Kız kardeşimin beni rahatsız eden yönü

keşke bir kız kardeşim olsaydı da herşeyimi alsaydı . benim de abim var ama bir abla gibi olmuyor hep bunun yokluğunu çekmişimdir. keşke bir ablam olsaydı keşkeeee

Bekarken ablamın herşeyini kullanırdım hiç eksiksiz. Şimdi de yavrularını kendi bebeklerim gibi seviyorum valla itiraz bile edemez öyle bi lüksü yok

Aynen benimde kızkardeşim yok

bence ne iyilik yaparsan yap sonra kardeşinin yüzüne vurma sanırım sen maddiyata çok düşkünsün zaman gelecek bunlarda seni tatmin edemiyecek o vakit kardeşin yanında olmayacak , şimdiki gibide düşünmeyeceksin insan sevdiklerini hep yanında ister ,kıymetini bil elin kızından asla kardeş olmuyor ,araya mutlaka küslük giriyor ,kardeş başka

Maddiyat diye düşünülmesin lütfen,yok ben maddiyatında değilim.Onu ben okuttum,dersanelere gönderdim ben destek oldum,ona sürekli bişeyler aldım verdim.Bunların çetelesini hiç bir zaman yapmadım, seve seve yaptım iyiki de yapmışım hala ihtiyacı olsa yine aynısını fazlasını yaparım hatta çünkü o zamanlar doğru düzgün kazancım bile olmazdı.Hala daha birbirimize bişeyler alırız ısmarlarız.Ben canciğer bir arkadaşıma bile eğitimi için 1 milyar para verdim ve geri ödemesini beklememek üzere.Sosyal ortamlarda da hiç hesap yapmam,tutumlu biri hiç değilim.Yapılan iyiliği neden anlatıyorum, sorunu maddiyatçılık olarak değil de belki de titizlik olarak görmeniz için.
Yanlış düşündüğümün farkındayım.Biz birbirimizi düşünürüz severiz.Ancak özellikle son yıllarda biraz koptuk galiba.kardeş olarak beklentilerimiz uyuşmaz oldu.Şu ara tartışmıyoruz sonuçta ikimiz de yetişkiniz ama yakın geçmişe kadar yaşanılan havadan sudan tartışmalarda beklediğim saygıyı göremezdim,ikimiz de inat ederdik.bazen yeri gelir 2 hafta konuşmazdık ki ben bir abla olarak hep haklı olduğumu düşünürdüm.Neyse ben farkına vardım bişeylerin.

Keske benimde bir ablam,bir kiz kardesim olsa.ama yok.Bunun ozlemini cok yasadim.Kavgada etsek,tartissakta yeri geldiginde derdimi anlatacagim biri oldugunu bilseydim.cok abartiyorsunuz bence siz.esyadir.kirilirda,yeniside gelir.ama kardes oyle degil iste.

Tövbe estağfurullah.

Hep üzülrdüm kız kardeşim yok diye.

E böylesi olmasındansa olmaması hayırlı tabii.

Üniversitedeyken ev arkadaşlarımla bile ortak kullanırdık.Hatta kıyafetleri bile beraber giyerdik.Ne varmış ki kardeş kullansa:) Kardeş o kardeş :)

nedense ablalar hep küçüğü yönlendlrmek ister herkesin doğrusu ve hayat bakışı farklı olabilir, illaki görüşünü diretmemen gerek , değişik tecrübeler yaşanıyor , biri kariyer yapar diğeri evhanımıyla yetinir ,
sana derdini anlatsada senin için bunlar dert değildir o lse iş hayatındaki dertleri dertten sayar ,sonrada kopukluk başlar ........bunun gibi konular kardeşleri birbirlerlnden uzaklaştırır

konuyu takip edemedim fakat, bu gerçekten sizin kız kardeşiniz mi?

çok resmi geldi bana, sanki bi ev arkadaşından bahsediyormuşsunuz gibi..

ben ablamla kıyafetlerimden tutun da en gereksiz şeyleri bile paylaşıyorum,

eskiden hep o alır ben kullanırdım :) şimdi o da benim aldıklarımı kullanıyor,

belkide kişiden kişiye değişiyordur, ama biz rahatsız olmadık hiç

siz hiç kardeşinize söylemediniz mi bu konuda rahatsız olduğunuzu?

Onun odasında durmasın ortak kullandığınız bir çekmeceye koyun evde ,herkes istediği zaman ulaşabilsin . benim evde öyle valla.

bunda bişey yok...
hatta iki kız kardeşin bu tür şeyleri ortak kullanmasından daha doğal bişey olamaz...

kardes demek zaten paylaşmak demektir.. ama çok rahatsız olmussunuz belli ki o zmn konuşun . ya canım şu esyalar maşa ,düzlestirici banyoda dursun ,ortak yerimiz orası olsun de .bir de siz onun esyalarını kullanıor musunuz ? yani kardesiniz paylasmayı sever mi ?

Kardeş ya,kullansa ne olur kullanmasa ne olur.Ömrü azalmasın diye hiçbirşey kullanmayalı o zaman.Yıllarca kıyıda köşede durup kendi kendine durmaktan bozulacağına,ya da teknolojik modası gideceğine kardeşin değerlendiriyor işte ne güzel.Bu düşünce yapını değiştir.Kardeşlik paylaşmaktır.

Kardeş ne demek? önce isterseniz kendinize bu soruyu sorun ve yine kendiniz bu cevabı verin. Cevabınızdan sonra da bu konuyu açtığınız için acaba pişman olacak mısınız? bende bunu merak ettim doğrusu?

Keşke bir kardeşim,abim ablam vs.. olsaydı da.Toptan evi üstüne yapsaydı
Herkesin derdi başka.Hiç bunlar için birbirinizi üzmeye değmez.

kızkardeşimle odamız dahil birçok şeyi ortak kullandıgımız için (ki çok zevklidir üniversitede yurtta kalırken bile oda arkadaslarımızla maşa-düzleştirici dahil kıyafete kadar ortak kullandıgımız bir sürü şey olurdu) bu yüzden empati kuramıyorum ama aynı evin içinde dahi olsa birbirinden kopuk olabiliyor demek ki aile ilişkileri, kardeş ilişkileri "kardeş kardeşin ne öldüğünü ister ne onduğunu" diye hiç sevmediğim bir deyiş geldi aklıma .. bence sizdeki bu eşya mevzusu da bu kopukluktan kaynaklıyor, inşallah ilerde çok daha yakın olursunuz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…