Kız kardeşim yalan söylüyor

ameliepoulain

Küçük Kara Balık
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2010
1.271
398
363
selamlar
hemen konuya gireyim; annem,kız kardeşim ve ben üçümüz birlikte yaşıyoruz..kız kardeşim liseye gidiyor 17 yaşında, aslında çok ağırbaşlı,bilinçli bi kızdır ama şu birkaç senedir gittiği yerler ve buluştuğu kişiler hakkında yalanlar söylemeye başladı..takip ederek, fotoğraflarını,telefonunu kurcalayarak anlıyoruz yalan söylediğini..annem de ben de herşeyimizi paylaşırız ama o ser verir sır vermez..annem çok anlayışlıdır,erkek -kız arkadaş ayrımı yapmaz,25 yaşındayım annem bütün arkadaşlarımı tanır erkek-kız yemeğe, kahveye davet eder..hani sıkı biri olsa kardeşimin bu tavrını anlarım ama hiç öyle değil..kaç kez konuştum güzellikle anlattım,yalan söyleme kiminle olduğunu nereye gittiğini söyle bilelim aklımız kalmasın dedim, arkadaş gibi sohbet etmeye çalıştım,rica ettim,yalvardım,kızdım, bağırdım ama bir türlü vazgeçiremedim..gizli saklı işler yapmayı seviyor ve bizimle bir şey paylaşmıyor..ne tavsiye edersiniz bana?korkuyorum başına bişey gelse naparız? kimden sorarız?

Daha once gorustugu ınsanlardan dolayı tartısma yasadıysanız çekiniyor olabılır. Ya da özelini paylasmak istemıyor da olabılır. Ona guvenmeyecegınızden korkuyor olabilir. Ya da gerçekten dogru arkaslıkları yok ama onlardan da vazgecmek ıstemıyor olabılır. Bu sekılde cogaltılabilir tabi... Bence kavgasız yargılamadan ona guvendıgınızı soyleyın arkadas olmaya çalısın. Anladıgım kadarıyla babanız yok yanınızda. Anlıyorum çok iyi ben lısedeyken annemle babam bosanmıstı onun pskolojisi de yerınde değildir ne kadar olgun ve mantıklı olursa olsun yıpranmıştır siz benden daha iyi bılırsınız... Sakin olun bosuna pimpirikli davranmayın o da farkına varır yaptıklarının bi geçiş dönemş bence...

umarım dediğiniz gibi geçici bi dönemdir..evet babamdan ayrıldık ama isteyerek oldu bu,sarsacağını hiç sanmıyorum aslında ama evet olabilir..daha sıcak yaklaşmaya çalışacağım..çok teşekkür ederim çok sağolun..

biliyorum hoş bir örnek değil ama onu korkutursanız belki düzelir
münevver karabuluttan falan örnek verin.eğer ailesi attığı her adımı bilseydi koruyabilirlerdi.

Arkadaş ortamına dikkat edin
Kötü örnek örnek değildir derler ama kötü örnekler verin
gerçi şu an başında kavak yelleri esiyordur
bi bayanın en tehlikeli yaşlarıdır 17
ama ailenizde baskı da yokmuş
yalan söylemesini gerektiren bişey yok ki..
bence arkadaşlarının çoğu öyle ve o da gördüğünü uyguluyor gibi
yasak ve baskı kurmamaya özen gösterin
daha beter sonuçlar elde etmeyesiniz
umarım en yakın zamanda düzelir...

Korumak amacıyla yaklaştığınızı çok belli ettiyseniz rahatsız olmuştur.
Malum ya, bu yaştaki genç kızların hiç korunmaya ihtiyacı yoktur, onlar ne yaptığını bilir ve kendilerini koruyabilirler.. Güya..

Korumak değil de, paylaşmak amacıyla yaklaşın. Çok gerekmedikçe nasihat vermeyin. Çünkü o yaşlarda nasihat dinlemek istemezler hiç.

inanın annem sırf örnek olmak için özellikle onu arayıp gün içinde nereye gittiğini söylüyor,ben x arkadaşıma gidicem,ben evden çıkıyorum ,ben arkadaşımdayım,eve dönüyorum istediğin bişey var mı eve girmeden alayım?..sürekli arayıp ona haber veriyo hani örnek alır da o da aynısını yapar diye ama yokk!evet haklısınız koruma amaçlı değil de arkadaş gibi yaklaşsam daha iyi olacak..

