- 29 Nisan 2015
- 26.564
- 91.297
- 598
Otomatik yedeklemeyi falan bilmiyor eminim. Yani eğer çocuğa attıysa sonrada çocuk bak siliyorum falan diyip telefondan sildiyse onun icloud da yedeklendiğini falan bilmez.
23 yasinda bir kadin, istedigini yapar, sizene!
23 yaşında çok iyi bir şirkette çok iyi bir maaşla çalışan, iphone kullanan genç bir kadın bi zahmet o telefonu ve teknolojiyi nasıl kullanacağını da bilsin, üstelik cahil de değil, üniversite mezunu. Bunun teknolojiyle ilgili olmakla ya da ne bileyim bu işlerin ustası olmakla hiç alakası yok. Siz kullandığınız o telefonları ne sanıyorsunuz ki? Bence kardeşiniz kullandığı telefonun avantajlarını da risklerini de biliyordur, siz ablası olarak endişelendiniz, hepsi bu. Teknoloji teknoloji, deli gibi tüketim toplumu olduk, paranız yetiyorsa en iyi telefonları alıyorsunuz sonuç olarak ama kullanmasını da bilmek lazım. icloud'dan resimleri sızan ünlüler kullanmayı bilmiyor muydu? hayır hepsi biliyordu tek problem icloud şifreleri zayıfmış ve şifreleri kırmışlar, hepsi bu. Her şey birşeyleri parayla satın almak değil, kullandığımız cihazların özelliklerini de bilmek zorundayız, bilmeyip de başına iş açanlara hiç acımıyorum kimse kusura bakmasın. Siz yine de uyarın, iş güç sahibi olmuş bir kadına karşı komik olacaktır, inşallah terslemez sizi. Ne olursa olsun bu kardeşinizin özeli.
Benim öyle bir fotomu annem bulsa (hele ki o yaşta) herhalde telefonu kafamda kırarKızlar selam,
Konu kız kardeşimin yaptığı bi salaklık. Annemle ne yapacağımızı, ne düşüneceğinizi şaşırdık...
Kardeşim 23 yaşında saç telinden, ayak tırnağına kadar çok güzel olan, üniversite mezunu çok iyi bi şirkette çok iyi maaşla çalışan bekar bi kadın. (Yani cahil, yaptığı şeyin başına bela olduğunu düşünemeyecek bi pozisyonda değil.)
İkimizde iphone kullanıyoruz ve ben başka bi şehirde yaşadığım için ailemle sürekli facetime yapıyoruz onun telefonundan.
Konuya gelirsek; bi akşam bize yine annemle facetime dan konuşurken kardeşim tuvaletteymiş. Annemde kapdıktan sonra fotoğraflara girmiş ve kardeşim çıplak çekilmiş bi fotoğrafı çıkmış direkt... Odada babam ve diğer kardeşim olduğu için fotoğrafa detaylı bakamadan kaptmış panik şekilde...(yani bi önemi yok ama nerde çekildiğini vs görememiş ) Kardeşimin olduğundan emin...
Kardeşiminde bi erkek arkadaşı var yaklaşık bi senedir beraberler. Çocuğu babam hariç hepimiz tanıyoruz. Aslında ilişkilerinide genel olarak onaylıyoruz fakat biraz cıvıklar. Yani çocuklada sürekli görüntülü konuşuyo ve uyanır uyanmaz yatakta falanda konuştuğu oluyo. Çocuğun üstsüz falanda konuştuğuna da denk geldim.Bu beni rahatsız etti ama karışmak istemedim kocaman kadın neticede diye.
Ama bu fotoğraf olayının ne kadar tehlikeli bir durum olduğunu nasıl anlayamaz? Bu fotoğrafları yok etmenin ne kadar zor olduğunu nasıl düşünemez? Yada bu nasıl cesaret? Çocuğa gönderdiğinden emin değiliz ama başka neden çeksin? Üstelik hani atıyorum poposunda yada sırtında falan çıkan bi sicilceyi vs görmek için çekilmiş gibi değilmiş. Bildiğiniz poz vermiş. Annem bildiğini belli etmemiş. Ama kadın tabiki gergin ve çok üzgün. Acaba başkasının başına bu konuda kötü bişey gelmiş gibimi anlatsam diye düşünüyo..
Yani anneme karışmayalım desem tv de internette neler görüyoruz. Ayrıca biliyosunuz bu fotoğraflar sildim sansan bile nerelerden tekrar çıkıyo. Kardeşimi kırmadan ne yapmak lazım? Bi akıl verin beynim durdu...
Benim öyle bir fotomu annem bulsa (hele ki o yaşta) herhalde telefonu kafamda kıraranneniz tam olarak nasıl bir anne? hiç kafamda canlanmadı. Yani genç kızının çırılçıplak resmini görecek ve kıza hiçbir şey söylemeden kendi kendine kahrolacak. İlginç... Normalde bir annenin vermesi beklenen tepki; resmi bulduğu gibi hışımla kardeşinizin üzerine yürüyüp bu nedir diye sorması değil mi? elinde kanıtla sorunca inkar edemez haliyle. Ama sanki kardeşiniz biraz cadı gibi doğru mu? annenizi ve sizi bu kadar ciddi bir şeyi soramayacak kadar korkutmuş ve ondan çekiniyorsunuz. O halde işine burnunuzu sokmayın derim, sonra siz kötü olursunuz. Herhalde yaptığının ne anlama geldiğini biliyordur. Dediğiniz gibi yetişkin ve dişli bir kadın. Siz hesap sorduğunuzda, özür dileyip bir daha böyle birşey yapmayacağına söz verecek biri gibi gelmedi. O açıdan diyorum ki karışmayın daha iyi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?