Kiz kardeşim sevgilisiyle ayni eve taşiniyor...

Bu toplum, kadınların yakasından bir düşsün yaa...

28 yaşındaki kadını rahat bırakın.

Bir abla olarak ona aynı evde yaşamanın ve çevreden saklamanin sakıncalarını anlatabilirsiniz. Ama o kadar. Karar onun.

Bir de dini ve toplumsal kurallarinizin neden en doğru ve en mantıklı olduğuna inanıyorsunuz? Belki sizin bu rutin kurallarınız, atiyorum Çeyiz düzme, bohca hazırlama ya da pantolon giymeme, bize deli sacmasi geliyor belki de...

en doğru kurallarin size ait olduğu gereksiz özgüveni nereden geliyor?

Aaa olur mu... erkek kardeşleri yapsa, ses cikarmazlardi.

Kurana göre oluyor tabi neye göre olacak?
Pantolon giyen bizler dinsiz değil dine göre giyinmemis oluyoruz.
Konuya yorum yapin sirf polemik cikarmak icin yaziyorsunuz.
Din konusunu cimbizla çekeyim de konu kapansin der gibi.

kuranın neresinde pantolon giyilmez yazıyor anlatsana?
dine göre giyinip giyinmediğimizi sen mi belirliyorsun?
kuranı anlamayanlar kendine göre anlam biçiyor buralarda.

başkası kafasına göre insanları dinsiz ilan etsin biz tepki gösterince vay polemik.
cevabınızı alınca rahatsız oluyorsunuz tabii alışmışsınız kafanıza göre atıp tutmaya.

Neyse kurani bi kere bile okumamis birine laf anlatmaya hiç gerek duymuyorum. Okusaniz bu kadar komik duruma düşmezdiniz. Konuyu dine çekmeye calisan da sizsiniz. O yüzden hic size laf anlatmaya gerek duymuyorum.

Kimse kimseye dinsiz demiyor hanımefendi .
Kuran'a göre nasıl giyileceğini de Kuran'ın ilk müfessiri olan efendimizden öğreniyoruz.
Siz rahatça pantolonunuzu giyin, karışan yok

Neyse kurani bi kere bile okumamis birine laf anlatmaya hiç gerek duymuyorum. Okusaniz bu kadar komik duruma düşmezdiniz. Konuyu dine çekmeye calisan da sizsiniz. O yüzden hic size laf anlatmaya gerek duymuyorum.
"Erkeklere benzeyen kadınlar ve kadınlara benzeyen erkekler hadis-i Şerif'ine hiç girmeyelim o zaman buralar karışır :)

kuranı senin hayatın kadar okudum emin ol.
ben ilahiyat mezunuyum hanımefendi karşında kim var dikkat et.
kuran okuma adı altında arapça ezberleyenlerin işine gelmez tabii tartışmak. çok biliyorsan özelden gönder de anlayalım nerede pantolon giyilmez yazıyormuş.

yazık bu hükümet döneminde cehalet prim yapıyor artık..
herkes kuran uzmanı kesilmiş. ayet uydurmak, hadis uydurmak moda olmuş.

"Erkeklere benzeyen kadınlar ve kadınlara benzeyen erkekler hadis-i Şerif'ine hiç girmeyelim o zaman buralar karışır :)

bakın bir uydurma hadis daha.
ben kurandan örnek verin diyorum bana hadis getiriyorlar.

dinin tek kaynağı kurandır.
hadislerin dini kaynak özelliği yoktur. gerçekliği yoktur. peygamberden 200 sene sonra yazılmış hadisleri nasıl kuranla bir tutarsınız?

sıkışınca hemen hadislere sarılıyorsunuz. yazık size.
üstte de peygambere efendi diyorsunuz bu şirktir. tövbe icap eder.

siz şu deve sidiği için hadisine de inanırsınız şimdi afiyet olsun :))))

Son düzenleme:
ya kizlar lütfen ben burda dini konu acmadim Elbette dinimize görede bir nikahi kiyilmamiş insanlarin beraber yaşamasi normal değildir.
yakinimda dine değer veren insan olduğunu ve onlarinda biri babasi olduğunu belirdim.
yani bunlari düşü

Elbette kuranda pantolon giyilmez yazmiyor.Çünkü o zamanda pantolon yoktu ,hatta erkeklerde elbise giyordu.
umre hac kiyafetlerine bakin görürsünuz.
Neyse ,ben kurani okumuş biri değilim ben cekiliyim yoksa beni ezersiniz....

bana göte uygun değil ama 28 yaşında sonucta. nemı olcak dini nıkahla yaşıyacaklar sonrada ayırlcak:) naısl aılen bılmıyor. ev tutuldumu eve gelmeyınce ztn anlasılcak

hac kıyafetinin altına bişey giyilmez (özellikle erkekler) şimdi herkes mesela erkekler iç çamaşırsız mı gezsin?

siz millete laf atmadan önce düşüncektiniz bunları.

demek ki kardeşiniz bu anlamsız dini dayatmalardan sıkıldı ve kendi kurallarına göre yaşamak istedi. oturup saygı duyacaksınız. başka yolu yok.

Sevgilisinin bahanesi hiç inandırıcı değil. Yerinizde olsam beni zor durumda bırakıyorsun. Ailemize uygun bir dille anlat sonra ne yaparsan yap. derdim. Sizden yük kalkmış olsun. Gerisi de ona kalmış artık.
Dini çoğu kişi şekilden ibaret yaşıyor. Şahit olduğunuz durumlara çok da şaşırmayın o yüzden. Normal.

bu kadar kafaya takilacak bir durum degil, merak etmeyin. Evlilik oncesi beraber yasamak bir nevi evlilik provasi, biz de esimle evlenmeden once 3 sene ayni evde yasadik. Evlilik sonrasi anlasmazliklari, kavgali gurultulu bosanmalari bir sekilde engelliyor bu, eger anlasamazlarsa ilk etapta ayrilip hayatlarina devam edebiliyorlar cunku.

Benim için gayet normal bir durum olsa da ailem mesela böyle bir seyi kaldıramaz benim de.
Kendimi senin yerine koyuyorum. Keşke benden de gizleselerdi diye düşünürdüm herhalde.
Madem 28 yasında koca kadın ve kendi hayatını yasamak istiyor, o zaman bu kararının arkasında durup ailesine de acıklayabilme cesaretini gösterseydi. Seni arada bırakıyor böyle, yalan söylemek durumunda bırakıyor.

Kendi kararini verebiliyorsa bunu kimseden saklamamali. Arkasında durmali ki yaptigi hareket anlamli olsun. Bence karismayin iyi de kotu de olsa kendi hayati.

Berabwr yasamalarina karisamazsiniz ama bu sirrina ortak olmak zorunda degilsiniz. Ailenize anlatmasini sahlmaya calisin anlatmiyorsa da 3 maymunu oynayin

ben olsam aileme söylerdim. madem bir halt yiyecek kadar özgür, gizli kapaklı iş çevirmesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…