• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız Kardeşim

Bence de problem paylasim degil. Akran zorbaligi. Rehber ve ogretmen mudahale etse guzel olur ama hayatin her doneminde boyle insanlarla karsilacak hayir demeyi, negatif yorum yapildiginda (cimri gibi) aldiris etmemeyi ogretin.

Ah canim benim kendisi de cozumu bole buldu demek. artik konuyu biliyorsunuz ve dolayisiyla ac kalacak degil bu cocuk her gun ayni trawmayi da yasamak zorunda deil. ogretmeniyle konusun muhakkak. ve kardesinize ona cimri dediklerinde ne demesi gerektigini ogretin. hayir bu cinrilik degil ben sizinle paylasiyorum ama kendime de ayirmam gerek cunku bu benim demesini ogretin. paylasmak guzel evet ama malinin kendi olani sahiplenmesi ve korumasi da guzel bisi

O rehberlikci bu işi cozemiyecekse kim çözecek..Pardon da ne için oradalar ne için para alıyorlar.. öğretmeni ile irtibata geçip bu konuyu pek ala cozebilirler..eğitim öğretimden önce gelir bunu en iyi kendisi bilmesi lazım ama

Merhabalar

İlkokul 3.sınıfa giden bir kız kardeşim var. Belki size saçma gelebilir ama inanin nasil yol izlemeyiz bilmiyorum. tecrübeli hanımefendilerden fikir almak istiyorum. Uzun olursa kusura bakmayın.

Kendisi son zamanlarda okula isteksiz gidiyor ve eve geldiğinde mutsuzdu.
Ne oldu diye soruyorduk, soylemiyordu. Fakat garip hareketler sergilemeye basladi. Okula hicbir sey goturmek istemiyor, beslenme cantasina yiyecek koyma diye uzatiyordu. Bahaneside 'tok'muş. karsimiza alip konustuk. Sınıfında hep konuştuğu birlikte oturduğu 3-4 kız arkadaşının devamli onun eşyalarını kullandığını söyledi. Arkadaslarininda esyasi yemegi olmasina ragmen ozellikle onunkini istedigini anlatti.Paylaşmalısın seni rahatsız eden nedir? Dedigimizde
Okula götürdüğü 5-6 renkli simli kalemin 'alıyım mı?' Diye sorup okul bitene kadar kullandıklarını, bitirdiklerini soyledi. reddedersede cimri diyorlarmis. Evden koydugumuz biskuvi kek vs gibi seylerinde hepsini bitirip kendisine kalmadigini soylediginde ne yapicagimizi sasirdik.
Cani ceker alir ama bittigini ona kalmadigini israrla belirtiyor. Yanlis anlasilmaktan korkuyorum, yanlis dusunuyorsam elestirebilirsiniz. asla paylasma demeyiz veya cocuklarin yedigi bir seyde gozumuz kalmaz fakat uzun zamandir boyle oldugunu soyledi. Evden hicbir seyini goturmek istemiyor. Helali hoş olsun tabiiki fakat ne dusunecegimi bilmiyorum. Bu arada o ogrencilerin durumuda iyi öyle biri yer biri bakar yok.
Rehberlikciyle konustuk, onlar çocuk ne diyelim dedi. Hocayla konusalim biz bi dedik hoca ne yapsin dedi...
Siz ne dusunuyorsunuz? Cocuklarin ailelerini toplantilarda vs goruyoruz sadece bir samimiyet yok... biraz sacma detaylar vermis olabilirim fakat daha iyi anlatmak icindi. hepinize tesekkurler :)

Sınıf öğretmeni ile görüşüp bu sorunun çözülmesi çok basit bir şekilde sağlanır. Öğretmen sınıfta bir kural koyar ya da birinin eşyasını baskı ile kullanmanin,yiyeceğini bitirmenin paylaşım olmadığını,karşısındaki kişiyi üzüp ona zarar verdiğini anlatır tüm sınıfa.Bunlar da işe yaramaz ise o çocukların ailesi ile görüşür.Yani her açıdan çözümü basit.

