• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız kardeşim...

gxuxl_endam06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2008
141
0
96
Ankara
[COLOR="DarkOrchid"]Merhaba arkadaşlar. Bu aralar aklımı aklımı kurcalayan bir mesele var. Sizlerle paylaşmak ve fikirlerinizi öğrenmek istiyorum. Kız kardeşimin görüştüğü ve ciddi olarak düşündüğü birisi var. Çocuk doğulu ve ailesinin tek oğlu. Farklı bir kültürle yetişmiş olması ve dediğim gibi bir evin bir oğlu olması sonra sonra değişik sorunları da beraberinde getirir mi? Siz ne dersiniz bu konuda???benneyaptımki:uhm:[/COLOR]

Benim eşimde doğulu ama şimdi kararsız kaldım canım evin tek oğlu olması biraz sorun olabilir.Ben kendi annemden örenk vereyim bizde doğuluyuz bir erkek kardeşim var annem ona deli olur.babamda aynı banada ilgi gösterirler ama onun yeri hep ayrıdır.Tüm özgürlükler ona verilmiştir sorumluluk pek yüklemezler üstelik daha 17 yasında bu yasında sorumluluk almazsa ileride hiç alamıycak bence kardeşin iyi düşünsün canım.Ailesine güvenerek yaşıyorsa annesine çoooook düşkünse daha çok düşünsünn öpüyorum tatlımm

Canım benim, çocuk kendince sorumluluk almaya çalısıyor sanırım. Daha öğrenci ve benim ailemin karsısına bu sekilde cıkmaya çekiniyor, okurken de bir yandan çalışmak istiyor ve memuriyet için uğrasıyor. Ama dediğin gibi ailesine cok düşkün mesela annesi kız kardeşi var ama halıları koltukları bu silermiş, perdeleri asarmış onlar yorulmasın diye. Bir yandan kulağa hoş geliyor bunlar evlenince de eşine yardım eder herhalde diyorum ama bir yandan da bu kadar düşkünlük nasıl olur ki diye düşünmeden edemiyorum...

Ne bilim canım ben garipsedim doğrusu sen tekk tarafından bakıyorsun bide söle düşün eğer annesi ve kızkardesı senın kız kardesını sevmezse ki eğer bukadar düşkünler sevmeme oranı yüksek ozaman kardesını zor günler bekleyebilir.Çünkü çocuk kendi ailesine hayır diyemez bana öyle geliyor yine çok m u karamsar oldum kusura bakma tatlım ama aklımdan bunla rgeçtifisfisfis

doğulu olmasımı sorun yani?ayrıca tek oğluda olabilir ailenin..görümce yada kayın derdi olmaz daha ne:delphin:

doğulu olmasımı sorun yani?ayrıca tek oğluda olabilir ailenin..görümce yada kayın derdi olmaz daha ne:delphin:

alkisalkisalkis
katılıyorum...
hem hayat bu hiç belli olmaz kendi kültüründen biriyle evlense mutsuz olucak belkide...
farklı kültürler sorun değildir birbirini sevdikten sonra...
opuyorumnanaktan

Roosecim benimde aklımdan da bin türlü şey geçiyor seninkilere benzer, o yüzden zaten endişeleniyorum. Görümce var zaten bir kız kardeşi var. Ama doğu kültüründe erkek çocugun yeri başkadır biliyorsunuz.

1-Doğulu olup olmaması kızkardeşinizin ve ailesinin görüşüne göre sorun olur veya olmayabilir bazı aiilerler vardır doğulularla dünür olmak istemezken bazı aileler için bu sorun olmayabilir.....

2-ailenin tek oğlu olması hem çok iyi hem çok kötü bence iyi yönü; kayın elti görümce derdi yok kötü yönü ise; allah korusun bi hastalıkta kötü günde yanınızda kimsecikler olmaz....

3-ailesine çok düşkün evde koltukları bile o yıkıkyo demişsiniz; eğer sağlık dışı veya önemli bi sebep olmadan bunları yapıyorsa ve aşıırı düşkün olduğunu söylüyorsa bence bu bi artı değil eksidir.tabiki ailesini düşünmeyen bi adamdan eş olmayacağını düşünüyorum ama fazla düşkünlükte zarar getirir...

bende doğuluyummmm:))) acaba sevgilim sorun yaptımıki.ben yapmadım o batılı diye üstelik bide o da evin tek oğlu. ya önüller bir olsun ne saçma bi ayrım batılı doğulu ne fark eder ayn memleketten evlenenlerin kusursuz bi evliliği olcak diye bişe yok ki...

Roosecim benimde aklımdan da bin türlü şey geçiyor seninkilere benzer, o yüzden zaten endişeleniyorum. Görümce var zaten bir kız kardeşi var. Ama doğu kültüründe erkek çocugun yeri başkadır biliyorsunuz.

oyüzden diyorum zaten canım ben çelişkide kaldım ama kardeşin bizden daha iyi tanıyor hatta en iyi tanıyan buyüzden onun fikirleri önemli o ne düşünüyor bu konuda tatlımm

Doğulu ,batılı... ne önemi var ki? Adam olsun yeter.:delphin:
Bunu anlamak da kız kardeşinize düşüyor.:1closedeyes:

doğulu yada batılı olması bişi değiştirmiyor bence
biraz kültür farklılığı konusunda sıkıntı yaşarsınız her ailenin kültürü bir değildir zaten zamanla bi şekilde birbirlerine ayak uydurulur
tek oğlu olduğu için belki sıkıntı olur

Arkadaşlar bu tür durumlarda ayrım yapan okadar insan varki bazıları illa benim memlektimden olucak yoksa kızımı vermem gelin almam diyor.Biz kk da okadar konu okuduk ki böyle oyüzden bazı insanların kırılmaz kuralları vardır..

