kiz kardesim :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi asff
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

asff

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2011
327
140
123
İyi geceler hanımlar ben Erzurum'da kV ile yaşıyorum gayet mutlu bir evliliğim var baba evinde sıkıntılı zamanlarim oldu babamdan yana.. babam aksidir dediğim dediktir. . Bazı huylari cekilmezdir. . Tam o sıkıntılı zamanlarımda eşim çıktı karşıma tuttu elimden kurtardı. . Gelelim kız kardeşime bu sene liseyi kazandı psikolojisi çok değişti babamdan dolayi.. onda kendimi gördüm kurtarmak istedim aldım yanıma benimle kalıyor.. gelin görün ki eski neşeli civil civil kız gitmiş yerine aksi söz dinlemeyen elinden tlf düşürmeyen bi kız gelmiş.. okula gidiyor 5te geliyor saat 10da da eşimle KP işten geliyor o arada ben yardım istemesem dünya umrunda değil biz yokmusuz kendi yokmuş gibi davranıyor.. kulaklığı takıyor hep yabancı müzik dinliyor.. sofrada bişey yemeden kalkıyor uyuyacağım diye ama 11 buçuk 12 de yatıyor.. bişey desem ters cevaplar veriyor. .. sorumluluğunu almakla hata mi yaptım ? Nasıl yaklasmaliyim? Sorumlu olduğum ailem insanlar var onlardan da köşe bucak kaçıyor kimseyle tek kelime konuşmuyor cildiracam 5 sene nasıl geçecek? Bu insanlar daha ne kadar bu tavrına katlanır ki ben katlanamazken? Bi akıl verin yol gösterin nasıl davranayim ?

Ya önce tebrik edeceğim , ben yaşadım çektim kurtuldum diyerek gözlerini yummamış , kardeşini düşünmüşsün .

Anlattığın şeyler yaşı gereği olabilen ergenlik halleri . 10 arkadaşımdan 9 unun evladı bu şekilde , okuldan gel elde telefon , sosyal iletişim sıfır , yardım hak getire ...

Konuşarak , tatlı dille uyararak anlatacaksın . Beraber keyifli zamanlarda geçirmeye bakın . Günde 1 saat kadar ... onun zevk alacağı şeyler olsun bunlar . Alışveriş olur , oyun olur , sohbet , sinema ...artık her ne ise . Ona yakınlaştıkça o da seni kırmaktan imtina edecektir .

Kız kardeşinizin sizinle kalması doğru değil.bence yanlış yapmışsınız.babaniz aksiyse de ne olursa olsun herkes kendi ailesiyle yaşamalı.tabi sizin de kvnizle kalmanız yanlış ama siz memnunsunuz anladığım kadarıyla.sonucta siz de onların evindesiniz bir de kardesini getirmen olmamış bana göre.sizin aileniz bunu kabul etmemelilerdi.

Kardeşini.yanına alman çok güzel ama çok büyük sorumluluk çünkü tam deli dolu yaşları..

Sen ona arkadaş gibi davranmayı dene bi abladan çok..sıkmamaya çalış çünkü bu yaşlar çok tehlikeli...

İyi de bunlar her ergenin yaptığı şeyler, geçici ayrıca merak etmeyin ))

Normalden sapan hareketleri yok ki, evde de en iyi ihtimalle böyle olacak. Ama eğer ev ortamı onu kötü etkilerse allah korusun daha kötü sorunlar çıkar.

Biraz daha tahammül etmeye çalışın, köşe bucak misafirden kaçmayan ergen mi olur?

Ama kendi ailesi çok problemli değilse kendi evinde kalması daha doğru. Siz baya koloni halinde yaşıyorsunuz.

