Kiz kardeşim sevgilisiyle ayni eve taşiniyor...

Akanseneler

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2013
595
444
103
43
Merhaba,
içim çok dolu,sürekli düşünüyorum.
Bizim aile sevgili olaylarina çok sicak bakmazlar.Babam ise haca gitmiş bir insan.Kimseye baski uygulamaz, çok yumşak kalbli biri. Herkes doğru yolunu bulur diye güvenir ve kimseye müdahale etmez.Bizler de kapali değiliz.
Ama işte kiz kardeşimin yaptiği içime sinmiyor,sevgilisi olabilir fakat evlenmeden önce ayni eve taşinmak bana ,bize göre cok abez.

Kardeşim 28 yaşinda evlenmek istiyor, fakat daha beraber hazir değillermiş.
konu şu ,ev işini gizli yapiyor .ben, eşim ve bir yiğenimiz biliyor.
bana söylediğinde tepki verdim fakat,ben karar veriyorum dedi ve kesti atti.yiğenimim haberi olduğunu bende bilmiyordum ,çünkü bu yiğenim hafiz bayan.Yiğenim pantolon bile giyinmez,tam dine göre giyinir.
Bizim abileri ablasi annesi babasi başka aile fertlerinden kimseni haberi yok.Biri birşey sordumu yalan uyduruluyor.
Çok rahatsiz oldum bu durumdan ama fazla tepkili olmaktanda korkuyorum sonra kardeşimle arama mesafe girer.

Niye böyle davraniyorsun dedim,sevgilisi biraz utangac ve böyle aile tanişma durumdan dolayi sorunlar yüzünden bir nişani bozulmuş.Korkuyormuş tekrar yaşamaktan.Ona kalirsa sadece hizli bir nikah yapip olsun bitsin istiyor.
offf...offf...offf.bilmiyorum.

Keşke çümbür cemat bu heycani ailecek yaşaya bilseydik.Kizlar oturup beraber ceyiz düzseydik , evine toplu temizleye gitseydik.
Şimdi ise hersey gizli yalan dolan ,sevinemiyorum bile.

Gereksiz verilen ''dini'' detayları geçerek yorum yapıyorum .

28 yaşında bir kadın aldığı / alacağı kararlardan mükelleftir .

Ailenize , size uymuyormuş ama ona uyuyormuş.

Yapması gereken ona uyan yaşamı , gizli saklı değil ; aile ile paylaşarak gerçekleştirmesi .

Çıksın babanızın karşısına , böyleyken böyle desin ... Babanız kabul eder , etmez ... Kardeşin onu dinler , dinlemez .

İkna edeceğin bir şey varsa ; o da gizli işlerine ortak olmayacağın konusu olsun !

Karar da hayat da kardeşinizin. Siz belki çeyizler, nişanlar, düğünler yapmak istiyorsunuz ama belli ki istemiyor. Allah pişman etmesin, içiniz rahat etmiyorsa bir daha konuşun onun da kabul edeceği bir orta yol bulmaya çalışın. Yoksa artık gerisi ona kalmış.

bence sorun yok

ben de yaşadım sevgilimle

düğün de yaptım vs vs

bu kadar her şeyi uçlarda yaşamayın

evini temizleseniz ne temizlemeseniz ne

evlenince çeyiz de verirsiniz buna engel yok ki

artık çoğu kişi evlenmeden yaşıyor

kardeşiniz 28 yaşında çocuk da değil hani heves sonra pişman olur desek

bırakın huzurla yaşasın onun hayatı

kardeşin çalışıyosa işi gücü varsa, istediğini yapmakta özgür bence koskoca kadın yani... ama adam tekin değil endişeniyorum dersen ona bişey diyeyem

Nasil mutlu olacaklarsa oyle yapsinlar. Bir seyleri dayatirsaniz ileride ki yasamlarina etki edebilir. Gerek yok buna.