Buradaki asıl sorun kardeşinizde,sakın yanlış anlamayın sorun dedim diye ama bir sıkıntı söz konusu. Eğer kardeşiniz bir gruba ait olabilmek için,sevilmek için,değer görmek için hakkını müdafaa edemiyorsa,arkadaşlarının bencil davranışlarına müsaade edip bu sorunuyla başa çıkamayıp yine de kendiyle ilgili şeylerden vazgeçiyorsa bu konuda önlem alınmalı. Çünkü öğretmen bu sorunu çözer, ya sonrası? Belli ki kardeşinizin "iyi çocuk" eğilimi var ve bu durum insanların kendisini sevmesi için hep kendinden ödün vereceği,hep karşısındaki insanlara göre hareket edeceğini ama aslında içten içe birşeyleri yapmak istemeyip takdir görmek ve sevilmek adına yaptığını gösterir.

Hayatının her döneminde böyle kişiler çıkacaktır karşısına ve bu yüzden insanların onu sevmesi için istemediği birşeyi yapmak zorunda olmadığı,böyle bir duruma maruz kaldığında o insanlarin kendisini bu tür şeylerle de sevmeyecegi,gerçek arkadaşligın beklentisiz olduğu erken yaşında anlatılmalı,öğretilmeli.. Yoksa yavrum hayatı boyunca hep ezilen biri olur..

Rehberlikciyle konustuk, onlar çocuk ne diyelim dedi. Hocayla konusalim biz bi dedik hoca ne yapsin dedi...
ay rehberlikçinin söylediklerine nasıl şaşıracağımı bilemedim valla, öyle şey mi olurmuş yahu? tamam çocuk tabii ki paylaşsın fakat hep hep de olmaz ki kendini kullanılmış hisseder. siz mutlaka sınıftaki öğretmene söyleyin kardeşinizin mutsuz olduğunu da anlatın, öğretmen diğer çocukla konuşursa düzelir muhtemelen.

Merhabalar

İlkokul 3.sınıfa giden bir kız kardeşim var. Belki size saçma gelebilir ama inanin nasil yol izlemeyiz bilmiyorum. tecrübeli hanımefendilerden fikir almak istiyorum. Uzun olursa kusura bakmayın.

Ne oldu diye soruyorduk, soylemiyordu. Fakat garip hareketler sergilemeye basladi. Okula hicbir sey goturmek istemiyor, beslenme cantasina yiyecek koyma diye uzatiyordu. Bahaneside 'tok'muş. karsimiza alip konustuk. Sınıfında hep konuştuğu birlikte oturduğu 3-4 kız arkadaşının devamli onun eşyalarını kullandığını söyledi. Arkadaslarininda esyasi yemegi olmasina ragmen ozellikle onunkini istedigini anlatti.Paylaşmalısın seni rahatsız eden nedir? Dedigimizde
Okula götürdüğü 5-6 renkli simli kalemin 'alıyım mı?' Diye sorup okul bitene kadar kullandıklarını, bitirdiklerini soyledi. reddedersede cimri diyorlarmis. Evden koydugumuz biskuvi kek vs gibi seylerinde hepsini bitirip kendisine kalmadigini soylediginde ne yapicagimizi sasirdik.
Cani ceker alir ama bittigini ona kalmadigini israrla belirtiyor. Yanlis anlasilmaktan korkuyorum, yanlis dusunuyorsam elestirebilirsiniz. asla paylasma demeyiz veya cocuklarin yedigi bir seyde gozumuz kalmaz fakat uzun zamandir boyle oldugunu soyledi. Evden hicbir seyini goturmek istemiyor. Helali hoş olsun tabiiki fakat ne dusunecegimi bilmiyorum. Bu arada o ogrencilerin durumuda iyi öyle biri yer biri bakar yok.
Siz ne dusunuyorsunuz? Cocuklarin ailelerini toplantilarda vs goruyoruz sadece bir samimiyet yok... biraz sacma detaylar vermis olabilirim fakat daha iyi anlatmak icindi. hepinize tesekkurler :)
onlar cocuk sorun kardesınızde o korucak hakkını sız bısey yapamazsınız