belki arkadaşlarının tasvip etmeyeceğinizi düşündüğü yönleri vardır ...güzelce konuşup sizinle açık olması için ikna etmeniz lazım , sert davranışlar suçlayıcı konuşmalardan uzak durun ki aranızda uçurumlar oluşmasın... birbirinize destek olarak , herşeyinizi paylaşarak daha güçlü bir aile olacağınız , daha mutlu bir hayatınız olacağı konusunda ikna olmalı

Arkadaş ortamına dikkat edin
Kötü örnek örnek değildir derler ama kötü örnekler verin
gerçi şu an başında kavak yelleri esiyordur
bi bayanın en tehlikeli yaşlarıdır 17
ama ailenizde baskı da yokmuş
yalan söylemesini gerektiren bişey yok ki..
bence arkadaşlarının çoğu öyle ve o da gördüğünü uyguluyor gibi
yasak ve baskı kurmamaya özen gösterin
daha beter sonuçlar elde etmeyesiniz
umarım en yakın zamanda düzelir...
sanırım arkadaşlarından örnek alıyor çok haklısınız,yoksa başka hiçbir neden yok yalana!teşekkür ederim çok

bu yaşlar aklın tam 1 karış havada olduğu yaşlardır, çok sıkmayacak çok ta serbest bırakmayacaksınız, ikisi arasındaki çizgiyi çok iyi ayarlamak gerekir, arkadaşlarıyla tanıştınızmı, belki eve davet edip arkadaşlarıyla tanışma fırsatı yaratabilirsiniz

bir kaç arkadaşı ile tanıştım,eski iş yerim onun okul güzergahındaydı ara sıra birlikte yürürken rastlardık arkadaşlarına..ya da okul çıkışı arkadaşlarıyla iş yerine uğradığı olmuştu.. eve davet etmiyor, bi kaç kez hafta sonu o dışarı çıkarken,bugün bütün arkadaşlarımın işi var,yalnız kaldım,seninle geleyim miiiiii diye sırnaştım ama "kuyruk gibi peşime takılma abla" cevabını aldım:26:

bir kaç arkadaşı ile tanıştım,eski iş yerim onun okul güzergahındaydı ara sıra birlikte yürürken rastlardık arkadaşlarına..ya da okul çıkışı arkadaşlarıyla iş yerine uğradığı olmuştu.. eve davet etmiyor, bi kaç kez hafta sonu o dışarı çıkarken,bugün bütün arkadaşlarımın işi var,yalnız kaldım,seninle geleyim miiiiii diye sırnaştım ama "kuyruk gibi peşime takılma abla" cevabını aldım:26:

bu söylediği söz gayet normal. yani yalnız takılmak istemesi ama size niye anlatmıyor kimle nereye gittiğini anlamadım. sonuçta ablasınız. gerçi anlatmıyorsa yalan söylüyor sayılmaz sadece paylaşmak için erken oldugunu düşündügü bi ilişkisi olabilir. siz üstüne düştügünüz için de bahane yaratıyordur. cep telefonuna bakıyoruz demişsiniz acaba sizi tedirgin edecek olumsuz birşey gördünüz mü? bence ona yakın olmak için büyüdügünü kabul edicek sekilde yaklasın mesela sizin bir ilişkiniz varsa onunla paylaşın ama örnekleyici şeyleri değil sıkıntılarınızı, mutluluklarınızı ve kendi ilişkinizle ilgili olaylarda onun fikrini sorarcasına sence napmam gerek anneme bile soramıyorum diye rol yapın gerekirse ve kendinizle ilgili ona sırlar verin sadece ona güvendiginizi ve onun sorumluluk sahibi biri oldugunu hissettirin, ablası gibi korumacı değilde arkadaşı gibi ona güvendiginizi belli ederek yaklaşın bence bu işi bu şekilde siz çözersiniz annenizden ziyade.

bu söylediği söz gayet normal. yani yalnız takılmak istemesi ama size niye anlatmıyor kimle nereye gittiğini anlamadım. sonuçta ablasınız. gerçi anlatmıyorsa yalan söylüyor sayılmaz sadece paylaşmak için erken oldugunu düşündügü bi ilişkisi olabilir. siz üstüne düştügünüz için de bahane yaratıyordur. cep telefonuna bakıyoruz demişsiniz acaba sizi tedirgin edecek olumsuz birşey gördünüz mü? bence ona yakın olmak için büyüdügünü kabul edicek sekilde yaklasın mesela sizin bir ilişkiniz varsa onunla paylaşın ama örnekleyici şeyleri değil sıkıntılarınızı, mutluluklarınızı ve kendi ilişkinizle ilgili olaylarda onun fikrini sorarcasına sence napmam gerek anneme bile soramıyorum diye rol yapın gerekirse ve kendinizle ilgili ona sırlar verin sadece ona güvendiginizi ve onun sorumluluk sahibi biri oldugunu hissettirin, ablası gibi korumacı değilde arkadaşı gibi ona güvendiginizi belli ederek yaklaşın bence bu işi bu şekilde siz çözersiniz annenizden ziyade.

