Kız kardeşim..

Wendy24

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2018
64
45
18
Ben ailemden ayrı bir şehirde yaşıyorum. kız kardeşim şuan yaşadığım şehri çok sevdiğinden sürekli gelip kalmak istiyor, geçen yıl dersane ve okulu olduğu için sık gelemiyordu. okulu bitti ve istediği yer olmadı. Dersanesiz çalışacak bu yıl ve yaz başından beri bende kalıp evde ders çalışıyor , bu süreçte de 3-4 kez memlekete gittik.

Bi süredir elinden tablet ve telefon düşmediğini farkettim. Dün akşam da nişanlım bizdeydi ve kardeşimin elindeki tabletin ekranı büyük olduğundan nişanlımın onun arkasından geçerken ekranda birine fotoğraf attığını görmesi zor olmamış. Kendisinden yaşça büyük bi adamla çekilmiş bi fotoğraf, burdaki manzaraların birinde ve de. Ben bu adamın daha önce '' abla günlük para alacağım, ingilizcemi de geliştireceğim bi iş buldum'' dediği yerdeki adam olduğunu düşünüyorum. turistik bir şehir burası ve atv turları düzenlenen bir yere girmişti. ikinci gün bakmaya gittiğimizde de normalde giymediği beli açık tişörtü o yağmurun ortasında giyip dışarıdan hiç işyerine benzemeyen bi yerde o işyerinin sahibiyle oturduklarını görünce almak zorunda kalmıştık onu oradan. İş yerinin ne tabelası ne unvanı ne tescil kaydı hiçbir şeyi yok. O gün de çok sinirlenmiştim, hiç yakıştıramamıştım çünkü. Muhtemelen o kişiyle görüşüyor. Hayır benim anlamadığım biz genelde bir şeylerimizi saklamayız, demek ki yanlış bir şeyler yaptığını o da biliyor ki benden saklıyor. 1aya düğünüm var bu süreçte en azından varlığıyla destek olur diye getirmiştim tekrar , hatta ben gel demeden valizini yapıp benden önce çıkmıştı. Buraya gelme isteğinin burayı bu denli sevme istediğinin böyle bir sebebe dayandığını düşünmek.. Ne bileyim, çok zormuş. Gün boyu işteyim ve o evde ne yapıyor diye düşünmeye başladım artık. Annemi de buraya mı çağırsam bir hafta kalıp beraber dönseler acaba? Ya da bizzat ben mi konuşsam, ne diyeceğim ki? Bana karşı taraf alır mı bilemedim. Bu durumu anneme söylersem işler karışabilir o yüzden bunu sonra düşüneceğim. Bu arada kardeşim henüz 17 yaşında, kasımda 18 olacak daha.

Ve şunu söylemeliyim ki bu yaşlar gerçekten ama gerçekten çok tehlikeli. Ebeveynler açısından da sanırım en zor dönemler.. Benzer şeyler yaşayan, yaşayacak olan anne babalara sabır diliyorum.
Sevgiler

Son düzenleme:
önce annene söyleme de, kardeşinle konuşmayı dener misin? hatta açık açık konuş. yargılar gibi değil, hissettiklerinden bahsetme. aksine bir erkek arkadaşı olduğuna sevinmiş gibi yap. aa hem de bu şehirde mi falan. sonra olayın aslını yavaşça öğrenirsin tabi. o anlatırken de sana herhangi ters geldiğini düşündüğün bi durumda yine aşırı tepki verme önce anlayışlı olarak sonuna kadar tanı. sonra da önlemini alırsın . hem belki de korktuğunuz gibi bir şey değildir. kaç yaşında kardeşiniz?

Allâh yardımcınız olsun tam düğün arifesi nasıl takıp edebilirsiniz ki bir başınıza.
Annen gelse işler çığırından çıkmadan en azından kizkardesinle ilgilenir sana nekadar faydalı olamasada. Ama çaktırma annene de .

keşke yapabilsem bunu, iyi niyetim suistimal edilmiş gibi hissediyorum sanki ben bu durumdan haberim olmadan aracıymışım gibi. 17yaşında bu arada, konuya eklemeyi unuttum. kasımda 18 olacak daha.

Kız/erkek , bu yaşlardaki çocukların zaptedilmesi biraz zor .. biz de o yaşlardan geçtik ve az çok duygu durumunu anlayabiliriz .

Tehlikeli durumlar karşısında yaşının da getirdiği tecrübesizlikle kendini koruyamayacağı aşikar ..o sebeple ılımlı yaklaşmak ve onu anladığını hissettirmek önemli.

Kolaylıklar diliyorum bir abla olarak ..

Allah kolaylık versin
önce kendiniz şuçlamadan etmeden güzel güzel konuşsanız

Allah yardımcınız olsun ama burada yapacağınız en doğru hamle, annenizi çağırmak olur.
İçim rahat etmiyor onun evde yanlız kalmasına, genç kız diyerek annenizi çağırabilirsiniz.
Bilemezsiniz, genç ve kanı kaynıyordur kardeşinizin.
En azından annenizin varlığı size destek olacaktır.

Zaten evlenme sürecindesiniz, kendinize göre de bir yoğunluğunuz var.
Bu durumda kardeşinizi takibiniz zor olur haliyle.

Kardeşinizi sevdiğinizi ve iyiliğini istediğinizi tahmin edebiliyorum bununla birlikte sorumluluğunu üzerinize almayın.
Anne babanız hayatta ise bu sorumluluk öncelikle onların.
Siz çalışıyorsunuz, kardeşiniz boşta, takip etmeniz çok zor.
Bu yaşlar dediğiniz gibi dikkat edilmesi gereken yaşlar, benim de 18 yaşında bir oğlum var.
Kardeşinizi ailenizin olduğu şehirde tekrar üniversiteye hazırlık kursuna başlatmayı düşünmez misiniz?

Kardeşinizi ailenizin olduğu şehirde tekrar üniversiteye hazırlık kursuna başlatmayı düşünmez misiniz?

yani bu konuyu hiç konuşmadık ama bu yıl da dersanesiz deneyeceğim demişti. bilemiyorum ki nasıl olur. bu arada babam varla yok arası. anneme kalıyor tüm yükümlülük. maddi yükümlülük erkek kardeşim ve ben maneviyi de kısmen bölüşüyoruz şu durumda

Sen kardeşini yollasan evinden kötü olan sen olursun.. Annene durumu yüzeysel anlat çevresinin değiştiği iş/düğün temposundan takibini yapamadığını şöyle uygun bi dille annen çağırsın..
KArdeşin en deli çağlarını yaşıyor normal yaşı gereği ama dikkat etmenizde fayda var, Allah muhafaza kandırılıp kullanılmasın tertemiz kalsın.. Annenizle görüşün, anneler candır anlarlar.. Hatta annenizi çağırın dönüşte o götürsün..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…