikle uzak durmaniz gereken bir sey kesinlikle. Hatta hic ameliyat olmayin. Hicbir doktora guvenmeyin. Dediklerini yapmiyor cogu. Bakin ben yukarida da anlattim, ben ameliyat olmadan once doktorla gorustum sordum dedim ki ben dogal burun istiyorum, kalkik olmayacak, burnum kuculmeyecek, sekli fazla bozulmayacak, kanatlara hele hic dokunulmayacak cunku iz kaldigini biliyorum. Dumduz bir burun istiyorum dedim tamam istedigin gibi olacak dedi, sonuc ne biliyor musunuz kaydirak bir barbie burnu. Ustelik kanatlarimi da kesip yuzume dikmis, burnumla yuzum arasinda gecis yok kesik goruntu var. Kanatlarin kesilmesi saglik acisindan da riskli nefes yollariniz daraliyor. Kalkik burunda igrenc gozukuyor. Kimsenin guzellemesine inanmayin. Bu bir ameliyat ve cok riskli, burnunuzda kullaniklari ip kaliciysa? Ya eriyen dikis enfeksiyon yaparsa? Ya ameliyathane bakterisi kaparsaniz? Veyahut burnunuz tutmazsa ikinci ameliyati olmaya maddi manevi hazir misiniz? Kesinlikle onermem. Olmayin.

Back
X