Kız kardeşime kırgınım

pisikediii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2022
255
491
53
29
başlıkta yazdığım gibi kırgınım ve kırgın hissetmekte haklımıyım emin değilim. Biz öz anneden iki kardeşiz babamın diğer evliliğinden de kardeşlerim var ama kız kardeşimin yeri ayrıdır. Hayatım boyunca onu herkesten çok sevdim. Onun için elimden ne gelirse yapmaya çalıştım. Onunda benim için aynı şekilde düşündüğünü düşünüyorum. Konuya gelecek olursam en son babamlara gittiğimde babam kardeşleriyle ortak miras bir yer sattı ve yüklü bir para geçti eline. Kız kardeşimin borçları vardı ödedi. Daha sonra bana 20 bin tl vermek istedi ücretsiz izindeyim. Maaşın yok harçlık olur diye, ben kabul etmedim teşekkür ettim, ihtiyacım yok dedim. Daha sonra tekrar torunuma harçlık iban at diye ısrar etti gene kabul etmedim. Halam sordu, baban sana hiç para vermedi mi diye halam bana annelik etmiş bir insandır. Bende söyledim istedi ama kabul etmedim, oda iyi yapmışsın 20 bin nedir dedi. Bunu duyan kızkardeşim bu miktar olmasında sanırım benim payım var. Babam bana dediki, pisikediyede para vermem lazım ama bir mülk alacağım, şimdilik 50 versem almazsam daha çok veririm sence olur mu demiş o da hiç vermene bile gerek yok ona kazak bile alsan mutlu olur o aç gözlü biri değil demiş. Bunu duyunca halam ona kızdı diğerleri parayı Çar çur ediyor ablandan esirgeniyor sende böyle diyorsun dedi bende bozuldum. Ben olsam ona vermesini isterdim verme demezdim. Diğer bir olay aynı günlerde halamın deniz olan bir ilçe de evi var o bir kuzenimin üstüne şimdilik o kuzenle kardeşim yüzünden aramız bozuldu ondan alsın istiyor. Halamda bana o evi sana vermek istedim ama kardeşin kesinlikle istemiyor onun kocasını sevindirmeyeceksin diye izin vermiyor dedi. Kardeşimin bir ev meselesi var o olduktan sonra bu evi onun üzerine verecek halam. Halam kardeşimin yanında konuyu açınca doğruladı bende dedim zaten asla kabul etmem ben merak etme gerçekten de ben zaten asla ama asla halamın evini bana vermesini kabul etmem. O onun bir güvencesi (halamın çocuğu yok) kendisi içinde gayet satıp harcayabilir neden alayım. Ama kardeşimin bakış açısının ona verme kocası mutlu olmasın olması beni üzdü deseydi ki ne alaka hala o senin evin kendine harcamalısın. Senim paran senin gelecek güvencen kırılmazdım. Bilmiyorum kız kardeşimi çok seviyorum ama kırgın hissediyorum eskisi gibi hissedemiyorum. Neden böyle düşünüyorum, haklı haksız olduğum yerler nelerdir. Çok uzun oldu okuyanlara teşekkür ederim.

Sizinki tok gözlü olmak değil ki. Paraya hepimizin ihtiyacı var
Bugün değilse yarın. Kendimize değilse çocuklarımıza...
Ben tok gözlüyüm istemem ayağı yapip durmayın ortamlarda sonra işte "o zaten istemez" denir tabi.

Kız kardeşinize kırılmakta haksız değilsiniz. Eniştesiyle bir husumeti mi var. Neden eşiniz için öyle dedi.

kırgınlığı göz ardı edip objektif bir şekilde yazdıysanız haksız bir tarafınız yok bence. belli ki kız kardeşiniz halanın evine göz dikecek ve babanın para dağıtımına müdahale edecek kadar parayı sizden daha çok seviyor.

ayrıca, babanızın para dağıtma konusunda diğer kardeşlere daha çok para verilmesinden ziyade, size verilmeyen belki ona verilir gibi hesabına girmiş olabilir. bunu da bir düşünün.

Valla enayilik etmeyin ev verirlerse alın. Gururluk birşey yok. Kardeşiniz kendi çıkarını düşünüyor. Siz de ortada saf saf gezmeyin

Bu kadar düşünceli olursan seni daha çok üzerler.Hakkın olanı almalıydın bana göre ihtiyacın yoksa bile kenarda tutardın bugünün yarınıda var bilemezsin.Kardeşine gelince senden çok daha uyanık olduğu kesin.Eşinle ne problemi varda o lafı söyledi.Kaldı ki malın sahibi öyle takdir ediyorken onun böyle şeyleri karıştırması bencilliğini gösteriyor.Onu yine sev ama haklarındanda vazgeçme.Değilse her olayda aynı beklentiye girilir hak sahibi görülmezsin.

Şöyle ben babamın verdiği miktarı saçma bulduğum için kibarca reddettim. Babamda anladı bunu demiş zaten beğenmedi diye. Halamın gerçekten kabul edemem o halamın birikimi, emeği kendine harcamasını isterim kaldı ki böyle bir minnetin altına asla girmen istemem. Eşimle tartışmaları olmuştu.