Bi hayır yapayım demişsin daha yeni açıldı okullar erken pes ediyorsun. Psikoloji bir günde bozulmadığı gibi bir günde de toplanmaz canım. Öncelikle odasında beraber dertleşmeye başla. Sana açılmasını sana güvenmesini sağla. Şen'inle konuşmaya başladıkça zaten müzik dinlemeyi telefonla uğraşmayı azaltacak. Sonra aynı evde yaşadığı insanlara karşı tutumlarında nasıl olması gerektiğini güzel bir dille yavaş yavaş anlat. Yardım iste taktir et. Ona değerli olduğunu hissettir

KV yana bi sıkıntım yok ama bu gidişle olacak gibi evet sanırım büyük hata yaptım kadın benle konuştu bu durumun böyle olacağını anlatmaya çalıştı ama eşek kafam ona da atar yaptım ben yaşadım ona yaşatmam zamanında biri de beni çekip kurtarsaydi keşke dedim savundum öf cikmazdayim annemle konuşacam sanırım başka çarem kalmadi

Deniyorum daha az önce konuşmaya çalıştım ama hep ters cevaplar e hep onla da ilgilenemem iki çocuğum var benim biraz anlayışti istediğim ama insanları haklı çıkaracak beni ise çok üzecek anlaşılan (

Bu yaşlarda çok normal bu tavırlar ya..üzülmeyin benim de 17 yaşında kızım var aynı sizin kardeş gibi..kulağında sürekli kulaklık dünya yansa umrunda değil gibi bir havalar,ters ters cevaplar Biraz laf söyleyince ciyaklamalar filan. Zor yani. Ergen=DELİ.

Bencede çekip kurtarmakla iyi yapmışsın kendi haline bırak benim kız kardeşimde lise 1 de ve aynı tavırlar erzurumda yaşamıyorm ama aslen erzurumluyum bnm babamda aynı üstüne gittikçe dha kötü oluyolar babanın ynnda olsa belki evden kaçıp bile gideblir sen kendi haline bırak uzaktan bi elin üstünde olsun sessizce takip et tabi ama babanın yanına gitse dha kötü olmazmı bilemedm.. Dediklerinin aynısı bnm kardeşimde de var kulaklık telefon hep aynı bi türlü değişmedi şimdiki nesil böyle heralde

Günümüz ergeni.. Cnm bide esinin ailesyle kalyorsun basına kalkılır zamanla. Bence onun sorumluluğuda zor napıca belli olmaz gönder bençe

Bu yaşlarda normal öyle olması ergen işte. Fakat asıl sorun kayınvalidenizin evinde kalıyorsunuz kardeşinizin ora da kalması ne kadar doğru olur.

Onlar sorun etmiyorlar hatta çok iyi davranıyorlar ilgileniyorlar kV harçlığıni verir sevdiği yemekleri yapar ama işte.. ne zamana kadar böyle gider nerde tikanirim bilmiyorum.. ben sana dedim ergenlikte sorun olur iyice düşündün mu diye derse ne derim ne cvp veririm bilemiyorum.. savunamam haklı çünkü

Canım kardeşini al karşına babanla yaşamak seni daha Mutlu edecekse yol orda de ben seni buraya zorla getirmedim senin iyiliğini düşündüm de beni eşime ve bu insanlara mahçup etmeye Hakkı'n yok de bu evde bizimle Mutlu huzurlu olmak istiyorsan evin kurallarına uyacaksın de açık açık konuş kafasına dank etsin öncelikle işin aslında zor değil ona gerçekleri göster yeter değerini anlasın şuan bulunduğu evinde ortamında

O yaşta yeğenim geldi yazın tatile. Bire bir aynı hareketler. Günümüz ergen tripleri. Görmezden gelmeye çalış bence.

Eşinde elinden tutup kendi anasının babasının evine getirmiş neyse konu bu değil o ev tam anlamıyla sizin değil nasıl kız kardeşinizi getirdiniz ki oraya tam ergen tavırları yapıcak birşey yok

kardeşin ergenlik döneminde onun tavırları pek anormal gelmedi bana ama evde karmaşa var yahu. kayınvalidegil siz ve kardeşin. kayınvalide yanında olmasanız kardeşin size gelse neysede böyle olmamış gibi.

Bence yaniniza almak cok buyuk bi fedakarlik. Ama o ilk adimla kapanmiyor mevzu. Tamda sonra basliyor en zor kismi. Ki iste orda takildiniz zaten. Kolay degildir. Ben olsam yanima almak yrime annemle konusurdum. Olmazbu boyle.

Yaptiniz bi iyilik madem sonunu getirin
Tam ergen tavirlari ..
Yardim istemek icin cagirmadiniz umarim ?
Guzellikle konusun lutfen
Cocugun duzenini bozmayin ordan oraya
Saksi degil o
Yasi kucuk bir birey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…