• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız Kardeşim

Ogretmeniyle konusmaniz yeterli degil bence. Kardeşinize once kendi karnini doyurmasi gerektigini, artan kismi paylasabilecegini ya da bir paket bisküviyi acip birer tane arkadaslarina verip geri kalanini bende açım diyerek kendisinin yemesi gerektigini dikte edin.

Okula 2 tane renkli kalem gotursun en fazla. "Ikisinide ben kullaniyorum, size verirsem benim kalemim kalmayacak yarin sizde renkli kalem getirin degistirerek kullanalim" diyebilir

Herkese cok tesekkur ederim yorumlariniz icin. Su an okuldayim ogretmenin ogle arasini bekliyorum.

Kardesim yumusak yuzlu hassas bir cocuk. İlk basta insanlarla paylasmaktan hoslandigini fakat esyalarini surekli bitirmek istercesine kullandiklarini ve sirf o kiz arkadaslarinin degil diger insanlarinda sinifta acilan bir kraker biskuviden istedigini bittigini soyledi. Baskalari getirmiyor mu dedigimde getiriyor ama onlara boyle olmadigini soyluyor.
Seni rahatsiz ediyorsa hayir de dedigimizde onu ciddi anlamda disladiklarini aralarina almadiklarini gormezden geldiklerini soyledi. Cimri desinler takma desek bile nafile... tek kalmak istemiyor ve ozelliklede tek birakiliyor. Eger duzelmezse sinifini, en kotu ihtimalle okulunu degistirmeye calisacagiz.
Ozel okulda oldugundan dolayi, ogretmen her cocugu her veliyi pohpohluyor uyarirsa ve yine devam ederse daha fazlasina muhadehele etmeyecegini biliyoruz. Daha oncesinde problem yasayan velilerde bunu soyluyor...

Ne diyelim, hoca ne yapsın diyen rehberlikçi... Bu insanlar nasıl okuyup da üniversite bitiriyor acaba..
Sınıfta siz yoksunuz, orada öğretmen var ve müdahale etme şansı daha yüksek. Kardeşiniz hayır diyemiyorsa öğretmeni veya çocukların ailelerine söyleyin bence. Ama gerektiğinde hayır demeyi de öğrenmeli... Çocuk bile olsalar zorbalık bu. Kıyamam ya yemeklerini alıyorlar çocuğun :KK43: Üzüldüm birden

aynen katılıyorum zorbalık bu paylaşmak falan değil bu o zaman bütün arkadaş grubu birbirine versin bişeyler hep beraber yesinler öğretmenine durumu anlatın yiyemiyormuş koyduklarımızı arkadaşları yiyormuş vermek istemezsede dışlıyolarmış hiç olmazsa beslenme saatinde gözü çocukların üstünde olursa uyarır
bu öğretmenlerinde bazılarını anlamak zor

Çok sinir oldum gerçekten. Hiç mi terbiye öğretilmemiş. Anlattığınız kadarıyla resmen vahşi gibi davranmışlar.

Ya hocalar gerçekten hiç değişmiyor. 20 sene öncede aynı yıl neredeyse 2017 hala aynı. Onlar çocuk ne diyelim ne demek yahu? Okulda ki problemleri veliler kendi içinde çözerse orası ringonun ahırından ne farkı var.
Beslenme kutusuna arkadaşları ile paylaşması için ekstra koyabilirsin iki tane belki bu bi önlem olur.

Ya hocalar gerçekten hiç değişmiyor. 20 sene öncede aynı yıl neredeyse 2017 hala aynı. Onlar çocuk ne diyelim ne demek yahu? Okulda ki problemleri veliler kendi içinde çözerse orası ringonun ahırından ne farkı var.
Beslenme kutusuna arkadaşları ile paylaşması için ekstra koyabilirsin iki tane belki bu bi önlem olur.

Bence 20 sene önceki hocalar onlar çocuk ne diyelim demezdi.

Şimdikiler de böyle demeyi tercih etmez ama dedirtiliyor.

Günümüzün velilerinin ağzında '' Eee çocuk bu ne olmuş? Çocuktur yapar.'' lar.
Biz öğretmen olarak bilgilendirdiğimizde bunları duyuyoruz.

Duyduğunu aktarmış Rehberlik öğretmeni aslında..

Haa doğru mu, çözüm odaklı mı?
Elbette değil..

Ama cici velilerimiz böyle istiyor.

