- 17 Aralık 2018
- 58
- 126
- 93
- 27
- Konu Sahibi pisikediii
-
eşinizi sevmiyor olabilir ama sizin hakkınızın önünde bir engel mi sizce bu? fazla empatik ve anlayışla yaklaşıyorsunuz, bu da kendi hakkınıza girmek oluyorobjektif yazdığımı düşünüyorum ama içime sinmiyor bu durum. Kardeşim ben daha çok alayım diye düşünmemiştir ama eşimi sevmediği için babam vermesin, babama yazık diye mi düşündü diye düşünüyorum. Onun borcunu ödedi babam ve iş başvurusu için bir şehire yolladı arkadaşının nişanına kadar orda kalıp güzel para harcadı bana gelince böyle düşünmesine kırıldım. Ama eminde olamıyorum acaba babam borçlarını ödedi diye o anki sempatisiyle iyi niyetle mi böyle dedi bilmiyorum.
Siz sonuçta o adamla evlisiniz. Kardeşiniz eşinize karşı nasıl böyle terbiyesiz konuşabiliyor o yemesin parayı gibi. Eşinizin ardından kimseye konuşturmayın.objektif yazdığımı düşünüyorum ama içime sinmiyor bu durum. Kardeşim ben daha çok alayım diye düşünmemiştir ama eşimi sevmediği için babam vermesin, babama yazık diye mi düşündü diye düşünüyorum. Onun borcunu ödedi babam ve iş başvurusu için bir şehire yolladı arkadaşının nişanına kadar orda kalıp güzel para harcadı bana gelince böyle düşünmesine kırıldım. Ama eminde olamıyorum acaba babam borçlarını ödedi diye o anki sempatisiyle iyi niyetle mi böyle dedi bilmiyorum.
Ne yazık ki kardeşin kıskanc ve fesat biri. Aynı sekılde sizi sevmiyor.başlıkta yazdığım gibi kırgınım ve kırgın hissetmekte haklımıyım emin değilim. Biz öz anneden iki kardeşiz babamın diğer evliliğinden de kardeşlerim var ama kız kardeşimin yeri ayrıdır. Hayatım boyunca onu herkesten çok sevdim. Onun için elimden ne gelirse yapmaya çalıştım. Onunda benim için aynı şekilde düşündüğünü düşünüyorum. Konuya gelecek olursam en son babamlara gittiğimde babam kardeşleriyle ortak miras bir yer sattı ve yüklü bir para geçti eline. Kız kardeşimin borçları vardı ödedi. Daha sonra bana 20 bin tl vermek istedi ücretsiz izindeyim. Maaşın yok harçlık olur diye, ben kabul etmedim teşekkür ettim, ihtiyacım yok dedim. Daha sonra tekrar torunuma harçlık iban at diye ısrar etti gene kabul etmedim. Halam sordu, baban sana hiç para vermedi mi diye halam bana annelik etmiş bir insandır. Bende söyledim istedi ama kabul etmedim, oda iyi yapmışsın 20 bin nedir dedi. Bunu duyan kızkardeşim bu miktar olmasında sanırım benim payım var. Babam bana dediki, pisikediyede para vermem lazım ama bir mülk alacağım, şimdilik 50 versem almazsam daha çok veririm sence olur mu demiş o da hiç vermene bile gerek yok ona kazak bile alsan mutlu olur o aç gözlü biri değil demiş. Bunu duyunca halam ona kızdı diğerleri parayı Çar çur ediyor ablandan esirgeniyor sende böyle diyorsun dedi bende bozuldum. Ben olsam ona vermesini isterdim verme demezdim. Diğer bir olay aynı günlerde halamın deniz olan bir ilçe de evi var o bir kuzenimin üstüne şimdilik o kuzenle kardeşim yüzünden aramız bozuldu ondan alsın istiyor. Halamda bana o evi sana vermek istedim ama kardeşin kesinlikle istemiyor onun kocasını sevindirmeyeceksin diye izin vermiyor dedi. Kardeşimin bir ev meselesi var o olduktan sonra bu evi onun üzerine verecek halam. Halam kardeşimin yanında konuyu açınca doğruladı bende dedim zaten asla kabul etmem ben merak etme gerçekten de ben zaten asla ama asla halamın evini bana vermesini kabul etmem. O onun bir güvencesi (halamın çocuğu yok) kendisi içinde gayet satıp harcayabilir neden alayım. Ama kardeşimin bakış açısının ona verme kocası mutlu olmasın olması beni üzdü deseydi ki ne alaka hala o senin evin kendine harcamalısın. Senim paran senin gelecek güvencen kırılmazdım. Bilmiyorum kız kardeşimi çok seviyorum ama kırgın hissediyorum eskisi gibi hissedemiyorum. Neden böyle düşünüyorum, haklı haksız olduğum yerler nelerdir. Çok uzun oldu okuyanlara teşekkür ederim.