Evet öğretmeniyle konuşun öğretmeni sınıfta bir konuşma yapabilir,paylaşmak güzeldir ama bu paylaşma değil diğer çocuklar onun beslenmesini alırken kardeşiniz akşamada kadar aç kalıyor sağlık açısından bile kötü ya açlıktan düşüp bayılsa ne olacak ve kardeşinize hayır demeyi öğretin her istediklerini yapmasın.

kardeşin hayır dediğinde elindekini vermediğnide yalnız kalmaktan da korkuyor olabilir benimle arkadaşlıklarını bitirirler düşüncesi var sanırım ama bunu da sen ya da ben çözemeyiz öğretmenler tabi ki ilgilenmeli o nasıl şey öyle zçocuktur ne yapalım mantığı çok saçma geldi bana da

Birde o çocukların byümüş halleri yok mu?
Koca koca adamlar aynılarını yapıyor.
Öğretmenin çözmesi lazım.
Kendi önündeki sıraya oturtmalı gözlem yapmalı bence.

Merhabalar

İzleyin lütfen iyi olan kısmı şu bi şekilde derdini anlatmış. O yaşlar da çocuklar daha ben merkezli yada bencil olabiliyor ancak durum bu değil. Çocuk suistimal ediliyor önce öğretmeniyle sonra ailelerle görüşün. Rehberlik öğretmeninin işi budur işini yapmıyor şikayet edebilirsiniz milli eğitim bakanlığına. Onlar cimri dedi diye cimri olmuyor. Olmadı bir psikologdan fikir alın.

Sirf paylasmayi ogrensin diye baski yapilmamali bence. Hayir demeyi bilsin. Istemedigi seyi yapmasin. Boyle boyle hep baskalari icin yasamayi ogreniyoruz yetiskinlikte de boyle devam ediyor.

Bence ilk olarak o rehberlikçiyi eğitmek gerek, ne kadar boş beleş rehberlikçi var ortada.

Ne yapalım çocuk onlar ne demek ya, ortada sorunlu bir kaç çocuk var. Bir grup arkadaşlarını eziyor (evet bu ezmektir), kardeşiniz de kendini onlara ezdirip ses çıkaramıyor. Bunların ikisi de büyük bir sorundur. 3. sınıf öğrencisi 8-9 yaş grubudur ve bence kesinlikle bu yaşlarda amaaan onlar çocuk diyemezsin. 4 yaşından sonra bir çocuk kendi malı varken başkasının malına göz dikerse, ya da başka bir çocuk kendini savunamazsa bu bir sorundur. Kızım 4-5 yaşına geldiğinde bunlardan birini yaşasa sorunu çözmek için gerekirse pedagoga götürürüm, çünkü bu yaşlardaki davranışlar ömür boyu kalıcı olur. Kardeşiniz hep kendini ezdirir, o kızlar da hep sömürür.

Kızlara yapacak bir şey yok anlaşılan çünkü rehberlikçiniz ilkokul terk, bence siz kardeşinize bir şekilde kendini ezdirmemeyi, kendine güvenmeyi aşılayın. Buna yönelik, kişisel gelişim üzerine çok güzel ilkokullar için hikaye kitapları var.

Merhabalar

Rehber öğretmenin yaklaşımı çok yanlış.Onlar çocuk diye her yaptıklarını hoş mu görelim.Paylaşmada da sınır var.Eğer kardeşinizi bu paylaşmanın ölçüsü rahatsız ediyor sonuçta çocuk mutsuz oluyorsa,öğretmenin bunu çözmesi lazım.Uygun dille,telkinlerde bulunarak çözmeli.Rehber öğretmenle tekrar konuşun.Çözemezseniz müdürle konuşun.

Back
X