Kız kardeşimin beni rahatsız eden yönü

Evet böyle görmenize ve ayıplamanıza şaşırmadım.Haklısınız da.Ama ben çalışırken kardeşimi okuttum ve onun herşeyini seve seve o istemeden ben karşıladım.Mesela hala daha para istese geri gelmeyeceğini bilsem dahi veririm,hediyeler alırım, bişey beğendiğimde ona da alırım.Birbirimizi seviyoruz pek dile getirmesek te..Mesele ettiğim şey ben biraz eşyalarım ve kıyafetlerim konusunda hassasım.Sizin fikirlerinizi de almak istedim belki de takıntı yapıyorum diye..

bizde ablamla çoğu eşyamızı ortak kullanırdık hiç sorun yaşamadık. belki kardeşin evde maşa ve düzleştirici var diye ikincisini almak mantıksız gelmiştir belki senin de ona ait eşyaları kullandığın oluyordur. boşver ileride ararsınız bu zamanlarınızı .ablam evlenirken bana bazı kazaklar ını,takılarını ve epilatörünü bıraktı kardeş arasında böyle alış veriş normaldir. ama bilgisayar konusunda haklı olabilirsin internet sık kullanılıyor bi de bilgisayar özel eşya gibi artık

Amanın Elektronik eşya şans işidir. Siz kardeşiniz için böyle düşünüyorsanız bu gidişle ne kadar kalitelisini alırsanız alın elinizde kalır. Kardeşiniz böyle düşündüğünüzü bilseydi emin olun hem çok kırılır hem de bir daha hiç bir şeyinize elini sürmezdi. Bence bu takıntınızdan vazgeçin. Kardeş bu onla paylaşmayacaksınız da kimle paylaşacaksınız.

Bak yine hata yapıyosun onu yapıyorum,bunu yapıyorum derken
Arayada para veriyorum geri vermeyeceğini bilsemde diyorsun.
Senin,benim param olurmu kardeş arasında.
Bugün sen kardeşini kollarsın,yarında kardeşin seni kollar.
Ya benim şu dünyada güveneceğim,saf olarak sevileceğim,sığınacağım tek yer ailem.
Aile kavramına böyle nedenlerle mesafe koymayın.

yok yani göstermek dile getirmek için demedim de sadece meselenin sadece eşya olmadığını belirtmek için öyle dedim

Kardeşiniz canım o bırakın kullansın.
Kardeş arasında ayrı gayrı mı olurmuş hey Allahım

kız kardeşim.... canımmm,,, heerşeyimizi paylaştık birlikteyken, elektronik, aksesuar, çorap çarık, üst baş, makyaj m., biskuvi, cips, sakızı bile ortadan böldük , ben çalıştgım halde harçlıkları ile neler neler yaptı bana , her şeyimi döktüm önüne, oda aynen ... canımınn içi ,, hala evde onun daha çok kullandıgı eşyalarımı almadım öyle duruyorlar kullansın die , hatta ortak maşa almıştık, ben memleketten ayrılınca kendime yenısını aldım , sevgilim hediye ettiği kulaklıgı bile verdim canımmmmm.... ayyy cok özlediğim için yazdım canım kardeşimmm ....

Ben de eşyalarımı başkalarıyla paylaşmaktan hoşlanmam fakat kardeş bambaşkadır. Eğer ki takıntı durumunda ise bir uzmana görünmelisin.

Son düzenleme:
Keşke odamdaki bütün eşyaları üstüne zimmetleyeceğim bir kızkardeşim olsaydı

biliyormusun ben hiç bi zaman teyze olmayacgim, yada çocuklarimin bi teyzesi asla olamayack ..
bugun e$imle tarti$tim kimseye diyemedim,yani diyecek birini bulamadim,ke$ke bi kizkarde$im olsaydi da canimi verseydim ona
ben buna kimi bulamiyor kimide bulup bunuyor derim anca
Allah eksikligini gostermesin karde$inizin
evlenince bugunleri de mumla ararsin, karde$le ili$kiler evlenmeden onceki gibi olmuyor
elbet bigun ikinizde o evden çikip gideceksiniz
bugunlerinizin kiymetini bilin bence
çok hassassan git birer tane daha al o dedigin aletlerden
yada ver karde$ini bana benim karde$im olsun ona ne istiyorsa aliyim