50 binde biraz fazlaydıKardeşinizin borcunu odedigini söylediniz o miktar çok mu fazla? Bir de kardeşinizin evli mi?
Kardeşimi uyardım bu konuda zaten. Bende hoşlanmam böyle şeylerden.Siz sonuçta o adamla evlisiniz. Kardeşiniz eşinize karşı nasıl böyle terbiyesiz konuşabiliyor o yemesin parayı gibi. Eşinizin ardından kimseye konuşturmayın.
Herkes böyle söylemiş demek ki evet fazla istemem diyen biri gibi görünmüşüm ama sorun şu ki halam zaten verecektim ama kardeşin izin vermedi vermiyorum dedi onun yanında da konuyu açınca evet dedi ben senin kocan sevinsin istemiyorum dedi halam evi onu üstüne yapacak ama onun olsun diye değil ortak bize. Orda onunla hayır senin değil benim üstüme olacak şeklinde halamın evi için kavga edemem ki bence çok çirkin olur. Sonuçta ikimizinde değil halamın malı, onun lafıyla onun üstüne geçirmeyi uygun görmüşse kendi bilir.Yani cok anlamsız buldum yaptıklarınızı
Babanız size para teklif etmiş az bulduğunuz için almamissiniz
Haliniz ev teklif etmiş döner gelir ihtiyacı olur diye almamissiniz tamam da ihtiyacı olursa al halacım derdiniz zaten
Alma verme dengesini bozuyorsunuz
Yani siz hani birinin malına göz dikmiş değilsiniz ki o insanlar teklif etmiş
Ustelik almadıklarınız da kardeşinize verilmiş ben burda onu değil sizi hatalı buldum yarın bir gün Allah gücünden versinde kuzum ölüm hak miras helal siz hep böyle almam istemem deyip sonra da hayiflanacak misiniz bence ses çıkarmanız gerek verileni almanız gerek verilenden memnun değilseniz belirtmeniz gerek siz konuşmadan sizi kimse anlamaz ki
Değerli bir arsa satıldı o yüzden miktar yüksekti. Eşimle kanlı bıçaklı değiller ama yüksek sesli tartışmaları oldu.Bu baba kac kardeste yuklu miktar miras kalip size maks 50 bin dustu ama 20'ye razi gelin istedi anlamadim ben orayi.
Kiz kardesinizi de hic anlamadim, kocasi sevinmesin diye mal verdirmemek icin kocanizla kanli bicakli olmasi gerekir, boyle birsey mi var?
Kardeşim bu olay özelinde öyle görünmüş olabilir ama kıskanç, fesat biri değildir. Aksine çok merhametlidir. Başkalarına karşı çok düşüncelidir ama bazen söz konusu ben olunca neden böyle yapıyor anlamıyorum. Ben mi çok vericiyim ona karşı bunu düşünüyorum.Ne yazık ki kardeşin kıskanc ve fesat biri. Aynı sekılde sizi sevmiyor.
Bu olay özelinde evet bana da masum gelmedi ama merhametsiz biri değildir. Yardıma muhtaç akrabalarımız var o bakıyor gibiydi şu ana kadar yeni işe girdi çok şükür gidecek evden. Onun dışında dışarıda birini görsün hiç tanımadığı yada bir arkadaş akraba hep yardım eder. Normalde beni de çok sever düşünür. Bana, bebeğime hediye alır. Ben de bu olanları beklemediğim için şaşırdım. Kötü kalpli merhametsiz biri asla değildir.Kız kardeşiniz bana hiç masum gelmedi. O evlenmeyecek mi? Kocası olmayacak mı? Belki hayırsız birisi çıkacak ve o evi hiç edecek hala komple evden olacak. Kendimi birinin merhametine bırakacak olsam bu kız kardeşiniz asla olmazdı çok içten pazarlıklı.