Bence abartılacak bır durum yok, kardesınız yetıskın bır ınsan evlenme nıyetlerı var ama oncesınde bırlıkte yasayıp aynı evde yasamayı tecrube etmek belkıde evlılık oncesı bırbırlerını daha ıyı tanımak adına aynı evde yasama kararı almıslar..

Tek yanlış bunun çevreden aıleden gızlenmesı...

Bızde eşimle evlenmeden aynı evde yıllarca yaşadık , benım kararım kısa ve nettı kımsenınde fıkrını almadım...

Kendımızı hazır hıssettıgımızde evlendık, sımdı herkes halınden memnun...

Ayrıca çeyizimde oldu, nişanım düğünüm herşeyim tas tamamdı yani herşeyde evlenirken usulüne göre oldu, bana görede düğün vs gereksizdi ama ailem istedi diye yapıldı....

Niye böyle davraniyorsun dedim,sevgilisi biraz utangac ve böyle aile tanişma durumdan dolayi sorunlar yüzünden bir nişani bozulmuş.Korkuyormuş tekrar yaşamaktan.Ona kalirsa sadece hizli bir nikah yapip olsun bitsin istiyor.

Sebep yeterli degil. Kiz kardesini de sonra burada konu acarken gormeyelim.

Bi abla olarak dogruyu anlatmak senin gorevin ama sonraki kararlari seni baglamaz.

teşekür ederim arkadaş bana bir bakiş gösterdiğiniz icin.
biz almanyadayiz burdaki insanlar hep türkiyeden biraz geride yaşiyorlar.
Böyle davrananlara cok kötü bakiyorlar

eşimin de anne ve babası hacılar, ama bizim birlikte yaşama kararımıza son derece saygılı davranmışlardı. sonrasında evlendik hem de çifte düğünle, annem çeyiz de yaptı, ev alışverişimi yaparken burnunu da soktu tek içinde kalan temizlik yapma kısmı olsa gerek, onu da yapmazdı zaten
üstelik ben daha 22 yaşında yeni mezun bir çocuktum, 28 yaşında koskoca kadın bu, felaketmiş gibi doldurmayın kendinizi.

Yaşar yada yaşamaz kendi bilir ama aileler mutlaka bilmeli. Ailelerden habersiz ardinda duramayacagi birseyi yapmasi iyi degil.

erkek kardeşin sevgilisiyle taşınsaydı aynı kaygıları taşır mıydın?

tam dine göre giyinmek nedir açıklar mısın?
neye göre tam ''dine göre'' oluyor bu giyinme?
kim belirliyor bu kıstası?
pantolon giyen bizler dinsiz miyiz yani?

Bana da ters evlilik dışı birlikte yaşam. Ama 28 yaşında bi kadından bahsediyoruz. Kendi sorumluluğunu kendisi alacak. Siz hiç karışmayın bence

Saygı duymak zorundasınz. Sizinle paylaşması size attığı bi adımdır. Sizi kendine yakın görüyor demek ki. Müdahale etmeyin.

teşekür ederim arkadaş bana bir bakiş gösterdiğiniz icin.
biz almanyadayiz burdaki insanlar hep türkiyeden biraz geride yaşiyorlar.
Böyle davrananlara cok kötü bakiyorlar
kardeşinin sevgilisinin tek gerekçesi utangaçlı mııı?
hiç inandırıcı değil.
tercihen evlenip evini kurma şansı var iken ve bu mutluluğu ailesiyle paylaşma şansı varken
böyle kaçak göçek işlere kalkışan kardeşin umarım herşeyi etraflıca düşünmüştür.
bu adamı evliliğe iknanın yolu yok mu?
basit sade bir nikahla evlensinler.
nasıl bir utangaçlıkmış bu hiç anlamadım.
utangaç adam kardeşinle aynı evde de yaşayamazdı bence bu hikaye gerçek olsa.

Kurana göre oluyor tabi neye göre olacak?
Pantolon giyen bizler dinsiz değil dine göre giyinmemis oluyoruz.
Konuya yorum yapin sirf polemik cikarmak icin yaziyorsunuz.
Din konusunu cimbizla çekeyim de konu kapansin der gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…