Verilmek isteneni geri çevirme. Bugün almazsan yarın zaten istemiyor diye vermezler. Miktarı beğenmediyseniz redetmek yerine açık açık söyleseydiniz keşke. Siz konuşmazsanız sizin adınıza konuşan çok olur. Kardeşiniz için kusura bakmayın sizin onu düşündüğünüz kadar sizi düşünmüyor öyle olsa sizin hakkınızıda ortamlarda savunurdu.

objektif yazdığımı düşünüyorum ama içime sinmiyor bu durum. Kardeşim ben daha çok alayım diye düşünmemiştir ama eşimi sevmediği için babam vermesin, babama yazık diye mi düşündü diye düşünüyorum. Onun borcunu ödedi babam ve iş başvurusu için bir şehire yolladı arkadaşının nişanına kadar orda kalıp güzel para harcadı bana gelince böyle düşünmesine kırıldım. Ama eminde olamıyorum acaba babam borçlarını ödedi diye o anki sempatisiyle iyi niyetle mi böyle dedi bilmiyorum.

Valla enayilik etmeyin ev verirlerse alın. Gururluk birşey yok. Kardeşiniz kendi çıkarını düşünüyor. Siz de ortada saf saf gezmeyin
Gururluk bir şey değil ev vermek isteyen halam. Nasıl böyle bir şeyi kabul edebilirim ki halamdan gerçekten saçma bakın zaten halamda kardeşim karşı çıkınca onun üstüne geçirecekmiş evi.

Ben de beni düşünmemesine üzüldüm. Babama derdim normalde ama kırıcı olurum benim bazen dilimin kemiği yok ayrıca uzatmak istemedim orada sırf halam için kaldım hemen evime kaçmak istedim çok kırıldım. Ben hepsine elimden gelenden fazlasını yapmışımdır maddi manevi böyle davranmalarına dışlar gibi çok kırıldım.

Kardeşiniz babanızın size vereceği paraya engel olmaya çalışıyor, halanızın evi size vemesini kabul etmiyor ama kendisine vermesini kabul ediyor...

Siz kardeşinizi kardeşçe sevmişsiniz.
Ama o sizi rakip olarak görüyor anladığım kadarıyla.
Bu olmuş bile zaten istemez diye vememişler...

Burada kırılacağınız tek kişi kız kardeşiniz olmamalı. Kardeşiniz bekar diye anladım ben. Bazı ailelerde evli kızlarına aileden gitti diye bakılır o yüzden babanız kız kardeşine vermeyi normal görürken size de şu kadar vereyim mi diye öylesine düşünmüş. Kardeşinizin borcu 20 binden azsa normal o kadar para vermek istemesi ama kat kat çokken böyle bir şey vermek istiyorsa kız kardeşinizin söylemine rağmen babanız da evlisiniz diye sizi ayırıyordur.

Çokbilmiş kardeşin ablam zaten istemez dedi diye baban sana vereceği 50 bini 20ye mi indirdi, yoksa ben yanlış mı anladım… Kimseye bir şey verilmezken sana verilirse ve sen kabul etmezsen o zaman tok gözlü olursun ama herkese eşit dağıtılacak bir para var babaya ait. Onu almak hakkındır, hele kardeşinden esirgenmiyorken.

Gururluk bir şey değil ev vermek isteyen halam. Nasıl böyle bir şeyi kabul edebilirim ki halamdan gerçekten saçma bakın zaten halamda kardeşim karşı çıkınca onun üstüne geçirecekmiş evi.
İşte ona vereceğine size versin. İlla birine vermek istiyorsa. Akli dengesi yerindeyse halanızın.

İyi de ağzınızda zaten kabul etmem zaten istemem lafları var. Onlar ne bilsin. Ha işlerine geliyor olabilir sizin istemeniz. Kardeşinizin kesin işine geliyor o ayrı. Fazla verici olmayın. Kardeşiniz size sizin ona verdiğiniz değerden daha azını veriyor o da ayrı konu. Ne demek verme bı kazak alsan sevinir. Sanki köyün deli fakirisiniz . Öyle bir bahsediş. Para bu fazlaysa tatile gider kullanırsınız. Herkese hakkı diye dağıtılan para size niye verilsin mı verilmesin mı diye konuşuluyor .

Babama da kırıldım zaten. Bir de gelmiş gideceğim gün bana şimdiye kadar sadece pisikeid yardım etti maddi olarak diyor aklınca gönlümü alıyor ama çok kırıldım. Yani 50 bin de verse gelen paradan bir şey eksilmezdi ben evlenene kadar kaç 20 bin vermişimdir. Evlendikten sonra da esirgemedim onlardan hediye alırım. Kardeşime 50 binden fazla para gitti.

Bence sitelerinizi nazik bir dille söyleyin. Kardeşiniz size teiplenirse de gerçek yüzünü görmüş olursunuz.

Ben istemem diyen biri değilimdir. Sadece halamın evi için istemem dedim çünkü halam genç biri ihtiyacı olabilir şu an yurt dışına çıkma ihtimali var ama yarın öbür gün döner, pişman olur, hiç ihtiyacı olmayacak çok fazla malı mülkü olan biri değil ki. Hem birde gerçekten çok büyük bir hediye olur onun minnetini de ben kaldıramam. Babama tavır olarak almadım ve babamda bunu anladı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…