- 25 Ağustos 2016
- 2.769
- 6.333
- 158
- Konu Sahibi SapkamDoluCicekle
Rehberlik yaptığım bir sınıfım var benimkiler 7. Sinif ama onlarda da bu sıkıntılar oldu bir kaç hafta görmezden geldim kendi aralarında çözmeye çalışsınlar diye baktım olmuyor şikayetler devam ediyor. Bir gün dersimi bu konuya ayırdım paylaşmanın güzel bir şey olduğundan ancak rızasiz kimsenin izni olmadan arkadaşların eşyalarını almamak gerektiğinden bahsettim isim vermeden üstü kapalı şekilde. Yine de sorunlar çözüme kavuşmadı şikayetler devam etti. Ben de eşyaları izinsiz alan öğrencimle özel bir şekilde konuşma yaptım, meğer öğrencinin yeni farklı şeyleri kurcalama alma gibi bir sıkıntısı varmış eşyalarını aldığı arkadaşlarının uzulduklerni farkedememis "bilseydim yapmazdım öğretmenim " dedi, durum böyle olunca ailesiyle iletişime geçtim onları da durumdan haberdar ettim. Öğrencim hatasını farkedip çeki düzen verdi kendine.
Herkes rehber öğretmene atıp tutmuş, okuldaki her sorunla rehber öğretmen ilgilenmez önce sınıf öğretmeni sorunu çözmek zorundadır, sınıf öğretmeni çözemezse rehber öğretmeninden destek istenir. Biz boşuna sınıf öğretmenliği yapmak üzere sınıf almıyoruz hiyerarşi denen bir şey var okulda.
Konu sahibi sınıf öğretmeniyle konuşmanızı tavsiye ediyorum, öğrencilere okul rehber öğretmeni uzak gelebilir anlatmaktan çekinebilirler, sınıf öğretmeni daha güven vericidir. O yüzden çocuğunuzu daha iyi bilen ona daha yakın olan kişiyle bu konuyu konuşun bence.
Herkes rehber öğretmene atıp tutmuş, okuldaki her sorunla rehber öğretmen ilgilenmez önce sınıf öğretmeni sorunu çözmek zorundadır, sınıf öğretmeni çözemezse rehber öğretmeninden destek istenir. Biz boşuna sınıf öğretmenliği yapmak üzere sınıf almıyoruz hiyerarşi denen bir şey var okulda.
Konu sahibi sınıf öğretmeniyle konuşmanızı tavsiye ediyorum, öğrencilere okul rehber öğretmeni uzak gelebilir anlatmaktan çekinebilirler, sınıf öğretmeni daha güven vericidir. O yüzden çocuğunuzu daha iyi bilen ona daha yakın olan kişiyle bu konuyu konuşun bence.