Kiz kardeşim sevgilisiyle ayni eve taşiniyor...

kardeşin erkek olsa bunu sorun yapmazsınız ama kadın olunca iş değişiyor değil mi?
kendi hayatı kendi kararı. "din" kisveli yazınız beni hiç etkilemedi hatta çirkin durmuş. çünkü çalışan ve kendi ayakları üzerinde duran bir kadın elbette ki dini de biliyordur ne yapması gerektiğini de. ortada bir günah olacaksa bunun kararını da kendi verebilir savunmasını da kendi yapabilir sorumluluğunu da kendi alabilir.
kardeşine destek olmayacak sürekli konuşacaksan hiç muhattap olma daha iyi.

Kardesiniz cocuk degil.
Dert ettiginiz sey dert degil asilinda saygi duyun karismayin brnce

Kurana göre oluyor tabi neye göre olacak?
Pantolon giyen bizler dinsiz değil dine göre giyinmemis oluyoruz.
Konuya yorum yapin sirf polemik cikarmak icin yaziyorsunuz.
Din konusunu cimbizla çekeyim de konu kapansin der gibi.

ya shezofren bazen sana gıcık oluyorum, bazen yorumlarını çok iğneleyeci ve uç buluyorum.
ama bu yorumun üzerine yorum yok. vallahi tam da içimden geçeni yazmışsın.artık ne kadar artı varsa ++++ utandırdın beni

tamamen alakasız ve gereksiz detaylardan ayırınca ortaya şu kalıyor "sizin yapabileceğiniz bir şey yok"
olgun bir kadın ve istediği şekilde yaşayabilir siz ancak öğüt verirsiniz tutar ya da tutmaz.

O onun kendi hayatı istediğini yapar diye bir cümleyi ben kabul etmiyorum. Madem böyle bir karar aldı açıkça söylesin o zaman babanıza. Sizi bir yalana ortak etmeye hakkı yok. Karar veriyorum deyip kestirip atacak artistliğe sahipse sonuçlarına da katlansın. Bana göre de rahatsız olmakta haklısınız.

Dini olarak ailenizin,sizin yaşayışı kardeşini ilgilendirmez.

Sizinle aynı yoğunlukta dini yaşamıyor demekki,onun doğrusu da bu.
Özgürce yaşamak.

Ailenize evlenmeden yaşayacağım dese aferin demeyecekleri aşikar.
Kız ne yapabilir ki?

O böyle mutlu demekki,böyle yaşamak istiyor.
Kendi kararlarını verebilecek yaşta sonuçta.
Saygı duyun,işine karışmayın bence.

Yarın mutlu da olsa,pişmanda olsa onun hayatını ilgilendirecek şey bu,sizi değil

Tasvip etmiyor olabilirsiniz, sonuçta Türk kültürüne bayağı ters bir durum. Ama saygı göstermekten veya en fazla fikrinizi söylemekten öteye geçemezsiniz. Kardeşiniz neredeyse 30 yaşına gelmiş bir kadın, istediği gibi yaşar. Yeğeninizin dini imanı da kendine. Kadın yeğenine hesap verecek değil. Herkesin dini de hayatı da kendine yani.

burada artılayacak ne var acaba?
kuranda olmayan bişeyi kuranda vardır diyerek yalan söyleyen birini artılayarak yalana ortak oluyorsunuz. ayıp.

Ben diğer arkadaşlara katılmıyorum .aynı evde yasamak nedir ya evet belli bi yaşa gelmiş olabilir ama bu aileden gizli eve cıkacagı anlamına gelmez.nişanlısının bahaneside ayrı Bi komedi neymiş korkuyomus eee yarın obur gün eve çıkacak herşeyi yasayacak kardesinizden sıkılacak sonrası da ayrılık bizde burda vahh ne kadar kotu biriymiş diycez.bazı şeylerin onlemini önceden almak lazım.ben sizin yerinizde olsam onunla güzel bi şekilde konuşur anlamazsada aileme anlatırdım.evet ozguruz ama yerine göre bi ozgurluk