Anlamadigim 50 yil kullanacaginiz sac masasini 30 yil kullanabilecegim diye mi uzuluyorsunuz?
Kardesinizi degil kendinizi sorgulayin.kardesim icin sadece aklimdan bile bu dusunceler gecirsem vicdan azabindan uyuyamam.

yazınızı okuyunca üzüldüm üç tane ablam var.Herzaman söylerim nekadar şanslıyım diye
kardeşlik bağlarımızda şükürler olsun çok güçlü.Daha doğrusu sadece kardeşlik değilde,aile bağlarımız çok kuvvetli.
Ömür boyu söyleyeceğim tek şey ailem ve kızım bir yana diğer insanlar bir yana.
Herşeyde güçlü durmaya çalışırım ama söz konusu ailem olunca gözlerim doluyor hemen.
Dört aydır sadece internet üzerinden görüşüyorum ailemle,yanımda olsalarda bütün eşyalarım feda olsun onlara

Benimde bir abim var aramızda 5 yaş olmasına rağmen küçüklüğümüzden beri herşeyimizi ortak kullanırız.
Küçükken bazen kavgalarımız olurdu o benim bu senin diye ama sonra asla olmadı.
Şuan ikimizde evliyiz evlerimiz ayrı benim eşim, onun hanımı, ben, o ve minik oğulları hepimiz herşeyi ortak kullanırız.
Onlar bize gelirler bir şeyimizi beğenirler alır giderler kullanırlar geri getirirler bazen alın sizin olsun deriz bazen de aynısından onlara hediye alırız. Aynı şekilde onlarda bize karşı böyleler gidip evlerinde bir şeyi beğenirsek bize verirler ya da aynısından bize hediye alırlar.
Hemde öyle 3 - 5 kuruşluk şeyler değiller.
Biz evimize gittik alarm sistemi aldık kurduk çok beğendiler gittik onlara da aldık aynısından kurduk evlerine.
Mutfağıma perde yaptıracaktım abim gitmiş hediye yaptırmış mutfak camlarıma
Eşim notebook unu evden işe taşımaktan bıkmıştı abim kalktı kendi notebookunu bize verdi al bunu kullan taşıma dedi.
Oğulları var şuan ben hamileyim diye bebek odası yapıyorum ve bebeğimizin odasına ne alırsak yeğenime de alıyoruz kuzenini kıskanmasın diye
Ne olacak ki mal mülk geçici şeylerdir önemli olan kalpler kırılmasın

30 ya$imdayim kendimi bildim bileli eksikligini hissettim kizkarde$in,buda benim takintim galiba :)
madem aile baginin , karde$lerinin kiymetini biliyorsun benden sana bi tavsiye
kizina bi kizkarde$ yap, bu duyguyu ondan eksik etme

Galiba haklısınız biraz yanlış düşündüğümü anladım yorumlarınızı okuyunca.Biraz da kopukluktan oluyor bu düşünceler.Tşk ederim sizleri dinleyince bu takıntım değişti açıkcası.

ikizde çali$tiginiz için fazla beraber vakit geçiremiyorsunzu herhalde
iki kizkarde$ olarak ansil vakit geçireceksiniz ornek veremiycem ama oturun diziye bakin hiç bi$ey bulamiyorsaniz :))

maral bak ıcıme ısledı dedıklerın kızımında kız kardesı yok maalesef
7 tane kız kuzenı var ınsalla bırı kardeslık yapar ama olurmu aynı catı altındakı gıbı
bız uc kızkardesız ucumuz de evlendık ne ozledım aynı catı altındakı gunlerımız
ama derdım olsa annemden once hemen onları ararım

kızkardes candır

konundan sonra uc kızkardes aynı çatıda gecırdıgıımız o gunlerı okadar ozledıgımı anladım kı anlatamam
ınan gozlerım doldu
gelmıcek bu günler ne olur kıymetını bıl

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…