Bugün öğretmenle konuştum, kardeşimi övdü, herhangi bir sıkıntısının olmadigini soyledi...tamamda cocuk mutsuz hicbir seyini goturemiyor bu duruma çözüm nedir dediğimde: sınıfta ciddi bir durum olmadigini oyle olsa mudahele edecegini soyledi. Ama bu konuyla ilgili bir hikaye anlatarak onlara aşılayacagini soyledi. İnsallah fayda eder.

bu yazacaklarımdan çok tepki alacağım, bunu göze alıyorum ve yazacağım.. bırakın paylaşmasın.. silgi, kalem, yiyecek zorunlu haller dışında paylaşılacak şeyler değildir.. çünkü ilkokul yaş grubu paylaşmak ile kendini kullandırtmak arasındaki farkı ayıramaz henüz.. evdeki eşyalarını sizinle, kuzenleriyle paylaşarak paylaşımı öğrensin ama okulda asla hiçbir eşyasını ya da yiyeceğini arkadaşına vermesin.. öğretmeniyle de mutlaka konuşun..
not: konuşmuşsunuz sanırım, ara sayfaları okuyamadım.. hiçbir şey yapılmamış (hiç şaşırmadım) o zaman sık sık okula gidip kendinizi gösterin.. öğretmene bak ya şaka gibi.. işte bunlar "hiçbir şey olamazsan öğretmen ol" mantığının sonucu..

Bence 20 sene önceki hocalar onlar çocuk ne diyelim demezdi.

Şimdikiler de böyle demeyi tercih etmez ama dedirtiliyor.

Günümüzün velilerinin ağzında '' Eee çocuk bu ne olmuş? Çocuktur yapar.'' lar.
Biz öğretmen olarak bilgilendirdiğimizde bunları duyuyoruz.

Duyduğunu aktarmış Rehberlik öğretmeni aslında..

Haa doğru mu, çözüm odaklı mı?
Elbette değil..

Ama cici velilerimiz böyle istiyor.

Ozel okul oldugu icin mi bilmiyorum ama ciddi problem yasayan velilere hayat cok guzel sinif mukemmel lalalaa diye pohpohlayip geri gonderiyorlar ve problem ayni sekilde devam ediyor. Hepsi oyle degildir ama cogu ozel okul veliyi bir maddi kaynak olarak goruyor ve kaybetmek istemiyor... o yuzden ne kadar uyarsada otesine gecemiyor

bu yazacaklarımdan çok tepki alacağım, bunu göze alıyorum ve yazacağım.. bırakın paylaşmasın.. silgi, kalem, yiyecek zorunlu haller dışında paylaşılacak şeyler değildir.. çünkü ilkokul yaş grubu paylaşmak ile kendini kullandırtmak arasındaki farkı ayıramaz henüz.. evdeki eşyalarını sizinle, kuzenleriyle paylaşarak paylaşımı öğrensin ama okulda asla hiçbir eşyasını ya da yiyeceğini arkadaşına vermesin.. öğretmeniyle de mutlaka konuşun..

Bu konuyu acarken bende tepki almaktan korktum. Oyle veliler var ki yesin içsin kullansin yeterki basimdan gitsin modunda. tabiiki bu saydiklarim az.
Yediginde ictiginde kullandiginda degiliz ama ciddi anlamda kardesimin somuruldugunu dusunmeye basladik once abartiyor olabilir mi diye dusundum ama hayir...
benim zamanimda universitede bile sömürelimde ne olursa olsun ister ders notu ister baska bir sey.. yetiskinlerin yapmasi bile apayri bir konu

Bu konuyu acarken bende tepki almaktan korktum. Oyle veliler var ki yesin içsin kullansin yeterki basimdan gitsin modunda. tabiiki bu saydiklarim az.
Yediginde ictiginde kullandiginda degiliz ama ciddi anlamda kardesimin somuruldugunu dusunmeye basladik once abartiyor olabilir mi diye dusundum ama hayir...
benim zamanimda universitede bile sömürelimde ne olursa olsun ister ders notu ister baska bir sey.. yetiskinlerin yapmasi bile apayri bir konu

hayatımızın her alanında olan bir durum sömürülme.. kardeşinize hayır demeyi öğretin, kızlar ne zaman gelip bir şey istese sert bir sesle hayır desin.. sonra bunu hayatının her alanında kullanır, rahat eder..

Back
X