Yıllar sonra siz, çocuk okutacağım diye boğazınızdan kısarken içten içe pişman olacaksınız buna kesinlikle eminim.
Yerinizde olsam yani bana daha merhametli geldiniz o evi alırım halam ölene kadar kullanır.
Evet neden sıze karsı böyle o zaman bunu kendısıne sormak lazım. Ya da gerçekten sızın ihtiyacınız olmadıgını düşünüyor olabilir ama ne olursa olsun karısamaz kımın ne alıp verecegıne.Kardeşim bu olay özelinde öyle görünmüş olabilir ama kıskanç, fesat biri değildir. Aksine çok merhametlidir. Başkalarına karşı çok düşüncelidir ama bazen söz konusu ben olunca neden böyle yapıyor anlamıyorum. Ben mi çok vericiyim ona karşı bunu düşünüyorum.
Akli sira ceza kesiyor yani esinize, fakat yaptiginin ucunun size dokundugunu anlamiyor galiba.Değerli bir arsa satıldı o yüzden miktar yüksekti. Eşimle kanlı bıçaklı değiller ama yüksek sesli tartışmaları oldu.
Sizin aile neden böyle garip nedir bu kardeşinize olan dayanılmaz sevgileri?Gururluk bir şey değil ev vermek isteyen halam. Nasıl böyle bir şeyi kabul edebilirim ki halamdan gerçekten saçma bakın zaten halamda kardeşim karşı çıkınca onun üstüne geçirecekmiş evi.
Seninki tok gözlülük değil aptallığa giriyor. Başkasının malı değilki biri baban biri halan. Seninde çocuğun var unutma. Halanın teklifi gelirse kabul et. Kız kardeşin senin düşündüğün kadar seni düşünseydi böyle yapmazdı.başlıkta yazdığım gibi kırgınım ve kırgın hissetmekte haklımıyım emin değilim. Biz öz anneden iki kardeşiz babamın diğer evliliğinden de kardeşlerim var ama kız kardeşimin yeri ayrıdır. Hayatım boyunca onu herkesten çok sevdim. Onun için elimden ne gelirse yapmaya çalıştım. Onunda benim için aynı şekilde düşündüğünü düşünüyorum. Konuya gelecek olursam en son babamlara gittiğimde babam kardeşleriyle ortak miras bir yer sattı ve yüklü bir para geçti eline. Kız kardeşimin borçları vardı ödedi. Daha sonra bana 20 bin tl vermek istedi ücretsiz izindeyim. Maaşın yok harçlık olur diye, ben kabul etmedim teşekkür ettim, ihtiyacım yok dedim. Daha sonra tekrar torunuma harçlık iban at diye ısrar etti gene kabul etmedim. Halam sordu, baban sana hiç para vermedi mi diye halam bana annelik etmiş bir insandır. Bende söyledim istedi ama kabul etmedim, oda iyi yapmışsın 20 bin nedir dedi. Bunu duyan kızkardeşim bu miktar olmasında sanırım benim payım var. Babam bana dediki, pisikediyede para vermem lazım ama bir mülk alacağım, şimdilik 50 versem almazsam daha çok veririm sence olur mu demiş o da hiç vermene bile gerek yok ona kazak bile alsan mutlu olur o aç gözlü biri değil demiş. Bunu duyunca halam ona kızdı diğerleri parayı Çar çur ediyor ablandan esirgeniyor sende böyle diyorsun dedi bende bozuldum. Ben olsam ona vermesini isterdim verme demezdim. Diğer bir olay aynı günlerde halamın deniz olan bir ilçe de evi var o bir kuzenimin üstüne şimdilik o kuzenle kardeşim yüzünden aramız bozuldu ondan alsın istiyor. Halamda bana o evi sana vermek istedim ama kardeşin kesinlikle istemiyor onun kocasını sevindirmeyeceksin diye izin vermiyor dedi. Kardeşimin bir ev meselesi var o olduktan sonra bu evi onun üzerine verecek halam. Halam kardeşimin yanında konuyu açınca doğruladı bende dedim zaten asla kabul etmem ben merak etme gerçekten de ben zaten asla ama asla halamın evini bana vermesini kabul etmem. O onun bir güvencesi (halamın çocuğu yok) kendisi içinde gayet satıp harcayabilir neden alayım. Ama kardeşimin bakış açısının ona verme kocası mutlu olmasın olması beni üzdü deseydi ki ne alaka hala o senin evin kendine harcamalısın. Senim paran senin gelecek güvencen kırılmazdım. Bilmiyorum kız kardeşimi çok seviyorum ama kırgın hissediyorum eskisi gibi hissedemiyorum. Neden böyle düşünüyorum, haklı haksız olduğum yerler nelerdir. Çok uzun oldu okuyanlara teşekkür ederim.
