kız kardeşimden nefret ediyorum

ofneyapicam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2023
891
191
33
23
Daha önce de konu açmıştım ama gerçekten artık ne yapacağımı bilemez bir haldeyim. Ben ve benden 4 yaş küçük bu sene üniversiteye geçecek bir kız kardeşim var. Annem çok geç saatlere kadar çalışıyor. Babam gece çalışıyor bir de küçük erkek kardeşimiz var. Ben üniversiteden geldiğimden beri her gün sabah üşenmeden kardeşime kahvaltı hazırlayıp mutfağı toplayıp evi süpürüp bir de akşam yemeğini hazırlıyorum. Kız kardeşime herhangi bir şey demesem odasını bile toplamıyor. Ortak bir gardropumuz var onun düzenini bile yapamayacak kadar tembel. İş veriyorum keyfim ne zaman isterse o zaman yaparım diyor. Bugün 1.30’ta spora gidecek daha 12’de dedim ki evi sen süpür ilk defa ona bir görev verdim (ev boştu çünkü çocuk gelmeden süpürelim dedim) spordan gelince yorulmazsam yaparım, s**git odamdan (bunlar normal kullandığı cümleler) ben de ısrarla şimdi süpürmesini daha vaktin çok olduğunu benim de mutfakla ve viledayla ilgileneceğimi söyledim. yapmıcam dedi ve en sonu “şımarma, sana mı soracağım, git kendin eşşek gibi süpür” deyince artık dayanamadım ben de kötü konuştum. Gerçekten dayaktan başka bir şeyden anlamıyor ama kendimi çok zor tutuyorum. Hiçbir arkadaşı yok. 0 arkadaş. Hiç kimseyle oturup dışarıda bile sohbet etmiyor. Tüm arkadaşları tek tek onu engelleyip hayatından çıkmış. Böyle sorunlu biriyle daha fazla muhattap olmak dahi istemiyorum. Sadece yan gelip yatmasını da istemiyorum. Sizin böyle kardeşleriniz var mı? Kendimi çok kötü hissediyorum kardeşim için böyle düşündüğümden ama kardeşimi gerçekten sevmiyorum

daha önce de dedim. dayak cennetten çıkıyor bu durumlarda.
yav vallahi bana cam açık o****pu diye bağırıyor. sebebi de ben 10 yaşındayken ona allah belanı versin demişim, travma kalmış, böyle b*k gibi bir insan oluşunu böyle şeylere bağlıyor. kendisi az önce sevgilimle aram bozuk diye dalga geçen bir pislik

Sana yapma diyoruz hizmeti birak konusmayi birak. Ev isine yardim etmiyor mu birak yapmasın. Sen kendine kadar yap temizligini. Arkasini topladiginiz icin rahat. Bunu dovsen de akillanmaz ananla baban simartmis cunku.
Annem gelip hesabını bana soruyor. Yapma demekle olmuyor herkes benden medet ummuş. Ben yokken de babam yapıyordu şimdi babam da salmış nasıl olsa ben varım diye

Annem gelip hesabını bana soruyor. Yapma demekle olmuyor herkes benden medet ummuş. Ben yokken de babam yapıyordu şimdi babam da salmış nasıl olsa ben varım diye
Ben evin hizmetcisi degilim o da burada yasiyor yapacak diyeceksin. Sorsun istediği kadar hesap. Zaten gideceksin kapan sen de bir odaya ugrasma cok zor değil. Ne hala odasina gidip sunu yap bunu yap diyorsun ki

Ben evin hizmetcisi degilim o da burada yasiyor yapacak diyeceksin. Sorsun istediği kadar hesap. Zaten gideceksin kapan sen de bir odaya ugrasma cok zor değil. Ne hala odasina gidip sunu yap bunu yap diyorsun ki
annem zaten sen söyle o mecbur yapacak dediği için. artık anneme bıraktım eşşek gibi eğiteceksin iş yapacak dedim

annem zaten sen söyle o mecbur yapacak dediği için. artık anneme bıraktım eşşek gibi eğiteceksin iş yapacak dedim
Kendisi ugrassin birak. Bu yasa kadar egitememis bundan sonra da boyle gider birak konusma sadece yemek yap gec odana. Sana o... diyen kardesle neyi konusacaksin kucuk cocuk degil ki bu? Arkadasi yoksa da yok kendi problemi

o***pu diye bağırdı karışınca. sence durur mu? arsız

Peygamber sabrı var sende ben olsam konuşacak ağız bırakmazdım net. 2 ay sonra gidicekmişsin bırak bokunda boğulsun annende sana bişey derse ona da gerekli cevabı vermekten çekinme kimse kimseyi bu kadar ezemez

Kendisi ugrassin birak. Bu yasa kadar egitememis bundan sonra da boyle gider birak konusma sadece yemek yap gec odana. Sana o... diyen kardesle neyi konusacaksin kucuk cocuk degil ki bu? Arkadasi yoksa da yok kendi problemi
ilk zamanlar üzülüyordum, beraber bir şeyler yapalım diyordum, her seferinde bu tarz bir şey yaşatarak nasıl biri olduğunu hatırlatıyordu. Bi insan hep mi iğrenç bir insan olur? hep öyleydi. hep aksi hep iğrenç, hep inatçı herkes onu böyle bilir. Laf sokarak cevaP vermediği kimse yok. Kavga ettikten sonra ona konser bileti almıştım sen bana yaranmaya mı çalışıyorsun falan demişti. böyle bir yaratık

Sen kardeşinden nefret etmiyorsun sen ergenlikten çıkamamışsın o zaten ergenliğin doruğunda. 3-4 yıla toparlarsınız.

Sürekli de dışarı çıkamıyorum
Çikarsin arkadaşım. Sen kendine acimazsan kimse sana acımaz. Dışarı çıkmak illa bı suru para harcamak demek değil.
Evde hazırla atıştırmalıklarini kahveni al yanına, her gün hem çik 10 bin adım yürü, otur bir kütüphaneye kitap oku, al yanına laptopunu sinema izle, git merkez kütüphaneye kayıt yaptir her gün işe gider gibi sabah cik akşam gel. Gelince de pratik bı yemek hazırlasın duş alır yatarsın. Varsa ufak tefek evi döndürecek kadar ev işi yap çamaşır vs. sonra da tak kulakligini müzik dinleyerek odanda takıl dinlen.
Ne bu böyle her gün temizlik ev işi kavga gürültü.boyle geçer mi iki ay.
Bazı sorunlar temelden çözülemiyor tek taraflı çabayla. İşte böyle durumlarda ve geçici çözümlerle sorunu minimalize etmeye ve atlatmaya çalışmak gerekiyor.

Back
X