Iyi tamamda olayin akışı sizede tuhaf gelmedimi arkadaşlar¿

Konu sahibi kardesiniz bekar ailesiyle ayni evde yasiyor ve sevgilisiyle ayni

eve cikiyor ve babaniz nereye kimle nasil hic bir sey sormuyor gule gülemi

diyor.¿¿ hayir yanlismi anladm bilmiyrm ama biraz mantiksiz geldi...

eee evlenince de karısından sıkılıp ayrılan tonla adam var. onlara da aynı şeyi söylüyor musunuz?
erkek sıkılacaksa aynı evde yaşamaları gerekmez sadece.

herşeyi neden erkek odaklı görüyorsunuz acaba?
belki kız sıkılacak önce?
bu ne eril kafadır böyle..

insanların ne kadar özgür olduğuna ya da hangi yere göre özgür olduğuna siz mi karar veriyorsunuz hanımefendi ? koskaca kadın size ne aynı evde mi yaşamış ne yapmış. Konu sahibi siz kız kardeşinize sadece ailenizden gizlerseniz olacaklar konusunda uyarınızı yapın, gerisine karışmayın. Madem sevgilisinin de kafasında bazı düşünceleri var aynı evde yaşayıp birbirlerini tanımaları çok daha iyidir.

Bir ilahiyat mezunu Nasıl böyle konuşabilir ya, vay bize, yazık bize.

Yegeninizin pantolon giymeyen hafiz bir bayan olmasi ile kardesinizin kararinin ne alakasi var bize ne bu gereksiz detaydan amac provakasyon mu? Ayrica siz cumbur cemaat ev temizleyip ceyiz yapcaksiniz diye size gore mi davrancak koskoca kiz.

Ne diyebiliriz ki...
Kotu bit secim yapmis.
Hayahti laylomdan ibaret sanan bir genc kiz.
Siz lafinizi gecirememissiniz ne yapsaniz bos gibime geliyor. Kafasina koyduysa yapacaktir maalesef.
Herkesin bir aile cizgisi var. Kendi karari vs. Muhabbetlerine girmeyecegim. Herkesin kendi hayati elbette var ama aileside var. Aile karari ile bir olmali. Gizli sakli seyler. Hic sevmem.

InsaALLAH dogruyu anlar ve vazgecer.

evet mezhepçilik belasına kapıldığımız için yazık bize..

Ehli sünnet vel cemaatim diyorsanız daha da yazık o Zaman.

Gerçi tv de lafta ilahiyatçi profesörlerle dolu.

İman ve küfür ince bir çizgidedir; burda beylik yapacam diye aman ha çizgi aşılmasın. Değmez.

Yalniz şu cumle nasil bir cumle "pantolon bile giymez, dine gore giyinir." ????

Gizli sakli ise ortak olmak zorunda degilsin. Madem koskoca kiz kararlarini kendi veriyor , kararlarinin arkasinda neden soylemekten cekiniyor, pekala ailesini bilgilendirebilir. Bu durumda yarin sen de ailene mahcup olursun. Bildigini öğrenirlerse. Sonuclari ne ise yasayip gorur. Bu karar icin yapabilecegin bir sey yok ama kimse icin, bir yalanin icine katilmak zorunda degilsin. Bir de herkes ayni evde yasamak evlilik provasi demis. Yillarca ayni evde yasayip iki gunde ayrilanlar o provayi guzel yapamiyor anlaşılan.

Ehli sünnet vel cemaatim diyorsanız daha da yazık o Zaman.

Gerçi tv de lafta ilahiyatçi profesörlerle dolu.

İman ve küfür ince bir çizgidedir; burda beylik yapacam diye aman ha çizgi aşılmasın. Değmez.

islamın tek kaynağı kurandır demedikçe bu ümmet huzur bulmaz.
beylik yapmak değil gerçeği açıklamaktır.

kuran bize yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…