doğulu olması batılı olması bence hiç mühim değil. insan kendini yetiştirdikten sonra nereli olursa olsun.

annesine ev işlerinde yardım eden bir erkek bana göre vicdanlıdır ya da gerçekten ev işi seviyordur (böyle insanlar da var açıkçası:)
her iki olasılıkta da kardeşine yarayacak bu durum.

ailenin tek oğluymuş evet ne olabilir tek oğlu ise?
daha da özenirler oğullarının mutluluğu için daha da özverili olurlar bence..

bazı arkdaşlar görümce derdi yok demiş :))

şimdi bakınca evet görümceden çok çeken arkadaşlar için haklısınız da;

görümce de iyidirr, kayınço da:) ben çok memnunum görümcemden dee abisinden de

beni abim ablam olmadı onları öyle görüyorum çok da mutluyum.. iyi ki varlar.

ışin sadedine gelirsek eğer bi ilişki var ortada zaten siz ne yaparsanız yapın kimse sizin söyledikleriniz yüzünden ayrılmayacak. zamana bırakıp yaşayarak göreceksiniz bence. bu da sizin tecrubeniz olacak....akşına bırakmak en mantıklısı. siz nasıl olsa abla olarak her koşulda kardeşinizin yanınızdasınız. ilişkileri hakkında pek yorum yapmayın kardeşinize çünkü eğer iyi insanlar değilse ters tepebilir kardeşiniz sizi dinlemeyerek kafasının dikine gidebilir....

arzum o bazı arkadaşlardan biri ben oluyorum:roflol:
görümce kayın derdi yok dedim çünkü bu sefer onlar olsa onları sorun ederdi arkadaş büyük ihtimalle..hem doğulu hemde kardeşleri var dimi ama:1closedeyes:doğulu nede olsa:delphin:
benim görümcem yok,ama keşke olsaydı diyorum çünkü kız kardeşim yok benim,kayınvalidem arkaşım gibi,yani allaha şükür şanslıyım bu konuda,ama herkez bizler kadar şanslı olmuyor tabiki bitanem

canım bende pek ayrım yapmam batılı doğulu diye ama benim çevremdeki örnekler hep olumsuzlukla sonuçlandı en son örnek amcamın kızı kökende Trakyalıyız eşide Doğulu ve ayırım yapmadığımız için evlenmelerinde hiç bir problem görmedik en son kuzenimi yatırıp bıçakla kesmeye kalkışmış terbiyesizin önde gideni, ki bu çocuk hepimiz için canını verebilecek gibi görünüyordu şuan mahkemedeler üstelik 2 yıllık evliler ve küçük bir bebekleri var

canım bende pek ayrım yapmam batılı doğulu diye ama benim çevremdeki örnekler hep olumsuzlukla sonuçlandı en son örnek amcamın kızı kökende Trakyalıyız eşide Doğulu ve ayırım yapmadığımız için evlenmelerinde hiç bir problem görmedik en son kuzenimi yatırıp bıçakla kesmeye kalkışmış terbiyesizin önde gideni, ki bu çocuk hepimiz için canını verebilecek gibi görünüyordu şuan mahkemedeler üstelik 2 yıllık evliler ve küçük bir bebekleri var

ama canm bunu bütün doğululara mal edemeyiz benim babamda abimde kimseyi kesmeye çalışmadı. bu ondan kaynaklanan bi sorun değil adam dengesizmiş.

arzum o bazı arkadaşlardan biri ben oluyorum:roflol:
görümce kayın derdi yok dedim çünkü bu sefer onlar olsa onları sorun ederdi arkadaş büyük ihtimalle..hem doğulu hemde kardeşleri var dimi ama:1closedeyes:doğulu nede olsa:delphin:
benim görümcem yok,ama keşke olsaydı diyorum çünkü kız kardeşim yok benim,kayınvalidem arkaşım gibi,yani allaha şükür şanslıyım bu konuda,ama herkez bizler kadar şanslı olmuyor tabiki bitanem

asom senn yazını gördüm de yazdım hem gülm hem yazdım zati çiçeem

kuzen doğulu diyoruz fişlenmiş gibi söz ediyoruz insanlardan

benim nişanlımın da ailesi doğulu ama bakıyorum biz batılıyız:))

biz de üniversite okuyan adam sayısı 3 bunlarda okumayan yok

kesinlikle kendini yetiştirmeyle alaklı
mesela benim ailemin asla müsade edemeyeceği bir duruma nişanlımın ailesi çok normal bakabiliyor.. ilk zamanlarda çok şaşırdığım durumlar olmuştu... bakıyorum bazen kendi ailemi daha kapalı görüşlü görüyorumkaydirigubbakcemile3

kızlar,yazdım ama atladınız sanırım kız kardeşi yani görümce var zaten. İyi olduktan sonra bunu niye dert edeyim, benim sordugum farklı birşey. aklıma takılan başka birşey daha var. kardeşim bilg. müh. de okuyor. çocuk acık öğr. kamu. daha önce hukuğu kazanmıs ama ailevi nedenlerden dolayı bırakmak zorunda kalmış. ama hukuğu cok istiyor. yine ünv. sınavlarına giriyor ve hukuk olana kadar da girecek anlaşılan... ama şimdilik durum bu. ve yine şimdilik sorun yok gibi görünüyor. ama biliyorsunuz bazı erkekler bir süre sonra eşlerinin mesleki açıdan kendilerinden üstün olmasını kaldıramayıp komplekse girebiliyorlar. buna ne diyeceksiniz?

Back
X