Şaka gibi özlük üvey lik durumumuz var bizimde sizin gibi. Babam öldü ve can ciğer olduğum kız kardeşim (annemde dahil) sebepsiz yere benimle kavga edip küstüler. Annem evi de kardeşimin üstüne geçirdi bizde 3 yıldır görüşmüyoruz. Ve benimle küsen onların olmasına rağmen, etraftan niye küstünüz diye sorduklarında 'bizimle para için küstü' diye anlatıp benim üzerime atıyorlarmış. Zaten babam öldüğünde kardeşim dediğim o kız utanmadan 'abla sana 10 bin vericem vicdanım rahat etmez' demişti. O zaman anlamıştım bunların böyle bi halt yiyeceğini. Araya para pul miras mevzuları girince herkesin gerçek yüzü ortaya çıkıyor herkes karakterini belli ediyor. Sizinkiler de aynı olmuş bence sonuna kadar haksızlar.başlıkta yazdığım gibi kırgınım ve kırgın hissetmekte haklımıyım emin değilim. Biz öz anneden iki kardeşiz babamın diğer evliliğinden de kardeşlerim var ama kız kardeşimin yeri ayrıdır. Hayatım boyunca onu herkesten çok sevdim. Onun için elimden ne gelirse yapmaya çalıştım. Onunda benim için aynı şekilde düşündüğünü düşünüyorum. Konuya gelecek olursam en son babamlara gittiğimde babam kardeşleriyle ortak miras bir yer sattı ve yüklü bir para geçti eline. Kız kardeşimin borçları vardı ödedi. Daha sonra bana 20 bin tl vermek istedi ücretsiz izindeyim. Maaşın yok harçlık olur diye, ben kabul etmedim teşekkür ettim, ihtiyacım yok dedim. Daha sonra tekrar torunuma harçlık iban at diye ısrar etti gene kabul etmedim. Halam sordu, baban sana hiç para vermedi mi diye halam bana annelik etmiş bir insandır. Bende söyledim istedi ama kabul etmedim, oda iyi yapmışsın 20 bin nedir dedi. Bunu duyan kızkardeşim bu miktar olmasında sanırım benim payım var. Babam bana dediki, pisikediyede para vermem lazım ama bir mülk alacağım, şimdilik 50 versem almazsam daha çok veririm sence olur mu demiş o da hiç vermene bile gerek yok ona kazak bile alsan mutlu olur o aç gözlü biri değil demiş. Bunu duyunca halam ona kızdı diğerleri parayı Çar çur ediyor ablandan esirgeniyor sende böyle diyorsun dedi bende bozuldum. Ben olsam ona vermesini isterdim verme demezdim. Diğer bir olay aynı günlerde halamın deniz olan bir ilçe de evi var o bir kuzenimin üstüne şimdilik o kuzenle kardeşim yüzünden aramız bozuldu ondan alsın istiyor. Halamda bana o evi sana vermek istedim ama kardeşin kesinlikle istemiyor onun kocasını sevindirmeyeceksin diye izin vermiyor dedi. Kardeşimin bir ev meselesi var o olduktan sonra bu evi onun üzerine verecek halam. Halam kardeşimin yanında konuyu açınca doğruladı bende dedim zaten asla kabul etmem ben merak etme gerçekten de ben zaten asla ama asla halamın evini bana vermesini kabul etmem. O onun bir güvencesi (halamın çocuğu yok) kendisi içinde gayet satıp harcayabilir neden alayım. Ama kardeşimin bakış açısının ona verme kocası mutlu olmasın olması beni üzdü deseydi ki ne alaka hala o senin evin kendine harcamalısın. Senim paran senin gelecek güvencen kırılmazdım. Bilmiyorum kız kardeşimi çok seviyorum ama kırgın hissediyorum eskisi gibi hissedemiyorum. Neden böyle düşünüyorum, haklı haksız olduğum yerler nelerdir. Çok uzun oldu okuyanlara teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?