kız kardeşimin herşeyimi benden izinsiz gizli kullanması nasıl önleyebilirim lütfen.

perii_perii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2009
376
4
96
İstanbul
mrb arkadaşlar bu bahsettiğim konu çok küçük bişiymiş gibi gelebilir, ama artık gerçekten delirecem. sahip olduğum her eşyamı benden izinsiz kullanıyor hatta kaç kere ufak şeyleri çaldığını gördüm napabilirim lütfen yardım edin

ben 21 yaşımdayım kız kardeşimde 14 yaşında makyajlarımı kaç defa aldığını gördüm güzellikle söyledim olmadı zorla söyledim olmadı napacağımı bilemiyorum

kusura bakmayın ama anlamadım.. kız kardeşinizin eşyalarınızı kullanmasından neden rahatsız oluyorsunuz ki? hani arkadaşınız olsa hijyen konusu diyeceğim de.. yanlış anlamayın anlamadığım için soruyorum :) kendisi 14 yaşında oldugu için kullanıyordur belki sizinkileri, kendine alamayacak kadar küçük olduğu için olabilir mi? hani aklıma bir tek bu geldi.. belki siz ona kullandığı veya sevdiği ürünleri alsanız sizinkilerden elini çeker belki :)

hani onda olmayan bişiyi izin alıp kullansa ammena ama ne bulsa alıyor giyior sürüyor gerçekten napacağımı bilmiyorum yeni bi kıyafet vs ürün alıyorum benden önce o kullanıyor bu normal mı?

hani onda olmayan bişiyi izin alıp kullansa ammena ama ne bulsa alıyor giyior sürüyor gerçekten napacağımı bilmiyorum yeni bi kıyafet vs ürün alıyorum benden önce o kullanıyor bu normal mı?

Normal...
O yaşlarda hep böyle olur bu işler...

Aaaaynı sorun bende de var kız geldi 20 yaşına hala eşyalarımı izinsiz alıyor aylarca yurduna götürüp kullanıyor çaresini bulan bana da söylesin.Bin kere dedim iste verym ya da izin iste süreli verym hani onlara da razıyım ama haberim olmadan alma diye yok her seferinde inatla aynı şeyi yapıyor.Her seferinde kavga ediyoruz

yaa canım kız kardeşte olsa izinsiz alması doğru bi eylem ddeğil günde 40 defa söylüyorum artık söylemekten usandım!!!!

Valla ben çok kavga ettim bu konu yüzünden. Eşyalarım da kıymetlidir. Kimseyle paylaşmam. Vermek istediğimi veririm diğerlerini paylaşmam.

Hayır ben bazı kıyafetlerimi giymeye kıyamazken neden o giyip eskitsin, şeklini bozsun vs?

Ben dolabıma kilit taktım Çok değer verdiğim şeyleri oraya koyuyorum. Çünkü hakaret de etsem kavga da etsem yapıyordu.

Nasıl bir psikoloji anlamıyorum

canım sırf bunun için ahşap kilitli bi kutu yaptırdım ama o bile nafile anahtarı gizliden alıp yine içine giriip istediğini alıyor

o zaman bir musibet bin nasihatten iyidir atasözünü devreye sok sende onun en sevdiği kullandığı eşyaları al habersiz arasın dursunsende buluncada dersin işte böyle oluyo die yani yaşı küçük özeniyodur muhtemelen sana yada onada al senden aldığı şeylerden böylelikle uzak dursun senin eşyalardan

canım sırf bunun için ahşap kilitli bi kutu yaptırdım ama o bile nafile anahtarı gizliden alıp yine içine giriip istediğini alıyor

Şifreli kilit al. Watsons da falan satılıyor. Dolabına da kutuna da tak. Etrafta hiçbişe bırakma. Artı onun en sevdiği kıyafetlerini al sakla bir arkadaşın dediği gibi.

Anlasın ne demekmiş. Biraz da kız sinirlen tavır yap. Yani senin eşyalarını izinsiz kullandığında katlanacağı sonuçları olduğunu görsün.

Bir de birşey istediğinde sana sormasını söyle. Arada bir çok nadir kendin ona ver al bak bunu giyebilirsin diye. Tabi seninkileri (ç)almayı bırakırsa yap bunu.

canım o eşyalarını çok kötü kullanıyor artı onun hiç bişiy bana olmaz bana ne giyim ne kozmetik , ya alsın ama izinsiz değil, hadi onuda geçtim bi kıyafeti bi kere giydiğinde ben giyemiyorum artı o kıyafetide kendi çekmecesine koyuyor ve artık o elbise onun olur

canım benim dolabim kilit takılanlardan değil anahtarla kilitliyorum ama o bile boş sabah okul içn erken kalktığında çantamdan anahtarımı alıp açıp istediğini yapiyor...

alıpta kullan demedim zaten sadece o da anlasın izin habersiz eşyaları alınınca insanın nası sinir olduğunu.benm kız kardeşim yok evde böyle sorunlarla karşılaşmadım hiç ama ünide arkadaşlarım yapardı ordan bilirm sinir bozucu bi durumdur.tabi onları uyarınca duruyolardı kardeşler durmuyo demekki.odanı kilitlesen mesela dışaı çıkarken kilitle çık

canım çok afedersin ama donuma kadar kullanıyor ! bu normal olabilirmi ?
seni çok iyi anlıyorum canım benimde kız kardeşim yapar biz ikimizde evlendik hala devam ediyor kapıdan girer girmez başlar üşüdüm ceket ver böyle rahat değil eşofman ver... yani alıcan bir türlü kurtulamadım daha da zorlaştı çünkü giydikleri üzerinde evine gidiyor ve geri çok zor getiriyor , bu huy sanırım böyle devam eder.

canım benim dolabim kilit takılanlardan değil anahtarla kilitliyorum ama o bile boş sabah okul içn erken kalktığında çantamdan anahtarımı alıp açıp istediğini yapiyor...

Çok sinir ya Ben sırf bu sorun için bulunduğum şehirden eve gidip kavga etmiştim kıyafetimi giydiğini duyunca.

Dolabının kilit bölümünü değiştir ya ip falan tak sonra da şifreli kilit tak. Bulursun çaresini bence. 14 yaş çok da küçük değil bazı şeylere saygı duymayı öğrenmeleri gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…