Merhabalar
İlkokul 3.sınıfa giden bir kız kardeşim var. Belki size saçma gelebilir ama inanin nasil yol izlemeyiz bilmiyorum. tecrübeli hanımefendilerden fikir almak istiyorum. Uzun olursa kusura bakmayın.
Kendisi son zamanlarda okula isteksiz gidiyor ve eve geldiğinde mutsuzdu.
Ne oldu diye soruyorduk, soylemiyordu. Fakat garip hareketler sergilemeye basladi. Okula hicbir sey goturmek istemiyor, beslenme cantasina yiyecek koyma diye uzatiyordu. Bahaneside 'tok'muş. karsimiza alip konustuk. Sınıfında hep konuştuğu birlikte oturduğu 3-4 kız arkadaşının devamli onun eşyalarını kullandığını söyledi. Arkadaslarininda esyasi yemegi olmasina ragmen ozellikle onunkini istedigini anlatti.Paylaşmalısın seni rahatsız eden nedir? Dedigimizde
Okula götürdüğü 5-6 renkli simli kalemin 'alıyım mı?' Diye sorup okul bitene kadar kullandıklarını, bitirdiklerini soyledi. reddedersede cimri diyorlarmis. Evden koydugumuz biskuvi kek vs gibi seylerinde hepsini bitirip kendisine kalmadigini soylediginde ne yapicagimizi sasirdik.
Cani ceker alir ama bittigini ona kalmadigini israrla belirtiyor. Yanlis anlasilmaktan korkuyorum, yanlis dusunuyorsam elestirebilirsiniz. asla paylasma demeyiz veya cocuklarin yedigi bir seyde gozumuz kalmaz fakat uzun zamandir boyle oldugunu soyledi. Evden hicbir seyini goturmek istemiyor. Helali hoş olsun tabiiki fakat ne dusunecegimi bilmiyorum. Bu arada o ogrencilerin durumuda iyi öyle biri yer biri bakar yok.
Rehberlikciyle konustuk, onlar çocuk ne diyelim dedi. Hocayla konusalim biz bi dedik hoca ne yapsin dedi...
Siz ne dusunuyorsunuz? Cocuklarin ailelerini toplantilarda vs goruyoruz sadece bir samimiyet yok... biraz sacma detaylar vermis olabilirim fakat daha iyi anlatmak icindi. hepinize tesekkurler :)