paylaşmamaktan ziyade yalan söylüyor, takip ediyorum yalanını yakalıyorum ama asla o bunu bilmiyor..yoksa daha ters hareket edebilir diye korkuyorum..ona kendi ilişkimden bahsediyorum ama doğru söylüyorsunuz anneme soramıyorum bi tek sana sorabilirim diye rol yapıp ona bişeyler danışayım çok haklısınız çok iyi fikir..teşekkür ederim..:71:

paylaşmamaktan ziyade yalan söylüyor, takip ediyorum yalanını yakalıyorum ama asla o bunu bilmiyor..yoksa daha ters hareket edebilir diye korkuyorum..ona kendi ilişkimden bahsediyorum ama doğru söylüyorsunuz anneme soramıyorum bi tek sana sorabilirim diye rol yapıp ona bişeyler danışayım çok haklısınız çok iyi fikir..teşekkür ederim..:71:

yardımcı olabildiysem sevindim biraz zaman alır belki ama umarım sizi bi tehtit olarak görmekten vazgeçer.

yorumların tamamını okumadım ama aklıma ilk geleni yazıyorum.siz hayatınızdaki bazı özel şeyleri onunla paylaşın hayal yada gerçek onun güvenini kazanmak için erkek arkadaşınız yoksa da biri size yakınlaşmak istiyormuş gibi anlatıp fikir vermesini yardım etmesiini isteyin ara ara yapın bunu bu şekilde size güvenebilir ve belki o da birşeyler anlatmaya yanaşır zamanla allah yardımcınız olsun zor bi dönemde kardeşiniz

Son düzenleme:
bence de ablanın yanına gitmelisin ona destek olmalısın sonuçta ablan ve yaptığı hata da kendini ilgilendirir.ama benim anlamadığım herkese karşı ii de sana karşı niye böyle tavrı var acaba ?diyorum aklıma bisürü şey geliyor benim..umarım herşey düzelir...

selamlar
hemen konuya gireyim; annem,kız kardeşim ve ben üçümüz birlikte yaşıyoruz..kız kardeşim liseye gidiyor 17 yaşında, aslında çok ağırbaşlı,bilinçli bi kızdır ama şu birkaç senedir gittiği yerler ve buluştuğu kişiler hakkında yalanlar söylemeye başladı..takip ederek, fotoğraflarını,telefonunu kurcalayarak anlıyoruz yalan söylediğini..annem de ben de herşeyimizi paylaşırız ama o ser verir sır vermez..annem çok anlayışlıdır,erkek -kız arkadaş ayrımı yapmaz,25 yaşındayım annem bütün arkadaşlarımı tanır erkek-kız yemeğe, kahveye davet eder..hani sıkı biri olsa kardeşimin bu tavrını anlarım ama hiç öyle değil..kaç kez konuştum güzellikle anlattım,yalan söyleme kiminle olduğunu nereye gittiğini söyle bilelim aklımız kalmasın dedim, arkadaş gibi sohbet etmeye çalıştım,rica ettim,yalvardım,kızdım, bağırdım ama bir türlü vazgeçiremedim..gizli saklı işler yapmayı seviyor ve bizimle bir şey paylaşmıyor..ne tavsiye edersiniz bana?korkuyorum başına bişey gelse naparız? kimden sorarız?

Kendinizi onun yerüne koyun ve ona öyle yaklaşın ergenlik çagında bir kız ve bu durumlar çok normal bence soyle bır yol cizebilirsiniz ona ihtiyacınız olduğunu hissettirin ve akıl danışın sorun ondan bir şeyler ogrenebileceğinizi gorsun ve fikirlerini paylaşmaya başalayacaktır daha doğrusu yalan soylemenin boş olduğunu anlayacaktır tabi annenizle bu rolu beraber oynamalısınız ki onun gururunu kırmadan ona yaklaşmalısınız.

herkesin karakteri farklıdır kimi dertlerini anlatır rahatlar kimide içinde saklar kız kardeşinizde zaten aklı başında biriymiş belki özel hayatının özel kalmasını istiyordur siz genç olmadınız mı bende böyleydim arkadaşlarımdan sıkıntılarımdan aileme bahsetmezdim hem bu dönemlerde sıkıntılarını sorunlarını paylaşacağı kişiler aile olmaz genellikle bense yaşının gerektirdiği bi şey

Back
X